"Северен поток 2" е завършен на 99%: Шефът на OMV стиска палци за проекта

И докато проектът е на финала, наблюдателите очакват как ще се развие сделката между САЩ и Германия и как ще постъпи Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, Русия държи да продължава да експортира газ през враждебна държава, но да кажем при 50% от транзитните такси , които са в момента. Иначе няма проблем. Кой точно ще наложи на Русия по какви правила и цени да експортира? Мисля, че всички знаят отговора но това репчене са празни дуни само за пред публика. Украйна ще си остане там където и е мястото - У крайна.

Ако се вярва на чуждите разузнавания Русия е много вероятно след 18 години да спре да бъде основен износител на природен газ за ЕС, тъй като добива ще стане нерентабилен. Но Вие прославяйте Путин...

38% от САЩ-ците вярват в UFO, 57% в непорочното зачатие, а някакви други като теб явно вярват на чужди разузнавания (кои точно са те не е ясно).

То само там има извънземни и духове

Ама много си прав - Русия и Германия планират да ползват СП-2 за доставка на зелен водород! Толкова си кух, че от некадърност взе че налучка :))))))))))

Укрити ще се хванат за палците още за Нова година и дядо Мраз ще им го подаде подаръчно.......

САМИ ПЛАТИХА И САМИ ПОСТРОИХА ПАТКА-2, ЧУЖДАТА НЕМСКА ТРЪБА! ЦЕНАТА ТАМ - 3 ПЪТИ ПО-НИСКИ ОТ ТУК! А ТУК НАОПАКИ - ТИКВАТА САМ ПЛАТИ /И ТО С КРЕДИТ, КОЙТО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ/ И САМ ПОСТРОИ ЧУЖДАТА ТРЪБА! ЦЕНИТЕ - Х3 И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ - НЕ СМЕ БИЛИ "ДОСТАТЪЧНО БЛАГОДАРНИ" ! ТАКОВО ЧУДО НА ЧУДАСАТА, КАКВОТО ГО ИМА В ТАЯ КОЧИНА - НИКЪДЕ ГО НЯМА ПО СВЕТА ! КВА Е ТАЯ ОРИСИЯ - НЕ ЗНАМ! И КОЙТО КАЗВА ТЕЗИ ФАКТИ - БИЛ "ВРАГ", БИЛ "КОМУНИСТ" , БИЛ "БОКЛУК"!

Че как пък са платили, нали бяха фалирали, и никой не ще рубли??

Все още не виждам обяснения защо САщ ни се бъркат за потоковете за газ? И защо големият елит на ЕП го позволява това, най-вече след като се ЕС се нуждае от повече газ!? А ама Украйна заради Украйна е всичко! Е след като са подписали договор с Русия за транзитните такси който е до 2024 какъв е проблема? От къде идва параноята на САщ, че с нова тръба руснаците ще се отметнат от сделката с Украйна като до сега след хилядите критики, санкции и прочие руснаците все още не са се отметнали от сделките си за газа!?!? "Наскоро Германия и САЩ постигнаха споразумение за "Северен поток 2" Е само защото Джо и баба Меркел са стари познати иначе щеше да свърши като Южен поток. "Същевременно Германия и САЩ обявиха, че ще работят и за намаляване на зависимостта на Украйна от руския газ и от приходите от транзита." Чудно как ще го постигнат това? Нима Украйна ще получава газ от САщ? Или американците както обикновено ще хвърлят пари за да може правителствата сами да решат тези проблеми?

Целта не е Украйна да получава приходи по старите тръби, а синът на Байдън, като собственик на тръбите, да получава приходи. Това е целият цирк.

Седерастите...?!? Кво стана с "Ще, Ще..."?!? Нали прокта нямаше да го бъде??? Путин опатка наркомана Саакашвили за 5 дни. Отсреща: лай до небесата Путин си прибра Крим. Отсреща: неистов вой! Путин построи Турски поток, сега и СП-2. Отсреща: изстерясал лай и воня на фекали --- В крайна сметка освен да лаете нещо умеете ли?

Сега като пуснаха и южен поток и със сверене 2.. може да врътнат кранчето на укрите... така на Бай Дън.. синковеца, наркоманчето хънтър ще пропикае газ :))))) хахахах

Не случайно Путин е Put in, вкарвам на английски. ,Put in, Put out, Put in, Put out. Вкарвам, изкарвам, вкарвам изкарвам.....лош Путин , така да го вкара на западняците...

Накакъв транзит през Украина ще продължи да има. Добивите в Норвегия продължават да падат и капацитетът на СП1+СП2 се оказва недостатъчен. А американският втечнен пътува към Азия заради по-високите цени.

Украйна най накрая ще постигне мечтата си да купува руски газ докаран през Германия или Турция Важното е да са енергийно независими, суверенна държава са

от Унгария Пак руска газ, но със 17% по скъпарски

на украйна не ѝ трябва самия транзит през нейна територия, а кражбата на газ, която осъществява покрай транзитирането. И в момента газта, която купува е реверс, т.е пак руска. Тия са толкова изпаднали и жалки, че думи нямам...

Kalin

И защо натискат толково Украйна да лапа пари от нищото?Тръбите там са от времето на СССР и те нямат никакъв принос за тях а и помним как не си плащаха и заради това имаше газова криза преди години.Вярно че тези тръби минават и през нас и ние би трябвало да получаваме нещо от това и се чудя тогава за какво ни е Турски поток?

Турски поток ще бъде единственият, от който ще може да купуваме газ.. т.е. да плащаме на Ердо... а преди той плащаше на нас.,.. ама нали ние сме евроаналтици и не искаме лош недемократичен газ., сега ще плащаме като попове.

всяка *урва носи печалба докато е млада. После и да иска "екс може и да намери някой, ама без пари. Незалежните се самоптредложиха на САЩ по ревностно от Бойко. дето спря Южен поток. Сега Ердоган потрив доволно ръце, а Зелето май пак ще прави комикси за да се изхранва.

Защо САЩ не започнат да изплащат помощ на Украина подобно на тези за Израел? Израел при 8.7 милиона население получава официално от САЩ $3.8 милиарда на година безвъзмездни. Пропорционално на населението, нека Украина да цица по около $16 милиарда годишно. Така всички ще са доволни, след 10 години руснаци ще искат да емигрират в Украина.

Наричат Русия агресор, но руска газ искат 6 млрд.д. са това . Руската Македония е като Българската Македония. Боклуци.....

Сего мужиците постоянно ще правят военни учения в Балтика над трасето.

Стига с тази Украйна , мен и милиони не се интересуваме ! Да му мисли Плювно героя на Украйна !

И демокрация. Жалко за украйна. Набиха си го четвъртит с краварите.

Четвъртит!!? Па добре е ...за усещането.

"Русия винаги се е обявявала за запазване на транзита през Украйна" - е защо тогава хвърлиха толкова пари за СП2?

Имат,бе! И не ги проиграват на тото.

Не бе бате, лъжат! За руснаците това е народен спорт.

Браво на пук на Укрите СП-2 ще е готов ! САЩ И Германия се разбраха че това е частен проект и никой няма право да го спира ! Тъпа политика Економика не тика !

Не може Алцхаймера Факт.

Крайно време е САЩ да помогне на Украйна със свои пари , а не да прави сметки колко Украйна ще получи от Русия за транзит ! Запада държи Украйна на празна ясла , но ги дои редовно , като нас .

Това е такава комедия, каквато отдавна не сме виждали. Каква сделка САЩ-Германия, договор има ли? Има ли описани задълженията на страните? Меркел си отива, тези, които ще дойдат след нея, ще кажат - Какво? Не помним да сме казали нищо подобно... САЩ и Германия се правят, че нещо ще предприемат, ако, когато, обаче... После, Германия щяла да наложи санкции на Русия, ако тя не транзитира през Украина. Палячовщина. Как ще санкционира? Като не купува ли? В проекта има 0% държавно участие на страните от ЕС, всичко е частно. Всичко ще се търгува на борсите за транспортиране на газ и ще се избира онова трасе, което енай-изгодно. Ако Германия (или някой друг от ЕС) иска да спре транзита, да го ограничи или пренасочи, ще трябва да плати неустойки на 5 от най-големите газови концерни в размери милиарди долари.

Ето Дами и Господа! Това е крещящ пример за поговорката : с чужда пита помен да правиш! Алцхаймера е решил да се разпорежда кой какво точно ше прави със собствената си стока/продукция и от къде точно ще ги транспортира! Няма такава гнусна и арогантна наглост като тази

Предадоха ни братя, ние толкова чакахме Тръмп русолюбеца да падне, за да дойде Байдън да накаже сурово Русия, пък то кво стана. Яко се ос рах ме братя, внимателно ходете да не ни усетят! И си купете дезодорант да не ни надушат!

СП-2 е още едно "ЩЕ", което беше невъзможно да стане! :))) Нямало кораби, които да го построят, руснаците нямало да могат да го довършат и т.н. и т.н. .... И тая западна пропагандна митологема умре! :)))))

Вова да му носи вода на "алцхаймера", защото ако не беше "щракнал с пръсти" тръба и газ йок.

Аааа ясно, сега новата митологема ще гласи, че Байдън е построил СП-2! Хахахахахаха!

95% беше построен от... Швейцария.

Кво пишете само за тоя северен поток, сеедно вие ще горите газ от него. Продажници!

99 % завършен..ха.ха ще..ще ама надали. аз на руската пропаганда 99 % не вярвам и 1 % се колебая дали е вярно..ха.ха

Спокойно бе не е завършен, глей си там турските сериали, Ко нещо има ще го чуеш по турските новини

Щерьо, ша та вържа за едно дърво и ша та иба , кат магари!... до зори докат заспиш!

ЦИТАТ: "Вчера (21 юли) стана ясно, че Вашингтон и Берлин са постигнали споразумение за спорния газопровод по дъното на Балтийско море. В него те гарантират запазване на транзита на газ през Украйна в следващите 10 години."

Няма да я бъде газта през Украйна. Още по нова години тръбите ще почнат да се цепят от студа, да ръждясват, да се пробиват от големия студ/ жаркото слънце/ климатичните промени/ въглеродните емисии. Ще трябва да спират за ремонти, които ще са 24/7/365.

ще ще ще ще голЕм експер... ще ще ще ще

Ама Байдън направи така, че Русия 10 години ще плаща на Украйна за транзит. Ма някой не чете новините от седмицата, а троли на ишлеме

Аз пък се чудя къде се дянаха Щерев, Майора, Ото Скорцени, Павел и другите от гей дружинката дето само плюят Русия.

Прибирай се вкъщи. При майка ти са. И ти може да участваш.

Май си сбъркал ника... Я се пиши Ф16 на хартиика Ха ха ха

Добре че чичо Байдън разреши. Две години чакахме и се страхувахме.

Аааа има засега двама дето цъкнаха минуси. Явно са под прикритие дребните мижитудки Ха ха ха

Ами това е положението. Германия има поне частичен суверенитет и успя да защити проекта. Нас кучета ни яли, за 30 години американско присъствие населението намаля с 25%. Съсипана индустрия, отказани печеливши проекти...постепенно се превръщаме в пустиня.

Добре, че бяха боко и орешарски, да спрат Южен Поток, та немците да си построят "търговски" ,а не "политически" газопровод! И да има далавера, и за Турция, а България - кучета я яли!

Има равни и по равни! Северен поток 2 може, но Южен поток не може! Накрая изкяриха турците. Ганю пак духа супата!

Защото тримата сенатори като дойдоха тука по повод южен поток Овчаров напълни гащите.

Бадънчо яко заробва умните укри и си прибира комисионите от транзита чрез синчето си,а Зеленски яко позеленява от комикса укрия

Съвсем, ама съвсем малко ни дели от спирането на транзита на окупационната и недемократична руска газ през Украйна! Най после ще се отърват от руската зависимост! Те нали не щат нищо руско! Даже стена щяха да строят с Русия! Молим се с тях за незабавното спиране на газта, за да са свободни и независими!

само не разбрах сащ като каквА страна се явяват, освен като задокенска мутра търсеща кой да плати таксата спкойствие.. и

Украйна я качиха на шейната. След 2024 Русия ще иска по ниски транзитни такси защото има избор от къде да кара газта и отделно имат загуби по старото трасе. В същото време ще трябва да вземе и заем даден на драго сърце от САЩ и Германия за да си поднови мрежата. Да ви е честит и НАТО, Европейския съюз и близкия съдружник САЩ.

А заемите за оръжие и превъоръжаване по европейски стандарт

докъде стигна света и наглостта на САЩ, две държави си правят техен проект по собствено желание и САЩ искат да го спират защото бил "заплаха за сигурността на едната", тцтцтц, е това ако не е мафия не знам какво

Заплахата за сигурността е и за четвърта страна - Украйна. Нормален човек не може да го смели, юристите пък гледат със зяпнали уста.

Заплахата не е за Украйна. Никой не го интересува какво ще стане с този народ. Заплахата е за синчето на Байдън, защото той купи газопреносната система на Украйна. И може да си е купил едни празни тръби. Е това им е страха на краварите. Украинския народ не ги интересува. И у нас картинката е същата. Сега целта е да налапат ТЕЦ Марица изток 2 и да ни строят реактор в Козлодуй. Така ставаме тотално зависими от САЩ. Всички врътки в момента са за това. Ще си сложат правителство, ще платят на Слави за услугата и готово. Искаха промяна и я получават. Ама на зле за народа.

точно, нормален човек не може да разбере как в една сделка между 2 страни изведнъж се появяват трета, четвърта и не знам си още колко с претенции?