Сделката за Credit Suisse шокира швейцарска банкова асоциация

Работните места на хиляди служители са застрашени от прилагането на план за икономии от купувача - UBS

Обратно в новината

Коментари - Сделката за Credit Suisse шокира швейцарска банкова асоциация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никакво покритие....

Кредитът на доверие в западните банки приключи.

Само ако знаете, колко са зле нещата...

С други думи, изхарчиха конфискуваните пари на руските олигарси и ...фалираха. Какъв е извода?

Изводът е, че олигарсите трябва да се трепят отрано, щото иначе като окрадат парите на народа и ги изнесат, накрая ги харчат я швейцарци, я американци, я катарци. На олигарсите трябва да се гледа като най-ниското ниво в тая престъпна схема.

ша ги прайм американските/британскире/еврогейските олигарси, тез на Клаус Швабата дв?

Ми, или сме принципни и караме по устав, или започваме да се усукваме и ослушваме... Има една приказка, че в основата на краха на соца тук е било явлението "наш човек".

Де тоя късмет... Лошото е, че обикновено политиците са на хранилка при олигарсите и им осигуряват защита.

Ако откраднеш от крадец, грях ли е? Ако откраднеш от московски червеноплощаден олигарх и убиец, грях ли е?

Извода е, че шоуто тепърва започва.

Ма, чай, бре - ясно че младото поколение е хиперактивно и с ADHD, покрай тия тиктоци и прочее, ама барем ние да покажем малко търпение и реализъм. То, има-няма месец и вече да говорим, че сме го прескочили... Това, което предстои ще продължи минимум години, вероятно и десетилетие. Хубавите работи не стават бързо - ха, ха. Миналия пък, като се почна през 2008-а и се влачи докъм 2016-та.

Фейка и деморализацията на новата Глобална Западната Ваймарска Република, управлявана от всесъщите богоизбрани: В наши дни парите станаха стока и не само се купуват-продават на кредит/верисия, ами се продават пари и дългове от бъдещето. Отгоре на всичко, след 2008 се наливат пари в трилиони само с натискане на клавиш. Очаквано е сриването, няма как-реалност; при тез "евтини" пари в дисбаланс с истинско производство и суровини

Не само че върхушката купуват и продават пари. Ами и спекулират с парите. Купуват ги евтино и после ги продават прекалено скъпо. Поради алчността им хората вече не вярват на парите(долари, евро, лири, рубли, динари, левове ...) Това не е от сега, това е от много години, от хиляди години е. Но напоследък върхушката стана прекалено алчна, инфлацията стана много голяма и далаверата лъсна, така, че и най-големите плебеи го проумяха. Хората вече на вярват на парите и банките. Съответно не вярват на виновните за това, които се наричат политици и банкери.

Никоя банка не може да изгори лесно. Когато се "запали" банка не всичко изгаря. От всяка изгоряла банка могат да се съберат доста пари или пък могат да се эткраднат. Зависи от хората, които се захванат. Например сградата на централата, която е собствена, а не под наем. Раздадените кредити на длъжници, банкага изгаря, но длъжниците не изгарят, дърга им си остава. Например при фалита на КТБ, "изгорялата" БТК беше купена за 300 млн от Спас Русев. И след няколко години същата "изгоряла" БТК беше продадена за 1 000 млн. от същия. За едни това е бизнес, изгорелите вложители от КНБ обаче смятат, че това е кражба.

Спряха им възможността да привличат парите на съмнителни типове от цял свят, подгониха ги до някъде и ето резултата! Всъщност не, че управляват гениално парите, а банковата тайна и сивия сектор по- скоро привличаха световните пари! Нищо чудно да се банализират до една средна европейска страна- поне в банковия сектор, а инак в часовникарството са си ненадминати!

Кво часовникарство, бре?! В 21-ви век сме и кварцовите кристали са банални, но несравнимо по-точни от зъбни колела, маховици и пружини. За капак, кварцовете са в дъното по точност от физичните методи. Всеки втори китайски боклук може да се сверява редовно по протокол с цезиевите часовници, ако чак пък толкова те интересува точно време. Разните там Патек, Шопар, Бреге и незнам си още какви изгъзици не са никакви часовници, а са "статусни символи" със стрелки. По същия начин, Ламборгини и Ферари не са коли, а са статусни символи с колела. С други думи - всичко е марка, имидж, пунт и пластика. Именно тези неща са все по-зацапани в Швейцария.

Може механичните часовници да се по-неточни от кварцовите и смарт часовниците. Но пък за сметка на това са стотици пъти по-скъпи и търсени. Хората ги смятат за изкуство, за уникати и още ги търсят и плащат много пари за тях.

Зевзек, прав си, въпрос на гледна точка и промиване на мозъка, да се вдига в култ нещо безсмислено, но носещо пари на определени хора. Също като висшата мода, място където свръхбогатите да си харчат парите и където лапнишараните да им се възхищават.

Ти втория ми абзац прочете ли го изобщо?! И не, не ги купуват основно, щото са големи ценители. Кво ти разбира свиня от кладенчова вода? Купуват ги, за да се показват и да демонстрират статус, т.е. обществено положение. Неслучайно часовниците отдавна са все по-малко стилни и дискретни и все повече са го обърнали на водомери. Източен политик, вкл. и български не си ли виждал на кво мяза? Аграрна физиономия, два пръста чело и Патек Филип на ръката...

До вълците от уолстрийт и на тези от червения площад най добрата инвестиция е във селото да имате къде да си произведете и отгледате прехраната взимате пример от вашите пра пра родители

Не ги мисли "вълците от уолстрийт и олигарсите от червения площад" те си имат собствени био супер ферми, орънжерии, овчарници, краварници, пилчарници, мандри... В коеио послушни роби им произвеждат чиста храна за лична консумация. Аз живея в София, лично само веднъж съм виждал бг президент(Гоце) в обикновен хранителен магазин и то беше много след като му изтече втория мандат. Гоце обаче на пазаруваше храна, а купи скъп алкохол вероятно го купи за подарък. И веднъж съм виждал бг депутатка и бивша тикво министърка в магазин(става дума за една герберска ПП, както обича да ги нарича вожда им) . А може да се каже, че съм съсед на един бивш президент, блока, в който се водеше, че живееше се намираше на 200 м. от моя. Обаче никога не го видях този президент в кварталния магазин или пък жена му.

А уточнено ли е кой ще купи след седмица UBS, която купува сега Credit Suisse, която фалира заради Silicin Valley ? Щеше да е смешно, ако не беше тъжно ! А най-жалкото е, че хем от асоциацията на банкерите били шокирани, но пък после евроатлантическите медии вмъкват, че "били спокойни банковите среди" ха ха А защо не пишат за фалита на още 8 джендърски банки в сащ ? На ден по лъжичка ли ще ни давате информация, за да сме "спокойни" ха ха Докога медиите ще променят реалността - това върви при самодоволните и мързеливи овце на запада, тук на изток знаем кога ни лъжат, защото си изкарваме трудно парите, не с колониални политики и не живеем на кредит ... е поне тези, които не сме евроатлантици де ...

Е, ти пък много бързаш... Кой ще купува UBS ще се разбере другата неделя посред нощ.

Как кой? SNB. Тя вече ги купи с бакстоп гаранцята. CBDC чука на вратата.

Е, развали работата... Такива като теб, в киното на висок глас казват кой е убиецът, още преди да е почнал филмът... То, бива, бива, spoiler-и...

Не знам дали си попадал на тезата ми още отпреди година, че този път и колкото да ни е неприятно, с банките ще сме от едната страна на барикадата, а от другата са централните банки със CBDCтата. И тази теза не е моя, а я цитирам. Започна да намира гласност покрай едни простотии на HSBC тогава, зад които прозираше ендгеймът.

Да, чувал съм я и от други места. Не я споделям. Това е юдеи срещу римляни. Аз съм за християните.

Как се наричат двата отбора е условно. Друг вариант на противоборсвото е (условно) Рокфелер срещу (условно) Ротшилд.

Едно обаче не разбрах - финансовият свят се бил успокоил, ама за нас от нефинансовия нищо не казват и сега не знам дали да съм спокоен или напротив... Те тия от финансовия свят и през 2008-а се успокоиха и си прибраха бонусите, пък масовката го отнесе, та затова питам. Ей го наскоро чичо Шварцман - сам си писа 1,2 млрд. бонус, пък Blackstone дифолтна в Скандинавия с 0,5 млрд. Та, сигурен съм, че Шварцман се е успокоил, ама ония с хартиите от фонда му и с пръста в уста също ли или не баш?

Ма верно ли?? За колко часа е укпокоението.. Щото 30 милиарда долара за Първата републиканска банка в САЩ от федералния резерв хич не успокояват S&P-то.. Сваля и рейтинга на БОКЛУК, БОКЛУК, БОКЛУК.. Както сега ще свали и рейтинга на UBS, заради фалиралата си съставляваща..

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТИЯ БАНКИ НИ ЗАСЯГАТ НАС КОИТО НЕ СМЕ СВРЪХБОГАТИТЕ .... Е ЧЕ СВРЪХБОГАТИТЕ ЩЕ ГЛЕДАТ ДА СИ ГИ ИЗКАРАТ ЗАГУБИТЕ НА ГЪРБА НА РАЯТА .... ИНАЧЕ НЕКА ДА ГОРЯТ ..... ПО ХУБАВО Е ОТ ЗАПИВКА С КОМПАНИЯ НА РОЖДЕНИЯ МИ ДЕН :))

Това първата световна финансова криза ли е? Всичко е една игра, която се повтаря на определени цикли.

ама "играта" всеки път е една и съща. Някой поема неоправдани рискове, води света до финансова криза и накрая излиза сух от нея понеже сметката я плащат обикновените (дребните) вложители и данъкоплатци.

Ако го гледаш като игра - да. Ама ако го гледаш като заболяване - всяко следващо е с натрупване и по някое време поредното заболяване завършва печално.

А г-н Директорът на Креди Суис, небезизвестният/ -та Филип / Пипа Бунс какво каза по въпроса ? Тоя/тая изля огромно безвъзмездно финансиране в организирането на всякакви LGBT + прайдове, гейски манифестации и отявлени педерастки сборища . Ходеше на работа облечен един ден в рокля , на другия ден в мъжки костюм... Да не забравим и за предишното CEO - африканскят "гений " от Кот д Ивоар. Неолиберализэм в действие - да не говорим за другите фалити на все джендърастки банки. Май иде време за разплата.

Интересно, какъв си ти, за да сбъркаш "ъ" със знак, който присъства само на руските клавиатури? В рубли ли ти плащат или в гейското евро? Или в прогнили долари?

Значи какво - на швейцарската държава ѝ се наложи да се бръкне с 50 милиарда евро, за да избърше пръските от насрания американски гъз.

Когато нещата се оплескат, винаги се нарушават правилата. Това води само до временно успокоение и още по-тежка ситуация по-късно. Какво ще правят, когато високо бонифицираната и действаща безнаказано върхушка срине и новата мегабанка ? Това ново чудовище наистина е too big to fail. В нормални времена всеки регулаторен орган би забранил подобно сливане, а сега го пробутаха за нула време и кой знае с колко тайни уговорки.

Свърши тая с too big to fail. Това бяха пинизи от 2008-а. Сега на ред идват too big to save, които цели държави ще повличат със себе си. То и на Титаник славата у беше на too big to sink, пък като го драсна по дължина айсергът...

Към този момент акциите на УБС спаднаха само с 10% за деня.

В СТАТИЯТА НЕ Е НАПИСАНО НЕЩО МНОГО ВАЖНО !!!! ... ЧЕ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ ИЗГОРЯХА С 16 МИЛИАРДА ЕВРО ..... ПЪРВОКЛАСНИ ОБЛИГАЦИИ НА КРЕДИТ СЮИЗ ... ( БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС) .... НЯМА ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ И СА ЗАНУЛЕНИ ...... ВЪПРОСА ЕС КОЛКО ИЗГОРЯ БНБ ?.? .... И БГ БАНКИТЕ ???

Чудя се кой ли би си купил АТ1 бондове след като швейцарската банка ги занулиха? А най-вече.. кой би ги задържал ако има такива?

BURN BABY BURN .... DISCI INFERNO 1971 :))

Докато се джафкаме , златото днес проби границата от 2000 USD, това е знак за разпадаща се икономика.

8.8% НАГОРЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА В ЕВРО И ДОЛАРЕ :)

Да продължава.

ЧЕТОХ БИБИСИ ..... АКЦИИТЕ НА UBS ... СА НАДОЛУ НА БОРСИТЕ ТАЗИ СУТРИН С 13%:)) .... АНГЛИЙСКИТЕ БАНКИ И ТЕ ДАВАТ ФИРА:)

Ако ти дам право на избор да вземеш 500 франка или 500 рубли, кое ще избереш?

А АЗ АКО ТИ ДАМ .... ДА ИЗБЕРЕШ .... 500 ЮЖНО КОРЕЙСКИ ВОНА ИЛИ 500 ЯПОНСКИ ЙЕНИ .... И 500 ФРАНКА .. ТИ КОЕ ЩЕ ИЗБЕРЕШ ?

500 CHF = 70228 JPY Отговорих ли ти?

Много пари се крадат уе.

Цялата еярогейска и краварска банкова системи се сриват след санкциите стещу Русия. Бай дън става по 5 пъти през нощта да пикае газ, понеже Си Дзинпин отива в Москва. Фашагата шолц и бабоебът макрон се радват, че газ ще има. Въобще…. не е за разправяне, а само за смях.

Препълнил се е с експерти форума. Мъск е смешен гаражен инвеститор пред вашите умения, знания, опит и експертиза.

Едва ли не сделката е минала през трупа на асоциацията образно казано.

Тая асоциация си мисли че е у комунизъм.... Нема бизнес нема пара.....нема работа така се прай и прай дае у Китай...

Така им се пада като не приеха еврото! Но по-лошото е , че има едно странно съвпадение със събитията в Украйна и 12 месеца след това швейцарска банка фалира.

А сега въпроса е кой ще спасява UBS ......Погледнете тяхните акции тази сутрин; 11 процента надолу за 1 час........

Как кой, държавата и данъкоплатците ще налеят 100 милиарда.... и забележете не дават тези пари за спасяване на закъсалата банка, а ги дават на банката копувач... А после, когато се окопити, тази банка монополист, ще ги дере живи.

биткойнтя фръкна нагоре - мислеете му

нормално, почва новото печатане на доларес, който разбира ще изкяри за години напред, честита турбо инфлация за ЕС

Ама те мурзилките си мислят, че това е метална монета…

Така е, който е купил преди седмица на 20к, днес (ако е луд) продава за 26к. Балъците да се хапят отзад.

къде сте сороси, мъртвородляци? на макясиу утката сте наврени, налЕ?

Пиеме ви кръвта роби!

Швейцария е богата и най-голям производител на скъпи часовници и качествен шоколад в света. Швейцарските фирми са изкупили и са собственици на почти всичката питейна вода в свободния свят. Не ги мислете а си гледайте мръсната руска дупка България.

ало, номер 4, свериси часовника пич, докато го имаш :D

Докато бяхме руска дупка, не бяхме мръсна дупка. Ако не го разбираш си олигофрен.

Банда крадци и перачи се разбраха как да цакат балъците, които вярват в непоклатимата швейцария. За дребните риби останаха само по няколко франка да обядват с фондю останало от вчера.

Началото на краят на таз измислена банкова система на печатене на хартийки.

Слава на зелената сделка !

Швейцарците ще повлекат и европейските банки. За това в момента еврото е нестабилно. Рублата е бетон.

Руски бетон!

Як руски бетон. Не помръдва. А еврото и франка се клатят яко.

Обаче не става на прах от 4 по Рихтер, както например е в Италия.

Сигурно си държиш спестяванията си в рубли ;-)

...буркан-банк

Ще трябва да произвеждат тоблерона с две блокчета по-малко на същата цена. Вече го правиха един път.

И да стане квадратен, щото триъгълник е стилизиран Матерхорн, а нешвейцарски стоки няма право да използват швейцарски символи. Логото вече им го взеха, сега остава и формата.

Швейцарците ще повлекат и европейските банки. За това в момента еврото е нестабилно.

Поне на мен ми кажи бе скорценин. Кои са руските банки? Обещавам да не казвам ма евролиберастите и американците!

Швейцарците ще повлекат и европейските банки. За това в момента еврото е нестабилно. Рублата е бетон. То и на морето руски хотели няма. Ама само около моя хотел на Слънчака са четири.

Еврото е нестабилно, щото не приеха България по график. Тъй като цената на кредитните валути силно зависи от безпроблемната им експанзия, то проблеми с експанзията, (вкл. в графика) се отразяват зле.

Еврото няма бъдеще. Фирмите се изнесоха в Китай и САЩ. Зелената сделка ще унищожи ЕС.

"До сделката се стигна с посредничеството на швейцарските власти" Да се чете - "Директорите на UBS с пистолет на челото подписаха съгласие да профукат 3 милиарда чужди пари".

Колку атлантически банки фалираха неска бя Дойчи Зелита?

Трудно се поддържа война срещу руснаците.

тии сии мой грееех и що ме манйе волиш, више болиш , ти си мой грееех, кои ми крадне вуздах ееееее.. не знам защо се присетих за оная снимка със сърбина с акордеона стъпил на сваления ф-117 стелт :D

Щото това е единствения ти спомен, другото е алкохолен делириум и беднотия.

аз поне съм бил роден тогава, за разлика от теб, бъдеще наше неопределено такова :Д

Ти никога не си бил и няма да бъдеш нищо никога освен един беден алкохолик. Помня и ракетата, дето бутна няколко керемиди в банкя, американската и кво? Къде е Хърватска, къде е Сърбия….точно сърбите бунтуват тъпите македонци срещу България, твойта родина тъпако! Иди на хуй!

Внешторгбанк ВТБ знае най-добре, как се фалира…

Чакайте Китай да почне да си тегли яко парите от Швейцария и ще им изгърми напълно банковата система. Не беше редно да разкриват собственици на сметки и да запорират сметки на руснаци и то с обявяване на имена, сметки и суми и т.н. Просто банковата тайна в Швейцария замина а с нея и до 1-2 години Китай, Индия и др. ще си изтеглят парите от там.

в този момент настъпи края на доларовия финансов шит, нали се сещате китайци араби и всякакви други богаташи какво ще направят, дърпат си кинтете

Видяхме колко струват фондовите борси. Инвестираш в публична компания, идва държавата и казва. Това, което притежавате мили акционери, ние го продаваме на половин цена на друга компания без да ви питаме. Не само това, но и ще налеем от парите на данъкоплатците, за да покажем, че така искат Швейцария. Да го духат инвеститорите в държавата, в която преди беше сигурно да си държиш имането

Ако алтернативата е фалит на фирмата, от която си купил акции, то какво ще получиш? Хайде стига сте плакали за акционерите

Най-добре да дойдат китайците. Могат да изкупят и двете банки, барабар с кухите им акции в момента.

Само луд би си държал парите в банка От имот по сигурно няма кой разбрал разбрал

Тъпо, под дюшека ли си държиш омачканите левчета.

Аз лино си купувам инвестиционно злато и си го съхранявам в газът на сигурно.

И като дойде Путин изапочне да "освобождава " нали ви е ясно какво ще се случи със полуразпадналите ви панели купени като щит срещу инфлацията, недай боже 6,5по скалата на рихтер

Швейцарският банков сектор улетают у воздух. Те друго нямат. Че започнат да емигрират в България.

Шоколад и часовници

С тоблерона скива ли кво стана наскоро?

Скъп и скапан шоколад и скъпи часовници, които никой не купува. Купуваха ги руснаците но сега има ембарго.

гледай си копейките и не плачи на чужд гроб Швейцарците ще се оправят. Имат един от най-високите стандарти в света.

Швейцария освен банките си има и много добра промишленост и наука. Двете вървят ръка за ръка. Само виж какви лекарства търсят тези, дето могат да си ги позволят. Предпочитат и обикновения им аспирин да е швейцарско производство. Чул съм и съм чел за всякакви богаташи, които отиват да се лекуват в Швейцария от цял сявт. Нямам спомен да съм прочел за швейцарец отишъл да се лекува другаде. Това само един ппример.

Шокирани, но успокоени? Не е лош вариант. Те и в интензивното така ги седират, за да са спокойни и да не ги вълнуват въпроси като "къде ми е кракът".

Е, вече всички са спокойни, едва ли ще има нещо друго. От тук нататък всичко ще е по мед и масло :D

Американци и европейски гейове се давят в собствените си лайна. Путин и върхушката в Кремъл се наливат с водка и играят казачок.

Днес ще целуват жълти задници, за да продължи Чайна да им шепне мили думи

Кухи постъсъветски тикви. Ако нямахте Интернет как щяхте да се справяте с поставените ви задачи след закриването на "Работническо дело"?

Пресилено е да наричаш Соросоидите комунистически тикви. Но не си далече