САЩ се приближават до лимита на дълга си от 31,4 трилиона долара

Споровете между републиканци и демократи дали да бъде увеличен продължават

Обратно в новината

Коментари - САЩ се приближават до лимита на дълга си от 31,4 трилиона долара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ струват колкото слон изработен от картон. УмрЯха вече пияните комарджии странно наречени инвеститори, които залагаха напечатани пари във фондови балони -казина.

2023-01-19 21:27:42 Ако бог е с вас, поето с китарата. (нерегистриран) ние много добре знаем, че сте безбожници и неверници, точно за това не виждате истината, не чувате тътена от потопа, който ще ви помете и сте заблудени третополови мижитурки, които ни губят времето със слабоумните си тролски "разсъждения" на мърсули. всеки можел да бъде поет. аз пък казвам, че не всеки може да бъде мръсник, като мърсулата и цялото бандитско, третополово котило на педофилите и тоталните сбърканяци, които се сбират в давос. или ти отрепко си мислиш, че не си жертва, като го браниш. ти си изтривалка на гъзове не само за тех, но и за Мене! така че е добре да стоиш надалеч от нас, защото вониш. Бог с нас Бог с нас

Не, отказвам да съм с Вас. Китариста с психопатията.

Владико Господи, Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш, Святи и благословени и Вечносъществуващ Цар на царете и Господи на господарите! Слава на Тебе седящия в светлината пред хиляди и милиони свети ангели и архангели. Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприян, защото преди не познавах Тебе, Господи Вседържителю, но Ти Сам Господи Иисусе Христе, повика мене недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие и да разпръсна силата на магията, защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд, връзвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да се не виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима.* Всичко лошо, което можех, правех, затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията, която пречи на Твоите люде и домa им веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога, да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. Святи мъченици Киприан и Иустина, руска икона Житие на Свети свещеномъченик Киприан и света мъченица Иустина И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин. Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби /имената/ от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло." Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява и тъй моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприян, простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на Твоите раби /Тъпака с китарата и всички ползватели на дир.бг/ и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, Нашия Изкупител и Избавител сега и винаги и во веки веков. Амин!

Проблемът на САЩ е че цялата държава не струва колкото дълга им и еврейте от ФЕД нямат сметка вече да им печатат долари.

ясно казва, че през началото на 90-те години на ХХ век външният и вътрешният дълг на САЩ комулативно възлиза на 3000 трилиона долара. Тоест държавата живее на кредит, който изплаща. Как го изплаща? Чрез скрита колонизация и водене на войни. Това е според Амброуз. Стивън Едуард Амброуз беше американски историк, най-известен с биографиите си на президентите на САЩ Дуайт Д. Айзенхауер и Ричард Никсън. Той беше дългогодишен професор по история в университета в Ню Орлиънс и автор на много томове бестселъри на американската популярна история. Не беше от ГРУ. На нас като студенти по история в СУ, ни го даде за изпита доц. К. Г.(тогава прост асистент). Който е завършил в САЩ, историк-американист е, и никой не може да го обвини в друго освен престорено американофилство.

да не забравя, педерасти сдухани и тотално откачени давоски лузъри, педофили и бандити! оставете на хората наличните пари и НЕ ги певръщайте в електронни единици и нулички, че дяволите ще ви вземат, ваща мама, третополов- баща и дяволски родител 3! ще има тотален токов срив! Бог с нас

Всеки може дъ бъде поет, бе! Стига да има коя да го поеме.

това сама ли си го съчини, педалке или пак ти го подсказаха по к-аналната тръба, а дебил с протъркан анал от дилдото дебело. Бог с нас

Аз никога няма да съм с Бог. Но съм сигурен, че той не е с Вас.

Много лесно си решават проблема - местят десетичната запетая от 31,4 става 314 трилиона.... и повече масло за печатницата да не затегне някоя ролка.... 24/7 планини от пари!

САЩ струват колкото дълга им. Ако сега се продаде тая държава на други държави, парите ще стигнат точно да си покрият дълга.

Те не струват колкото дълга им.

"Вече вървим към рецесия. ... предупреди Рой." въпреки антирецесионната програма на бай-гьон, чрез която ес бе изсмукана като муха, на която ѝ остана само хитиновата обвивка. от многото санкции, които лузърите наложиха на всички народи по света не останаха много държави, които да поддържат тази адска машина (или черна дупка, какъвто е американският бюджет) за поглъщане на маса срещу напечатани хартишки без никакво реално покритие. ес е в тотален колапс, защото не можеш да нахраниш слон с муха, било тя и цялото ек. ес плаща на зеленски разни милиарди, а той дава по-голямата част от парите на "демократите", като задържа една част и за себе си и своята юдео-масонска хунта. все пак никой не избива народа си ей-така, за без пари. ей ги, питайте ги нашите управници колко са взели да унищожат България за тея 30 години "демокрация". питайте ги де! или дайте да им видим сметките. Бог с нас

ще му дигнат тавана като всека година,айде холан! некво напрежение като ,че лъха от тая статия бе!

Още от миналият век беше ясно - доларът е "обезпечен" само от 6-ти американски флот! Е, май идва времето този флот да бъде потопен!

Кой изключи машините за печатане на долари ?

Ще ги включат, нема страшно.

Живеещият на кредит има три пътя: - да си обслужва кредита, понякога теглейки нови кредити и задлъжнявайки повече; - да не си обслужва кредита и да фалира, като стане пълен боклук и бедняк; - да ограби някой , който не живее на кредит, като този някой може да и кредитора му. Днешната икономическа ситуация с нулевите лихви по депозитите стимулират тия с кредитите да избират третия вариант.

Хич не ми пука какво ще стане с ФАЩ! Те за толкова години международна диктатура и тероризъм доказаха ред целия свят, че ги е грижа само за собствените им задници и никой друг. Така че да фалират, да мрат, да реват- не ми пука.

Не ги мисли, баце

Ами милиарди за Зеленски? Бас държа че до края на годината кранчето за Зеленски ще секне и режима в Киев ще рухне. Както стана с Виетнам и Афганистан!

На това ли се надяваш бе рубашко недоклатена?

ти пак къф си бе, капут сплескан,че да обиждаш коментиращите?

Тази новина я слушаме всяка година. Перчене, закани, преговори - накрая костюмарите си стискат ръцете и проблемът е решен. Печатницата тръгва отново. Едва ли някой си прави илюзии, че този "дълг" някога ще бъде изплатен.

Ама този път имаме много агресивен републикански конгрес и с измама избран президент демократ!

защото този "дълг" не е дълг, а е бюджетен дефицит. Това са само част от новоемитираните пари. Това е този брояч, Единственото до което може да доведе е инфлация.

Това просто е измислен проблем. Когато се появи истински реален финансов проблем, няма да има нужда да четете за него по странични сайтове, нито да слушате апокрифни подкасти, ще повлияе на всеки аспект на живота ви. Все едно да четте по нета, че имало снежна буря във вашия окръг. ами ако има снежна буря, просто ще я видите!

В България има бюджетен дефицит, а в САЩ, лимит на дълга. Нима мислите че има някаква разлика. И САЩ и България са принудени да взимат нови дългове, иначе ще фалират

Ше си вдигнат нивото дълга и готово, както са правели и преди. А после техния дълг един ден ще го изплатят всички, които са се набълбукали с долари. Затова вече Русия, Китай, Индия, Иран преминаха към директни плащания помежду си с националните си валути. Светът вече е многополюсен, който не го е разбрал още - губи!

Ама няма нужда да изброяваш - това е целия свят общо взето. Ако долара поевтинее яко, този който печата, ще загуби най-малко. Освен ако... не се появи конкуентна валута.

И каква стана тя? Станока за печатене прегря и изгоря.

3.14 децитрилиона долара. слочаенос2? немисла1!1 добре, че не кандидатстват в еврозоната..

През юли 1944 година е подписано споразумение, което гласи следното: “Всички държави ще фиксират курса на своята валута спрямо щатския долар и ще поддържат валутните си резерви в долари, а доларът от своя страна може да се обменя в злато по цена от 35 долара за трой унция.” Така официално щатският долар става световната резервна валута. Споразумението съществува до 1971 година, когато президентът Никсън къса връзката на долара със златото, като практически отказва да обменя доларите срещу злато. От 1973 година насам доларът официално се превръща в необезпечена книжна валута, която е „законно платежно средство“, единствено, защото правителството твърди така. Единственото покритие на долара са правителствените облигации на САЩ, които представляват обещание да се изплати друго обещание. В крайна сметка тази верига от обещания не води до нищо материално. Или казано по друг начин, покритието на долара е дълг. Така реално, УЖ най-голямата икономика на света погасява старите си дългове с прясно напечатани пари от печатницата на Федералния резерв. Бедна им е фантазията какво ги чака. Китай иска пари, не обещания....

Още от миналият век беше ясно - доларът е "обезпечен" само от 6-ти американски флот! Е, май идва времето този флот да бъде потопен!

Още една две войни по различните континенти да организират, и ще вземат да се позадържат за някоя и друга година... Иначе - идва скоро гръцкия вариянт, ама с много по-здрава бухалка...

Дори и занулената Европа с убита индустрия прехвърлена към САЩ няма мое оправи "сметката". Преди беше лесно, става проблем, дигаш едно шишенце с пепел и казваш, че тва е доказателство за оръжие за масово поразяване и бомбиш и крадеш. Ма са стигаме летвата. Всички потенциални жертви се оказаха добре въоражени с ядрени ракети. Ко ше праим? А и война почнахме срещу Русията, санкции наложихме дето зануляват губерниите, ма нищо не постигат нито икономически, нито на бойното поле. Начи ескалираме конфликта, палиме Европа тотално, грабиме от колониите квото е останало, продаваме им оръжия на чертежи, чупиме им енергетиката и пичелиме, яко пичелиме. Балъци винаги ще има. Нали?

±++++++++++++++

Като за последно ....

Края на САЩ наближава. Скоро фалит и разпад. След това ние ще владеем света. Ще превземем Украйна и цялата източна Европа. После и западна. Ще превземем Северна Африка и Южна Америка. Ще си върнем Аляска. Всички ще пазаруват в рубли. Химна на Европа ще стане химна на Русия. Ще настане такъв живот....

Малко се обърка, Русия не и трябва модела на империя. Достатъчно и е да държи всички в шах с ядрено оръжие и да продава ресурси. Само тъпите ционистки мекерета САЩ могат да са толкова примитивни. Ма нормално, все пак са една масонска партенка малко над два века, има време, ще чуят за империята Хан и как е управлявала 10 века.

Санкциите работят. Америка ни дава по-евтина газ. Индустрията на Европа процъвтява. Оръжие за мир. Нацизъм и фашизъм за демокрация. Храна от хлебарки за всички. Карбонови сметки, задължителни ваксинации, социален рейтинг. Трансхуманизъм. ЛГБТКЮ+ ебизъм. Феминизация. Красота и прогрес. Всички ще карат картонен мерцедес.

Русофил или Американофил, това е въпроса. Лошото е, че и двете империи си гледат интереса, и не им пука на чий гръб е. Китай и Индия също. Жалко за Европа.

Най богатата икономика обра "приятелчетата" си от Европа, приятлечетата от Европа не се сърдят, щото те кражбата е приемат за основно право, а и се надяват да гепят нещо от Русия, надяват се че ще има кльопачка за всички, но пък не разбират, че САЩ си прибра всичко от Ирак, само на британците даде малко кладенци от Кипърски Ирак...... ако не греша, ама може да е дал и от и кладенците на Сирииски Ирак

опс кюрдски ирак и кюрдска сирия... а кипърската част е дадоха на британците посредством подкрепата си за воената интервенция на турция в кипър

Ще думнат Ангола, Перу или Бразилия и готово. Оранжева революция, марионетен режим, източване. Като извънземни, налазили чужда планета, едва ли не... Бууууууу! :))))))))

политически мурафети на републиканците. приеха бюджета за 2023, като всички (републиканци и демократи) набутаха колкото могат харчове, за каквото се сетят. и сега а не, не може да харчим. .... и лелята!

И какво излиза, че сами на себе си ли дължат пари? Някой може ли да поясни за този дълг моля?

Ако тръгнат банките да си събират дълговете от хората всички остават на улицата. Там няма Дебитна карта има Кредитна с лимит. И естствено всеки си харчи на корем без да мисли дли заплатата му покрива разходите

В УСА чичо ФЕД е частно лице, което има банки и машини за печатане на долари. Правителството харчи повече от данъците които събира, затова всяка година иска нов и нов кредит от Чичо Фед и така до 37 трилиона. От време на време обявяват някого за терорист, обират му златото от банките и той вече не е терорист а е демократ.

Вече и те не могат да напечатат толкова хартия... Всичко трябва да стане електронно, за да се фалшифицира по-лесно! Добавяш си няколко нулички в сметката и готово! Другите да му мислят...

Федералния резерв на САЩ е сдружение от 12 частни банки. За да вземеш пари от тях, т. е. те да ги отпечатат и да ти ги дадат да ги ползваш, трябва да дадеш някаква държавна собственост срещу тях: земя, злато, природни богатства и т. н.

Да. Другия начин е да взимаш дълг от другаде, като всички останали: МВФ, централни банки на други държави, други частни банки извън тези 12 и т.н. Докато можеш да си покриваш дълга. САЩ са фалирали в последните 100 години поне 3-4 пъти. Накрая ограбват други държави и си покриват дълга. Заради това поддържат силна армия. Системата е проста и това я прави устойчива. Сегашния проблем е, че без ЕС, тези които САЩ могат да ограбят с достатъчно печалба за да си покрият дълга имат ядрени оръжия...

браво, само така, да продължават да мачкат рублата.

Нали трябва да е щастлива най-дебелата нация и най-мързеливата разбира се!

Какво значение има ако могат да печатат колкото си искат........

Не могат. Всъщност, Федералния резерв на САЩ е сдружение от 12 частни банки. За да вземеш пари от тях, т. е. те да ги отпечатат и да ти ги дадат да ги ползвал, трябва да дадеш някаква държавна собственост срещу тях: земя, злато, природни богатства и т. н.