Шефът на Алибаба прогнозира 12-часова работна седмица

Хората биха могли да работят само три дни седмично по четири часа, каза Джак Ма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Често използвам сайта Али баба. Много добре структуриран е. Можеш да намериш всякаква информация за изделията, които се предлагат. Като се разхождаш из сайта, виждаш каква огромна икономика са сътворили китайците. Скоро ще надминат американците, ако не са го направили вече.

Може ли да работя само една нощ- 12 часа.? На Язовира.

Защо да е социална "бомба", работата трябва да се върши предимно от роботи - това е бъдещето. Въпроса е , че човешките технологии са все още твърде изостанали, а световния елит твърде алчен и късоглед, та намира за по-изгодно да унижава човечеството с безмислен труд.

Туй в комунистически Китай с влаковете от 400км в час. Тука на Запад забрави, ний ся сме 100 лета назад, ко остава за после.

То и с машините така са мислили - като се вдигне производствената мощ, нема да има нужда да се работи толко. То нужда нема, ама и мозък нема!

То има хора, които отдавна са минали на 12 часова работна седмица - политици, бизнесмени, престъпници и т.н.

Депутатите имат ли 12 работа на седмица?!?

Събираме даже 15 часа, тъпак!

Да идват китайците!

Особено тези на оризовите плантации

12 часа на седмица в красивото бъдеще. А в момента този господин защитава разпространения сред китайските технологични компании режим на работа 996 - може да го потърсите. Работа от 9 до 21 часа 6 дни в седмицата.

Това е за меринджеите му. Не за обикновените хора.

Загубил се е смисъла при превода, китаеца е искал да кайе, 12 часа на ден. Китаец отива на интервю за работа. След дълъг разговор работодателят му казва: - Всичко е чудесно, можеш да започнеш още в понеделник. Но трябва да те предупредя, че при нас се работи по 12 часа на ден. - Ооо, прекрасно! Откога си търся работа на половин работен ден!

За шефа да, за жълтите роботи - 12 часова на ден

Назад си с материала приятелю , нашия Али Баба и шайката му отдавна работят по малко и от 2 часа на седмица ...

И аз тва обяснявам на моя шеф да ми направи 12 ч седмицата - ма той не ми вярва, а ето аз съм на едно мнение с толко умни хора по света...

Хората биха работили и по 56 часа, стига да им е интересно, това което правят, да намират смисъл и удовлетворение в него. По-добре да се мисли в посока как да намалим непривлекателния труд или как да редуцираме нивата на меркантилност.

Хората може и по 566 часа да искат да работят , но физически и психически не могат да издържат ! По -малко продуктивни, по-малко -креативни и дори опасни стават от прекомерен труд

Все още роботите не се облагат достатъчно, за да мога да компенсират безработицата, която се създава с използването им и която се финансира посредством социални програми от все по-малко работещите хора... Това е сериозна социална бомба и един от факторите за въвеждане на гарантиран социален минимум, който в скоро време ще замени пенсията вероятно...