Швеция набира скорост с пролетна инжекция от 45 млрд. крони

„Парите не могат, не трябва, няма да бъдат пречка за ограничаване на разпространението на инфекцията или за грижа за болните“, каза финансовият министър Магдалена Андерсон.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След вчерашните нови случаи на Ковид Швеция ни изпревари в седмичната класация "Best in Covid-19" в ЕС и заема почетното 5 място. България пада на 7 място. Води Полша. Тройката допълват Словения и Хърватия, следвани плътно от Унгария. Пред нас е Естония, но тя губи темпо много по-бързо и от нас и вероятно утре ще я задминем. Трябва да внимаваме за Франция, която атакува от 8-ма позиция със страхотно ускорение и може да ни изпревари на някой от следващите виражи.

Не е никак зле - над 5 милиарда долара за малко над 10 милиона души. Умно. Тези пари ще раздвижат икономиката на Швеция. А балканските крадци на власт в България предпочитат да спделят милиардите в тесен мутренски кръг. Ограничен стимул за кюлчета злато и пачки. И това не е зле, но за много ограничен брой индивиди.

„Парите не могат, не трябва, няма да бъдат пречка за ограничаване на разпространението на инфекцията или за грижа за болните“, каза финансовият министър Магдалена Андерсон. Пълни глупости! Без пари няма грижа за болните! Лекарите без пари ли ще работят? Живота има цена - макар и ниска. Това научава всеки, чиито роднини умрат след ваксина. Или получаваш нищо или само няколко лева, защото за държавата живота не е много ценен.