"Шел" влиза в мегапроект за втечнен газ в Катар

Изпълнителният директор на компанията Бен ван Бюрден присъства на подписването на сделката в Доха и се срещна с емира шейх Тамим бин Хамад Ал Тани

Обратно в новината

Коментари - "Шел" влиза в мегапроект за втечнен газ в Катар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Били чаршафи, били тъпи камилари, ама дават по 6-7% на чужденците колкото да им вземат технологиите но да си контролират богатствата, а ние понеже сме много големи тарикати оставихме златото си в ръцете на чужденците.

Дали им 6% като за бог да прости и вече гръмки новини за некви ЗАПАДнали компанийки, които сключили "мега сделки"! Ха-ха-ха!

Сметни колко е 6.5% от проект за 5-6 милиарда (десетки и стотици милиони) и сравни с инвестициите които идват у нас, като турска фабрика за шишета, гръцки шивашки цех и пр. Единствените по значителни инвестиции са на българи които са откраднали големи суми, изпрали са ги през офшорки и сега ги връщат като инвестиции на Люксембургски клон на никому неизвестна фирма.

Единствената ползвана логистика на Катар за СПГ към Европа минава през Египет. Логично е, че руснаците ще ударят конкурента именно там, или ще въоръжат йеменските бунтовници да блокират Бал ал Мандаб, или ще намерят начин да ограничат самия Суецки канал. Катар с години финансираше терористи, и искаше да строи газопровод през Сирия до Турция, те са в дъното на "сирийските събития"...руснаците не са го забравили.

Могат ли ватенките да платят достатъчно на Египет, за да се лишат фараоните от парите за преминаване през канала?

Всъщност Русия не е конкурент на Катар по отношение на LNG, САЩ и Катар са най-големите конкуренти в този сектор. Така или иначе ЕС не иска да купува руски газ, а и има санкции, Русия няма интерес да прави нещо по въпроса, освен да препродава газ през Иран и Катар. С други думи Русия има сметка от разширяването на този терминал в Катар, а САЩ да го саботират. За ориентация на количествата... 1 тон втечнен газ = 1380 м3 / 127 мтон = 175.250 милиарда кубични метра. За сравнение само по Северен поток 2 капацитета е 110 милиарда кубични метра.

РОТШИЛД е основен ИНВЕСТИТОР в Ямала, където секна далаверата. Сега ще се купува катарски газ....ПАК ЧРЕЗ РОТШИЛД. Същото е ис петрола: Лукойл, Шел, Филипс-Коноко....всичко е РОТШИЛД.

За това находище ще трябва да плащат и на Иран от момента на започване на добива. То и за това до днес не му се даваше шанс да заработи, заради санкциите на САЩ срещу Иран.

ще плащаме до дупка , на който и да е , само Zа да раZмажем евраZийското нефтогаZово мече московко !

Супер -дай сметка , да ми плащаш - ток , вода , парно , бензин ...

За латвийска смес или за нефт от Индия ? А за ,, американския" газ от Ямал ? Какво стана с американския , дето го разтовариха в Турция - съдейки по вдигането на цените - явно е дошъл .