Ще получат ли хората печалбите си от печеливши талони на Националната лотария

Големият въпрос е дали промяната на закона изключва отговорността на тази лотария, отбеляза адв. Валя Гигова

Обратно в новината

Коментари - Ще получат ли хората печалбите си от печеливши талони на Националната лотария | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната пирамида, обра парите на народеца, спихна гумите и чао.

требе да мине под контрола на Баце!

Нема Череп - нема печалби!

"Поради наложени ограничения върху банковите сметки на Ню Геймс АД от страна на НАП, изплащането на печалби от лотарийни билети е временно прекратено. Работим непрекъснато за решението на този казус като очакваме в рамките на 14 дневен срок (считано от 10.02) забраните да бъдат премахнати и да продължим с изплащането на печалби. Също така, желаем да ви информираме, че в най-кратък срок изплащането на печалби от лотарийни билети ще бъде отново възможно в търговската мрежа на Изипей, като ще публикуваме официална информация на нашия уебсайт-7777.bg" въпроса е кой кого ще излъже пръв.

За кой ли път се оказа ,че държавата е най-големия обирджия.

Пу*ка на хоризонт!!!

Ще получат печалбите си във вид на по една чаша бистра, студена водица. Сега евроромите и трудноговорящите български език ще трябва да хващат и по малко работа вместо да търкат билетчета по цял ден.

Мюмюне, не си прав... До една-две седмици тия същите ще търкат в тотото... Те друго и не могат...

То за фалирали банки и застрахователи държавата не поема отговорност, пък за държавната лотарията изведнъж ще почнат. Както обикновено за балъците, които са се доверили на тая смотана държава - вода от студения кран. Ако има вода. И да не забравите да си прехвърлите пенсиите от частните фондове в държавния, щото от държавата е най-сигурно, а другите са мошеници, хаха!

налъмете

Ами аз да си призная последните 5 години средно едни 500 лв. на година съм давал за талони и квитанции на Националната лотария. За този период сигурно печалбите са ми били общо между 500 и 600 лв. демек набутал съм се с ок. 2 бона. Но не съм някакъв бедняк и не съм усетил тази загуба. Познавах обаче хора, които даваха за билетчета сумата всеки месец /или на 2 месеца/, която аз давах годишно. Не съм чул да са спечелили нещо голямо, но през 2 къщи от нашата в Кюстендил 1 семейство преди 2 години си купи къща, която се продаваше с печалба от лотарията. Бяха спечелили 250 000 лв. от билетче, но малко след като купиха къщата я продадоха. Мисля, че ги бяха давали и по телевизията Другото, което със сигурност знам е, че тези с големите печалби, които според съответния билет се изплащат разсрочено няма да си получат остатъка от печалбите. Каквото са взели горе-долу до края на януари и това е. Търговците, набутали се с билети и те ще глътнат водица, но в случая да се сърдят на държавата. Решението за забрана на частните лотарии не мисля, че е лошо, но нещо изпълнението беше малко недодялано.

Тотото му е майката. Личен приятел ми е човек, който миналата година през септември спечели 5,5 млн. лв. от 6 от 49.

Нали се сещяш , че за да получи той тази печалба , такива като теб са дали на тотото два пъти повече.

...тя и "държавата" "с цел" удари така лотарията, а не само да "елиминират" Божков - по надълбоко са нещата: така се присвояват и още пари - а не само да казват, че Божков не си е плащал данъци и затова му "взимаме" лотарията - това е за пред медиите... не е само заради това... - "Някой" иска и печалбите, които има да се изплащат да ги присвои, защото се оказва, че много милиони трябва да се изплатят, в продължение на години, а "Никой" не иска да изплаща толкова пари - с години....... и остава въпроса, защо точно сега В.Симеонов подева тази тема, а не още първата година /след 2014 г./ след като е било ясно, че аршина за всички е различен..... а и онзи герой /Божков/ не си е плащал, защото са му направили вратичка в закона - сега много ми е интересно по какъв закон ще го накарат да плати тези 550 млн.... и още нещо - дали пък всичко не е една "пунта-мара" и ще мине време и парите пак ще да отидат в Божков/но под друга форма/... и/или в този нов играч, който както казват иска да му "вземе" лотарията.... дали е само Пеевски

Ще вземат едно нещо с три букви.

В България няма никаква сигурност! Случващото се с Национална Лотария е аналогично на случващото се с КТБ. БНБ спала години наред и не разбрала какво се случва КТБ, а сега от НАП спали с години и не разбрали, че някой им дължи стотици милиони, чакали да се натрупат повече компромати... Единственото сигурно нещо е Апартаментгейт, КТБ и редица други скандали, за които виновни няма. А населението по никакъв начин не реагира, понеже само си мечтае да е на мястото на управляващите, за да може и то да си спретне своя "Апартаментгейт"... И така до края на България, която е страната с най-голям процент емиграция, номер 1 по корупция, смъртност и бедност!

Държавата не е страна, договорът и проблемът са между печелившите и фирма "Национална Лотария" ООД. Фирмата принципно трябва да има пари да плаща печалбите, така че я питайте нея, дали ще ги изплаща, въпреки че предварително си знаете отговора.

Аз имам билетче с печалба 100 лв. Ако не дават пари ще взема едно бокалче от колекцията да пийна една студена вода от Перник...

Това ли е проблема? Не ми пука за търкачите на билетчета!!! хораааа, отвличат ни вниманието! страшното тепърва ни го гласят - НА ТЪМНО, ЗАД ГЪРБА! чАКАЛНЯТА ЗА ЕВРОЗОНАТА, ПАДАНЕТО НА ВАЛУТНИЯ БОРД, НАСИЛСТВЕНОТО НАТИКВАНЕ НА ЕВРОТО КАТО НОВА ВАЛУТА - ПОРЕДНИЯ И НАЙ-СТРАШЕН ГРАБЕЖ В ИСТОРИЯТА НИ!!! А ние търкаме билети от лотарията и блееемм.......

фалшивите новини за еврозоната! Стига изобщо да ни допуснат до тази чакалня, а после и да ни приемат, това за България е добра новина! Не разбирате ли, че ни ни искат там. Ако искаха, досега десет пъти да ни бяха приели. Ние отдавна изпълняваме критериите от Маастрихт и въпреки това досега дори не ни допускаха до преговори за влизане в ERM II. Ако териите за световната конспирация, която си няма друга работа, а замо иска да унищожава България бяха верни, то нямаше да чакат чак до 2020 година.

Бабо,споко-ти няма да го доживееш това евро та си кътай левчетата под дюшека и не мисли за младите

Плоскоземец верwащ на всяка простотия на руската пропаганда. Аман от шарани. Най богатите страни са с евро

не няма!

В един стар виц се казваше "Кой е..ал, е.бал. Кака вече не е ..... и се омъжи"

Валерката Патриота каза в прав текст - Какви гаранции за обикновените хора искате?!? Има си ред по Търговския закон - никакви привилегии, печелившите да се оправят! Такива думи на първичен цинизъм изрича само държавата, която ВИНАГИ е кредитор от първи ред и не й дреме - демек - първо НАП със 590 милиона, после останалите, а останалите, това сте ВИЕ!

"Левски"да плати,нсли тези пари отидоха при тях.

Ако тия пари бяха отишли в Левски сега всяка седмица щеше да гледаш поне 1-2 световни звезди на мачовете им.

Гледам:Райнов,Горанов,Стаси,все световни звезди.

Никой ни е казал през тия 10ки години, законни ли са били комарджийските фирми на Черепа, или не! Айде Барни, давай! Размърдай поне една от двете си мозъчни гънки !

Великият писател Джордж Оруел в книгата си "1984" е описал всичко, което се случва в последните 10и повече години и в България, и в Света. Написал е и за партиите, и за мутрите, за силиконовите кифли, за хазарта, за ин витро и т.н. и т.н. Просто трябва да се прочете !!!! ХОРА ЧЕТЕТЕ !!!

Както се вижда, оплаквания от спечелили над 50хил., които не могат да си вземат печалбите НЯМА. Няма и да има, защото реално няма такива печеливши. Имаше само видеоматериали с хора от неизвестни села.

Не е вярно, че няма такива печеливши! Аз съм с билет за печелещ 50 000 лв, запознах се с още един мъж с като моята печалба, дъщеря на дама, спечелила 100 000, както и голяма, нова късметлийка, спечелила супер сумата от 2 милиона, на която още нищо не и е изплатено, дори и вноска, понеже и тя като нас, малко преди неразбориите трила, горката, та сме в очакване и ще си търсим правата при евентуално, по-дълго от обещаното ни, забавяне. Познавам и други лица, които са печелили големи суми от града си, а и не само!!!

А, ве хора! Стига сте философствали! Четете англосаксонското право- във ЕС то доминира по отношение на договорите и рисковете. Който дава разрешение- лиценз за комарджииска и други рискови дейност, то изисква гаранции- банкови, за решаване при форсмажорни обстоятелства. Всеки , който печели милиарди е длъжен да обезпечи рисковете със милиони! Край и точка! Ва си и мисирките! Трябва да се чете- европравото е със приоритет през националното и на евро съда му дреме на дедовият за махленските разправии.Правиш рисков бизнес за милиарди- гарантираш със десетки милиони / в банката/.

Печалбите ще се изплащат,но от брат ми Явор!!!!

тя цялата пръд*ия прилича на аферата КТБ... ще мотаят хората, че пращат синдици, които пък ще компенсират своите хора и накрая ще ограбят фирмата на Черепа. Така става из тукашните географски ширини... знайм си ний !

Ще получат печалби на върба в сряда. Те чуждестранните инвеститори затова се изнизват тихомълком един по един.

ако не бяха толкоз бедни хората, играещи на комар, би трябвало да съдят държавата (всичките ѝ "власти"). Безобразие!

Честито на печелившите!

pompai

Всичко което е разрешено на територията на България ,трябва да се гарантира от държавата.Ако някой не плаща.....Държавата го погва ,но тя трябва да плати тези печалби.

Според мен,Л евски трябва да плати ,защото този отбор беше финансиран с тези пари.

КЪДЕ СА ПЕЧЕЛИВШИТЕ МИЛИОНЕРИ....АЗ.. АКО СЪМ ДОСЕГА ДА СЪМ ОБИКОЛИЛ НОВИНИТЕ ДА РЕВА....НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ ,ЧЕ ЖАНА БЕРГЕНДОФ Е СПЕЧЕЛИЛА....

ChatGPT

Мисля, че на всички стана ясно като се изказаха, че всеки спечелил трябва сам да си търси печалбата (без съдействие от държавата)... Така че пийте по една студена вода и толкоз... освен ако не сте перничани

Единственият шанс на "печелившите" е да осъдят държавата за безстопанственост и да я принудят тя (тоест ти и аз) да изплатят задълженията на господин Божков

А не е ли по-добре с парите от конфискуваните активи на Божков, да бъдат изплатени непродадените билети и печалбите от продадените? Все ми се струва, че само колекцията от антики стига за покриване на задълженията...

Няма причина поради която спечелили и търговци да не могат да си вземат парите и да загубят дело срещу държавата ако не им помогне. Ако случайно не стане тук, то в Страсбург със сигурност.

ChatGPT

Адвокате, не си прав! Печалбите са "обещани от предишен собственик, който най-удобно е забравил да направи застрахователен фонд за печалбите. Държавата можеше на добра воля да удари едно рамо, но те си биха камшика както винаги. Единствено могат да заведат поредното дело срещу Божков

Никой застраховател няма да плати за това че лотарията е принудително закрита от държавата.

Добре де ако пуснеш талони за 1 000 000 лв. И предвидиш награда от 300 000 лв., но някой я спечели когато ти едва си продал билети за 100 000 лв. И п8сле забранят да продадеш останалите , от къде ще имаш пари да им дадеш за наградата. С други думи причини много извода пак е един и същ, хората няма да получат нищо, търкаха за лудо.

Казва му се риск(нещо като хазарта, ама се приема по-добре като термин). И понеже г-н Божков е добър бизнесмен и умее да "управлява" риска - големите печалби се печелят "фиктивно".

Усещам тиня. Мътна вода усещам. Някой ще си налови рибка. Други може да платим един милиард по някой арбитраж както напляскахме русите за Белене. Нашибахме ги с едни милиарди по джоба и сега оборудването гние, а ние тайно внасяме ток от Румъния в последно време щото нашата борса за ток и тя умря също, както и мутренската ни демокрация доиздъхва отвсякъде.

Вижте сега, нито съм играл, нито пък ме интересува дали ще я има или няма лотарията! Лесни пари никога не са ме блазнили! Друго е важното, когато се променя един закон и се обявява частният хазарт извън закона, следваше да се предвиди и факта, че хората са спечелили и реални пари. Защото какво ни показваше Нова всяка събота вечер? Един куп от по 50 човека, спечелили различни суми. Някой ще потърси ли сметка от същата телевизия, че е манипулирала години наред чрез реклама в национален ефир? Ами това, че всеки ден се теглеше 5 от 35 и 6 от 47? Ами талоните дето се търкаха ежедневно? Ако Далаверко Симеонов , беше наистина толкова загрижен и прозорлив , че това е измама до сега де беше и що мълча като.... хайде да не казвам какво. Има реално спечелили хора и трябва да бъдат компенсирани ако не 100% поне 70%. Отговорността е на държавата, тя е оставила лотарията да развива толкова години дейност! Сега обаче, нашата държава бяга от отговорност!

Има ли някой, който се сеща, че ''печалбата'' от която и да е лотария не пада от Господ, а от парите на всички, които са си купували билети? Т.е. зад щастието на един стоят разбити надежди на мнозина други. Благодаря за пари, ''спечелени'' по този начин. Това е причината да сме толкова зле - никой не мисли за колективната загуба или за общото добро. Продължавайте да разчитате на билетчета и ''награди'' за да си оправите животеца. Само да не се окаже един ден, че хем сте си продали душите - хем сте и заплатили за това, както в случая май става. Кой разбрал - разбрал!

Моралната страна е ясна. Аз съм против хазарта. Ама ква е разликата с национализацията. Днес хазарта, а утре..... кой е наред. Пазар, демокрация, свободи??? Де са. Бизнеса 10 години законен при тази власт - хоп от днес незаконен. Ако държавата ще поема бизнеса да поема всичко, както е реда - все едно е купила фирмата на Божков. То така и беше редно. Да я изкупи, след това да прави каквото е решила. Другото е национализация. Ама буизнеса бил мутренски. Ми то у нас вуърви само мутренски бизнес. Те и чуждите инвеститори у нас са все такива. Друго няма. Даже за национализация читаво не остана.

Браво,отдавна това трябваше да се случи.Стига с лъжи и измами и реклеми,писна ни.

бОЙКО САМО ВЗЕМА , НЕ ДАВА!

Търговците които са купили билети от лотарията трябва да се обединят и заведат колективен иск за да им бъдат изкупени билетите обратно ,иначе ще имат по няколко кашона цветни хартийки за които са платили хиляди.

да речем черепа докаже пред международен арбитраж, че фирмата години назад е била пееливша, че е изплащала печалбите, че си е плащала данъците и всичко и дори, че е в състояние да надплати това, което сега и вмениха като нови задължения какво следва? Аз лично се съмнявам в такава изрядност щото тая фирма и тозчове си миришат на далавера и все пак има документи, може пък така да излезе - изряден. Явно държавата убива бизнеса и фирмата умишлено тогава. Кой да плаща - всички ние? Може да има съд, арбитражи и т.н. Помните как напляскахме руснаците за Белене. Купихме си като попове оборудването. Даже май ни опростиха лихви руснаците. Държавата като взема фирмата трябва да спазва и договора за печалбите на хората.

Въпросът е може ли да се обединяват печеливши и да водят дела по света, но не и у нас. Фирмата бива фалирана с държавна намеса. Това е ясно. Сега , че е със закон добре, ама печелещите имат договор с фирмата - 10 години на рожденния ден да полуават примерно 1/10 от печалбата. Държавата е правоприемник на фирмата - със закон е наредено. Значи държавата поема и изпълнява договора според мен. Иначе трябва да има съд - ясно, че в чужбина.

Къде е наредено, че държавата е приемника на фирмата? В кой закон?

В закона за национализация сътворен от герб. национализация от дясна партия имаме. Ко прайм са? Не съм фен на черепа, нито съм за хазарта. Обаче една фирма е ударена. Ясно и точно - със закон. Като искате капитализъм, правов ред и демокрация - спазвайте ги.

Утре държавата решава със закон - няма частни банки у нас. 50 милиарда лева влогове изчезват. Стават държавни. Съгласен ли си. Щото разлика няма. Все е същото. Банкерите дерат повече. Нашите банки имат абсолютна печалба пъти над тази на 3 пъти по-голямата Румъния. Значи нещо не е на ред. Национализация. Съгласен???

Може и да ги получат, но на п....ин ден! Освен, ако държавата се сети и ги заплати за сметка на ония,дето са дали лиценза и определили условията и гаранциите. По прицип в държавите със разрешен комар, тарикатите организатори трябва да поддържат банкова гаранция в размер на 15 % от печалбите на организаторите. Така е даже и в онова казино- Монте Карло. Но, там има държава и ред. Голем карък- удариш нещичко и държавата вика,че е изменила закона.Лошо!

Рекламите вероятно са по предплатени договори и следователно няма да спрат, защото иначе Божков чрез свои хора ще осъди телевизиите и медиите. Така че те са длъжни да излъчват рекламите, независимо че реално печалби няма как да бъдат и плащания, заради запора на сметките. Няма такъв цирк, копаем дъното и всички ни гледат сеира

По закон първият кредитор, който трябва да си получи парите е държавата, която си търси едни 500 млн лв. Национална лотария няма такива пари, защото не са били предвидени за това, а са раздадени на печалби и са дадени на Левски и за амфори. Така че национална лотария ще трябва да фалира и да почне пак от 3та група.

Тази лотария умря. Хубавото е, че народа няма да харчи прекалено много пари за глупости, лошото е, че беден и глупав народ без надежда е неуправляем народ.

Е как ше е умряла! Билетите продължават да се продават, но от държавате! Защо чувате само половината от това, което се казва

Ама разбира се, че ще получат. Гешев плаща!

Ощетените ако са леко с акъла си просто ще заведат един групов иск срещу България и накрая масрафа на Далавери и кукловодите му пак ще бъде покрит от данъкоплатеца.

То едни печлби - 20-30 лв.

И отново прецаканият е...

Мен ме интересува, ще спрат ли противните реклами по телевизията, че ми писна от беззъби цигани от разни села едвам да сричат queue-то.