17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз искам да знам КОЛКО ще струва на данъкоплатеца тази транзакция, както и КОЙ ще вземв тази поръчка. Инак друготп е ясно къде ще отидат 24 млрд от МВФ.

1. Най ме е дтрах от "не бой се". НИКОЙ не каза по какъв курс ще се превалутира лева - по фиксинга или по курс "продава" на банките, който може да е доста по-висок от фиксинга и да изяде чадт от спестяванията/влоговете. 2. Защо не се премине към "преходния" период ПРЕДИ /от сега/ а не след приемането на еврото? Така хората ще свикнат по-лесно, ще плащат по-малко за масово разпространените цени с 9-ки. Пример: нещо се продава за 9,99 лв. Ако се сложи "примамливата" цена в евро, ще е 4,99, което по фиксинга е 9,76 лв.

По-скоро цената от 9,99 лв ще стане 5,99 евро или 6,99 евро… аз така бих направил … рядко ще е магазин да свали цената 1/1 с цената в евро.. всеки ще използва възможността да вдигне малко нагоре. Така до крайният потребител ще има 1-2 евра инфлация. Най много ще поскъпнат евтините стоки до 2 евра… за справка - Гърция …

PEYTSCH

Ясно се открояват ЗА и ПРОТИВ еврото. Против са русофилите, т.нар. рубладжии които кой знае защо се надяват да станем руска колония и всичко да зависи от Кремъл.

Да бе, льлльо! Аз пък не съм русофил, нито руаофиб, ама искам ДА Е ЯСНО КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ЕВРОТО ПРИ СТАБИЛЕН КУРС НА БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ! АРЕ, ПРЕСТАНИ С ТАЗИ ИЗТЪРКАНА МАНТРА ЗА ЧЕРВЕНИ И СИНИ, ИМА И ДРУГИ ХОРА!!!!

А в ШЕНГЕН кога ?????? До кога ще ни третират като овце (не че не сме такива ) . НАТО , ЕС , ЕВРО , Май ни нямат много довере .

България трябва на всяка цена да приеме еврото , за да не могат да ни изгонят от Евросъюза заради кражбите на евросредства . Механизъм за излизане от еврозоната няма т.е. там ще сме до разпада на съюза. Ако кражбите продължат , а те ще продължат ще си плащаме глобите и ще си траем. Народа е прецакан при всяко положение.

Референдумът не е добра идея, поради факта, че голяма част от населението е неграмотно и ще вземе неправилното решение. Затова са измислени народните представители, за да се вземат правилните решения от образовани люде.

Има ли и имаше ли образовани люде до преди служебното правителство (визирам назначенията например от последните 12 години с властта на герб, както и аграрните партийни членове преди тях, простаците от потомството на бкп, които ги има и в герб), чиито членове бяха земеделски производители, калинки, връзкари(неучили по специалността), "бизнесмени" учили до 8-ми клас, актьори и певци???? По времето на Симеон Радев и други бележити личности от политическия живот на България да си чул такива хора да са влизали като народни представители, за да правиш такива оценки за представители в Парламента като "образовани" в днешно време?? Днес сме абсолютно дъно с малки изключения, но е и благодарение на безучастието до известна степен на обществото да промени нещата към по-добро.

А къде е отговорът "Ще ни пуснат защото Берлин и Париж печелят от това?"

Не виждам защо да не сме готови. Поради борда ние от сума ти години дефакто живеем с еврото, сега само ще сменим банкнотите. И вече няма да има нужда да поддържам и левова, и еврова сметки и да плащам комисионна за превалутиране.

Какво означава - ще бъдем ли готови? В наш'та мила родина, всичко е леш. Огромна част от цените в момента са изравнени с тия които ползват Еврото, а има и не малко стоки с по-високи цени. На фона на това, заплатите са неколкократно по-ниски от тия в белите държави, а в ЕС сме на последно място от тази гледна точка. Та какво означава - ще бъдем ли готови? Да, готови сме да продължават да ни клатят. Готови сме да продължаваме да копаем дъното. Та ние сме изключително търпеливо и тъпо племе, какво друго може да се очаква, освен след няколко десетки години, България, държавата на абсурдите, да бъде само една транзитна територия, населявана от орки...

Не може ли въпроса да е - желаете ли да си бутнете валутния борд и да приемете еврото? Желаете ли да станете още по бедни?

Много хубав въпрос!И не може ли такова съдбоносто решение да се взима след референдум?Или ги е страх,че народът няма да вземе правилното решение?

Референдумът не е добра идея, поради факта, че голяма част от населението е неграмотно и ще вземе неправилното решение. Затова са измислени народните представители, за да се вземат правилните решения от образовани люде.

""""Ще бъде ли готова България за еврото след 2 години и половина?"""" Не ,разбира се .При тези доходи ,при тази смехотворна икономика ,когато това се отнася за България ,при разрушеното селско стопанство-животновъдство,зеленчуко-производство и овощарство - ще бъде трудно ,или по-точно невъзможно.

Не може всички да печелят. За да спечели някой, друг някой требва да загуби. Това е смисъла на понятието печалба. Диалектика! Така че, нека не ви казва някой какво вие печелите от нещо. Вие сами трябва да прецените, всеки конкретно за себе си. А, това че някой се опитва да ви убеждава че печелите от нещо, само значи че прави опит да ви лъже.

Аз не си давам лъвчето.

да приемаме еврото сега:ББ я каза по ТВ преди време-ЗА ДА ПОКАЖЕМ СОЛИДАРНОСТ!?

Ако в лева ги обявиш цените на жилищата, никой нямаше да купува жилища тука като сравниш със заплатите в лева 800 лв нето за 200 000 ле апартамент например..., после като го въведат еврото ще разчитат на същите измами с цените на стоките, но капана ще са занулениъе заплати и пенсии , които в България обърнати в евро изчезват от портмонето и банковите сметки...всичко ще фалира тука за година, обзалагам се на 1 милион евро, не лева...

Кретени...това ще е няква пародия на държава в еврозоната!?

Еврото е пьлна глупост и оскьпява живота многократно.Никой нормален човек няма да захвьрли родната си валута и да приеме изкуствена юдейска парична единица.Луди ли сте?

Какво питате ве пуяци да не ще го въвеждате вие от дир.бг тва евро.

Ами не се знае, може и станишко да е.

Не, народът ще обеднее

Всичките ми пари са в евро. След приемане на еврото пак ще са евро... Каква е разликата, че има и дебат даже???

Ако сега си купуваш кафе от машина за 50-60 ст, после ще го купиш за 50 евроцента.. ако сега таксата поддръжка на сметка ти е 2 лв , после ще е 2 евро.. ако сега 1 превод струва. 2 лв , после ще е 2 евро… да продължавам ли или сам ще се сетиш? Те нещата са подготвени отдавна… и все пак ще е добре да минем към еврото и дано махнат няколко корумпирани инстритуции от държавата…

Кaквo дa гo кoмeнтирaмe дали ще сме готови - въвeждaнeтo нa eврoтo e изгoднo caмo зa Гeрмaния и в пo-мaлкa cтeпeн Нидeрлaндия. Cпoрeд прoучвaнe нa Цeнтърa зa eврoпeйcкa пoлитикa във Фрaйбург, публикувaнo в Дoйчe вeлe (!!!), прeз пeриoдa oт въвeждaнeтo нa eврoтo прeз пeриoдa 1999 дo 2017 г. Гeрмaния e cпeчeлилa 1.9 трилиoнa eврo, a Нидeрлaндия - 346 млрд eврo. Блaгocъcтoяниeтo нa нeмцитe (нa глaвa oт нaceлeниeтo) ce e увeличилo c 23 116 eврo, нa хoлaндцитe - 21 003, нa гърцитe - 190 eврo (aмa пoмнитe, кaк бяхa лъгaли, нaли). Вcичкo ocтaнaлo губи блaгocъcтoяниe c хиляди нa чoвeк. Нaй-мнoгo ca зaгубили итaлиaнцитe - пo 73 605 eврo нa чoвeк. (кoйтo нe вярвa - дa търcи пo зaглaвиe в гугъл - СЕP study: Gеrmаny gаins mоst frоm еurо intrоduсtiоn). Ниe рaзбирa ce щe cмe oт крaйнo губeщитe и никaквo мърдaнe нaгoрe нямa дa имa, a cтрeмглaвo пaдaнe нa блaгocъcтoяниeтo.

ГЛУПАЦИ,НЕКА САЩ ЧРЕЗ КОЛОНИЯТА СИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ВИ ВЗЕМЕ И ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА. КАТО ВЛЯЗОХМЕ В ЕС И НАТО- ПОМНИТЕ ЛИ ОБЕЩАНИЯТА???...ИНВЕСТИЦИИ,ТЕХНОЛОГИИ,УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ...И КАКВО СТАНА? ...СЪСИПАХА НИ ДЪРЖАВАТА! .

В много от магазините вече цените ги има в лева и в евро както на етикетите, така и на класовата бележка. След 2,5 г. ще останат само в Евро. И най-хубавото е, че дотогава ще сме във валутен борд. Т.е. никое комунистическо правителство вече няма да може да срине, обезцени българския лев и докара за пореден път българския народ.

...до проверка тояга.

..че за теб одтанаха ,,заведения от соца,, ...като Карлуково, Курило...!!

Този е за КУРило!

Един хляб е в момента 1.20 лв...като приемем еврото трябва да е 0.60 евроцента! Но ще стане 1.20 евро...ТАКА И СЪС ВСИЧКИ СТОКИ! Заплатите и пенсиите ще ги разделят на две.България я чака голям глад и мизерия с еврото! Това е последното предателство на политиците,преди да ни унищожат!

колега, ти не разбра ли, че вече спряхме да разпространяваме тази опорна точка, защото звучи прекалено безумно и никой не се връзва

Леееле колко си отчайващо ТЪП само!!!

Българските олигарси, богаташи, чорбаджии-изедници и всички останали боклуци, подкрепяни от абсолютно всички политически сили и партии, са отдавна готови за мегаграбежа наречен ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО през 2024 година! Отсега още точат лиги и зъби и буквално се насират от кеф, как чрез еврото ще плащат по-малко на овчата, проста БГ-рая и ще я дерат и стрижат с цени като в Ню Йорк, Хонг Конг, Париж или Цюрих! Да й е честито на малоумната робска рая!

Добре, зле,...бг няма друга алтернатива! Приемането на € за БГ е неизбежно неотложно и макар закъсняло е от жизнено важна необходимост за да оцелеем изобщо! Затова колкото по скоро, толкова по добре!

Бе, то да го приемем,бе, Ама да го обвържем и с ,,твърд курс, към юана !?

Майната ти@!

За да се вържеш към юана, трябва да си дръпнеш очите и да минеш на меню бау-бау и мяу-мяу с ориз

ДА СЕ ИЗДИРЯТ ТИЯ РУБЛАДЖИИ ТУК И НА ТЯХ ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ И ВСЧКО В ЕВРОЗОНАТА - ДА СИ ЖИВЕЯТ КАТО В РУСИЯ..

Земи ... Да ма фанеш....!

Търси, търси ама да не набараш кожения...

Да ти дам адрес да дойдеш да ме издириш? Ама няма да ти допадне посрещането.

BNB CORRUPTION - = ECB and EC are full of rubbish employees and the recovery is impossible without a fundamental change. Back in 2007 I was in the Bulgarian National Bank BNB where in front of me the corrupted stuff ,under the supervision of ECB and FED and similar to them, created a speculative stock and credit bubble. As evidence see the fake paper 77/2009 • Econometric Forecasting of Bulgaria's Export and Import where the author, now economist at ECB , admitted in front of me to have omitted the most significant variable explaining imports of bulgaria – the level of credit in the country, by order of his boss to conceal that the central bank created credit bubble deteriorated substantially the trade balance of the country. His wife bribed for driving licence the police. He bankrupted 5 times in business and job endeavors. Another example is the publication of the central bank Economic Review , where the author, then responsible for the real economy sector in the bank, now economist in EC, and edited by his bosses, wrote that the high capacity utilization of the economy means there will be more investments to heat up the overheated economy further with speculative intentions and nearly closed the stock exchange in Sofia after that. Investigate the property and illegal incomes of all the BNB corrupted stuff , ECB and EC and take legal actions for the mentioned crimes. The ECB and EC are full of similar economists so replicate their papers and models carefully for cheating and require responsibility. They are adverse selection employees as they give up a wage of 250 euro and are ready to accept a bet on 10 000 euro or end. As Bruce Willis says in one movie – how to safe ECB and EC if we stay on the cheapest eastern european economists. Now the situation in FED and ECB is very similar as advanced countries spend 50 trillion munitions in fiscal and monetary policy to create 15 trillion bubble and earn speculatively 1 trillion at most.

ВИЖТЕ РУСИЯ И КНДР НЕ ИМ ТРЯБВА ЕВРОЗОНА, А КОЛКО СА ГОРДИ ХАХАХА

Vote the governor of BNB Dimitar Radev out soon as together with the other governors as they are mind controlled by the 1% and working for them . Send away the BNB researchers as they are implanted as well by Austrian commercial banks, ECB and EC , that you can establish with zap checker and waves coming from their heads. They created the 2009 crisis on purpose , bankrupted the stock exchange in Sofia, have hidden the data for the bankruptcy of bank KTB. The streets of Bulgaria are full of Mercedes and BMW jeeps on credit they cannot afford and will bankrupt with your deposits. Radev decided, in his mandate to increase the credit expansion and thus to decline the huge share of bad credits , but soon the bad credits with reckless loans will also increase so require his resignation and punishment by law. The Bulgarian banks are with some 15% potential bad credits after Covid Credit moratorium. Observe that banks will not be bailed out from government as EU banks to show who is really creating the corruption, and that EU banks are controlling the Bulgarian Central Bank BNB and Government with brain Implants and Mind Control on the waves of A1 and Tetra EU network. Banks should ,according to the EU directive, be bailed in with stocks , bonds and big deposits. EU banks have some 5 bn EUR deposits ,that should be enough if they bankrupt due to bad loans. Please EU people observe Bulgarian banks , I will observe your money not to be wasted on EU banks that are also close to bankruptcy after bad management last decade , zero bound interest rate by ECB , even negative, and covid.

Честна пионерска ! Винаги готов!! Винаги сме готови, баба.., к,вот дой. Т,.ва евро, долар, рубла- баба взема и прибира, ..след това обменя. На кяр съм.

Ама бабоо, то този с еврото, дето ни прекарва, след това може и да не плати! Ще мине с " традиционното": - Ще видим! ...

РУБЛАДЖИИТЕ, КВО РЕВЕТЕ ВЕ/? МИ ТОГАВА ОТ МАСКВА РУБЛИТЕ ЩЕ ВИ ГИ КОНВЕРТИРАТ НАПРАВО В КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА ЕВРО... ОЩЕ 1 БОНУС... ПРИЛИЧАТЕ НА МРЪСНИТЕ МАКЕДОНЦИ, ДЕТО ПСУВАТ БЪЛГАРИЯ, НО СЕ ТРЕПЯТ ДА ВЗЕМАТ БГ ГРАЖДАНСТВО, ДА ВЛЯЗАТ В ОМРАЗНИЯ ИМ ЕВОСЪЮЗ...

А до две години и половина дали още ще има евро и ако да, дали ще искаме да го приемем? На фона на това интензивно развитие на нещата не знам дали е разумно изобщо да се натискаме. По-скоро да изчакаме да видим как ще изглежда светът след "ковидомелачката".

РУБЛАДЖИЯТА ДА МИ ПОКАЖЕ КАК ХЛЯБА ЩЕ СТАНЕ 3 ЛЕВА - ДА ОТВОРИ МАГАЗИН И ДА ГО ПРОДАВА ПО ТОЛКОВА! НАЛИ ТОЛКОВА ЩЯЛ ДА СТАНЕ.. АМА ТО КАТ ГЛЕДАМ ЦЕНАТА НА ГАЗА МОЖЕ И ДА СТАНЕ ТОЛКОВА... НО ЗА ТВА НЕ Е ВИНОВНА ЕВРОЗОНАТА, А ЕДНО ДЖУДЖЕ... ДЕТО ЩЕШЕ С ТУРСКИЯ ПОТОК ПОДАРЪК ДА НИ ГО ДАВА ТОЯ ГАЗ...

Искаш....МЕНЕ!!

Стига спами с различни имена

Не видях моя отговор НЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВА ПРИЧИНА ДА ПРИЕМА ЕВРОТО

ДА ПОЧВАТ РУБЛАДЖИИТЕ - ВЪН ОТ НАТО И ЕС... ДА НИ ОБЯСНЯВЕАТ СЕГА КАКВА МЪКА НИ ЧАКА В ЕВРОЗОНАТА. ЗА РАЗЛИКА ОТ БЕЛАРУСКИЯ ПРОСПЕРИТЕТ ХАХАХА НЯМА ДЪРЖАВА В ЕВРОЗОНАТА, КОЯТО ДА НЕ Е С 3 ПЪТИ ПО- ВИСОК СТАНДАРТ ОТ БЕЛАРУС, СЪРБИЯ И С. МАКДЕОНИЯ!

Да се чудиш защо богати държави като Швейцария, Норвегия и повечето от централна Европа не искат да чуват за приемане на евро?

И КАМЕРУН СЪЩО НЕ Е В ЕС?? ДА ВИ ИМАМ ОПОРКИТЕ... ПРИМЕРИ МОГАТ ДА СЕ ДАВАТ И В 2-ТЕ ПОСОКИ. И НЕ СЕ СРАВНЯВАЙ С ГАЗОВАТА ИМПЕРИЯ НОРВЕГИЯ И ПЕРАЛНЯТА ШВЕЙЦАРИЯ... ТУКА СМЕ МЕЖДУ ГАДЖАЛИТЕ И МУЖИЦИТЕ...

С това управление в Брюксел на ЕССР по-скоро еврото ще е готово за България след по-малко от година

Не, няма да е готова България! Много хора ще загубят пари, а народът като цяло ще обеднее тежко! Заплатите ще се преизчислят според курса, т.е. ще са 2:1 и 1000 лв ще са 500 евро, но в магазините 1 хляб от 1,5лв ще започне да се продава на 1,5 евро. Това е България - ако някой не се възползва, за да спечели на гърба на обикновения човек, то той вероятно не е българин. Спомнете си как скочиха цените на маските и спирта в началото на пандемията - една маска от 10 ст стана 60ст за едно денонощие. Лично мнение...

АЙДЕ ОТВОРИ МАГАЗИН И ПУСНИ ХЛЯБ ПО 1.5 ЕВРО! ТИЯ РУБЛАДЖИЙСКИ ПРОСТОТИИ И 1 000 ПЪТИ ДА ГИ КОПВАТЕ, НЯМА ДА СТАНАТ ИСТИНА!

Нидей са пени толкоз бе европишлигар, той кибика написал че това е негово си там лично мнение. Така си мисли че ще стане, така си пише пък като го приемат ше стани ясно кой крив кой прав. Ае по спокойно

Много си прост Кире, личи си че нищо не разбираш от икономики. Къде слагаш цената на маските като пример тук. Първо прочети закона за търсене и предлагане и после почни да пишеш глупости, че и децата ти се смеят. Той чукча писател, не читател.....

Като обеднеем и оголеем напълно ще сме готови.

Най-правилният отговор!