САЩ вадят $1,8 млрд., за да махнат "рисковото" оборудване на Хуавей и Зи Ти И

В Щатите смятат, че двете компании представляват заплаха за националната сигурност на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как се блокира едно непазарно поведение? С друго също толкова не-пазарно поведение! като са толкова богати - да плащат.

Ей, краварите ще стопят принтерите, няма спирка.. Ама и принтерите ги правят в Китай...

В Щатите когато са правили принтери, китайците са мрели от глад с милиони и са убивали врабчета по заповед на 'гения' Мао..

Смешно е. Преди много години се ползваше оборудване на Сиско, Нокиа, Ериксон, днес всичко е Huawei, които са най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света! Huawei са успели да направят по-добри и по-изгодни решения, което ги е поставило на върха! Друг е въпроса, че САЩ май не толерират някой да е над тях...

A Раша защо пренебрегва по-добрите и изгодни решения на Интел, а се занимава с келявите и жалки Байкали и Елбруси, хм?

Защото в Раша са големи почитатели на Апъл и правят като тях. А сега ти кажи защо Апъл се отказаха от по-добрите и изгодни решения на Интел и минават на келявите и жалки ARM процесори, м?

'големи почитатели на Апъл и правят като тях'..ЪХЪ Апъл, драги подготвя процесори, ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ Интелските поне в определени класове и определени показатели , докато руските жалки напъни БЕЗНАДЕЖДНО ИЗОСТАВАТ. Пробвай пак с аргументацията :)

Спомням си преди години, когато и китайските напъни бяха жалки, но вече от доста години създават супер компютри, в които ползват китайски процесори и друга техника. Истината е, че всяко начало е трудно, но при достатъчно учене и упоритост, все някога се постига резултат. Но какво ще стане, ако всяка държава тръгне да си произвежда сама компоненти, кой ще пазарува от Интел и другите съществуващи производители?

'и китайските напъни бяха жалки' Китайците днес инвестират/прахосват милиарди и продължават да са зависими от САЩ и Тайван, докато Русия не в началото на нищо - тя отдавна изтърва влака и днес прелива от пусто в празно.

На ОСНОВНИЯ ВЪПРОС: Защо е ОК за Китай и Русия да се стремят към независимост от САЩ, а обратното не ?

Нека си се стремят каквото искат. Стига да не карат насила и останалите държави да го правят.

Това важи с пълна сила и за Китай и неоколониалниата му политика. "Anyone who offends China, no matter how remote, must be exterminated." -от плаката на известен китайски филм.

Нокия, Ериксон, Самсунг произвеждат 5 G оборудване. Китайците крадяха с десетилетия технологии и ноу хау и правеха евтини копия, заедно с това използваха корумпирани политици за да пробият пазарите . Това вече свърши, Тръмп им сложи тапа на крадливите комунистически зад*ниви.

какво са крадяли, като стандартите са отворени и публични?

Има ли бол пари -дали. Ама после в СТО да няма жалби за държавно подпомагане...

и разврещяха. Защо? Раша и Чайна решават да заменят американския хардуер и софтуер и проблем няма, обратното обаче противоречи..ъъ, на какво точно?

От къде ги вадят тези долари??? От печатницата!! И с какво ще заменят китайското оборудване??? ... ми то няма с какво!!!

Само щата Калифорния има приходи по-големи от цяла Русия.

е и? а разходите колко им са?

Не разбирам ,същите ниучеха на пазарна икономика,сега излиза че казваш национална сигурност и си защитаваш твоите компании.Колкото по скоро се сгромолясат САЩ толкова по добре са човечеството.

САЩ произвеждат ли друго освен оръжие, война и долари?

Демокрация и национална сигурност.

Демокрация и национална сигурност... Това беше шега, нали? Или скоро не си виждал какво е по улиците им.

Същото , което е и по нашите улици, ама мащаба , съотнесен към САЩ, е в пъти по-малък от нашия !!!

демокрация и Тръмп много се бият.. национална сигурност и ислиямски терористи също.

Моето си е мое, чуждото общо!

Американските политици мислят за сигурността на държавата си, а нашите както винаги не знаят къде се намират.

американците съвсем скоро ще гризнат дръвцето и ще се сгомолясат с гръм и трясък

Чакаи в руската кочина чакате вече столетие. Надеждата умира последна.

В момента краварите са струпали воиски на Литовско Беларуската граница за да донесат "демокрация" на Беларус,но Беларус не е Украйна и май литовците ще гризнат дръвцето вместо "демократичните господари" на света.

не знам ти как реши, че знам какво става в "руската кочина" явно си някой гадател-екстрасенс който знае всичко, но както и да е, говорим за американците, та те ще гризнат дръвцето много скоро защото целия свят ще ги отреже с изключение на няколко васални държави като Канада, Австралия, Косово, Украйна, Полша и т.н. пропаднало-корумпирани източно-европейски държавички

Не разбирам защо ревете против това,което са си наумили САЩ.В крайна сметка САЩ е държавата с най-голямо влияние в света и държава,която режи баницата,заедно с Русия.Аз ако бях президент на САЩ и аз щях да съм недоволен,че китайските марки са ползвани в САЩ,а не американските.Това,че група рубладжии и олигофрени не го проумяват-НЕ МИ ПУКА.Всеки си гледа келипира.Иначе голяма грешка беше да се изнася почти цялата индустрия към Китай.Нищо против китайците,но за една държава би било много по-доходоносно една фирма да се намира на нейната държава и производство й на е на нейна територия.

Правилно, за държавата / САЩ беше угодно, а за бизнеса не... Дълго време корпоративните данъци бяха 35%. Сега политиката е по-благоприятна, благодарение на реформите, но е закъднял ход... Мноу Ноу-хоу изтече, напрау си ибау

Ами супер. Тая колкосална сума, ще отиде при производители в САЩ и ЕС, а не при китайските комунисти-робовладелци.

а европейските не-комунисти робовладелци къде си произвеждат продуктите? хахах ей промити мозъци ве

Повече от 20 години си изнасят всичкото производство в китай. Сега колкото и пари да печатат просто си трябва технологично време за да се съживи цялото производство от нулата.

Как пък не ви омръзна тая идиотщина с 'печатането' Допреди 2 години Европейската централна банка печаташе по милиард на ден. Наричаха ги 'количествени улеснения' Някой нещо да е изкоментирал?! Путьо и той печата, ама и маха по 2-3 нули през десетина годинки. Демек не става само с печатане. Трябва да имаш и финансов гръб, производство, а не да си оръфляк!

За да разбереш за какво става въпрос, трябва да си в час с историята на съвременната финансова система. Със спогодбата от Бретън-Уудс, системата на федералния резерв и фиатните пари. Сложно е и не е за всеки, но там се крие разковничето на безконтролното печатане на пари, не само от САЩ, но и от Европейската банка и от Японската централна банка.

Попрочети малко за "петродолара" и ще разбереш защо САЩ печатат без да махат нули.

Прав си, ни не и за “печатането”. Прочети колко е сложна връзката Конгрес->Федерален резерв->Съкровищница->федерални банки, за да видиш колко трудно се печатат пари и през колко механизми за контрол минава всичко. Ако американците така лесно печатах, долара нямаше да е световната валута.

Ако беше чак толкова сложно нямаше да могат да напечатат $26 700 000 000 000

швестерите недъгъво-мозъчни дават задниците си за абсолютна всека "демокрация"... само пари и заменки да падат от "небето"... :-))) тогава са верващи, инак са атеисти до червеното на запалените в гъз- "зелени".. :-)))

Млък, глупако !

истината боли нали? хаха

системата ви е в гъз! тъпи педерасти!

представям си от кое кафево си место вадят евреите тези си, наши пари...

Какви твои пари бе галеник кремълски? Ти един ден през живота си истинска работа работил ли си?

ЩО ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ РАБОТИЛ? ИЛИ ТРОЛЕНЕТО ГО СМЯТАШ ЗА РАБОТА...... МАЙМУНСКИ ОСРАН ГЪЗ

и що трябва да е "кремълски" или вие малоумните олигофрени не може да измислите друго освен "лошите комунисти", тъпанари

британия отдавна, отдавна е колония на юдеите от сащ! и още не са свикнали да се подчиняват... е, гле ек! целото е нагъзено на евреите продатели без чест!!!

представям си от кое кафево си место вадят евреите тези си, наши пари...

Питай братя Ротенберг

системата ви е в гъз! педерасти! не е трудно да се види, ама за вас винаги е било трудно да го вденете... ааахахахаааа.. :-))) по повода ви препоръчвам прочетете "бог да ви поживи мр. роузуотър" на ървинг уошингтън хемингуей.. или не беше тоя, а беше... :-)))

Не беше този, беше онзи с “Кланница 5”.

Кърт Вонегът

SU-152

A КОЙ„КОЙ.....подслушваше буля Меркел,че чак и се хвалеше на тяхна територия?!

Забравиха американците потуления скандал с " Ешелон" и как шпионираха целия свят..... Сега китайците им виновни!

Така, така. С ментето трябва да се действа така! "Китайският закон за националната сигурност от 2017 г. задължава всяка организация и всеки гражданин да "подкрепя и сътрудничи на службите за сигурност и на разузнаването".

а не като краварите да те боцкат както си искат незаконно

Това е точно копие на американския закон. Пише го във всеки паспорт на американец. Ама ти нали си селяндур, от къде ще знаеш, ама дрънкаш.

Стойте си ф каменната ера.

Добрата стара америка ми липсва.

Абе мамето ви шибано краварско, Садам беше заплаха за националната ви сигурност, Северен поток 2 и той заплаха. Я да ви питам КОЙ някога ви е нападал освен негри и мексиканци? Come on Yellowstone!!

Тъпако, 2 млрд долара не се харчат току-така!

Захеби го! Той сигурно 1000 не е виждал накуп през живота си!

Абе я си еби майката бе краварско лайно.

Гний в Сибир бе ватенка

На 11 септември негри и мексиканци ли ги нападнаха? Ама оттогава една бомба не е гръмнала в САЩ. Пък ти и Путин си говорете каквото си искате

А бе цървул, ти качвал ли си се в пилотска кабина? Всъщност щи се занимавам с тъпи тролчета. Само да ви кажа че имам 22 години трудов стаж в Локхиид Мартин Канада.

Що немаш стаж в Харковския авиационен завод бе ? Яде на Запада хляба са плюеш , русороб смотан

И защо трябва да ни пука, че 22 години си чистил кенефите в малък канадски клон на Локхийд?

Абе мухъл крремълски, пак ли ще ни занимаваш с девиациите си?

5 Джи се пише 5G ... не изпростявайте тотално

джиджи биджи

е 5G си е оръжие - сега просто го признаха !

А иначе имало демокрация,пазарна икономика.Това са били права.....Т.е....във всяка доктрина има фиксидея за заблуда на масите-кат започнеш от прераждането и свършиш до технотронната ера...Но..." балжени са вярващите"..т.е-заблудените...... Чудно ми е ако се наложат подобни санкции на 1 трибуквена абревиатура колко ли ще издържи- 2,3-4 месеца?

Пазарната икономика не може да застрашва националната сигурност

САЩ се грижат за сигурността на техния пазар не на китайския! И пазара на САЩ не е световния пазар! Ако искаш да продаваш там спазваш техните правила. Които като цяло не са кой знае колко. Ся че и самите САЩ от алчнотия и либерализъм допуснаха много грешки е едно ама това не значи че всеки ще си прави каквото си иска.

Game over amerika noooou

Това от колко години го слушаме , и все в Русламия няма какво да ядат хахахахах

Е напиши го на китайски като си толкова отворен!

Идиоти от ДИР-а, какво е Зи Ти И и 5 ДЖИ бе тъпаци ?????

Абсолютно.

смотан, тук става въпрос за китайската компания ZTE (зи ти и)

ZTE На английски Z се произнася ЗЕД или ЗИЙ. ТИ и И, са правилно.

Дебиле, наясно съм за коя компания става дума А ти да не си списвача на статията под прикритие, дето не знае елементарни способи и правила за писане на новинарска статия и как трябва да се пишат имената на чужди компании и т.н. ??? Под сума ти състои ги давам малоумните ви грешки и начини на изписване на едни елементарни имена. Или ти си толкова малоумен та смяташ за нормално в новинарска статия в раздел технологии да се изписва Амазон(Amazon) ?????щото и това го има. Кажи тъпако, в кой журналистически факултет ви учат, че тия имена трябва да се изписват два пъти ???

И Хуавей какво е... :)?

Вентилатор за ...

Не се пише Хуавей а Хуйавей и е направен специално за Америка.

За неразбралите да припомня, че вече в няколко статии, списвачите на дир изписват "Amazon(Амазон,)… понеже явно някой може да не се сети

По-добре да си бяха махнали смолетоносачите, американските войници по света и долада.

Те щото американците не са заплаха за шпиониране, ама въобще. На мен ми прилича, че поизоставаме технологично и гроздето започва да й киселее на лисицата.

Заплаха за американските граждани. За теб не се отнася. Свободен си да ползваш всякаква джанганайска техника.

Ми, тежко бъркаш. Чети повече. Американското правителство поставя под натиск всички натовски държави да не използват същите тези технологии. В момента точно на това се дължи забавянето на въвеждането на петицата. Освен това смисълът на поста е, че се оплаква един от най-големите шпиони. Спомни си скандала с Меркел и Макрон. Беше скоро. Ти, разбира се си свободен да се дивиш над ай фона си, но не го отваряй, защото на 90 % от компенентите стои щемпелът на същите тези джанганайци. САЩ в момента не могат да лансират собствена амрежа с такива параметри, факт. Не съм привърженик на китайската система, за протокола.

Еми много ясно! Нато е съюз в който САЩ са водеща сила а членките са съюзници!

ми точно че не е свободен, защото американските агресори се опитват да диктуват на всички държави кой какво може да ползва или не

Подпомага аппле. Няма нормален човек поиграл си с хуавей среден клас и да ходи при аппле.

Не бъркай сапунерките с телекомуникационно оборудване... хуавей правят сървъри, рутери, суичове и друго телекомуникационно оборудване... телефоните са самонза затваряне на кръга на бизнеса и не са им основно занимание

Мда и епъл нямат нищо общо с това.. епъл не проузвеждат телекомуникационно оборудване... Cisco до някаква степен да, ама епъл не са били никога в тоя бизнес... освен че печелят от производството на arm базирани устройства, като съсобственици на технологията

И какво ще сложат, морзови апарати или телеграфни машини?

Не. Тамтами, сельо.

Що, имат опит.

Ами ...същото важи за всичките Американски--рутери, сървъри, дънни платки ....телефони... Те като подслушват , всички да си мълчиме??? Ама ако някой ги слуша тях --ОЛЕОЛЕЕЕЕЕ ...??? рдъжте лошите!!!!!!!

СПОКО ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ПРАВИ В КИТАЙ,ВИЕТНАМ И ЯПОНИЯ.САЩ ПОЧТИ НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И ЗА ТОВА ТРЪМПИ БЕСНЕЕ.

Къв ти е проблема, нали не си американски гражданин? За другите САЩ не са загрижени. Не са длъжни.

Как така не са загрижени за другите ?? Нали бдят за демокрацията по цял свят, и освобождават от диктаторите ?

Е добре ако си диктаторче притеснявай се!