Шолц откри първия германски плаващ терминал за втечнен природен газ

Съоръжението се намира в Северно море край бреговете на Долна Саксония - главният елемент от него е почти 300-метровият специален кораб "Хьог Есперанца"

Обратно в новината

Коментари - Шолц откри първия германски плаващ терминал за втечнен природен газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ферди батко, рибите плуват, корабите плават! Затова има мореплаватели, а спорта е наречен плуване. За подводниците не знам, за тях да кажат англетата. Хахамух

Затва ли отваряме още въглищни централи

Изкуствените обекти, не са субекти с интелекти, а са изкуствени интелекти.А, неодушевените предмети също плуват, когато са с насочено направление и вложена енергия, бабо. Необразованият циганин - Фердинанд от Монтана

Ние в Кутловица, Фердинанд, Михайловград, Монтана, всички сме роми и скачме от "Черния мост", Е, питай Стилиян Петров, защо се казва Стилиян, не Груди, примерно!

Германия вече няма да произвежда машини ,а ще се концентрира в медицинския канабис!Ето до там докараха Тия с големите носове арийците!И смятат да легализират каначиса тия изедници но младото поколение!Анатема за канабиса и престъпните идеи на кликата!

И тоя малоумен коментар изцвъкан под статия, в която става дума, че Германия за рекорден срок е построила технологично чудо... Колко трябва да са малоумни мурзилките....

представлява най-обикновен газопровод с дължина 26 километра и няколко пилона забити в морето... и на практика германците го строят от 2017-а година.

Ти иди така забии няколко пилона в онова море и ела да кажеш как е минало.

И какво му е на морето?! Море като море, айретен че пилоните са забити в плиткото, направо на източния край на плаца на военноморската база във Вилхелмсхафен, като от големите вълни и двете съоръжения ги пази това че са в залив, при това защитен от няколко островчета... така че 7-те години строеж само показват че преди началото на тази година никой не си е поставял за цел да завърши обекта;)

И какво като е посторила нещо, което ще й докарва газ на час по кофа и то на цена, която никой не може да плати?! Нали затова в момента държавата им тегли заеми по 100млрд за да субсидира газта! А цената на новата е в пъти над тази до момента.. БАСФ мести завода за торове в Азия и затваря в Германия поради липса на газ.. дори тоалетна хартия трудно произвеждат и цената й скочи 2 пъти в рамките на 3-4 месеца.. Та пак повтарям - кво стана с независимостта и 4 пъти по-евтиния газ? Кво стана с тока и алтернативните горива

Накрая, след всичките "Откривания"...канцлера Шолц,... ще го видите,... като бившият канцлер... Шрьодер...шеф във структорите на ГАЗПРОМ ...помнете ми думата...и двамата са "Социалисти"- "Демократи " !!;)

Този глупак и за калинка е тъп..ще го обесят на площада, докато предшествениците му все пак успяха с лъжене и мажене да замажат направените поразии.. Шолц е толкова самовлюбен и тъп, че напомня на един наш бивш премиер.. е, Шолц е прочел повече от 1 книга и нашият все пак държи първото място по идиотизъм

Нещо, оето изразходва енергия за преодоляване на определена дължина в морската шир - ПЛУВА!, А,нещо, което неизразходва енергия за преодоляване на определена дължина, в морскаъа шир, а се носи свободно и некоординирано - ПЛАВА.Терминалът за природен газ, определено не е автономен субект в морската шир, а е строго контролируем и за не говото преместване се влага енергия, т.е. - плува! Фердинанд от Монтана

Сигурно,.. си Необразован ром!! Като ти гледам правописа ???;)

В новите речници вече не правят разлика между плувам и плавам, или между църква и черква ... а опростяването на езика винаги довежда до опростачаване на тези които го ползват.

Плуват живите същества. Изкуствените обекти плават. Монтана...

Средният пръст на Шолц е превързан от няколко дена.Явно са го били през пръсчетата преди да приеме!Или е бил под виенското колело да прогаря някой джобове с пръстчето.

чиба гаZпром , гаZ ще има в европейкия дом ! бъдещето е на втечнения гаZ и ние ще го доставим Zа вас драги европейци ! стигат ви толкоZ мечешки услуги и рекет от ЕвраZия !

Абсолютно дигурно е,че поне дузина турци са в управата на това посъигнато от ебан от турци немски проектант. Германците станаха за резил с турцизацията си...абсолютно падение. Ако аз имах парите на един среден швабин вече щях да съм осъществил ревошюция срещу арабо-руско-украино-турската инвазия. Оказва се,че германците оредпочитат да годят да си хатчат социалните помощи в България,където срещу кюфте да шлякат тъпите ни парцали от женски пол.Което доказва,че точно толкова са Мъже и бългатите,защото падението им стигна до там,че да се женят за циганки и да се подиграват на собственните си сестри,майки и деца . Ето за това,колкото и да ми се иска да имам семейство,ме е гнус да се допра до жена.Да лижа жена днес е същото като да правя минет на негъра или арабина,който я е ебал преди мен.

По спомени,някъде около 4- ти клас в у-ще "Христо Ботев" в Михайловград един учител ме учеше, че всичко,което плува има способността да потъва.Не, че нещо, ама........

У нас все още има разлика между това дали нещо плава... или някой плува;)

Плувай, плувай... не е риба.

Германски?! "HOEGH ESPERANZA" е кораб преустроен в Floating Storage Regasification Unit (FSRU) през Ноември, 2019-а, собственост е на норвежката Höegh LNG Holdings, плава под Норвежки флаг, порт на домуване Осло, днес, след изтичане на предният му 3 годишен контрак, просто пристана на германски кей, към който германците се мъчат да прокарат тръби, така че да го вържат към вече изградената система от тръбопроводи, още от 2010 година... Но пък това са подробностите които вкисват Шолц, и затова той упорито не ще да отговори кога ще се появи обещаният от него втори "немски" газов терминал. А това колко време норвежкият кораб ще остане на този кей зависи от това кога ще се появи по-изгодна оферта;)

Глупаци!!! Само, за да угодим на лакомията на САЩ, ще откажем по-евтиния и сигурен руски газ/беше спрян, защото не го плащате, а не защото Русия не иска, и откраднахте парите на Русия незаконно/, но ще вземем "приятелския" ултра скъп газ от приятелят САЩ/нищо, че пак сме зависими, но от тях/, придобиван по най-замърсяващия метод в света, и за капак САЩ с по-ниски цени там, ще ни вземе всички големи структуроопределящи заводи!!! Супер!!! И тези ни управляват!!! А бе ей глупаци осъзнайте се!!! Тези ни заробват с огромни дългове за векове напред!!!

При нас този процес за унищожаване на индустрията беше 1997 г. и в комплект с инфлация. Цяла Европа губи позиции.

Пълно е с русофилистици под такива заглавия и минавам само да им кажа - Ебете си майките ;)

То това и ние сме го решили за майка ти, обаче за другото ти липсват сносни аргументи.

Шолце, учи руски, за да молиш за комат хляб.... или като оня смотаняк хитлер си тегли куршума!

Колегата е и ...олигофрен.

Дал Господ! А , дано открие и втори. ....А колко ще струва? Амин!

"СВЕЩЕННА длъжност ,, и да си правиш мека пиш... с еврогейците- не бива.

Германия има огромни и неизчерпаеми находища на шистов газ и шистов петрол, по време на Втората Световна война са произвеждали синтетичен бензин от въглища. Щом тогава са могли, ще могат и днес.

Аз си събирам и си горя ПРЪДНЯТА. Ама си трая. Иновация, бате.

Сега,да ти обесня за "синтетичния"бензин на нацистите!Бензина са си го купували от Испания а тя на свой ред от САЩ!Ама то сега е пак нещо подобно.Осрайна купува от България а тя на свой ред от Русия!Та така със синтетичния бензин!

браво, най-накрая ставаме клиенти на газ от сащ

В пакет с инфлация.

300 метров КУР ще лапат поданиците на улавият Шулц!!! Големият саксофон ги чака!!!

А мурзилките се чудят дали да ремонтират северните потоци.......ами не се чудете повече Бу ха ха

Само не трябва да се пуши на кораба.

Тоя газ от къде идва? ДА имаш терминал е хубаво нещо, но трябва и някой да ти докара газ .. Пък за цени, никой не говори.. само имаме

И да си на топло на 17 градуса - честито, жълтопаветник!!!

Русофилистиците квичат от безсилие и злоба. Загива майчицата ви рус твари омразни.

Малка пишка?

И крива...

А мурзилките се чудят дали да ремонтират северните потоци.......ами не се чудете повече Бу ха ха

Умници са Германците, диверсифицират се от Руски на САЩисан газ на цени х10, демократичен избор и конкуренция по евро-атлантически, тоест купуваш това което ти казваме, а тия дето продават по-евтино им взривяваме инфраструктурата. Такива ми ти неща стават в "Свободна" Германия.

Вече протестират срещу тези Американски агенти, които деиндустриализираха Германия. Въпрос на време е да ги заметат.

няма да стане, напълно зависими

Сбогом северни потоци,сбогом рушистки газ. Да го духа сополив путкин

Поръчаха чашите.. Сега чакат някой да им докара шампанското.. Пък то и 2026-та година ЕЙ Я ДЕ Е.. Тогаз Коноко Филипс от САЩ ша им докара първио танкер с втечнена КАТАРСКА газ.. А в туй време на TTF-а заявките от днес за утре са на над 1450 долара. А пък в АЗИЯ вече и те са над 1400 долара.. Та надцакването Европа - АЗИЯ за газовозите веч отпочва.. П.П. - да не забравяме - половин година за тази зима хранилищата се пълниха с газ от Северен поток.. А за догодина няма да го има.. А вече трети ден в Европа се чупят рекорди за черпене на газ от хранилищата. За дасегавната 12 годишна статистика на еврогазовата асоциация.

Да питам ли кой взриви Северен поток?

Ей, ама Вие господине задавате едни такива въпроси на които е неудобно да се отговаря!

Забранено е да се отговаря иначе наказания :)))

Циклон, недей да питаш, защото и децата знаят, кой има полза от взривяването1 Само улавия Шолц още не бил разбрал!

та, на каква цо2 цена ще е доставеният МИ газ? а лузъри зелени-педофилни, рагонени кучки? да, въпрос е, защото Моя Милост, Данъкоплатеце ви плаща на вас, а вие откъде се дообогатявате, като надзорен съвет на плаващи терминали не ме интересува. никаква милост за вас! зелени, педофили, лгбт психопати и баодънски гъзоблизци на топлата му диярия. да ви еба майката, мъжка- посрана. нема да ви търпиме и една минута повече и ще Отговаряте пред съда Божии. майната му на нюрнберг 2! и педалите от еспч, на които също ще търсим сметка, Лична сметка, разбира се! Бог с нас

Абе оставете терминала...газ ще има ли и колко ще струва газчето...Трюдото Ви показа ср.едн пръст за нефта...арабите и те ВИ показаха ср..еден пръст останахте на хамериканците да Ви го начук...ват с втечнения си газ...ама то всичко е ОК нали си имате и техни бази да Ви държат под контрол...

Путин направи Русия отново велика страна. Популярен е в Русия по много причини но най-безобидната е т.н. "матерински капитал". Изплаща се в рубли на майката всяка година расте в момента е някъде около 13607 евро за всяко родено дете. Парите се осигуряват от доходите от продажба на нефт и газ. Норвегия има фонд за благосъстояние с подобни приходи. На всеки норвежец се падат около 400000 евра ама нищо не се изплаща в момента. Саудитска арабия и Катар също не спят, просто там няма данъци и осигуровки а държавните заплати са около 3 пъти по-големи отколкото в частният сектор. В България с какво да се похвалим, освен със най-многото кравопитеци на глава от населението, убеждаващи колко хубаво нещо е голямата инфлация и четворните сметки за ток и газ.

Може при нас помощта да е 150 евро ама живеем евроатлантически

Бъркаш16307 по курса в 17.00

1367204 руски деца са били живородени през 2021. Това прави някъде около 20 милиарда евра.

140 милиона срещу 8. Това прави около 22000 евра на човек ако сравняваме Норвегия и Русия. Нямам идея кое е по добре.

Това е долна руска пропаганда самият Зеленски го каза и с право забрани всички руски телевизии, защото излъчват пропаганда. Никакъв матерински капитал не се изплаща в Русия. Следващите 76 допълнения към НК които предвижват 20 години строг тъмничен затвор са именно концентрирани върху подобни неправди. Например ако твърдиш че сланината вече се внася от Русия, или че краставиците в зимният период не били турски а руски, поради фалита на оранжериите отоплявани на газ, или че най...новото слънцето изгрявало от изсток, демек от русия. Зеленски заповядал слънцето да изгрява от запад.

Пич наистина си разменил 3 и 6. всеки може да провери

извинявам се на всички грешката е моя. 16 хиляди е а не 13

Капацитета на тоя терминал е 5 млр куб м газ годишно(!). Ами останалите 145 млм3 от къде и на каква цена?Германия точеше почти без пари 150 млр м3 годишно от Русия и живот си живееше. Сега швабите ще хванат Путин за долуподписания. Вече ги виждам в нашите курорти по морето като укрите да търсят топло...ха ха ха ха..

и колко струва целото това чудо на "зелената" политика и какво е co2 отпечатъко на това шолцово - биербокско чудо? все пак парити не са ги извадили от задния си джоб, тия безмозъчни дебили на снимката, или са си бръкнали от сметката в wirecard, лузъри нещастни! ще ви търсим сметката Лично, един по един! наци уруди зелени педофили. или си мислите, че не го можем. Можем го и още как... вие гледайте само! юдеи-неверници! Бог с нас

шолц ще открие пункт за бежанци

Германците се напъват да правят терминали за течен газ и за колко, за 1/3 от нуждите им, а останалата част. Таз година напълниха газохранилищата, но те ще се изпразнят и тогава ще разберат каква аванта са изтървали. Радостта им, че са се отказали от руската газ слушайки САЩ ще им донесе големи главоболия.

Проблема не в липсата на плаващи терминали за втечнен газ а в липсата на газ......на цени които са икономическо изгодни.

Поредната пропаганда на еврогейовете. Германия и Европа енергийно са изцяло зависими от Русия, тази година всички европейци ще стоят гладни на студено и тъмно. Това е, защото в Европа няма технологии и производство, а само джендъри. Същевременно в Русия хората живеят охолно, заплатите и пенсиите им стигат за всичко. Имат всякакви стоки и храни в изобилие, топло им е, а навсякъде е чисто и светло - даже в дворните нужници. Това е, защото в Русия технологичният напредък е безспирен и значим, а производството на всякакви промишлени стоки отдавна изпреварва търсенето. Всички колеги-тролове искаме да живеем в Русия, всеки ден се молим да ни вземат там. Ама не можело току-така. Трябвало тук, в ЕС да се мъчим, че да видим колко сме изпуснали, като сме се лишили от братската руска любов.

Още ли чакаш да фалира Русия....да не фалира Есът ти преди това.. Швабската икономика си ду...ха парчето....печатането на хартийки ще отбие номера до едно време след това да му мислят... Ати си гледай своя мизерен двор(кен..е.ф.) че май живееше в еднисвената африканска държава която е член на ЕС. дори приятелчетата ти не те щат в Шенгенчето си..

GRездей