Силата на Сибир: Китай кара Путин да чака

Пекин се опитва да постигне изгодна сделка, докато Москва настоява за новия китайско-руски газопровод през Монголия

Обратно в новината

Коментари - Силата на Сибир: Китай кара Путин да чака | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мило и драго дава запада да види чайна и ръша разделени, иначе спукана му е работата. Затова се надяват свободното съчинение като тоя пасквил, да стане поне малко реалност.

Путя и неговите миньони, руснаците, погрешно мислеха, че ще могат да си превзема Европейски държави и ще ги оставят да правят каквото си искат само защото имат ядрено оръжие. Китай няма да ги спаси, защото не може и защото самия Китай ще бъде още повече на прицел на Западни санкции и това 100% ще срине икономиката на Китай, а Зи е отговорен за 1.45 милиарда китаеца.

Русия от партньор на ЕС и част от Г8, Путин се превърна в кучката на Китай, да бъде размотавана и пласкана от време на време.

Жалка картинка: Eвропа от самостоятелен играч на световната сцена се превърна в болонка на каишка, зависима от скъпия втечненн газ на пиндосите и това ще съсипе тежката и химическата им индустрия. Германия вече е в рецесия, независимо от държавните датации на индустрията... Същото важи и за Италия, Франция и Испания. Да не говориме за Гърция и Балтийските емирати на съединените щати.

Си е нагласил джуджето в партер и.....

даже и китай се гнуси от пръдливото бандитско жуже вонящо на лайна и непрани партенки

Путин затри Русия! Най-глемите тарикати сами се прецакват!

Путето иска тръбопровод до Китай, ама няма пари за строителство и иска Си да плати за цялата далавера. Явно китаецът не е много ентусиазиран да плаща цялата сметка. Друг проблем, който никой не споменава, е че от 1990 година до сега ВСИЧКИ енергийни проекти на Русия са били строени с помощта на западни инженери, западни технологии и западни инвестиции. С гениялния си ход да нападне Украйна, Путев успя да изгони Шел, Би Пи, Халибърдън, Сименс и всички други големи играчи от Европа, САЩ и Канада. Без западни технологии Русия не може да изпълни такъв мащабен проект, даже с помощ от Китай и арабите.

Путин много добре знае , че да продава в ЕС и да диктува цените е много по-добре отколкото да строи и продава за Китай. Само , че тоя шанс го пропиля безвъзвратно. Не го жалете. Заслужава си навирането в кучия газ.

Китайците не са забравили първата и втората опиумна война , когато Русия си присвоява целия далечен изток и Сибир. Хубаво е да прочетете малко история. Тогава китайския император обезглавява генерала ,подписал договора за прехвърлянето на тези земи. В момента руснаците се оплакват че в далечния изток има повече китайци ,отколкото руснаци. Съотношение ро Русия - Китай е като България - Турция , или 1-10

Хубаво е да се чете история но е ПРАВИЛНО да се спазват валидните международни споразумения. Няма никакво значение какво е било преди 100, 200, 300 години и кой кого е обезглавил или скопил тогава. Китай може да има хиляди претенции но е ДЛЪЖЕН да спазва договорите които е подписал и в границите, които дтези договори определят .

Както Русия ги спазва?

Абе тя и Русия подписваше едни договори в Будапеща ама....... И едни Мински споразумения.......

то по тази логика САЩ трябва да върнат Аляска на Русия

Павел стана Джоджо

Аз съм Павел педераса, вечно наебан, на Балкански полуостров няма друг кат' мен. Влюбени са в мене всички: , и резаци и манафи блазе педала като мен! Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, манафи, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе падала като мен. По "Търговска", и по "Царя", даже по "Леге" всяка вечер ме ебават все съм си добре. Срещам Пенчо, Ганчо, Цанчо, Ценко, Радо и Стефанчо и още петдесет и два. Ех, да си като мен ти млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, манафи, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педала като мен. Един кани ме на кино, други - у дома, трети вика: "Ела с мене, да та еба в гъза!" Аз се чудя и се мая, де ще му излезе краят, че тръгнах пак подир един. Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педала като мен. Той се казва Марианчо, хубав пич ерген, откак видях, братко, простих се с ума. Той манафче си е, братко, туй ти казвам аз накратко, но здраво наеба ме той мен! Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педераса като мен. Часача чачача рязан хуй ми е в гъза чачача чачача

Пътен не е засмукал кал. Той си е добре, както и децата му. Но руснаците ще плащат поколения наред репарации и никой няма да купува нищо от тях. Разпадът на кочината е започнал.

Павел сигурно се е побъркал окончателно

Асоциираш с баща ти вата ? Е, объркала си се :)

Като прочетох името на автора,денис коробко,става ясно.

В същото време Германия е в рецесия, а САЩ в поредна дългова криза.

А пРассия капут :)))

Павельчо, извади си вибраторчето отзад. Пак си превъзбуден

За разлика от теб не ползвам такова шлюхо :)

Докато Европа е обезумяла за спасяване на климата в ущърб на гражданите, на руснаците, индийците и китайците изобщо не им пука и ползват това, което е по-евтино!

По-скоро китайците и индийците го слагат до корен на руснаците :)))

Павка, ти май завиждаш.

Че го слагат на руснаците ли ? Не , аз го слагам на рускини срещу дребни левчета :)

И кво , Си кротко клати клутин ? Сефте :)

«Сила Сибири» — российский магистральный газопровод для поставок газа из Якутии в Приморский край и страны Азиатско-Тихоокеанского региона. Совместный проект «Газпрома» и CNPC. Открытие состоялось 2 декабря 2019 года. Википедия Давление: 9,8 МПа Диаметр: 1420 мм Длина: 2159 км Мощность: Экспортная 38 млрд м3 в год Начало эксплуатации: 2 декабря 2019 Оператор: Газпром и Китайская национальная нефтегазовая корпорация

Ех Путя. Насра се яко. Париците течаха от газ и петрол. Сега ще разбереш как китайците ебат с малките пишки.

Явно имаш опит .

Има мозък, за разлика от теб kуха, pyска, лeйko

Хахахахаха Пиздата пак я шлякат.

Така де . Даже прди дни , тока беше без пари . Само не рзабирам - защо са протестите за 30% увеличение на заплатита ?

Миналия месец китайското правителство пусна много интересна карта с историческите граници на Китай. Половината градове в източна Русия са изписани със старите им китайски имена. Новината се появи дори в руски сайтове. Според мен истинските проблеми за Русия тепърва предстоят след края на войната в Украйна. В най-добрия случай Русия ще бъде китайска провинция за евтини ресурси, а ако Путьо слуша, Си Дзипин ще го разхожда на къса каишка.

Китайците си искат само едни МИЛИОН и ПОЛОВИНА кв.км. Само 14 Българии.

Толкова е прекрасно в русия, а ни един български копейкаджия не е пожелал да се премести натам да живее. Все на Запад ги влече внуците им.

Китай никога няма да се съгласи газопровод през Монголия. Още повече да инвестира в руски тръби. Китай и сега купува газ на ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ЕВТИНО от европейските цени през 2022.

И хвалбата е ... че купуваме 10 пъти по- скъпо ? Това поне е обяснение , за цените постоянно скачащи .

Олексий Чернишов, главен изпълнителен директор на украинската държавна енергийна компания Нафтогаз, призна странната визия на Украйна, която все още прави бизнес с Русия. „За мен това е невъзможно, като украински гражданин – това е първата ми реакция“, каза Чернишов и добави, че това е личен и емоционален отговор. Но Нафтогаз - и висши политически лидери - настояват, че Украйна не може и не трябва да затваря тръбопроводите, както за да претендира за остатъчни приходи (въпреки че сумата, която Москва плаща, ако има такава, не е публична информация), и защото някои от европейските поддръжници на Киев са все още зависи от руския петрол и газ. Despite war, Ukraine allows Russian oil and gas to cross its territory David L. Stern, (c) 2023, The Washington Post Wed, May 24, 2023 at 2:00 p.m. GMT+1·7 min read

Пропагандна статийка, която е изпълнена с лъжи и догадки на това, какво са си говорили Си и Путин на четири очи... Елементарните твърдения, че Русия била започнала да строи газопроводи с дължина от хиляди километри, а пък още не си била уредила закупуването на газ по тях от Китай е басня за третокласници :)))

тва не им е Za първи пУТ ..и при нас стовариха тръби в Бургас ..почнаха да раZчистват маршрута на Южен пАток ..и после хоп ..окаZa се ..че никой не им е дал карт бланш да го правят ..вероятни и сега е същата работа !

И на края ... плащаме на Турция - вместо да вземаме за транзит ?

Не завиждам на обикновените руснаци, срамът и петното от действията на Путлер и кликата му ще тежат поне 2 поколения. Нормалните и разумните живеят в страх, на власт в Русия сега са гръмогласните тъпанари, зовящи за завладяване на света. Негативен естествен подбор в Русия, за пореден път, нищо чудно, че въпреки ресурсите и територията си са едни от бедните народи

Живяха като свине и мрат като свине!

са изпратени от Русия по "Силата на Сибир" в Китай. За сравнение само "Северен поток 1" беше с капацитет 55 млрд. куб. м. "Северен поток-2" още толкова. Добавяме газопроводите "Ямал", "Съюз", спрените доставки за страни като България по "Турски поток" (скромните 3- 3,5 млрд куб.м), Финландия, прибалтийските държави. Всичко това на добри за Русия пазарни цени. А в Китай тръбата има само един край... колкото Си каже - толкова и Пу е принуден му продава газта на супер ниски цени, много под пазарните, като при това Китай не влага и една копейка в строителството на тръбите. Много умен Вова Пу се оказа, толкоз умен, че на две магарета сламята няма да може да раздели.

гледайте и си Zаписвайте кво каZва баш военния бакан Пригожин ..Русия върви към пълна раZсипия ..повтарям ..тва не го каZвам аZ или дойче Zeле .БиБиСиту или Сорос ..тва го каZва най вървежния във военно отношение Руснак товарищ Пригожин шефа на ЧВК Вагнер ..тоя който почти превZe Бахмут с което всички проруски мурZилки се фалят ! https://www.youtube.com/watch?v=ivsNcA-V3EA

Гейтлантиците се побъркаха от безизходицата на капана в който се набутаха. Сега живят в някяква паралелна реалност, в която комунистически Китай е враг на Русия и спасява фалиралата западна олигархия. Шизофреничните им напъни стават все по-истерични. Просто е удоволствие да ги гледаш как се гърчат.

Брава, брава, обичаме тскива твърди и упорите бляди, дастойнии путлераст!

Само да ви светна. Русия има неограничени ресурси и от злато и диаманти. Тях няма нужда да ги изнася по тръби. Т.е. Русия може просто да копае парите си. Никой от вас малоумници не се е сетил за това нали.

Има и две Луни в резерв.. на Путлер кучетата са истински Тиранозаври, съживени от Рогозин

Грабвай една кирка и една лопата и тичай да копаш, кво'то ти кефне злато ли, диаманти ли или гробове за загиналите за нищо в Украйна несбъднати руски рокфелеровци и моргановци.

По БВП на глава от населението за 2021 богатата Русия заема 67-мо място - 12.219 $, а бедна България (без диаманти и с малко злато) - 68-мо място с 11.746$, КНР е на 12.562 $, а Румъния на 62-ро с 14.795 $.

Ех Коробко, Коробко! Този който има газови находища винаги ще има приходи! Мисли за размазаната Украйна и нейните проблеми.

Украйна я чакат арестуваните на първо време само в европейските банки 300 млрд. $. Още поне толкова има в САЩ, Канада, Австралия и разни офшорки. А ще има и репарации за убитите и ранените, отвлечените деца, разрушените сгради и инфраструктура. Така че, на първо време ще се съберат 2-3 трилиона $. Мисля, ще стигнат като начало.

требе да ти голем тупан ..Za иzпуснеш питомното и богатото ( ЕС ) и да гониш дивите ориZояди да ти плащат колкото европейците ! да преговаряш с некви държавици кът БГ ..Чехия..Словакия..Литва ..Латвия ..Естония да не ги иzреждам сите ..да им иZваш ръцете как си искаш ..и накрая да идеш при Големио Поднебесен ОриZояд ..където един чиляка ( другаря Си ) каZва тва да ..тва не ..и да се надаш да спечелиш ..требе да си много проZ kaгебеец !

Тия руски алхонаркомански прасета много са тъпи многооо. Ще си зарежеш осигуреният пазар на Запад и ще тръгнеш да го заменяш с продажби на жълтите. Това направо е малоумно. Но от среден кагебвшник като Путя всичко може да се очаква.

Още не мога да се начудв как Путин изигра и китайците! Те си мислят , че той всъщност иска да им продава газ, пък той реално не иска!! Западняците си мислят, че той иска да задържи Бахмут, пък той не иска, до седмица-две го е пробутал на украинците. Гениално!

"Пут ин", на омразния англосаксонски означава "сложи ми го", наистина символично

Онзи ден поканените московчани цял ден чакали аудиенция с китайските си господари, така и не я дочакали :):) Путлер е гениал!

Ееее, бляди, брава! Преевахте западняците, голем кеф бил многополюсния свят! ;))

Има карма- както руснаците 140г ни лъжат, че са ни "освободили", както сега "освобождават" украинците от "нациста и наркоман" Зеленски, така сега Китай задълго ще ги освободи от "колективно-джендърския" Запад. И блядовете се радват горките, чак реват от умиление Русия, С.Корея и Иран са марионетните държави , с които Китай опипва надпреварата за трона, засега се справя успешно, успя да скара необратимо Европа и Русия, използвайки комплексите на тъпото ченге, чиято мания за величие зароби страната му с най-лошия възможен партньор

В Китай представят като огромен успех на Си заробването на Русия! Лидерът на партията увенча с успех дългогодишните усилия на Китай да изолира Русия от ЕС и да нажежи отношенията със САЩ . Използвайки ръстовите коплекси на селянчето Путин, те умело го насочваха с лозунги към ръба на пропастта, сега ще му показват въжето, по което уж ще изтеглят Матушка от пропастта, но което ще се увие около вратлето на ченгето Има карма- както руснаците 140г ни лъжат, че са ни "освободили", както сега "освобождават" украинците от "нациста и наркоман" Зеленски, така сега Китай задълго ще ги освободи от "колективно-джендърския" Запад. И блядовете се радват горките, чак реват от умиление Русия, С.Корея и Иран са марионетните държави , с които Китай опипва надпреварата за трона, засега се справя успешно, успя да скара необратимо Европа и Русия, използвайки комплексите на тъпото ченге, чиято мания за величие зароби страната му с най-лошия възможен партньор

Интересите на Китай спрямо расиюшка са три: 1. Да точи евтини ресурси . 2 Да си върне далекоизточните територии върху които имат историческо право(както жужи обича да се изразява) и 3. Да задържи жужо на власт колкото се може по-дълго, защото при него най-лесно ще постигнат точки 1. и 2.

Интересно развитие, русия прикляка, обаче удря шамари, запада клекна, европа се съсипа в полза на китай и сащ, интересно е дали китай няма сам да се разбърза ситуацията е много гъвкава

Даааааа ганчо, съсипа се Европа :))) Щото дори и в България никой не работи за $300/месец- колкото взема руски електротехник напр. и то във ВПК!

Абе много вземаме птк най нещастните смр били на земята с най малко деца, има ли значение колко вземаш, когато си екпирементален образец с потиднатс култура, и откраднат живот

Сладуран блядски, как ги редиш само, на бати пияндето!

Че Китай не бръсне Русия за слива ли бе ?

Интересът на Китай е Русия да не надига много глава. Китай никога в трихилядната си история не е влизал в съюзи с други държави.

Кухата глава на Коста.

Рф е икономиччски дребосък в сравнение с Китай: БВП Русия 1600 милиарда долара, Китай 15000 милиарда долара. Ама кухите кратуни ме вдяват.

Раздели го на 10, щото русия е 150 милиона, а китай 1500, и ще имаш паритет, виж със сащ не е така, а русия има потенциал бързо да удвои

Какъв паритет, бе Мунчо? Искаш да задраскаш целият човешки ресурс на Китай и да го разглеждаш в процентни съотношение с руското население?!? Аман от неандерталци като теб!

Русия има потенциал ако пречупи Запада. Засега няма потенциал.

Масква 'настоявала'.. Пондю може само да моли, лазейки на 4 крака и с китайски флаг забучен отзад

Още преди 15 години Китай се похвали, че е добивът им на газ е надхвърлил 100 милиарда кубически метра годишно. И това при положение, че Таримския басейн, който се оказа "златна кокоша" още бе в начална разработка. От тогава до сега Китай твърди, че увеличил делът на природния газ в първичната енергийна структура от 4,2 процента на на 9,7 през миналата година - тоест двойно. Та, умрял е Китай за пуниновия газопровод. Може да му го изкупуват газ, но ще е само по милост, колкото да го подпомогнат. Но ще стане както с индийците - с 40% намаление от цената на която Путин продаваше на Европа. А китайците са коварни. Те не се изживяват като подгласници в Азия, Китай имат претенции да станат първа световна сила. Няма да се занимават с милостиня. Като нищо ще поставят условие, да изкупуват руска газ още по-евтино и от Индия.

Сред доставчиците на природен газ в Китай, Русия заема 5-то място. Но китайците на дали имат нещо против, да купуват аз на 1/4 от цената от тази на конкуренцията.

Количествата които Раша продаваше в Европа е немислимо да бъдат пренасочени към Китай. Цената на газопровод през Монголия ще е просто безумна.

Не ревете на чужди гробища мизерници потънали в дългове.

Кур за тебе руска проститутко.

Може ли ?

Ей, жалкари то с писане ако ставаше Русия вече да ви дава газ без пари защото сте много демократични! Ами я взимайте по една пушка и право на фронта! Без съмнение ще превземете Москва!

А сега трябва да се прави на маймуна и да се моли там където не го искат !

Сега даже най-близките и партньори се чудят как да им се махне от главата и да не си цапат ръцете .

така е ..лаком бункерен сурикат ..кръвсере