Шестте банки издържаха стрес тестовете на ЕЦБ

Проверката на Европейската централна банка е част от пътя към чакалнята за еврозоната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде е другара Банушка Исков, велик говненюра и кво стана с протежетата Му, лично негови и предани на БКП, сегашо ГЕРБ т.е. на ДС - само да попитам, не че това интерисува някого, а?

А бе те банките ги издържат тези стрес тестове ама хората не знам.

Абе то и КТБ ги издържаше ама Герб и Дъпъсъ като решиха да отстранят Цветан от политиката пуснаха слуховете по медиите и я фалираха одмах! Тия тестове са за балъците

Руската КТБ не можа да издържи тестовете и фалира след руската намеса за източване на пари !!!

спокоен сьм ..и в 6 имам по 199999 лв ...боико да е жив и здрав

Те баките може и да минат м/у капките ама небанковият сектор ще е ударът в кръста който няма а могат да покрият. След фалита на ЗК Олимпик и кашите около ГО и Зелена карта + масивната задлъжнялост м/у фирми в Бустаня и повсеместната бедност , катастофалната демография , изтичането на лични данни от всякъде са част от калта в кочината по нашите земи. Интересно е с какво точно се справиха калинките на ГерП през последните 10 год ?! Те даже немогат да върнат мистър мустак от сърбия и да го осъдят за фалита на КТБ. Човека седи там , подписва си се в местното районно , яде сръбска плескавица и им се смее че са толкова големи професионалисти нашите гербави калинки :)

За мустака не си прав...могат да го върнат за един ден, но не искат. Прекалено много знае и така им отърва на гербавите.

Кяква е целта на тази дописка ? Вътре се съобщава, че вчера БНБ е дала оценка колко всичко е чудесно, но ЕЦБ ще каже днес вечерта. Вижте заглавието на дописката - и за БНБ, и за ЕЦБ информацията то е , меко казано, волно дописване Дир- ще имате още един шанс да ви чета новините Всяка медия трябва да избере какви критерии за качество на съдържанието си да поддържа - и да си плати цената

Виж тука е много вероятно и да си прав , но и мустака може да пусне бомбата с това какво знае за тях и от Белград докато яде шишчета и кебапи.

Дойче банк е "чао", италианските банки са на ръба, те стрес тестове за влизане в евро зона... Пълен смях...

Шменти капели, виждаме какво и колко е сигурно у нас.

що ли ми е познато? четох ли същата статия началото на 2014? бъркам ли се .. четирите големи системни банки успешно издържаха тестовете, КПМГ, нам си кво си... една от тях беше ктб... останалото е история... а който не помни миналото е обречен да го повтаря хихиих

бомбите на истинскот позание не гърмът публично.

Е как нема са стабилни като Цеко направо от държавния бюджет си взима?

спокйно могат да почнат фалитите.Нека се посъберат още паеички ,и тогава.Трябва да се плащат самолети,глоби от ЕК,поразиите от политическия ни смерч.

А аз се чудех защо ми занулиха сметката... Те си правели стрес...

Ми не знам защо ти е познато, защото през 2014-та стрес-тестове в БГ не са провеждани. Имаше през 2016-та, ама не мисля че ктб е била включена (по разбираеми причини)... Та накратко - бъркаш се.

- Optimal Currency Area requires flexible labor mobility that is not in EU , only USA. Shambaugh - Currency devaluations return you fast to growth , internal rigid price devaluations are unsucessful. - So the EURO is in danger. Currency Acounth deficits of south europe for years cannot be balanced by reducing prices but only own currency. - Ireland , Greece in EURO curency suffers severe crises , Iceland devaluates their currency , the crisis is mild and short. Italy is also ready to leave EURO - Shambaugh. The EU sovereign , banking, growth crises are interlinked - attempts at fiscal austerity to relieve the problems are slowing growth. without growth the sovereign debt crisis will persist. - troubles for the banks could bankrupt certain sovereigns, supporting the banks , and failure of these banks could lead to a broken credit channel to stop growth. - the sovereign debt are so large that if Greece, Ireland, Italy, Portugal, and Spain cannot pay, the banking system is insol- vent

стойчивостта на българския банков сектор като цяло - скоро май ще имаме нови собственици на някоя банка...

възразява срещу рейгъновия милитаризъм и империализъм!

добре, ха да е било година по рано а? ама познато...

БНБ-то, що не казахте в началото кой са банките, та хората да ги тестват? Иначе и КТБ я тествахте, пък виж какво стана.

Ми не. И през 2013-та не е имало стрес-тестове...

Пример за безполезно харчене на пари, чудни банки , чудно КТБ, и чудни идиоти /ние/ дето плащаме а ама всичко това. Искам си парите за тези тестове дето са явно безполезни.

За банките добре. Стрес-тестовете - добре. Ама за влизане в чакалнята трябва и Правителството да е добре. А то с тази корупция и некадърност за къде е. То Шенген, чакалнята на еврозоната - май само през крив макарон. Нещо ми се струва, че вече трябваше да сме си подали молбичката. Ама молбичка няма.

Септември ще бъде стресът за Българската банка, но няма да дойде от ЕЦБ, ами някъде от към ФЕД... та затова нашите спускат опорки 2-3 месеца предварително, че започна много да се клати...да не вземе народът да хване морска болест, докато е на почивка...че може да стане страшно не само за нашата, но и за другите пет... пак ще береме срам пред чужденците...ей, нИ сЪ научиха къ съ праиии :)

Значи първата стъпка за еврозоната е мината, няма какво да се търси под вола теле. Тия сравнения с КТБ са пълно безумие. Като веднъж е станало, не значи че ще стане пак. Ама българите сме такива и затова никога не можеш да разбереш кога наистина има повод за притеснение и кога са празни приказки. В тоя, сегашния случай, по-скоро е второто.

Банковата система на една страна е толкова стабилна, колкот е стабилно обществото и . Средната капитализация на банките в България е малко над 20%. За Европейската Централна Банка тази капитализация е достатъчна, но за общество ръководено от слуховете е крайно ниска. Какво означава капитализация 20% на банката (най-грубо казано), това означава, че ако 20% от клиентите на банката решат да си изтеглят парите по влоговете, банката спокойно може да обяви фалит и останалите 80% от клиетите изгарят. Достатъчно е сега някой да изреве "еди коя си банка се очаква да обяви фалит до 2-3 дни" и играта почва... Когато изгърмя КТБ, няколко банки в това число Булбанк, ДСК, Райфайзен (колкото и висока капитализация да има Райфайзен в момента), ПИБ,Пощенска също бяха на ръба на фалита. Вярно най-тежо беше състоянието на ПИБ, останалите някак си успяха да се спасят самички, а на ПИБ се наложи да и помага държавата, но по-добре дай 1 милиард заем на банката да покрие влаговоте (които рано или късно все ще върнат пак) на паникьосани клиенти (останалите виждайки, че банката покрива влоговете ще се успокоят и ще се кротнат) от колкото да теглиш 4 милиарда заем, че да плащаш ти чужди сметки.... Между другото, доклада ще го оповестят днес, но е изязал преди няколк оседмици ако не се лъжа и си има и доста негативи и препоръки в него, но като цяло оценкатае , че системата е стабилна с положителна переспектива...

сравнения с тестовете 2016 са напълно излишни и нереални, тогава нищо не можеше да спре подлия акъл на Василев, но оттогава системата е стабилна и парилата затегнати, не забравяйте, че резултатите от тези тестове не влияят по никактв начин на дейсността на банките у нас и се отнасят за нереални , измислени сценарии

"Резултатите от оценката на ЕЦБ съответстват на резултатите от прегледа на активите и стрес теста, извършени от БНБ през 2016 г., и на оценките на банковия надзор след това, ОТЧИТАЙКИ изминалия период и ПРОМЕНИТЕ В МЕТОДОЛОГИЯТА с влизането в сила на счетоводния стандарт МСФО 9. Резултатите показват устойчивостта на българския банков сектор като цяло", съобщиха от БНБ. С ПРОМЕНИ В МЕТОДОЛОГИЯТА фалираха КТБ... ... А банките чистиха лошите кредити... Но! В еврозоната необслужените заеми са 4%, а у нас 7%... Барабар Петко с мъжете... ... "Оценката на качеството на активите и стрес тестовете на банките се проведоха от Европейската централна банка... Това е условие, поставено пред България, за да влезе във валутно-курсовия механизъм ERM II, известен като "чакалнята за еврозоната"." „Ние не влизаме в пълния вариант и формат на Банковия съюз. В този механизъм водещият надзорник на българския банков сектор става ЕЦБ, съвместно с БНБ. Надзорът ще е двоен и може да се приеме, че качеството ще се засили и ще стане по-тежък. От опита, който има ЕЦБ като надзорник в еврозоната, мога да кажа, че тя се утвърждава като доста по-строга институция, отколкото са централните банки.“ Петър Андронов - председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) Нахендрихме се...Сами си поставихме УНИЗИТЕЛНИ условия... Има ли случай в БГ политиката, в който европейците да не ни се присмиват?!

Mitaka12

Екстра, стрес тестовете минаха, сега ни идва дюшеш за еврозоната. Само трябва да се изчака да свърши ретроградния Меркурий. След като при предния ретрограден Меркурий излезе аферата с апартаментите, сега пак ретрограден Меркурий излезе теча в НАП, изобщо все проблеми. Бойко е предупредил Катето външната министърка да следи кога свършва ретроградния Меркурий и тогава веднага с Горанов да подават документи за Еврозоната.

Не знам за банките, явно са стабилни, щом ЕЦБ потвърждава изводите на БНБ. Обаче в държавата си има други пробойни - там трябва да се търси проблема. Защото банките са си банки, но и другите гафове не са за подминаване.

С изключение на ПИБ и Инвестбанк, които не издържат основния тест за капиталова адекватност. ПИБ е зле а инвестбанк си е направо декапитализирана. Ако бяха проверили държавната Българска банка за развитие щяха да получат гърч.