Шефът на Алибаба прогнозира 12-часова работна седмица

Хората биха могли да работят само три дни седмично по четири часа, каза Джак Ма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все още роботите не се облагат достатъчно, за да мога да компенсират безработицата, която се създава с използването им и която се финансира посредством социални програми от все по-малко работещите хора... Това е сериозна социална бомба и един от факторите за въвеждане на гарантиран социален минимум, който в скоро време ще замени пенсията вероятно...

Хората биха работили и по 56 часа, стига да им е интересно, това което правят, да намират смисъл и удовлетворение в него. По-добре да се мисли в посока как да намалим непривлекателния труд или как да редуцираме нивата на меркантилност.

И аз тва обяснявам на моя шеф да ми направи 12 ч седмицата - ма той не ми вярва, а ето аз съм на едно мнение с толко умни хора по света...

Назад си с материала приятелю , нашия Али Баба и шайката му отдавна работят по малко и от 2 часа на седмица ...

За шефа да, за жълтите роботи - 12 часова на ден

Загубил се е смисъла при превода, китаеца е искал да кайе, 12 часа на ден. Китаец отива на интервю за работа. След дълъг разговор работодателят му казва: - Всичко е чудесно, можеш да започнеш още в понеделник. Но трябва да те предупредя, че при нас се работи по 12 часа на ден. - Ооо, прекрасно! Откога си търся работа на половин работен ден!

12 часа на седмица в красивото бъдеще. А в момента този господин защитава разпространения сред китайските технологични компании режим на работа 996 - може да го потърсите. Работа от 9 до 21 часа 6 дни в седмицата.

Хората може и по 566 часа да искат да работят , но физически и психически не могат да издържат ! По -малко продуктивни, по-малко -креативни и дори опасни стават от прекомерен труд

Особено тези на оризовите плантации

Да идват китайците!

То има хора, които отдавна са минали на 12 часова работна седмица - политици, бизнесмени, престъпници и т.н.

То и с машините така са мислили - като се вдигне производствената мощ, нема да има нужда да се работи толко. То нужда нема, ама и мозък нема!

Депутатите имат ли 12 работа на седмица?!?

Туй в комунистически Китай с влаковете от 400км в час. Тука на Запад забрави, ний ся сме 100 лета назад, ко остава за после.

Това е за меринджеите му. Не за обикновените хора.

Защо да е социална "бомба", работата трябва да се върши предимно от роботи - това е бъдещето. Въпроса е , че човешките технологии са все още твърде изостанали, а световния елит твърде алчен и късоглед, та намира за по-изгодно да унижава човечеството с безмислен труд.

Събираме даже 15 часа, тъпак!

Може ли да работя само една нощ- 12 часа.? На Язовира.

Често използвам сайта Али баба. Много добре структуриран е. Можеш да намериш всякаква информация за изделията, които се предлагат. Като се разхождаш из сайта, виждаш каква огромна икономика са сътворили китайците. Скоро ще надминат американците, ако не са го направили вече.