Siemens отхвърли руските обвинения за намалените газови доставките по "Северен поток 1"

Много е удобно в проблема да бъде въвлечена добре позната в Русия компания, каза шефът на Надзорния ъвет на "Сименс енерджи"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да пуснат Северен поток2

Запада подозира че Русия можело да действа... Политически с газа!!!! Верно ли бе... Западни олигофрени?! След като дадохте най-доброто си оръжие и военни специалисти в ръцете на банда нацистки мародери в Украйна. С вашето оръжие,УкроНацистите убиват Руснаци.... ... Но вие ревете, че Русия можело да действа Политически с газа....!!!?? Ами как да действа Русия... Военно?

Е, много са си прости руснаците. Тъпаците спират постепенно газа за Европа и по този начин сами си режат клона на който седят като се лишават от жизненоважни приходи в бюджета във конвертируема валута евро и долари. А и по този начин форсират диверсификацията в Европа и тя още по-бързо се освобождава от руската зависимост от енерго носители. Не знам какъв “гросмайстор шахматист” е Путин, но определено повече ми прилича на прост милиционер, който катастрофално управлява държава. Същия е и като нашия фатмак Мунчо.

Русия вече продава, Целият свободен от ЕС газ и петрол... На Изток. На Индия, Китай, Пакистан, в Азия. Просто обърна посоката на доставки.

Във връзка с така стеклите се обстоятелства около доставката на газ за Европа и в частност Германия ще обясня с перифраза на една изключителна мисъл на Хашеu от Швейк: доставките на енергоресурси се развиваха добре и за двете страни( Русия и Европа), докато не се намеси САЩ.

Дори да е така, нищо не оправдавало ... ха-ха-ха ... Нима?

Това изказване , "дори да е така" , малко понамирисва. Да извади документи да видим истината. Само с пропаганда не става.....

"Сименс енерджи" става "Сименс кур държи".

"Дори и да беше така" - това уби всички негови твърдения :)))

Ха ха, ми върнете турбините тогава за да нямат оправдание руснаците! Ремонтирани са, техни са си, платили са ги... Смешници!

Da in go spat za vinagi, da si kupuvat 5 pati po skap gaz. Ami politichesko e , kvo da e, ta tehnoto kvo e s Severen potok 2 i s orajiata za Okraina

Каквото и да приказвате, докато не върнете турбините, няма да има газ.

Кезер да не се прави на ощипан ами да си спомни как се бореше с политиците в Германия да не му пречат при съкращенията на звеното с газови турбини. Тогава Сименс бяха обвинени, че ги интересуват само "жалките" им печалби. Страна с ниски заплати и огромен износ, напълно зависима от газ, без ноу-хау за газови турбини, без атомна енергия, без нищо, скочи в конфликт с най-надеждния си доставчик. Абсолютно късогледство на всички фронтове.

Като гледам как си плямпат на днешно време всички..... направо ми се повръща. Какво пречи шефа на надзорни съвет на Сименс наместо да се оправдава безмислено да извади една справика -на обекта има доставени 12 компресора -за нормална работа стигат 8 -в ремонт е само 1 -спряна за профилактика още 2 -остават 9 - нап дост за 100% норм работа. Извод, Сименс си е свършила работата, Газпром лъже. Ама не казват такива неща. Справка документална няма. Само плямпат общи приказки.

репликата, ако е вярно преведена, "дори да е така" означава че е така. всички западни компании спряха да доставят техника, оборудвне, резервни части, а сега ревът че нямало газ. ами да доставят необходимото оборудване и ще има газ. а и за Германия винаги има опция да си пусне СП2. а имат и последна опция. Кирил Петков. ако не могат да се оправят винаги могат да звънят на "просто Киро" и да му се помолят. той ще им донесе газ от САЩ на много по ниски цени, както го направи за България.

Газът си е техен. Ще доставят каквото и на който си искат. ЕС наруши почти всички сключени с Русия споразумения заради "санкции". Е сега Русия ви налага "санкции".

Спор няма. Но аз бих очаквал от такъв голем началник на Сименс, нещо по ясно от "дори да е така". Това е несериозно просто. Изглежда калинките са налазили даже Сименс.