Шефът на Shell отхвърли ценовия таван и препоръча данъци за богатите

Обложете хората в тази стая, за да помогнете на нуждаещите се, препоръча на правителствата ветеранът в петролния бизнес Бен ван Берден по време на енергиен форум

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Shell отхвърли ценовия таван и препоръча данъци за богатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко удобно! Газът ше хвърчи в небесата. печалбите космични, е щели да платят още +10% данък.. и каква е ползата за обикновените хора бе идиот, цените на всички стоки ще са завишени, никой не може да си ги позволи... Това е пълен абсурд, пълен!

По този начин това което е останало от средната класа окончателно ще изчезне. Тези, които се нуждаят от защита и сега живеят в субсидирани жилища, а останалите си дават половината доход за наеми или ипотеки. А сега оставете и цената на тока и отоплението да хвръкне до небесата и поемете разходите на маргиналите.

Късно е вече за данъци за богатите, защото няма време, а сметката за плащане дойде. Това е видно от инфлационо-продоволствената криза, която вече е тук. Т.е. очаква се сметката за плащане да се плати сега. Или експроприация сега или война. Т.е. тя войната вече почна, затова трябва да се действа спешно.

Този човек мисли като живеещ в условия на свободен пазар. Ама Урсума вече налага планова икономика в ЕССР

Ми като не можеш да си позволиш да викаш слава на Усрайна, почни да питаш управляващите до кога те ще го правят.

Таксата. левичарските, комунистическо банкерски идиоти съвсем разцъфват! Истински социалната държава не разчита на печатане до безкрай, заплатаджии, чиновници, бюрокрация, данъчни вземания, защото всичко това са спекулации от типа преливане от пусто в празно .Какво в крайна сметка е данъка в една финансова безкрайна печатница ? Социалната държава гарантира удобства и свобода върху реалните ресурси, инструментите за обработка, достъп до знанията и науката и разбира се истинска свобода на инициативата, а не заплатаджии и партийни или банкерски зависимости от бюрократи.

Да почнем от шелърите 90 порцента данък печалба, като при Оланд

Всъщност, мога да си позволя всичко, проблемът е, че останалите не могат...

"Решението не трябва да бъде правителствена намеса, а защита на тези, които се нуждаят от защита", отбеляза главният изпълнителен директор на Shell. Е хем не бива да има правителствена намеса, хем дай да има правителствена намеса ама само за най-бедните!? Тоест нека големите фирми да продължат да печелят от големите цени докато правителствата продължават да плащат разликата за най-бедните!?! Което от своя страна значи по-големи данъци и повече увеличения на цените и още увеличения на данъците ..... Моята идея пък е по-добра! Дай да закрием всичките международни пазари за цените!!! Или най-малкото всички да ги напуснат. Защо? Защото условието за членството в тези пазари беше "реални цени без възможност за спекулации и без монопол". А реално какво се получи? Именно пазарите са в основата на всичките спекулации. Колко пъти при нас съдът е намирал увеличенията на ЧЕЗ за незаконни след години на дела? Пък и нима не се вижда с просто око това?! Дай да се вдигне еди кой си цена на база данни от пазара за даден период. Минава периода и се вижда че не се е нуждаело от увеличението, НО нито компенсации нито намаляване на цената. И така чиста печалба за този който определя цените. Намаля газът през газопроводите и дай 30% увеличение на цените за всички източници. Газът спря и дай още толкова увеличение! И какъвто газ да взимаш все ще е на тези високи цени освен ако не се договориш с продавача. Само дето заради пазара продавача може да ти продава суровината си за в пъти по висока цена за същото количество и търсене както преди година.

Евреин sir...

Тия дето могат да си позволят всичко, малко вероятно да пишат в мнения тук

В България, най - големите дружества с най - голям оборот и съответно печалба, плащат най - малко данъци! Задача за решаване от БГ политиците ;-) да напълнят хазната или джоба!

Най ниски заплати на служителите си.

Та ша са пречка на евролемурите на фон Лайненка.. Ша са фука, че знае кво е газодобив и добив на петрол.. Ама били голям петролен конгломерат.. За евролемурите от Брюксела това си е най-обикновенна оранжерийка в заднио двор.. И борбаджията праща аргатите да наберат за утре три щайги краставици повечко. Щот пазаро и БОРСАТА ги търсили.. Ама то заради цената на газа, торовете и т.н. в оранжериите на Европа за идващата зима никой не залагал краставици за пазара да осигурява.. Туй на спИциалистините по кривите краставици.. Ама хич не минава като пречка..

Ана не. Като погледнеш къде са регистрирани тези компании. Или къде са регистрирани разни хеджфондове, се оказва че нищо не могат да вземат. Та тия неща да ги разтяга на някой малоумник. Нека да покажат колко данък са платили за миналата година. И не само те. Всички го правят. Имам предвид големите, не ние.

Този алчняк да каже колко, какви и в кои офшорки плаща данъци....