Съветите на Джак Богъл: Как да печелим от акции

Стратегията му „купи и задръж“ помогна на милиони малки инвеститори да усетят вкуса на печалбата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Акции??? Измама от висока класа, богатите си разменят несъществуващи кинти, от празно в празно. Реални печеливши няма.

Инвестирам от доста време - спазвайте две правила - 1. Диверсифицирайте. Няма полза да се поема риск който може да бъде диверсифициран. Това е различно от поемане на риск който може да доведе до голяма печалба, или голяма загуба. С други думи ако сте склонни към рискова инвестиция - по добре вложете във фонд със 100 рискови, отколкото в една компания която е също толкова рискова (със същия коефициент на риска). 2. Това е доказано и математически и мисля и Нобелова награда е получена от двамата които го доказват . Инвестирайте дългосрочно. Колко дългорсочно е субективно , но по-малко от 5 години няма смисъл. Най - добре е 15-20 години. Защо печелят хората от борсата? Защото парите им растат с темпът на икономиката , поне. Средно в САЩ е 7 процента след инфлация. Който е станал богаташ от инвестиции е било случайно, на милиони инвеститори, все се намира един да удали джакпота.

не трябва да копуваш акции от тях печемят само тия които са ги пуднали има много удари под кръста с иэкуствени препядствия в интернет в моменти эатворени банки връэки эа иэвършване на транэакции в интернет эабавяне

Бог да го прости, но тези правила се отнасят за САЩ, но не и за БФБ. Тук пазарът не допуска лично участие на борсата. Сам не можеш да продадеш и купиш. Не можеш дори да участваш в момента на покупката и продажбата, а научаваш за сделката с часове разлика, като в тях е неясно какво и колко пъти се е случвало. Фарсът БФБ е уникален и така измислен, че участниците да са затворен кръг, който печели от комисионни и нищо друго. Наред с това всички вярват, че е нормално да имаш двойно счетоводсвто, което е престъпление. Или всички вярват, че престъплението е нещо нормално. Сравнете с други пазари и си правете изводите сами.

Колега, Това което смяташ за двойното счетоводство като престъпление е нереално. Имаш данъчни изисквания за всяка държава в която работиш/оперираш съответно следва да предаваш отчетите спрямо изискванията на държавата, от където и два първото ти счетоводство, а второто счетоводство е това на управлението, което се различава като методология от данъчното на съответната държава и накрая си представи и консолидирането на резултатите от всичките дружества като трето счетоводство.

Нали знаете, че за да спечели един, трябва друг да загуби. Няма как всички да спечелят.

TwinDaddy

Това важи за спекулантите. Ако внимателно си чел какво препоръчва човекът, нямаше да правиш такъв коментар.

АЗ ПЪК БИХ ДАЛ СЪВЕТ НА БОГЪЛ,КАТО ГО ГЛЕДАМ,ЧЕ ВЕЧЕ СЪВЕТИ НЯМА ЗА КОГА ДА ДАВА,А ДА ГЛЕДА ДА СЕ ПОМИРИ С БОГА,ЧЕ РЕДЪТ МУ ИДВА!!!

Той е изпреварил поста ти, човек. Няма как да получи съвета ти.