САЩ ще настояват за "реални стъпки" за намаляване на руското влияние за "Северен поток-2"

"Има разлика между физическото завършване на тръбопровода и това той да започне да действа", заяви Блинкън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е да, сега остава след като проекта е готов, да се опиташ да го спреш с разни американски трикове (санкции). А европейските компании, които са дали за проекта 14 милиарда долара, те какво, ще ръкопляскат ли? Явно Климкин не си дава пълна сметка какво става.

"Има разлика между физическото завършване на тръбопровода и това той да започне да действа" И физически ще бъде завършен и ще започне да действа. Защото това диктува пазарната логика. Независимо дали изнася на САЩ или не. А те като радетел за демокрация и пазарна икономика, би трябва да не използват долни непазарни прийоми за да придобият пазарно влияние и облагодетелстване. САЩ да доставят по-евтин природен газ, германците да не са луди да купуват тогава от Русия ! А не със заплахи да принуждават Европа да им купува шистовия газ.

това бананов колос на дървени трупчета с икономика като на Зимбабве ама с фондова борса, вече никому непотребна.

Американците искат да получат поне част от печалбите на СП-2, при това не са дали и стотинка за изграждането му!

че ще получат , още няколко шамара от Русия, после от Китай.Сами се навряха с гол задпик че и нямат чифте пищови вече.

СП2 реално намалява руското влияние, като спира транзита на укрите! Те нали не искат нищо руско, ето че са вече напълно независими !

Краварите трябва да бъдат узтрепани до крак!

Краварите искат да са номер едно, ама на всяка цена и навсякъде! Това в психоанализата се обяснявя като лакомия, и е степен на шизофрения! Доказано ненормална държава, сбиршщина от кол и въже! Ако не са хазарските юдеи - са загубени!

Да бе, "реални". Като тукашния вопъл "за бога братя, не купувайте". Късно е чадо, резето хлопна...

Аз се чудя защо Китай и Русия не сложат ракети в Куба, та краварите да си седнат на задника и да не търсят ИНТЕРЕСИ в Южнокитайско и Балтииско море.

Ги има.

Американците се опитват да защитят своите подлоги, Полша и Украйна, но Руснаците са готови да платят милиарди само за да ги изолират. Тези глупости, за Руското влияние, ги разправяйте на баба ми. Просто Русия наказва предателите, а Щатите се напъват да докажат, че са най-силни. Ами, като са най-силни, да компенсират сателитите си по друг начин, да им внесат те евтин газ. Ама то това ще струва едни пари...

За 30 години демокрация освен мизерия глад и блести от американците друго няма !!!

в дир .бг шетат мужишки агенти! Вземете мерки! Това го превеждам и го пускам на стената на посолството!

Господин Мехмед надявам се добре да се разберете с гжа Мустафа Ха ха ха

Превеждай и пускай на стената. Тук в България, българският народ е на страната на братска Русия, американските окупатори не са желани, да си прибират базите агентите и посолството и вън от родината ни.

Като толкова се напъват да си прокарат тръбопровод до България и от там до Германия. Далаверата ще ни е супер...

След Тиквунските простотии по - вероятен е газопровод от Германия до България. С включени всички екстри - транзитни такси, акцизи и данъци върху таксите и тн и тн..... Това е цената на идиотията. А ние сме богат народ, ще плащаме, колко му е.....

Ами те реално самите руснаци ограничават кръга си на влияние. Ето със СП-2 отрязват поКрайна, прибалтийските шунди и полската шляхта от своето влияние и ги оставят изцяло на милостта на американските им партньори. Чузно защо обаче точно визираните "партньори" на ФАЩ таки вият на умряло, че руската газ ги заобикаля?!

Аз не разбрах = руснаците ще пускат газ без пари ли? Щото нещо ми се губи елементарната логика как ще държат заложник някого, само защото са построили тръба. Нали за да се пуска газ, заложника трябва да си ... ПЛАЩА бе ? Ми ако не плаща - тогава няма газ. Ще има само ДИВЕРСИФИЦИРАНА, от САЩ!

Тези тръби яко бъркат отзад на краварите, хахаха. Мучат от безсилие и гняв, но СП2 скоро ще започне работа а Русия ще взема милиарди.

Нищо добро не чака Европа, ако продължи с безпрекословното подчинение на сащ. Европа е достатъчно силна да се противопостави на Русия при нужда. Съюз Европа и Русия ще бъде най мощната икономическа групировка за това столетие. Тук е страха на америка.

От САЩ вече не могат да определят влиянието на Русия в Европа. СП 2 влиза в действие. Унгария и Австрия вече сключиха договори с Газпром. Германци и холандци защитиха съществуването на СП 2 като икономически и търговски проект. САЩ са безсилни. А ББ построи Балкански поток на Русия.

Краварите не разбраха ли, че тук нямат думата. До месец и половина ще е готова и втората тръба и гъзта тръгва.

Това веднага ми напомня онази реплика , когато нетърпелив и напращял младеж иска да опраши някоя девойка , която (леко, ама не прекалено) се дърпа : “ама аз само лекичко и съвсем малко ще го вкарам” . “Обещаваш ли”? Всички много добре знаем как завършват подобни кандърми и обещания НАКРАЯ .

американските мафиоти и рекетьори в действие, време е Европа да им бие шута и да ги изгони от Европа заедно с безмислената и безполезна организация НАТО

Schilo

Янките не разбраха ли, че са никои в този проект?