Сега е времето България да инвестира в малки ВЕИ вместо в големи газови проекти

Ако Европа се съгласи газа да бъде преходно гориво, ще останем заключени в хватката на изкопаемите горива поне още 30-40 г., смятат природозащитници

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свърши тя. лойко андюгадата опраска 3 млрд да тръбата на г-н Путин... Даже едно кранче и разклонение за Чирен не направиха на нея. А уж колектор, хъб и т.н. заебавки... Че и руски фирми я строиха... Мани, мани...

лойко Бандюгата... звинети...

Може, стига да накарате слънцето да пече като в Гърция или да духате вместо вятъра...!

Глупости са това, джендерски глупости.

Кокетна млада силно фокусирана мадама а.к.а. Кифла с трейд марк да ми пише да духане... Не знам кое би било по-первезно от това?

"А когато сняг забръска, що ще правиш ти зимъска?" - цитат от щурец и мравка : )

Пак ръсят мозъци, твари, без да са забили един пирон в полза на България?

Не пипайте чистите планински реки !! пак лобистни закони се предлагат

Никой не стига до момента, в който трябва да се каже, че трябва тотално да си променим начина на живот, за да успеем с целите за емисите - като това най-вече включва да спрем да си разкарваме телесата в лични таралясници и да започнем да използваме общенствен транспорт. Да, ама това ще означава милиони съкратени работни места в автомобилната промишленост и оттам по спиралата всички. Затова никой политик не говори за това, щото на следващия ден ще е безработен политик.

Те го питат - откъде ток зимата, имаме 1000Мвт соларки, а денс дават 0.075Мвт. А, то ти вика - правилен микс от соларки и перки, и десетократно повече соларки и батерии, батерии............. безумие пълно. Това зелената религия е страхотия, тея "зелени" вярващи се побъркаха тотално. Единственото нещо което ме радва, че покрай нас тея ше закопат и ЕС.

В същото време ПАВЕЦ Чаира е в ремонт и не се знае кога ще тръгне, а това е огромен акумулатор на енергия.

Ами да отидат и да обяснят тези си вярвания на тексасците дето мръзнаха като кучета миналата зима. Те ще ги посрещнат много топло и радушно - по тексаски. Вятърничавата и слънчасалата енергия може да работи само ако има ефективна система за акумулиране каквато в момента няма и не се предвижда да има в обозримо бъдеще.

Който написа тази статия изби рибата в тез гьолове за за малки ВЕИ ! По -хубаво от Газа няма , някой Соросоид иска такива статии да ни заблуди и да ни пробута Депутати и Бивши министри да печелат кьорви пари от заблудени Българи !

® трябва да взема да я регистрирам тая КИФЛА, а по същество, как вкратце да обясниш естествените природни явления от които ще зависят икономиката и топлото ни...

То няма вода за пиене , те ВЕИ !

Възобновяеми, не водни:)

все едно в пустинята да инвестираш в платнохдки, а дъното на океана където няма светлина в соларни паркове

Да питам тая статия платена ли е ? И ако еко-веган зелената мафия си плаща за статии, скоро да очакваме ли статия от типа : Да станеш трансджендър, сега е момента.

Така, ама уважаеми производство е лесно, съхранението е трудната задача, не може да се складира!! Пък и нали се бяхме запътили да станем водородното чудо на света... "Разбрала ти свиня от кладенчова вода"

Поредната порция безкрайни глупости! Направо е потресващо какви лакърдии редят зелените талибани! Още по потресаващото е, че някой им се връзва на глупостите!

Глупости. Сега е времето да се сключат договори за газ, с Русия, на тройни и петорни цени, за едно две десетилетия. Нашите продажници си знаят работата, какво им давате акъл?

съм чула как ще се рециклирани панелите и перките и след колко години ще се обсъжда този въпрос.

Сега е времето България да инвестира в малки ВЕИ вместо в големи газови проекти - това статия от и за глупаци ли е ?!?

Сърбите преди 3-4 дена сключиха договор с Газпром за по 270 $. Ние също можем, но Ес иска да сме по борсови цени.

Ника. Изоставят ги да се разпаднат на място.

Ами, няма такива работи. Значи имаме инсталирани 1000 MW ВЕИ-ки, от които днес получаваме 75 MW. Значи за да получим 7500 MW и да станем турбо зелени, трябва да инсталираме едно 100 0000 MW Вейки. И ще видиш тогава. А може и само 50 000 Вейки и да си стоим на студено. Това е доста по екологично. А най-добре да поизбесим малко зелено хаверници по дърветата, като мартеницаи. И после нещата ще се оправят все накак.

Кирчо и Кокорчо барабар с ДБ тестват раята, зали ще се върже на новата схема за крадене.

ВЕИ добре, ама нали то генерира ток. Как точно е пригодена електропреносната мрежа в България, че всички да минем на ток?

Този де е написал статията Да лови компютъра и в гората там да произвежда зелена енергетика и да се грее на леденият вятър Къде ги копаят тия зелени дебили като без газ ще направят и панели и вятърни централи Аман от лобисти за интереси НО НЕ БЪЛГАРСКИ

Сега е момента да си инвестираме в атомна централа. Видяхме ВЕИ какво сътвори в Европа - едно голямо нищо и цени на газа "to the moon". Един път да бъдем патриоти и да мислим за себе си и поколенията след нас. Ако не бяха нашите бащи и дядовци - нямаше да има нито АЕЦ, нито десетките ТЕЦове, нито язовирита нито нищо. Със фотоволтаици и перки няма да осигурим бъдещето. А и те са частни - българина не печели, а всеки ден губи за да пълни джобоете на знайни и незнайни престъници.

Ама купи си от САЩ течен газ. Ама много лаете платените тролове, но искате някой на вас да ви дава за без пари. Руснаците имат и си продават. Ти като нямаш пари, гори дънери.

Дир-а, вместо статия или журнализъм вземете направо да продавате корпоративна реклама. Идва си производителя и казва - аз съм най-доброто. Никаква реторика, никаква проверка на ненормални твърдения - просто платен материал, 1:1 със договора. Ако някой пресметне всичките инвестиции в намаляване на вредните емисии ще си помисли, че останаха и дървета из страната. Реалността е малко различна, но типична.

Франция ПОСТРОИ АЕЦв Румъния, Русия строи в Унгария и Сърбия. Ние строим подпорни стени на морето.

Те са много радикални, реално са еко фашисти. Режем ТЕЦ, АЕЦ и 3-4 милиона умират от студ. Не предлагат решение, само еко мантри, научени в някой семинар на Сорос. Не стига вятър, няма такива батерии, трябват дърва, въглища, газ за отопление, в другия случай смърт. Не зная дали под НПК попада, замисъл за масово убийство, би трябвало...

Сега е момента Христо Иванов и Иво Мирчев да уредят и правнуците с електроцентрали на дългосрочни държавни договори !

Само искам да допълна:ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТЕРМОПОМПИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ-ВКАРВШ ЕДНА ЕДИНИЦА ЕНЕРГИЯ-ЕЛЕКТРИЧЕСТВО,ИЗКАРВАШ ТРИ ЕДИНИЦИ ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ.Има там "некакъв " закон за съхранение превръщане на енергията.Не че тва ше реши глобални проблеми но ТО ТАКА СТАВА КАПКА ПО КАПКА ЧОВЕЧЕСТВОТО ТРЕБВА ДА ДЕЙСТВА С РАЗУМ.Само за сведение ТАРИКАТИТЕ В БГ -ТЕА ДЕТО ИМАТ ГОЛЕЕЕЕМИ НООООВИ ХОТЕЛИ А ТВА СА ДРоГАРеТЕ - ИЗПОЛЗВАТ ТЕРМОПОМПИ.Не се интересуват от топлофикация .Ма щото те са пичове.Топлофикация е за балъците а тарикатите прават кинти с термопомпи.Разбрахте ли бе говеда-ФкАРВАШ ЕДНА ЕДИНИЦА ЕНЕРГИЯ ИЗКАРВАШ ТРИ ЕДИНИЦИ.Е, тва нема да се хареса на "освободителите",но тва е голата истина.Правилото според подлогите на русия в БГ,които защитават нейните интереси е: А БЕ ИМА ЕДНА ГАЗ ДЕТО ТРЕБВА ДА СЕ ИЗГОРИ ЩОТО НА РУСИЯ И ТРЕБВАТ ЕВРА ЗА ДА ПРАВИ БОМБИ С КОИТО ДА НИ ДЪРЖИ В ШАХ.Нема да питам дали сте разбрали щот нема нужда.Вие БГ не сте от най-умните А руските свине у форума си приказват квото си требва...хаха

Купи си Елка да си смЕташ минусите. Разбра ли бе цървук прост

Русия строи ив Турция. Та има откъде да купуваме.

Този яко е ,,слънчасал,, и цялата му работа е вятърничева.

Бббе, че ти е влязла ,,термопомпа,, отзад е ясно, ама си е само ,,мека помпа,,.

от нова година Сърбите ще купуват газ на 750 от руснаците

А батериите от електроавтомобилите де ша ги муаме след т,ва?

Кой идиот написа този пасквил? Първо да прочете, а после да пише. Метан си е почти на 100% природен газ, но не е най-силен парников газ, а ВОДНИТЕ ПАРИ??? А само измерете емисиите на метан от блатните райони, като Сибир, Канада и много други, метан от гнилостни процеси, например от паднали дървета и ще се ЧУДИТЕ с какво да го сравнявате, понеже е несравнимо, хайди стига манипулации!!!!!!

Представете си.....Нощ, лято е ,няма вятър,суша няма дъжд и фотоволтаиците ги няма АЕЦ работи на макс,но не стига .......и само ТЕЦ-овете от въглища могат да помогнат ,но амммм няма ги и педала зелен поискал да затвори веднага тецовете, му гасне компа. Аз си го представям а вие?

Правилно е да не ползваме газ, но не заради някакъв зелен преход, а за да не зависим от чужди страни. Но за това трябва да имаме наше производство на батерии, на слънчеви панели и ветогенеатори.

Държавата да инвестира и после да ги подари на Доган, Бойко, Пеевски и други

некой па иска да изгърби тъпия матрял.. ббаахаха

Ако си събираме пръднята, ще си имаме собствен газ , а и емисиите на метан ще намалим, от там и екотаксите.

А, бе, ти банани ядеш ли?

за съжаление. Геолокацията ни не е най уместната.