Създава се Държавно предприятие "Конверсия на въглищни региони"

Тази реформа влиза в Плана за възстановяване, който в петък отива в Брюксел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак чиновници

Закриваме тецовете още днес и България остава без ток. Това ли искате ? Няма кой да ни продава ток. Докато се построи АЕЦ Белене ще има Тецове. Ако излезем от ЕС няма нужда да се затварят Тецовете.

Това е нещо като Държавната консолидационна компания, срещу която се бяхте обявили. Май работата е само да си направите една нова куха структура, където новите "наши" хора да стоят на завет и да си лапкат едни парички.

Колко струва "опцията" и кои "бизнесмени-инвеститори" стоят зад нея? Дали пък заради тази "опция" точно не са организирани и тия протести?!

Тези ТЕЦ-ове и копане на въглища дори сега ни излизат по-скъпо отколкото хората да вземат заплата от държавата и нищо да не правят. А с всяка следваща година цената ще е още по-голяма и ще излиза още по-скъпо да копаме въглища и да ги горим.

Проверете го тоя юнак дали има австрийско гражданство. Да не излезе и тоя скрита лимонка.

Това младо и наивно момче едни мръсници го слагат на пангара. И когато всичко се посере /а то със сигурност ще се посере/, ще си измият ръцете с него и ще го метнат в панделата. Ако не беше толкова наивен, Пеканов да си е плюл на петите още преди Кирчо И Кокорчо да го направят.

Всичките тия зелени енергии още на зелено- ни изкараха на червено!

Няма нищо вечно в тоя и без друго кратък живот. Дори понякога промените настъпват неочаквано и непланирано. В края на 50-те години в моя беден край, родителите ми са започнали да си строят малка къща . Но преди още да са й направили покрива се оказало,че започва да се строи язовир и половината село ,както и много съседни ще останат под вода.Започва ново преселение на поколението,чиито родители пък са били принудени преди 40 години да напуснат домовете си в Одринска Тракия. Такъв е живота- всичко тече и се променя. И да, съчувствам на тези хора,заради неясното бъдеще .Но винаги има надежда,винаги!

Трябват хора като Пеканов.

А хора като Румен Радев да се махат.

Кирил Петков е за затвор.

тези глупости са толкова несъстоятелни, че не си струва въобще да се коментират. Несъстоятелността им сама ще излезе наяве. Разбира се много добре ще е да се рекултивира терена /стотици хиляди декари/ като там се засади една хубава дъбова гора. Но това няма да се случи. Ако ЕС даде някакви пари те просто ще бъдат откраднати и никой няма да прави нищо. Така както се откраднаха стотици милиони евра отпуснати за рекултивация на други подобни терени.

и нови лапачи...

Предпочитам нов реактов в АЕЦ Козлодуй, отколкото тези мини да бълват дим още 20 години и да плащаме скъп ток на американските централи.. От днес трябва да почнем строеж на нов ядрен реактор и поетапно да пенсионираме миньорите.

По чисто обективни технически причини нов реактор в Козлодуй няма да бъде построен нито утре, нито в други ден, нито когато и да било.

браво

да кажем сбогом на Мунъо Естонски.

В това нещо ще потънат повече милиарди отколкото в Белене!

"Той подчерта, че в ключовият документ се въвежда една важна реформа..." Тоест, това е планът на ГЕРБ, и вие за 6 месеца променихте едно нещо само...

Наитина ли, ма почакайте още малко!

На Румбата треперат ли му мартинките?

Дааа... Дойде време за одържавяване... Само преди година и половина цените на горивата в световен мащаб бяха рекордно ниски, на петрола отрицателни, рф свали цената на газта с 40%, безработицата в света беше рекордно ниска, а китайските цифрови лагеристи виеха на умряло. Това беше при възхода на десните в цял свят, когато американската администрация беше оставила правителствата по света сами да взимат решения. Но онези бяха клоуни, селяни и необразовани... Ето ни ги сега образованите неомарксисти, неотроцкисти и културни болшевики... Да са ни честити и да илядят!

А с Киро Петков кво прайм. Белезници нещо?

Давай, Пеканпв!

Мунчо май се е объркал.

Зелените чорапи 6 месеца го мислят тоя план без да го обсъждат с никой ... най накрая ще видим и чуем какво са сътворили.

Това чист комунизъм ли е или само на мен така ми се струва. Държавна компания която взима на работа всички, които нямат работа? Един въпрос имам само: Какви ще са заплатите?

Е хайде сега минус ... което е си е .. комунизъм е смесен с голяма доза популизъм. Единствения проблем е, че с пръдня боза не става. Тия пари от някой трябва да дойдат.

На тези смотани и крадливи капути никой няма да им даде и едно евро.

Това е апокрифния План! Никой не го е виждал, няма информация какво е включено в него - нито за въглищата, нито за енергоизточниците, нито за средните и малки фирми и бизнеси... Нищо не е качено на сайта на МС, една мъгла! А ББ го викаха да им го преразказва в НС

Коя година записаха в плана като краен срок за отказване от въглищата?

Браво!

е те това момче ако пък ще определя какво да пише в плана ... . какво да говорим.

Ами то от Брюксел се вижда един среден пръст....

да се побара...

Значи в общи линии почти всички държави си харчат парите, ние тепърва ще го пускаме. След това ще чакаме евентуално да го одобрят-което едва ли ще стане. След това ще трябва да го преработваме-и чак след това да го пускаме наново и да чакаме ново одобрение. С други думи просто забравете за тия пари благодарение на най-успешното българско правителство.

В Гърция изхарчиха парите, ние още не сме пуснали плана... Браво, Радев, браво Кирчо, браво Кокорчо!

Шушляка от Банкя къде спа тъ не го Внесе тоя план ?