САЩ спряха ключово плащане по руските облигации, Русия отрича да е в дефолт

Забраната изправя Москва пред трудния избор дали да използва доларите, до които има достъп, за да плати дълговете си, или да ги запази за други нужди, като например финансирането на войната

Обратно в новината

Коментари - САЩ спряха ключово плащане по руските облигации, Русия отрича да е в дефолт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Не плачете на чужди гробища" е казал народът. Руснаците с поколения живеят в недоимък. С това не можеш да ги оплашиш ! Те ще преживеят и тази криза. Резултатът ще бъде озлобяването на хоратя. Ама не срещу фелдфебелът Путин, а срещо цялата кохорта, която в момвнта ги притиска...И пак както е казал народът "ще дойде мачка за погачка" !

Готов съм да плащам по 5 лв. за дизел и 10 лв. за олио в продължение на година само за безценните няколко секунди да видя Педя Човек увиснал с главата надолу или поседнал с висящи краченца на скамейката в Хага.

ще плащаш и още как! Даже и децата ти ще плащат, но това е друга тема. А бихте ли споделили в какво се корени омразата Ви към руския народ?

А ти би ли споделил в какво се корени любовта ти към Русия? Знаеш ли руски език, ходил ли си в Русия, имаш ли руски роднини? Или си просто а/руски трол; б/дърт български комунист, в/луд избягал от лудницата.

Чудя се, дали всички фенове на путлер карат лади и си държат спестяванията в рубли под възглавницата, или все пак карат някоя "западна" кола н-та употреба и се чуват с децата и внуците, дето са на "запад", по скайп веднъж месечно? Че нещо не разбирам в какво се корени цялата тази "симпатия" към дребното човече с имперските амбиции, дето се декларира у тоя форум.

по поста ти съдя, че не си виждал новите лади на руснаците! Явно и с останалата информация си толкова наясно!

ме курса на руската рубла спрямо виетнамската донга.Имам донгои но нямам рубли!?Със рублите ще си купувам ,,Самагон"!

гледам списъка със санкционираните от сащ и пуделчетата им страни, както и онез, които подлежат на санкции. (в т.ч. и такива, като джокович) гледам още и туркия, чиято лира бе едвам и не съвсем спасена. и мога да кажа, че тези страни не бива да си държат парите в банките на "филатропските-болшевишки диктатури" или да разчитат на "демократичните" институции, защото те имат вече твърде отрицателен коефициент на световно доверие. да не давам примери как свободното придвижване на хора бе тоталитарно ограничено, чрез зелените сертификати и как неприкосновеността на тялото от медицински експерименти бе сгазена без пощада. само да се угоди на печалбите на отделни рецидивисти. списъкът на престъпленията срещу човечеството на санкциониращите е дълъг, а мен ме мързи да пиша. пък и защо да го правя, след като на интелигентните хора не им трябват списъци, а дебилите на сорос и без това няма да го разберат. те съвсем не признават, или преиначават фактите така, както им е по-изгодно за да изглеждат добре на селфиштата си. в края на краищата в дефолт са точно онез, които крадат парите на другите. или ще ми кажете, че циганинът, който ми открадна портфейла (с акции) на пазара (на "свободния" пазар) го е направил, защото просто няма нужда от пари. и все пак, приликата между джебчиите, бай-майдановските "демократи" и "филантропите" е шокираща. и не виждам защо да се плащат дългове, след като си санкциониран и блокиран. просто няма причини. ама нямали да ми дават все по-нови заеми. че на кого му трябват заеми в бламирани и печатани безконтролно долари и евро. за да закопаваме и поколенията си в името на още по-голямото забогатяване на 1-ия % психопати. не. ресто - не струва!

полека, Ррррессстиииььь, полека, да не искараш цюфцето оцад ;) Zdravei, slynceto mi, Във хотела италиенски да се плескаме с брашно, гол гъз да треса пред Рести е за мен номер едно! Твоя напълно разнежена и разтопена (още те усещам по кожата си): Made in Italy

стане ли въпрос за чужди пари.

В това има нещо вярно! Всъщност най-, най-големите пари в човешката история винаги са направени наистина с … чужди пари (вкл. държавни) и ресурси!

Прост въпрос: Ако доставките на руски петрол и газ (и други суровини) са толкова фатално важни за Запада (не твърдя, че не са важни!) и спирането им ще доведе до тези огромни и непоправими щети на Запада, а това за Русия няма да е дори още по-непоносимо и тежко, то тогава простият въпрос е ЗАЩО Путин не го направи? Защо не спре напълно доставките? Защото не иска да причини криза на Запад, ли:)

И ще го направи , но в подходящия за него момент , бъди сигурен

Замразените пари ще отидат за да се възстанови всичко което е разрушено и Откраднато и потрошено в Украйна няма къде да се измъкнат от репарациите орките!

Бах'та в тъпото......парче! Ти, международно право, чел ли си бе селяндур??? Аре буля да ти клъцне киселото зеле, да жулнеш ракийката, па може и свирка да ти направи! Не е зле и да се изкъпеш!

Не бе, подостреният! Само Путин и подлогите му сте го чели и знаете! За разлика от … целият свят, който също нито го е мел, нито го знае:) А между прочем то защо се нарича МЕЖДУНАРОДНО право, а не например руско или путинова, а тъпак?

Е ако американците са увеличили вноса на руски петрол, няма ли да им платят в долари? В този вариант, ако парите са в американска банка и са замразени, това не значи ли, че руснаците ще преустановяваюют доставките на петрол? Демек чака ни поскъпване на горивата, а тази мярка удря всички нас,а не само Русия.

Ами защо тогава руснаците не преустановяват доставките в петрол:) Да го направят, бе! А що се касае да цената на петрола - недей(те) от Москва да плачете на чужди гробища! Защото разликата между буферите на Кремъл и на Запада е като да сравняваш силата на заек и слон! И това предстои да вденат тиквите на някои чукундури.

ситуацията е, имаш падежна вноска по кредит и имаш пари по сметката. обаче банката ти казва че нямаш пари защото си набил наглия съсед! и тук въпросът е какво е общото между двете!?! накрая клинтът може да се ядоса и да влезе банкта въоръжен или да пребие управителя. така стоят нешата когато имаш Цар Бомба или пловината ядрен арсенал на света....

Българския мозък това би измислил

Ако ти е необходимо подобно доста наивно (примитивно) сравнение, то поне го направи коректно и както трябва!

Отлично е направено. А че сравнението не изнася на нечии тарикатлъшки навици, не е проблем на автора.

“ ситуацията е, имаш падежна вноска по кредит и имаш пари по сметката. обаче банката ти казва че нямаш пари защото си набил наглия съсед! и тук въпросът е какво е общото между двете!?!…” Ами общото е, че “наглият съсед”, за когото НЕ СИ ДОКАЗАЛ че е такъв, е ЗАВЕЛ ОПЛАКВАНЕ ЧЕ НЕ САМО СИ ГО НАПАДНАЛ, лъжейки че не си и нямаш такова намерение, а и си му разрушил къщата и цялото имущество и той е предявил иск срещу теб с безспорни доказателства, и то пред очите на целия свят! Още ли трябва да ви се обяснява по тъпите ни асоциация, бе кретен!

Първо, и най-важното е, че НАМЕРЕНИЕТО на Украйна (единият съсад) да нападне Русия (съседа си) Е НЕДОКАЗАНО и доста наивно, дори смехотворно, абсурдно! Защото и вие всичките - путинофилите, а и светът отлично знаете, че Русия е много по-силна във военно отношение държава от Украйна! Тоест - това е неоснователно обяснение, лъжа! И затова е последвана от друга лъжа - че Путин няма да нападне съседа си, и от друга - че това не е война,… Второ - обаче ти без да вдяваш повдигаш един наистина много важен въпрос, който този път не може повече да остава неадресиран от световната общност и управления. А именно - много разрушителни войни в човешката история са започвани от еднолични решения на диктатори (и кликите им) под абсолютно лъжливия предрог, че … тях ги нападали или ЩЕЛИ да ги нападнат. И после, когато започнат войната с жертвите, разрушенията и страданието лъжата за истинската причина за всичко това остава скрита, неадресирана, респективно не се правят точните изводи и тези престъпления се повтарят периодично! И на това трябва да се сложи край! Да не давам примери - те са твърде много! (И да добавя, че Путин започна войната, но не той е раняван и убиван или Първо, и най-важното е, че НАМЕРЕНИЕТО на Украйна (единият съсад) да нападне Русия (съседа си) Е НЕДОКАЗАНО и доста наивно, дори смехотворно, абсурдно! Защото и вие всичките - путинофилите, а и светът отлично знаете, че Русия е много по-силна във военно отношение държава от Украйна! Тоест - това е неоснователно обяснение, лъжа! И затова е последвана от друга лъжа - че Путин няма да нападне съседа си, и от друга - че това не е война,… Второ - обаче ти без да вдяваш повдигаш един наистина много важен въпрос, който този път не може повече да остава неадресиран от световната общност и управления. А именно - много разрушителни войни в човешката история са започвани от еднолични решения на диктатори (и кликите им) под абсолютно лъжливия предрог, че … тях ги нападали или ЩЕЛИ да ги нападнат. И после, когато започнат войната с жертвите, разрушенията и страданието лъжата за истинската причина за всичко това остава скрита, неадресирана, респективно не се правят точните изводи и тези престъпления се повтарят периодично! И на това трябва да се сложи край! Да не давам примери - те са твърде много! (И да добавя, че Путин започна войната, но не той е раняван и убиван или осакатяват, нито бризките и роднините му - а праща чужди деца, бащи и синове и дъщери да умират!), нито бризките и роднините му - а праща чужди деца, бащи и синове и дъщери да умират!) Лъжейки ги, вкл. че са герои и защитават руския народ и интереси!)

След като си тръгнал с глупави и безполезни асоциации, моля те кажи ми какво правиш със съседа си, когато се разкарва с регистрирано оръжие и го размахва пред децата ти и семейството ти? Ще чакаш да заведеш дело, което ще се влачи с години ли? Ами успег, такъв съсед ти пожелавам на теб Лично

изклаха и обраха коренният народ на Америка.200 г.експлостираха черни роби. Анексираха 5 щата от Мексико. За 200 г съществуване водиха 224 войни Имат около 800 военни бази по света Ще утихнат когато между Канада и Мексико се направи притока Сталин

Да се чудиш що целия свят напира натам, а никой не иска да живее в Русия. Даже всичките деца на руската върхушка живеят и работят в гадния запад.

или сащ отблокират чуждите пари, или са едни обикновени бандити и крадци и всеки техен клиент ще е наясно с това.... Сащ тепърва ще ядат това което из раха

Кои ,,други клиенти” беее този? Мярката е насочена изключително и единстнено срещу Русия.Заради нарушаване на абсолютно всички съществуващи международни норми и закони.И заради военните престъпления на кремълският режим

бг52

абе когато американците нападнаха Ирак и избиха половин милион цивилни, къде бяха европеските пудели да им спретант санкций? Сега се сетили да санкционират го*едата.

Режи руските свине

Игра на нерви,покер,шах :))) не подценявайте руснаците те са гросмайстори:))) важното е че руснаците подкопаха доверието в долара :)))

Китай и арабите ще го довършат.

Това ли било важното? Ама наистина ли:) И защо им е да го подкопават (без да го признават), след като от десетилетия ни обяснявате как доларът бил обречен и сам си загивал, бе идиот? Ако сам си загива, ако ВЕЧЕ БИЛ ПОДКОПАН - защо му е на Путкин да “го подкопава”?!? Сещаш ли се за приказката:”който копае гроб другиму сам пада в него!” ?

Хо хо хо хо, леле какъв смешник. Американците жадуват за слаб долар. Това ще им вдигне износа. Освен това, при евтиният долар ще си разплатят огромната задлъжнялост съвсееем леко. Руснаците нямат полезен ход. Ако атакуват долара - правят огромно добро на САЩ. Ако не го атакуват - се обричат на бедност. При силен доляр, тяхната валута поевтинява и при липсата на възможност да имат долари не могат да супят нищо ото това, което си купуваха довчера от западният свят - технологии и оборудване. А ако можеха да се праватя технологии и оборудване да си ги бяха направили до сега.

"САЩ не разрешиха снощи на руското правителство да заплати на притежателите на руски суверенен дълг повече от 600 милиона долара от резервите, държани в американски банки" За какъв дефолт говорят тогава?

Вече цял свят вижда че не може да има доверие на долара !!! Както руснаците притискат с горивата, така и сащ притискат с долара...

американците няма други престъпници! С какво право крадат руските активи? Май не виждат друг начин да задържат външния си дълг си под 2 пъти брутния си вътрешен продукт!

Блокиране не значи конфискация. ЗА каква кражба говорим ?

Брей. Не значело. А какво значи бе? Те оперират с тия пари ама не дават на собственика да ги ползва! Какво е това? А същевременно парите са част от ликвидността на банката.

При тези условия няма защо да плащаме Ами супер, хубаво е, че решават сами да се прострелят в краката. Доно си държат на думата и да не платят.

Докога кравари и други англо-саксонски пеерасти ще се опитват да ни работят по един и същ алгоритъм? На времето те подкрепяха фашисткия режим на Хитлер, с надежда че той ще види сметката на СССР и те ще могат да прилапат природните им богатства. Сега по същия начин тръгнаха да подкрепят фашисткия режим в Окрайна. Разликата е, че начело на Рашата стои един много по-умен човек и той изпревари неонацистите, с което предотврати трета световна война!

Олигофрен

Докога кравари?!?.. Докаmo кyрвари Hu eBam...

НАТО се държи като селска клюкарка

Не само, а и като селска мутра :)))

Косьо, ако НАТО започне да се държи адекватно, твоят и моят свят ще свършат. Моли се да не се стига до такъв мъжки отговор на НАТО. Парите са само хартия, когато се сложат на везните срещу човешкия живот, а задържането им има ясна цел да накара "Единна Русия " да спре войната. Трагедията, която започна партията "Единна Русия" има ясните прояви и ще се появят последиците на извършения грях. Повече не ни трябва да се случва и трябва да се молим на Господ всеки ден дано тази ужасна война да свърши по- скоро. Насилието породи насилие и няма незасегнати.

Не си наясно пич, войната я започнаха ,,демократите от сащ,, а русия ще я довърши...

Русия нападна Украйна защото има лоши спомени от президенти актьори.

Каквото започна Рейгън, Зеленски ще го довърши и от империята на злото ще остане само едно пияно гето.

Hмммм, денги нет?

Хаха, американските пенсионни фондове, които оперират с дългови книжа ще извият на умрело.

на американските фондове

За твое сведение в статията се говори за спряно плащане по руски облигации възлизащо на $ 600 МИЛИОНА! Американските пенсионни фондове, за които ти си се загрижил толкова, имат $ 35,5 ТРИЛИОНА!!!. И то към 2020 година, бе илитерат! Или тук става дума за сума, която е … 0,00016901 %, тъпанар! Но това явно е непосилно умствено усилие за теб и останалите идиоти-путинофили - да направите тази проста сметка! Затова да ти го обясня така - това е все едно да си загубиш (да ти вземат) 1 стотинка от годишните ти доходи от запрати (от тролене)… Ей, не спряхте с глупостите и простотиите си, бе! И сте прости, и сте неграмотни, и дори не искате са се засрамите и да понаучите нещо!

(Аз и семейството ми имаме отчисления, от няколко десетилетия, в 4 американски пенсионни фонда, тоест вероятно имам някаква (по-добра) представа от някакви пропутински прошляци…)

Ма разбира се не плащайте! Те повечето ви кредитори са руски .... :))) а да видим, дали някога някой ще ви даде пари на заем?

Откраднаха чужди пари и сега още искат. Какво може да се очаква от наследниците на убийци и крадци.

Този път според мен американците не са в час.Третата световна е в ход и тези джендъре ще изядат хурката.Ние сме пак от губещата страна.

Те латентните джендъри най-много пищят против обратните...:))) Погледни ги какви голи охльови са рушняците начело с жужето с вагиналното име .... много комплекси ... много ... :))))

Русия вероятно ще плати. Тази сума не е чак толкова голяма. Но САЩ губят много, просто режат клона на който седят. А относно превеждането на замразените руски резерви на Украйна като репарации - по-скоро няма да има на кого да ги преведат.

Именно заради такива откровени кражби на чуждата валута ние трябва да се запазим българския лев емитиран от Българската народна банка. Отказът от национална валута означава друг да взима решения вместо тебе, тоест това е отказ от суверинитет. Нашият интерес няма кой друг да го защити освен самите български граждани. Ако въобще искаме да оставим някакво наследство на следващите поколения българи, които ще живеят тук.

Сигурно си мъничък , но истински суверенитет имахме до 1996 год. , когато това обстоятелство направи средната заплата под 10 долара за два месеца.

"националната" валута ? Под дюшеците ?! Всъщност на кого би му пукало каква валута си имаме скътана ?

Руснаците печелят във всяко отношение. Този човек е невероятен стратег. Ще се убедите съвсем скоро макар че обикновените хора не са виновни за това което ги очаква.

Само де в Мариупол спукаха гума и героите от Азов ги правят мат и маскара!

къде спукаха гуми.Във фейсбук или от бункера на зеленски от къето ни съобщават че укронацистите са вече в Москва ли? Какво остана от Украйна всъщност.ЕДНО НИЩО.

Верно ли? И как? Като се предават на тумби от по 100-200 човека с високовдигнати ръце? ха-ха... В Мариупол обикновените войничета ще бъдат спасени като се предават, а нациуродите ат азов ще бъдат утилизирани като хлебарки. Факт.

И как "печелят" рашките вата ? Досега са доказали , че печелят единствено конфигурация от три пръста с преобладаващ среден :)

правят каквото си поискат където си поискат.Така печелят.И досега никой не ги е спрял

Като гледам как са ги подпукали и на изтко и на юг, не знам тов. Путин откъде ще намери някой да марширува на 9-ого мая

руснаците са фалирали, но не го знаят

Добре , че си ти платен жалкар да ги информираш...

Сърдити се рашиските тролчета казваш , денги вече нет , а вата ?

За Руснаците не знам, ама ние на там сме тръгнали "не ЕС ес не ме интересува!"... не се шегувам нещата не са добре. Много пари взимаме в дълг ежеседмично а с тях нищо свястно не правим, запътили сме се към канавката без шофьор и педала е до ламарината.

В момента Русия прибира по $600 млн. на ден от нефт и газ. Много от парите са на САЩ. САЩ купуват като луди от Русия.

Ми този който го е казал е особено индивид. Всички разработки в Русия са държавни, те не ползват външен доставчик. Сиреч, няма как да плащат в долари, плащат в рубли. Явно този човек се бърка със Щатите.

Това си е обикновен грабеж, по-точно присвояване.

Да си държиш парите в джу ес а е все едно да си дадеш портмонето на циганин да ти го подържи.

иди си направи сметки в русия да си държиш там парите в рубли

В Русия управляват червени фашисти.

Много се пише, че Западът бил еди колко си милиона човека, а останалия свят много повече, Русия не била разбирана само от Запада. Човечеството не е равномерно разпределено, така е. Само че и световното богатство не е! Постоянно се пише, че огромна част от световното богатство е в ръцете на малка част от човечеството и се дават проценти.

Мачкай руските фашисти.

Ти си нелеп жалкар, платен от еврейските фашаци да квичи...из форумите.

Те и предния път бяха запорирали, ама накрая клекнаха! ... Защото следващата стъпка на Русите ще е забрана за износ към САЩ, на всичко! ... Пак ще се опитват да купуват с проксита, но това няма да ги спаси от Гражданска война! А доларчето ще стане колекционерско, само за носталгици!

Доларчето ще стане колекционерско ако спрат да търгуват петрола в долари, но това е доста трудно защо който си е помислил да го прави и не е ядрена сила му забъркват война, че понякога и американската армия му пращат в добавка...

Ами да пробват, засега само Зелената трупа на МИ6 се изживява като драматург! ... Наскоро откриха липсващия линк между маймуната и човека, това е англичанина!

Китай вече го прави, нека краварите му пратят армията си, ако смеят.

ЕС реши да бъдат затворени сухопътните граници за руски превозвачи, както и да бъде забранено на кораби под руски флаг да влизат в пристанищата на ЕС.

Много е добре ако е вярно.

Хайде не разсмивай аудиторията платено от еврейските фашисти фекалче със семпли умствени възможности...

Сваляне на руски Ка-52 с противотанкова ракета , ха ха ха. Украинците са магьосници просто. Как го издебнаха. https://www.youtube.com/watch?v=UP0ChPUREhY

Кой комикс гледаш смешко ???

Запорирането на златните и валутни резерви не означава, че те са откраднати. Това означава, че достъпът на Русия до тях временно е ограничен. За да бъдат конфискувани, трябва да се мине през международен трибунал, на който Русия да бъде призната за виновна за причинените щети от войната!

Явно ще трябва Русия да иде да си ги вземе - лично.

Ще ми вземе оная работа.

Ами те вече са ги блокирали и без трибунал, даже искат да ги дават на Украйна най-официално. Защо са тези циркове?

Блокирането да, но мисля, че даването им на Украйна без трибунал е невъзможно!

Абе, ти ми вземи портмонето, пък ми кажи, че си го замразил. Може ли да сте такива идиоти?

Косово има право на държава, Апашите само на резерват

Точно така фалираха българия 97ма. Не ни отпуснаха дълг за да обезпечим външният кредит. После всички отрасли взеха без пари с бонови книжки. Добрата америка.

Битово: Значи първо ти блокират банковата сметка, после те питат "що не плащаш" и искат да разпродаваш имущество, а те да работят с парите ти и да ги държат заключени / или да ги дадат на Украйна ?

Важат законите на джунглата.... Лека полека "несвободния" свят ще загуби доверието в "свободна" Америка. Какво ще стане тогава с долара, предвид че "несвободния" свят представлява половината човечество...

Мачкай нацистко соросоидната сган. Спрете петрола на кравите, още малко да им скочат цените на бензина и ще тричат деменцията докато разбере на кой свят е.

Крайно време е руските граждани да бъдат изгонени от България. Държавата да изкупи имотите им по номинални цени, като след това ги продаде на търг.

Крайно време е да пратим в Сибир българските нацисти и сороспии.

Защо да изкупува , направо ги национализира. Русия не иска да върне самолетите на европейските лизингови компании.

Тъпако, кой ще инвестира в страна, която може да национализира ей тъй щото и е кеф? Инвеститорите гледат историята и ще отидат другаде.

Хаха а много ме разсмя, празни мисли на един празен човек. въобще не те слуша главата. Ей смешен жалкар ти осъзна ли какво си написал.

Жалките руснаци в ЕС лъжат че са украинци, за да пътуват безплатно и да не ги мразят. Даже си купуват специални външни страници които изглеждат като украински паспорт и слагат своя руски паспорт вътре.

Глупости пишеш еврейски жалкар...

Путин превръща Русия е една квазиимерска територия населявана от парии! Жалка картинка на морален упадък в 21 век! Както казва Каспаров: "Байдън каза истината, Путин трябва да бъде спрян!"

Байдън не може да казва Истината, алергичен е, генетично му е невъзможно!

Правилно И всички тия руски пари да се дадат на Украйна

Аз предлагам всички твои пари да се дадат на мен, защото си прост като гъдулка и щото така е справедливо?

САЩ показа кой командва парада!! Русия наритана отзад.

САЩ показаха на останалия свят, че не може да се разчита на тях! ... А това беше основна задача на Инвазивната терапия! ... Честито!

Руснаците отново се осраха. Каква я мислеха а тя каква стана. Сега всички се отвращават от тях. Убийци и изнасилвачи. Победната операция се превърна в неуспешна война. Украинците ги изненадаха много много неприятно. Руснаците реват, оръжия няма да им останат да заплашват Европа. Голи и боси са вече. Трябва да ги изгоним и от ЕС, всичките им граждани.

Надявай се, тепърва започва голямото руско преселение, само за един месец 400000 са отишли на еднопосочна почивка, ама все още не са се осъзнали напълно...! Лятото ще ни наводнят и няма да си тръгнат, бъди сигурен!