Щетите от трусовете в Турция надхвърлят 84 млрд. долара, жертвите вече са над 35 000

Според Конфедерацията на турските предприемачи и бизнесмени основните разходи ще бъдат свързани с възстановяването на жилищата и инфраструктурата

Обратно в новината

Коментари - Щетите от трусовете в Турция надхвърлят 84 млрд. долара, жертвите вече са над 35 000 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щатският долар е резервна валута на МВФ, в Турция официалната валута е турска лира. Затова и щетите не могат да се оценяват в долари. Май всички тук се интересуват предимно от доларите, а не от жертвите. Дъпъсъ вече събраха кинти(обрани от вас) и отидоха да агитират (даряват), а вие събрахте ли капачки?

А за да възстанови всичко това, сигурно Турция може сама да си произведе материалите.... Едва ли, значи ще ги купува на международните пазари, значи цените ще са в долари или евро. А на мен ми е интересно с колко зларни тоалетни се раздели Ердоган, за да помогне на народа си. Защото виждам, че нищо не се е променило за хората там към добро, парите от допълнителния данък са окрадени, а контрол - никакъв - това всичко се нарича корупция!

Не им ли стигат природните бедствия, че разпалват още и войни???

Като гледам кадрите, Мариупол изглежда доста по-зле от пострадалите турски градове. Руската чума и орките са по-страшно бедствие от земетресенията.

Първо това не беше едно земетресение а една доста силна серия - първия "удар" беше 7,8, след 10 минути и на около 100 километра второ - 7,5. След което само в първите 16 часа имаше общо 200 - 220 с магнитут над 3, като около 100 бяха над 4, а около 20 над 5. Получи се една зона на бедствие дълга около 200 - 250 километра и вирока около 40 или 50. Пораженията в Сирия са като странична щета, но поради още по-некачественото строителство пострадаха много хора.

Турците обичат животните и почти няма дом без домашни любимци. Трябваше да съобщат освен за 35 хиляди загинали хора, и примерно за 10 000 умрели животни. Защо за тях няма нито дума..? Освен няколкото спасени.

поне видяхме как може бързо и евтино да се организират безплатни социлиани кухни са социално слабите и колко евтино струва това на държавата! но това не е важно! важно фон дер лайен да има кво дя яде!

а прокуратурата се занимава с магнитски, а не се занимва със смъртоносното строителство у нас! що така, а?

Гроботикви, сър...

Сори Турция, Европа плаща войната на САЩ в Украйна, пари за бедствия няма, при американската демокрация всеки се оправя сам.

Не дарявайте пари. Те ще включат принтерите и ще напечатат пари за Турция.

84 милиарда, правилно ли чух? Какво съвпадение, днес обявихте също, че щетите от енергийната криза в Европа са също 80 милиарда. Значи в прав текст съобщавате, че дереджето, в което евронацистите навряха цял континент, е равносилно на невиждана от столетия катастрофа!!! С тази разлика, че бедствието в Турция е еднократно, само сега. И 80-те милиарда ще им поправят щетите...

Както винаги путьо нито е чул, а камо ли пък разбрал.

800 милиарда са за енергийната криза

може ли някои да ми покаже поне един жилищен блок където обезумели западни зомбита не са изкъртили поне една стена? ... но това не е вано! важно е как се е изходила фон дер лайен! що така, а?

Спри дрогата, пък може и на промитият ти мозък да спре да му се привижда.

а да кажем и за жертвите на храните и лекарствата на територията българи! може ли няко да ми покаже поне триу учиилища и три вуза където има деца и малдежи с нормален външен вид, нормално облекло и нормално поведение! все дебили, пачаври, пачи, тулупи, хулигани, татуирани, смъркащи и пушещи неасни субстснаци... но това е голяма тайна! никой не я знае! никой не се досеща за нея!

вие в северозапада имате ли училища и ВУЗ-ове?

Но това няма да попречи на печатницата да работи само за Украйна. 1 седмица фалшиви съболезнования стигат, продължаваме да следим развитието на информациинната война в Украйна

Тъпанар абсолютен.

жервтвите на демокрацията на територията българия са над 3 милиона, а щетите са за над 700 милиарда. но това е голяма тайна, никой не я знае и никой не се интересува от нея! що така, а?

Брех, де стъпи Кравар трева не никне, па и да си тръгне от там, след него потоп. Начи Турция неутрализираха, явно временно фронта ще се мести към Китай.

Зеленски да питам какво му е мнението?

Това е добро. :)

а бежанците кой знае как се оправят

35000 жертви Толкова беше и официалната цифра на починалите от ковид в България по време на "пандемията".

Ти остави жертвите на измисленият ковид. Виж колко процента от децата са увредени. Това няма как да е генетично - всичкото е химична и биологична обработка на населението ни!

Че ти - най-умния и проницателния - навреме ги разкри, не се "боде" и предпази и себе си, и близките си от сигурна смърт от ваксините !

само ти така си мислиш - умният и проницателният със сигурност си е ваксинирал децата, но не и себе си...

Не е измислен Ковида! От моите близки има 1 починал. И 2-ма се разминаха на косъм, едва ги върнаха от оня свят.

А стига бе и в Турция ли официалната валута е щатския долар или на дира им е забранено да пишат за други валути?

А в Сирия за колко милиарда са щетите? За един приятел питам.

Там не се брои

А ти помогна ли с нещо и за там както за Турция, Карловско?...Не нали? А както обикновено пак си лежа приятелски със шишето на и под дивана.