Ще събират тол такси най-късно от 1 март 2020 г.

В ГЕРБ взехме решение да се съобразим с превозвачите, каза депутатът Александър Ненков. Той все пак допусна таксуването да започне и по-рано от крайния срок, ако всичко е наред

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз още чакам в системата на АПИ да излезе, че ИМАМ винетка. И с нетърпение очаквам да ме спрат и да ме питат защо нямам. А парите дето ги платих за тази винетка в един сайт - vinetki.bg няма да питам къде са, да не ме арестуват.

До 2020 година престъпниците вече ще са станали милиардери. Важното е еничарите да вземат от тях комисионните. Но това че държавата ни ще фалира; ще я сменят с друга.

Ние си плащаме електронните винетки от 1.1.2019 г. и никой не ни пита. За превозвачите обаче беше дадена по-късна дата - средата на годината. После стана ясно, че точната дата е 16 август, което пак си е отлагане с месец и половина. Тогава превозвачите ревнаха и допълнително отложиха до септември. После се оказа, че по-скоро ще е края на годината. Сега се оказва, че и отложения срок на отложеното отлагане се отлага за ... март догодина. Да припомня, че когато казаха, че ще се въвежда тол система, казаха че се прави, защото досега леките коли плащали по-голямата част от винетните такси. И за да можели товарните автомобили, които рушат пътищата повече от леките коли да плащат повече трябвало да се въведе тол система, за да бъде всичко справедливо. И ето че за товарните отлагат за догодина, а ние ще сме си плащали от година електронните винетки. Да живее справедливостта!

За теб има ли значение дали плащаш електронна или хартиена винетка?

toll = такса тол такса подхожда на нивото на Бойко Борисов, но вие все пак сте хора с образование!

Хемендегс с шунка...

криминално престъпление :) той абсурдът в държавата ни започва от езика с който говорим. А с такива творчески натури на чело, краят му не се вижда.

Дет съ вика гробарската некадърност няма дъно ! Сиреч БЕЗОБРАЗИЕ !

За какво ги назначиха тия 1000 гербаджийски олихофрена в АПИ и им купиха коли?

Предвид опита ни с досегашни големи системи въвеждани в България, може спокойно да очакваме голям провал съпроводен от скандал при пускането. Пак нещо няма да е доизмислено, пак някой нещо няма да е разбрал или да не му е стигнал срока. И ще има поредното отлагане може би за края на 2020 г.

...наш'та система 4-4-2... Не държава, а ПАРОДИЯ!!!

Тази Одисея край няма да има- накрая ще плащате ТОЛ такса, винетка, пътен данък, плосък данък, кръвен данък и всичко ще отива за магистрали в БЪДЕЩЕ време!!!

че преди лятото на 2020 тая система няма да тръгне...

Ха-ха хааааа

я ми обяснете, като вкарат тия тол такси винетки пак ли ще плащаме или как?

И тока ще поскъпне, и парното...

Ша плащаме. Плюс данък "свинетка" и данък "тиква". Докато не ни уврат кратуните.

Чакат да минат изборите на есен ?

Абсурдистан.Вчера едно ,днес друго.Некъдърници.съсипахнте всичко,нищо не работи,пълен провал сте.защо получаваш заплата бе нанков.нали бяха те уволнили2Защо пак си на този пост излагацио.?

И в това се провалихте некъдърници.нанков иди на логопед ,пари ли нямаш,прос.ко?Хазната празна,но видете ли ще се съобразяват с престъпниците превозвачи.Така,така нали нищо случайно няма.Майната и на България и българите.Важно е 10%новобогаташи крадци да са добре.

Какви тол такси, ние нямаме читава магистрала, всичко е лунен пейзаж, ТОЛ такса се плаша за първокласни магистрали, у нас просто няма такива, какво ще плаща, безумие...

Заради турските и другите тирове, бе умник. Проблема е, че мноооого закъсняха наш'те да я въведат.

С нашите превозвачи или с ТУРСКИТЕ ТИРОВЕ,КОЛКО ПОЛУЧИХТЕ ЗА ДА НЯМА ТОЛ ТАКСИ .Свинетките увеличихте за народа,с гражданската полудяхте.Що за нещо като хора сте

В белите държави като Германия и Австрия има отдавна измислена тол система с машинки в камиона които са свързани с GPS и шел карта от която вземат парите на момента. Цялата работа щеше да стане отдавна ако бяха докарали фирма която да монтира всичко и системата да заработи. Не знам как ще таксуват камионджиите но пътищата у нас са най-зле от цяла ЕВропа , има области с тотално срината инфраструктура на ниво офроуд. Добре е да вземаш пари но направи и качествени пътища.

Пак бламират Бочко.. Дупетате му.. Та печатницата за пари чак 2020-та щяла да отваря... Ти да видиш... А кат си спомни човек как той само обещаваще още 2012-та, как през 2017-та по ХЕМУС ще сме ходили до Варна.. Забравил, че Боко ПЪРВИ бе забранил БЪДЕЩЕТО ВРЕМЕ!!

да минат изборите и тогава ще ви стрижем за последно!

КОЙ позволи на всички земеделци да си махнат предните регистрационни табели??? Нито плащат винетки нито ги санкционират - глоба без винетка 500лв., глоба за свален номер - 500лв. и 6 месеца без книжка! Отделно всяко нещо което се дърпа и е с колелета също трябва да има номера, преглед и платен данък!!!!

ако не се движат по републиканската мрежа може, но те се движат!

боцко и компания ще се нагушат, а пари за пътища пак няма да има... те ако искаха да направят пътища има достатъчно пари от винетките и акциза. Много страни даже се оправят с доходите само от едното . Обаче никъде по света няма по скъп км от БГ!

Ненков не беше ли уволнен заради трагедията с 20+ убити на пътя до Своге.? Кой го е оставил пак да се изказва по медиите и като какъв?!

въй......със задна дата ли бе...оле мале

Цъкнах новината само заради заглавието. Втрещих се от това как по дяволите ще смятат със задна дата. Веднага след това се сетих къде чета.

Наскоро един наш превозвач си купи кола за 1 милион.. Чудя се как ще му се отрази да плаща, че ползва пътищата.. Дано оцелее, горкичкият!

Отговорното лице, моля погледни заглавието! Не четете ли преди публикуване?!

Ще събират тол такси от март 2010...Този народ съвсем изтрещя.То бива, бива мърлящка работа, ама това минава нормалните граници.

В заглавието пише "... от 1 март 2010 г.", а в статията - "... от 1 март 2020 г.".

2010? Я си оправете заглавието бе!

Eхеееее 2010!! Браво ще се връщаме в миналото!