САЩ включиха в "черния" си списък още 5 китайски топ IT компании

Вашингтон ги определи за заплаха за националната сигурност и прекратиха достъпа им до американска технология

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер IT компании от Китай които зависят от Американска технология ... не е ли смешно ... :)))) А китайците са станали супер нагли, искат вече да им се плаща за патенти ... Когато те самите платят поне за един патент , тогава могат да искат подобно нещо ...

шъ му пръднат на оная работа на чичката Си...оранжев Доню май не усеща , че влакът е заминал....

Единственото по-лошо от комунизма е това, което идва след него

единственото още по-лошр е дебил във фрума

По принцип става дума технологии. Но като чета тея глупости по долу за Apple i Huawei. направо падам. Китай произвежда почти 90 от Iphone да не говорим че частите които използват са също произведени в Китай. Foxconn кой то е може би най големия прозивдител назначава хиляди работници кгато Apple пуска нов телефон С две думи митата на Тръмп удариха най много Apple дори смятат да изнесат поне 20-30% от ппризводството си извън Китай.

по принцип е точно обратното. 80% от частите се произвеждат извън китай. ВКитай се сглобяват 80% лот смартфоните. Епъл смята дс изнесе ОЩЕ 20-30% от сглобяването извън Китай.

Пропускаш факта, че всички тези компютри са правени с американски части.

сопри са ва...оди се разходи до ръждивите халета на кравария и сетне дращи

и кои са тези 5 компании или не е важно? Ало Дир-а много сте зле

чукча писател, чукча не читател обаче

Мдааа, САЩ направиха Китай насила свой противник! Да им е честито. Май въобще не са анализирали влиянието на Чайна в Азия, по-конкретно в Индокитай.

След глупавите американски санкции срещу Huawei,продажбите са се вдигнали а айфоните на сащ губят позиции по цял свят,само така ....

Хуявей: Имаме спад с 50 % в продажбите за един месец

Хората по земята все по често смятат сащ за заплаха за живота на земята,и ако не ке вземат мерки тази държава ще унищожи нашия свят.

Ми как не - от 500 топ супекомпютри в света през юни 2018 г. в Китай са 206 (29.3%), а САЩ имат едва 124. Това разбира се е заплаха за националната сигурност на САЩ - защото част от тази сиугурност са търговските и научни интереси свързани с официалната им стратегия и доктрина за национална сигурност за глобална икономическа доминация и лидерство, която беше приета през миналата година. Само дето ми се струва, че в случая с ІТ сектора, САЩ твърде късно започнаха да размахват юмруци. Вземете Хуавей - 5G с тяхно участие вече навлиза на пазара в много страни по целия свят - от Испания до Малайзия. А след сделката с руснаците, дори CNN излезе със специална статия, че войната с Хуавей вероятно ще доведе до бърз напредък в сектора на противниците на САЩ и тяхното собствено изоставане... Има две погворки: - Ако погледнеш в бездната, Бездната може да погледне в теб. - Ако обявиш война на целия свят, светът ще воюва с теб.

Пропускаш факта, че всички тези компютри са правени с американски части.

Специялно 5G технологията нито е измислена от американци, нито е с американски части!

не думай.... и де са тез заводи "за части" в Хамерика, че нещо не гип видим

Всъщност Хуявей ползва 5G чиповете на Куалком