Шефът на "Овергаз": В България може да се добива газ, не само шистов

Липсата на компенсации за домакинствата е заради некомпетентност или заради зависимост на депутатите, смята Светослав Иванов

Обратно в новината

Коментари - Шефът на "Овергаз": В България може да се добива газ, не само шистов | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...чета и не вярвам на очите си,тоя бил специалист,едва ли не само той разбирал от материята за газа,абе с две думи ако не е той...няма да съмне...така,сега по същество,да в България има залежи,на газ,т.нар.конвенционални,има и т.нар.шистов,даже според истински специалисти залежите са значителни,само че...ние ще продължим да си внасяме...а,защо ли?,ами ей заради такива като тоя,ДА!!! Просто тоя и компания са монопол с бспчадър...жалки тропанчовци...

Само не мога да разбера откъде тая злоба, коментиращи хора? Какво лошо е казал човекът? Като не виждате зимата от мръсния въздух от дървата и въглищата ви е много хубаво, така ли? Къде сте видяли нормална страна , която голям процент от населението са на газ, да е с такъв мръсен въздух? Айде малко повече подготовка и четене и тогава коментарчета!!!

Ето, 500 000 души се отопляват на газ, и аз съм една от тях. Цената не зависи от Овергаз, а от решенията на КЕВР. Защо държавата не направи нищо?! Напълно е прав този мениджър. Толкова хейт се е излял отдолу, откъде са изскочили всички тия тролове?!

За всеки е ясно, че ако България добива свой газ, цената ще се придвижи надолу! Изцяло е прав човека от Овергаз. Чии ли интереси са настъпени, та така го атакуват тук?

Един експерт да се изкаже в полза на България, на националния интерес и ето - веднага има лични атаки и опит за дискредитация. Много е прозрачно кой стои зад тия нападки, явно у нас не всички искат откъсване на България от чужда зависимост. Всеки да си направи изводите!

...всеки разбира от енергетика,от въглища,газ,яец...само че само на думи, досега беше лесно,да правиш енергийни далавери де,с партиен чадър,с пари от ссср,с безплатен труд на бг-народа,но нещата се промениха,и сега сашковата фирма позакъса....даже и работниците му избягаха,а за далавери...и там греда,може и да разпродават части от фирмата...тя и без това не е негова,а точно тоя смешник...на хранилка,скоро ще си ходи на село,не не в Ямбол...на село,смачкан налайнян църул....

у нас за това нищо не върви защото 30 години частен бизнес и частник са обявени за мръсни думи. плюе се наляво и надясно всеки срещу всеки. даже и почтените се слагат под общ знаменател с всички други и пак са очернени. пишеш плюеш а дори и един кокошарник не си направил през живота си, но имаш мнение по всички въпроси.

След като му се позволява да си прави каквото иска. Вместо да се оплакваме трябва да ги изринем от сцената.

Не е въпроса цената на газа, а кой ще го добива а на нас ядец! Както златото продадохте, така и газа искате. Въпросът е ЗАЩО след като се ограничава използването на изкопаеми горива, ние трябва да ги разработваме? За да ни издоите още с комисионна за още някоя концесия, която ЕС ще забрани скоро след това и ще ни обуе с компенсации? А кой уби Луканов?

Светослав що ми прилича така жестоко на Пригожин?!

Сетихте се, за природните залежи, а докато купувахме от Русия - не, нямаше! Не, беше мръсно! Не, беше скъпо. Сега като се махнаха руските подлоги и вече има газ, нали?!? Да, ама сега вече е късно либе за китка. Цял свят се пренасочва към водород, АЕЦ и ВЕИ. Газ, петрол - вече част от историята. На всички ни беше ясно, че рано или късно ще дойде този момент, но се оказа, много-много по-рано. Путин ще продава само в Чукотка.

И вече може и да се добива. Както е и със златото и с въглищата. Стадото се стриже яко.

Кои са глупавите, тези дето действат или тези дето се продават за центове или копейки :)))

Отдавна българите се питат как така газ добиват всички държави около нас,а само на наша територия загадъчно изчезва. Любопитно е как ще коментират темата приказливците ,които финансираха строежа на "Турски поток". Или ония,които организираха "протестите" срещу добива на шистов газ.

великолепно! но разработването следва да започне едва тогава , когато или Българският елит стигне поне нивото на арабските емири и шейхове или когато чрез е-референдуми върху блокчейн Суверенът /Народът взема всички важни решения в противен случай и с това приридно богатство ще се случи същото като със залежите със златна руда - бандитско разграбване ! тоест концесионна такса от около 1 % , при положение ,че в африка е около 20 % , а изостаналият Афганистан е договорил с индийски инвеститори концесионна такса от 50 % за залежи със желязна руда пти това един ! само върху добиваното злато и цели 0 % за добиваните платина и стратегически метали като стронций, ванадий, молибден и други при настоящата колониална администрация след началото на позорния не0либерален преход към Небитието освен разграбване и разрушение друго не може да се очаква - и да , свръхпечалби за чужди грабители, пардон, инвеститори и щедри комисиони за местните им помагачи и ятаци в раграбването . Особено активни в опустошаването на България са не0либералните олигарси и активистите на сащските политически проекти. Едно от псоледните им достижения са милиардни васални данъци към Империята под фейк прикрието на незаконни тръжни процедури за изтребители или пък комисионите за руска газ в размер на 113 млн месечно ;) от правителството на Кирето Ментата или пък договаряне ползването на дефектни касетки с ядрено гориво за АЕЦ от банкрутиращата Уестингхаус и т.н и т.н

От къде на къде русия няма да може да ни ограбва?

Прав си! Е точно за това става дума. Нападки и нападки срещу един експерт, който се е осмелил да наруши интересите на Россия в България! Тролове спонсорирани от подолството на Россия пишат бълват. Ха! Тук много от пишещите са за п с и х и а т р и я! Дано поне да им дадат хонорар от Россия!

Проблема е в това, че българските управници работят не за интересите на България, а основно за чужди. Не ни трябваше собствен газов източник или газова връзка с Гърция защото ни беше страшно необходимо продължение на Турски поток, който е по късен като проект и като начало на строеж, но беше завършен по най бързия начин. В същото време Румъния и Турция разработват и добиват газ в черно море само на километри от двете страни на нашия блок Хан Аспаруг, а по официални данни за нас газ там няма. Макар още по време на сондажите неофициално да се говореше друго. https://namoreto.bg/wp-content/uploads/2020/10/Sondazhi-za-neft-i-gaz-v-CHerno-more.png

А дали ще е демократичен тоя газ. Дали ще е диверсифициран, обезмЕрисан, толерантен... Най-добре е, ако има, знам една канадска фирма... М-м-м... Една концесийка и нямате ядове.

Напълно е прав човека!

Умно говори Човека

Най- голямата заблуда е да вярваш на такива "умноговорящи". Като имаме супер залежи от злато хаир видяхме ли питам?

То най-голямата заблуда е, че имаме свръх залежи от злато. Нищо нямаме. То ако имаше далавера, златодобива щеше да е притежание на мутрите. Реално без притежание на най-модерна техника и завод в африка какъвто притежават Дънди, добива е на загуба.

А от Русия, да го внасяме - ЕВТИНО!

Всичко може да се добива, но само от Руски фирми, и само след одобрение от Кремъл. Всичко друго е фашизъм и тероризъм!

Да се бехте сетили по-рано ... Сега всичко живо ще ВИ дебне и няма да може да се завърти далаверка ... както с Дънди прешассс ... А и ще ни подгонят за замърсяване ... т.е. ... в Европата ползуват, а ние замърсяваме ...

По думите му газификацията на 1 млн. български домакинства, което е абсолютно изпълнима задача за българския газов бизнес ------------ ОТ ТОПЛОФЕКАЦИЯ И ГАЗОФЕКАЛИЯ ... И НЯМА ОТКАЧАНЕ ! И ПОСЛЕ ЛЕЕЕЕКИЧКО ШЕ ВИ ГО НАХЛУЗЯТ БЛЯДОВЕТЕ ... ЗА ТВА МАФИЯТА ПРОКАРА ТРЪБАТА ...ЩОТО ЧАКА РАЗКЛОНЕНИЕ И ДА ЗАРОБИ БЪЛГАРЛИТЕ С БЛЯДСА ГАЗ! НЕ НА ТРЪБИТЕ ! ИМА ЛИ ТРЪБА - БЯГАЙ НЕЯ НАДАЛЕЧ ! КВИ "ТРЪБИ" ВЕ ...ХОРАТА МИНАВАТ НА СЛЪНЦЕ, НИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ С МАРКУЧИТЕ ! ТЦ, ТЦ, ТЦ... МАФИЯТА КАК ГЛЕДА ДА ВИ ГО НАБИЕ ЧЕТВЪРТИТ ...ТЦ, ТЦ, ТЦ..

Шефчето на "Овергаз" се похвали,че сме НЯМАЛИ ПРОБЛЕМИ с газа. КОНСУМАЦИЯТА ПАДНАЛА 2 ПЪТИ спрямо миналата година. ТОПЛОТО време; ОТКАЗЪТ от ГАЗ поради ВИСОКИТЕ ЦЕНИ и ПРЕМИНАВАНЕ на КЛИМАТИЦИ; РАЗРЕЖДАНЕ на КЪПАНЕТО на ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИТЕ и ХОП - България НЯМА ПРОБЛЕМИ СЛЕД ОТКАЗА от РУСКИЯ газ.

Ам тиквата да го ева к'во разпраяше че ша ни удавят у газ ...

ИЗНОСИТЕЛ щеше да става ХЪБ-аджията...

...ОБЩО ВЗЕТО СЪМ НАКВАСЕН С ПЪРЦУЦА ! МОГА ВСИЧКО ДА ВИ ОБЯСНЯ, АМА....

КОЛКО БЪЛГАРИ ИМАТ : - 1.99 МАГИСТРАТУРИ - ДИПЛОМИ ЗА ROUGH NECK НА СОНДИ - ДИПЛОМИ ЗА БЪЛГАРСКИ И АМВРИКАНСКИ ПАРНАДЖИЯ НАД 100 АТМ. НАЛЯГАНЕ - ДИПЛОМИ ЗА ANSYS FLUENT, ASPEN+ , HYSYS , SOLIDWORKS - И ОТДЕЛНО ЗА ЗАВАРЧИК АРГОНЧИК:))

Приличаш ми на рекламата - Кажи баба тенкю.

АКО СМЕ ИЗВЪН ЕС - УРОК ПО БЪЛГАРСКА ГЕОПОЛИТИКА .... 1) ТУРСКИЯ ПОТОК ИЗЛИЗА ОТ МОРЕТО НА 20 КМ ОТ БЪЛГАРИЯ ..... ГАЗПРОМ ЗА 6 МЕСЕЦА МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЗАВОЙ .. 3О КМ НА ГАЗОПРОВОДА И ТОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ ..... 2)СЛЕД КАТО ОБЪРНЕМ ТРЪБОПРОВОДА , АКО НАПРАВИМ 50/50 ПРЕДПРИЯТИЕ С ГАЗПРОМ ЗА ДОБИВ НА БЪЛГАРСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ ЧЕРНО МОРЕ ... ТУРЦИТЕ ЯДАТ ГОЛИТЕ ОПАШКИ .... А НАШИЯ ГАЗ СИ ИЗЛИЗА БЕЗ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА ..... ....

Или ЕС или руски газ? Е за тебе отговора е ясен.

Идваха разни ЧУЖДИ фирми ДА ТЪРСЯТ ГАЗ...Дупчиха и ...СИ ЗАМИНАХА.

Светослав що ми прилича така яко на Пригожин?!

Да ви го турна и тук: Заради Еврозоната утрояване на застраховките? ... ха-ха-ха ... Не бе, Инфлацията няма да има нищо общо с приемането на Еврото, хич нищо общо! ... Ето вижте, в Хърватска 45% инфлация само за месец, няма нищо общо с Еврото, нали? ... Лапкайте грездея и смучкайте, като нямате акъл за друго!

ЕРДОГАН КАЗА ЧЕ ТУРЦИЯ ИМА 500 МИЛИАРДА КУБ.МЕТРА ГАЗ В КАЦАТА ПОД ЧЕРНО МОРЕ ..... А КАЦАТА Е СЪЩО И НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ....

Само Пимпира ще ни спаси, като начеластри дарената изследователска шхуна с несметните съкровища на скалата по пътя за Антарктида и с рибите без хемоглобин. Амин!

Прав е Човека ,в Турция има в Румъния , а в България да няма , трябва да се разреши конвенционалният добив.

Глупости. Я погледни ОАЕ, и в колко от емирствата има нефт и газ. И после дрънкай глупости.

Това с газа си е точно по сценарий! Краварите като чуят шистов газ и гъзягите им сами се разтварят широко! Толкова са лакоми и ненаситни, толкова алчни и долни, че си точат лигите все за петрол и газ и пари! Краварите и насън сънуват само газ, петрол и пари, оръжия, наркотици и пари, съдилища и пари...

...радват ми окото, че енергийни експерти, най-сетне, като ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС , имат трибуна тук!

ЧИЧО ДЕТРОЙТ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ИЗКАРА КУРС ЗА СОНДЬОР ПРИ КАНАДСКИТЕ ЕСКИМОСИ .... -50 ГРАДУСА И АЗ ИНЖЕНЕРА ПУСКАМ ТРЪБИ , А ШЕФА ВИКА " ПО-БЪРЗО МОМЧЕТА" .... И ОТ ТОГАВА И СОНДА МОГА ДА БИЯ , И ЗАВОД ДА ИЗЧИСЛЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГАЗА И ТУРСКИ ДУПЕТА ДА КЪСАМ

Като знам какъв инженер съм да ме е срах да отида на доктор :)))

В ЧЕРНО МОРЕ КРАЙ САКАРА И СТРАНДЖАТА ИМА БЪЛГАРСКИ ГАЗ ЗА ОЩЕ 500 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ .... ОБАЧЕ ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ МОЖЕ ДА УБЕДИ ТУРЦИЯ ЧЕ ГАЗА Е БЪЛГАРСКИ , СО КРОТЦЕ СО БЛАЖКО , АПА АКО ТРЕБЕ И С КЮТЕК ..... ТУРЦИЯ ПОЧНА ДА ДОБИВА ВЕЧЕ ГАЗ ПО 10 МИЛИОНА КУБИЧЕСКИ МЕТРА НА ДЕН ..... ТУРЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПУСНЕ СОНДА ДА МИНЕ БОСФОРА И ДА ДУПЧИ ЗА БЪЛГАРСКИ ГАЗ

..Румънския без сонда ли го дърпат, бе, ?

РЕЗЕРВОАРИТЕ СА 4000 МЕТРА ПОД МОРСКОТО ДЪНО .... НЯМА ДА КОПАМЕ НА РЪКА КАТО МАКЕДОНЦИТЕ И УКРАИНЦИТЕ :))

Там някъде. 4 до 4500. Не повече. От къде ви копат бе?

Може, да. Като ти дава милиарди, които да прибираш... България не добиваше газ, когато имаше 28 икономика в светаи глад за газ... Сигурно е имало защо!

В Бантутистан има газ! Ей сега като се надупя такава струя газ ще изкарам, че ще получите обрив по лицето.

Не могат наште да разпределят кой колко % ще взима от комисионните

на всяка крачка инвеститорите стават жертва на бюрократи и чиновници...... абе цял свят ни се смее за стотиците хиляди държавни търтеи и кърлежи лакомо впили се в оглозгания скелет на българският данъкоплатец. Тези паразити са известни с тоталната си некадърност, колосална алчност и космически мързел. До кога бе политици наши, ще дърпате юнашки кредити да угоявате тези мазно залоени от преяждане уродливи същества???

В България се добиват и по-ценни природни богатства, но ползата за редовия българин е отрицателна величина.

Ами какво лошо има да се добива? Прав е човекът, че газификацията е белег на цивилизацията! Аз напълно подкрепям да си добиваме ние, защото така цената ще падне мнооого, но държавата не иска да сме чак толкова независими! А на всички, които критикуват добивът, ще кажа - поинтересувайте се малко, задълбочете се в темата, не ходете по повърхността на нещата... има десетки държави в света, които добиват от години и са си супер, на населението нищо му няма, даже напротив - много са си добри исъс супер стандарт на живот!

Руски подлоги,газпромовски подлоги.Навсякъде само мръсници.

Виждаме...и тук .

Може. може, и извънземните може да се появят даже! Не се наядохте алчни боклуци! Откак руснаците лишиха сашо дончев от големите печалби, тоя така се овълчи, че на човек не прилича!

Нищо ново - руската пета колона от години усешно саботира всеки опит да станем независими от газа им. Колко инвеститори изгонихме с бюрократични средства, а ако не става винаги има дежурни зелен да скочат на амбразурата.

Ако това с бг газа е вярно, досега щяха да започнат добива му, инвеститорите щяха да преодолеят всички бюрократични и други пречки. Освен това въпроса е доколко е безопасно за околната среда да проучваш и да добиваш газ и дали си струва, т.е. колко големи залежи има.

Ние това много добре го знаем, но пък има едни хора там на изток, които не искат да се добива газ у нас и те правят всичко възможно по въпроса...

Абсолютно съм против добива на газ! Ще изтровят природата, а и хората ще развиват често ракови заболявания. За справка вижте какво се случва със земята в Щатите, където се добива шистов газ. Доста информация може да бъде намерена в нета. Не е случайност,че във Франция е забранен добивът на шистов газ, защото много добре познават рисковете.

Глупости!

Говорит Москва! Дано да ти се отблагодарят с няколко копейки от Посолството! Руските интереси да се чустват защитени! "Дружбата ни със СССР е жизнено необходима както слънцето и въздуха за всяко живо Същество!" - Вождът Димитров