Създават работна група за решаване на проблема с дълговете на "Топлофикация София"

БЕХ предложи и да придобие собственост в дружеството като начин за справяне със ситуацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А , за топлофицирането на останалите 82% българи ?

Хората мислят ирационално: Смятат, че щом си плащат данъците, то и държавата следва да им осигури топлото. Хората се интересуват за кариери, деца, болести и т.п. А за отоплението е залегнало мнението, че някой им е длъжен щом са на парно. Какъв е проблемът да си турят в една от стаите климатик? Последният ще се изплати от икономии за около 2 (словом две) години. Подобно нещо важи и за прозорците. Един прозорец с три стъкла поне (едното Ка, другото четири сезона) ще повиши значително задържаното в помещението количество топлина. Само че, всичко това изисква някой от съответното семейство да се интересува, пък и да се заделят и не малко средства, първоначално, които в последствие се възвръщат. Същото важи за Топлофикация: Без внедряване на нови технологий, (въпреки че не са толкова нови) няма да имаме печелившо отопление. От девет години набивам канчетата и на Б.Б. и на Фандъкова, и на депутати, че и на журналисти: София, че и почти цяла България, е пребогата на ГЕОТЕРМАЛНА енергия. Тя се използва както за отопление, така и за производство на ток. Освен това се води екологично чиста. Първите експериментални съоражения в България са изградени през 80-те години и функционират и до днес. Какво още чакаме? При сегашните цени, централите ще се самоизплатят за месеци, а по-нататъшната им експлоатация е почти безплатна. Само че темата за геотермалната енергетика е забранена за българските медии и политици. Газ, та газ...

Защо мислиш, че като се отопляваме на парно дърцавата се грижи за нашето отопление. Ние плащаме, а а господата от Топлофикация правят далавери с произведения ток и си пълнят банковите сметки в офшорните зони.

Пак цяла България ще плаща парното на Софиянци. Защо не си събират дълговете от абонатите, защо не спират кражбите в дружеството.

За съжаление, цяла България ще плаща разхищенията и кражбите в едно държавно предприятие, а не топлото на софиянци.

По голяма тъпотия няма..вместо да влезне орган за борба със корупцията ,водена от разследващ прокурор и за три дни да натика всички алчни и крадливи шопари там където им е мястото ..те работна група ще правят пак държавата да им плаща.. ..

А, не. После ще съдят държавата в ЕС, имат пари от кражбите, ще платят на алчните западни адвокати и Б-я ще бъде осъдена, т.е. пак ще платиме, но ще платиме и на крадливя ЕС

Топлофикация е просто вид модел за кражба, която накрая внаги се покрива чрез реформиране на вида собственост. Помните ши Вальо Топлото ? Тогава същата тази Топлофикация пак беше държавна и пак беше със страшни загуби. Тогава община София направо води битка, за да стане нов собственик и да спаси "закъсалото"дружество. Сега същата тази община го връща обратно на държавата, за да бъде пак спасено, но пак с нашите пари. Кой стои реално зад това мафиотско дружество, че за спасяването му не се жалят абсолютно никакви средства ? Защо никой не може дори в парламента да прокара някакво малко законче, което да накърни интересите им ? Защо Топлофикация никога не са обект на журналистическо разследване ? Защо държаха милиони левове на депозит в КТБ, а не си плащаха още тогава задълженията към Булгаргаз ? С чие позволение ставаше това ? Държавна и общинска симбиоза от корупция и престъпност на най-високо ниво, при каквато и да е власт. Това е Топлофикация !

да вкарват в затвора, те тръгнали да ми правят работни групи. То същото беше и при развинтения социализъм на Т.Живков.

"Тепърва ще растат задълженията към държавното дружество заради рязкото покачване на цената на природния газ, посочи Георгиев и помоли директора на "Булгаргаз" да прояви повече здрав разум и неговите началници в Министерството на икономиката и Министерството на енергетиката незабавно да предприемат действия." Герберите в общината са се побъркали. Дружеството е общинско, управлява се от общината а държавата да вземела мерки...Тези са меко казано нагли. Защо частните топлофикации си плащат газа а общинската има милиард и двеста милиона дълг само към БЕХ? Защото се краде яко. Близко е до умът.

Само аз ли виждам крадене и източване на държавни пари? На некадърно управлявано общинско дружество -държавно му плаща? Предполагам после ще бъдат опростени и така някой ги открал и после що България е най-корумпираната. И няма никой политик в затвора??????????????????

Нали никой не очаква Топлофикация да "изплува" с директор, който преди това се е занимавал с продажба на луксозни жилищни имоти?

Гответе се за зимата - започвайте да тренирате. Дихателни упражнения и ледени вани.

Ясно, държавата ще плати дълговете на ограбено дружество към частна фирма. УПРАВЛЯВАТ НИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗРОДИ!

Спрете кражбите в Топлофикация и тя ще може да си погасява задълженията. Защо никой не казва колко са приходите на дружеството, защо никой не казва какви са заплатите, защо никой не казва какви са бонусите и премийте които се раздават там. Защо никой не иска да каже защо Топлофикация не сключва всяка година договори с потребителите си, защо Топлофикация оставя съседите сами да си доказват кой си е свалил радиаторите и кой краде, защото яко се краде, защо Топлофикация не работи както работи Топлофикацията на Сливен. Там всяка година местната топлофикация сключва договори с всички абонати и всеки абонат сам определя какво ще отоплява през сезона. Идват техници, подписват договора, свалят радиаторите и слагат пломба. Защо никой не казва каква е събираемостта на сметките в Сливен - местни хора твърдят че е над 90%. И нямат топломери за които да плащат допълнително. С това трябва да започне тая работна група.

Това са дългове натрупвани 10 години и повече...Защо след като си плащам сметките в срок, това дружество е толкова закъсало?

Е по евтино от отоплението на газ. Това нормално ли е

Като се наиграха с тия енергийни борси - така ще е. То и за бензина каква е гаранцията - ще се съберат ония с чаршафите и приятелчетата им от сащ, ще решат да направят някой номер - хопала, бензина скочил 3 пъти.

е нормално, когато се купува в много големи количества да се договаря по- ниска цена. А котлетата на терасите също имат топлинни загуби .

Но ти няма как да стоплиш защо е по-евтино.

Не спешно щом не е рентабилно затваряйте, не ви ли писна да плащаме за грешките на други. АЗ НЕ ИСКАМ С МОЙТЕ ДАНЪЦИ ДА ПОДПОМАГАМ ТЕЦ-ОВЕ!!!

Тази крадлива пасмина, заедно с т.нар топлинни счетоводители ш КЕВР трябва да бъдат закрити , а всички техни принципала от последните 30 години- съдени

Само така....

Идея №1: Назначената тълпа юристи, които получават астрономически заплати и същевременно получават съдебни разходи от клиентите, които те съдят, да престанат да получават заплати, а да останат само гражданските им договори. Е, на ръководството на топлофикация подобна идея със сигурност няма да хареса. По "неизвестна" причина.

И никой дума не обелва за повишаване на цените на топлоенергията поне до себестойност?

Там не е ли начело Пашата във Топлофикация а?

крадецът ,на водка с взлом?!

Първо крадат тиш с топломерите, после и останалите от топлофикация!

Как е възможно да си монополист и да си на загуба ?

Да изкарат баланса на Топлофикация да се види колко са заплатите,дали не е раздут щата,служебни коли,ремонти,почивни бази,семинари и д-р.И ще се види как една фирма работеща на загуба разхищава и сега всички ще и плащаме бакийте.

при тия цени и тва дране да имат дългове? баси краденето е падало...

Каква работна група крадлива зган...аз като не си платя сметките спират всичко на момента..независимо за каква сума става въпрос даже и 20 Стотинки спират..тия крадът на корем вече 60.г.и като видят дебелият краи аиде държавата да им опрости дълговете....

В Топлофикация, БЕХ и Булгаргаз ca хoрaтa нa ГEРБ. Мaфиятa ce oбeдинявa, зa дa cи прикривa взaaимнo крaжбитe. Тoзи eнeргиeн миниcтър e бeзгръбнaчeн или зaвиcим. Трябвaшe дa дeйcтвa кaтo Кирил Пeткoв. Мутритe пo върхoвeтe нa вcички eнeргийни фирми, рeгулaтoри ca инcтaлирaни oт ГEРБ- ДПC, зa дa крaдaт, пълнят чeкмeджeтa и caбoтирaт рeфoрми. Тe нямa дoбрoвoлнo дa cи тръгнaт дoбрoвoлнo. Знaчи aкo в цялaтa cтрaнa тoплoфикaциитe дa рaбoтят нa зaгубa, БEХ щe им oткупи дългa. Вcички винoвни oт БEХ дa ce рaзcлeдвaт и изпрaвят зa прaхocвaнe/крaдeнe oт бюджeтa

Искам държавата да поеме дългът по моя ипотечен кредит към банката.Няма да останем на улицата.След като за едни може,защо да не помогне и на мен!?

те са от светло зелените а ние сме от тъмно зелените...

София си има кмет, това е Фандъкова и тя е там от 10години. 10 ГОДИНИ КРИМИНАЛНО престъпно нищо...едно нищо...10 години! Таво може да е път само в една посока, килията на 2 етаж при бай Ставри.

А,някой знае ли ,дали наистина,както говорят и плашат някой народа,че сметките на Софиянци за Топлофикация,и топлат вода,сметките щяли да бъдат двойни,и тройни тази зима а?

Добре, но първо тези дето крадоха в главатар Фандъкова да върнат парите и като не можат да ходят в затвора.

Сетиха се. След толкова години безхаберно управление.

Правителството създаде работна група и за Вера Су...

Ima ne6to gnilo i v "Toplofikazia " Sofia i v BDJ. "Skubiat "klientite si sws golemi smetki i ve4no sa sws zadwljenia. Da smeniat 6efovete s kosm4eskite zaplati, dokato doide niakoi 4itav !

Топлофикация Варна я продадоха за жълти стотинки на Доган а ТЕЦ София източват здраво стотици милиони.... за сметка на данъкоплатеца!

Доста бъркаш нещата, ама доста... Т.н. ТЕЦ Варна и т.н. (в миналото) Топлофикация Варна са различни дружества;)

Сега да видим кой ще лежи във затвора като Вальо Топлото ,и ще му пълнят гъза със пълнеж,за откраднатите милиони загуба от ведомството Топлофикация,имайки предвид,че Софиянци си плащат пре скъпо сметките,спрямо заплатите които взимат.

Само да отбележа, че не съм бил никога в затвора. Миналата година ме оправдаха на втора инстанция за присвояване на 4.5млн лева!

atanasov.1978@

А,кой се оплакваше,че във затвора е бил ,яко пребиван и изнасилва а?Да не би аз да бях това а Топло?

Общинското отоплително дружество дължи 130 млн.лева към доставчика "Булгаргаз" - и що така , бе Фънди? Щото от 2005г. не барнахте нищо, което да реформира социализма нито технологично, нито ментално. Не може и не бива цялата страна да плаща за столичното парно. Освен ако не се обвърже с оставката на целия екип фандъци, воглаве с леля кмет.