Коментари - САЩ обявиха план за съкращаване на доставките на руски газ за ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Великата демокрация" УСА довчера прокламираше демократичните ценности, но сега нещо взе да обръща плочата и да налага диктатура , т.е. Европа да не купува евтиния руски газ защото рабирате ли те са лошите, а да купува скъпия УСА газ защото те са по-правоимащи, а са правоимащи защото са американци. По тази логика най-брутално се намесват в икономическите въпроси на България и все още губим милиарди от тях.

САЩ играят срещу всички. Накрая всички ще бьдат срещу САЩ.

САЩ играят срещу всички. Накрая всички ще бьдат срещу САЩ.

От написаното в статията става ясно, че САЩ не са нормална държава. Става ясно, че чрез насилствени практики и икономически натиск забогатяват по не конкурентни и пазарни принципи.

Те руснаците само пазарни принципи използват, особено с различната цена на газта....

И тя е? Напиши, я ако ти стиска...

Е, няма страшно - тя матушка Рус е силна, с развита икономика и стабилен бюджет независим от газ, петрол и др. подобни божи дадености, с висок и покачващ се курс на националната валута, с висок жизнен стандарт на поданиците си и т.н. и т.н. . . .

Да знаете друга държава да пише закони, които да се прилагат в Америка?

Саш да не гледат в Европейското "канче" ! Да си гледат тяхното "канче" ,че накрая да не останат на "Сухо" ,

Тия американци трява да им направят голяма ограда и да не ги пускат да припарят до Европа Целта е да съсипят всеки за да може да го подчинят Всички са им врагове . ЕК ги слуша като малки чученца а тя пък ни налагат забрани и безмислени исизквания .

Че какъв план е туй - проста работа! Слагат по една Тиква да шета у всяка страна и готово - газ нема! Или както е казал друг един голем ум - Кадрите решават всичко...

Путлерастите колкото и да се напъват и лъжат номера им няма да мине. Доставката на американски втечнен газ е 235 долара за 1000 куб.м., докато ние плащаме за "евтината" руска газ 245 долара.

През 2017 България е плащала средно 190 $ за 1000 куб. м руска газ, Германия 212 $! За 2018 България е плащала средно 212 $. Германия средно 242 $ за руска газ! Цената в момента на американския газ е с около 1/ 3 по висока от тази, която плаща Германия за 2018, тоест, ако сметнем колко повече би плащал ЕС за американска газ излиза около 30- 40 млрд. $ по- скъпо! Затова всички в ЕС търсят евтината руска газ с изключение на Литва, Латвия, Естония, дори Полша не се отказва от газопровода през Белорусия за евтина руска газ!

Абе ти поне малко икономика учил ли се или така си дрънкаш....Значи некви каубойци ще втченяват една газ после ще я товарят по кораби и после ще я доставят през океана....после трябва тази газ от втечнено състояние пак да стане газообразно(демет трябват станции за това) и всичко това ще излезе по евтино от газ пре руски газопровод (дори и след тразнитни такси)....я марш в училище да учиш математика.

Да беше викнал тоя сенатор 100 млрд. $, щеше да звучи сериозно от страна САЩ! Ма и 1 млрд. е добре за хранутниците на американските и сорос НПО-та! Обаче те и НПО-та им да си купуват прескъпия американски газ! Конгреса на САЩ нека плаща на НПО-тата, НПО-тата нека си купуват прескъп американски газ, затворен цикъл! Останалите 500 млн. граждани на ЕС ще се задоволим с евтиния руски газ, норвежкия газ и от находищата в Северно море!!

Европа потребява 500 млрд. куб. м. газ! Средна цена на газ около 230 $ за 1000 куб. м! Това са около 110 млрд. $/ евро пазар! американския сенатор тръгнал с 1 млрд. $ да лобира за нови източници- които са всъщност американския шистов газ! Тоя си мисли, че са 90-те на 20 век и хората в ЕС са готови на всичко за " Кока Кола", неразвалящ се сандвич от " Макдоналдс"!

Руски медии с фалшиви новини.

Това го пише в статията на дира-, за потреблението на газ от ЕС- 500 млрд. куб. м. годишно! Цената от 230 $ за 1000 куб. м. е усреднена от цените на руската, норвежката и от находищата в Северно море! А фалшивите новини май идват отвъд океана!

Мдаааа, американците газ пикаят.... Къде се заврат - се шамар през сурата... Да свикват, още шамари ще има...

Къде си бе трол нещастен който тролиш в ИТ. Къде ти е проблема със "отделянето на един милиард долара за финансиране на проекти за използване на нови източници на енергия в ЕС, а също и оказването на дипломатическа и техническа поддръжка на ЕС." Ей... само заглавието четеш.

Новите източници са ясни- шистовия газ на САЩ! Нема вече кой да се хване на въдицата, освен троловете на хранилка!

Кво ги интересува ФАЩ-агите какви ресурси се ползват в Европа ... аааа, да, важното е да не са руски. Смешник, скрий се! Дедо ти Шорош умирГа, вече берат карамфили за погребението. И ти ще мреш, ама от глад.

Хранилката от 1 млрд. $ е обявена. Сега ще изпълзят всякакви Прокопиевци, Е. Дайновци, Куневци, Паси, приятели на синоптички по Нова и т.н., да убеждават колко " недемократична" е руската газ за която Германия си строи Северен Поток 2, Франция я подкрепя, Италия чака за разпределителна тръба, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария също! Тоест около 310 млн. от населението на ЕС заедно с Полша, която държи тръбопровода за руска газ през Белорусия да продължи да транзитира руска газ за Полша! Тоест 80 % от населението в ЕС е за евтината руска газ!

Централна и Източна Европа ще са потърпевшите.

Потърпевшите ще са свързани към евтината руска газ! Най- вероятно Украйна ще почне да купува от Полша скъпия американски шистак, оскъпен с надценка от поляците! 2020 г. транзита през Украйна спира, остава само подаване на газ до Украйна, а те не си плащат редовно, та ще бъдат диверсифицирани от САЩ! Както ние плащаме милиони от джобовете си- най- високи цени за непроизведен ток от американските Марици( може би ние сме от малкото в света, които плащаме за нищо- непроизведено нищо), така украинците ще цакат двойно и тройно за американския шистак!

В Азия и ЕС няма алтернатива на евтината руска газ! Това за пазари за трилиони $( вече може и да не са $, щото големите почват да си търгуват в националните валути- големи Китай и Индия примерно дето са почти 3 млрд. от населението на Земята) дългосрочно от търговия на газ! Сенатора се опитва да заглавичка голям пазар като ЕС с 1 млрд $! Както по долу предположиха става въпрос за 1 млрд. $ предназначеи за по лабилни политици като нашия, дето да станат троянски коне на САЩ в ЕС! Ама как да кажа, на срещата в Сочи миналата година, чешкия президент и воденета от него делегация подписаха икономически споразумения с Русия за 20 млрд $! А чехите са колко нас като население, тоест достатъчно малки, да не се подават на 1 млрд. $ заглавичкане от САЩ, предпочитат си 20 млрд евро търговия и бизнес с Русия! Ама нашия се е доказал като " малко" лабав- то не беше джендърска ИК, не беше газов хъб Балкан на картинка, само асфалт и детски градини са му в главата! Ама сега ОЛАФ почва разследване срещу поръчките за асфалт, детски градини и т.н., а освен нашия премиер и партията му, други партии не са управлявали от 2009! Ще видим кой ще се прилъже от тоя 1 млрд. $ да си разсипе икономиката докрай с изключително нерентабилния шистов газ! Кандидат основен е Украйна, като спре транзита през тях, ще купуват прескъпа американска шистова газ от Полша, за сметка на евтиния руски газ- ще се диверсифицират тотално!

"Той защитава интересите на националната сигурност на САЩ, съдействайки за подобряването на енергийната сигурност и диверсификация на пазара в Европа", поясни Рон Джонсън." Значи... Европейския пазар вече е заплаха за националните интереси на САЩ. То вече кое не е заплаха за тях? А Европа пита ли я някой? САЩ все повече заприличват на мутренските ни групировки.

САЩ са си мутренска групировка, само че в държавен мащаб! Селските мутри на света! Те и сега си подържат терористите в ИДИЛ в Идлиб, само че ги пишат бунтовници, а те всъщност пак са си същите терористи от ИДИЛ!

Тия за един Майдан в Украйна за няколко месеца похарчиха 5 млрд $, а за целогодишни доставки на газ на 450 млн. ЕС само 1 млрд. $????? Хахаха тия си мислят, че европейците са като нас и ще плащат задължително на най- високи цени за непроизведен електрически ток от американските Марици! Американския шистов газ е пазарно неизгоден при директно конкуриране с много по евтиния руски газ, не само в ЕС, но и в Азия, за Южна Америка е вариант!!! Сенатора е сбъркал Южна Америка с ЕС по примера на Псаки, която бъркаше географските понятия!

Няколкото месеца са от 1991 до 2014 наистина са няколко месеца, само към 280 мецеца. А това са измислици на руски медии с позоваване на несъществуващ и неуточнен сайт. Руския газ е по скъп с 10 долара от доставения СЛЕД терминала американски газ. Но САЩ не могат да покрият всичко.

САЩ не могат да прикрият всичко! Истината за прескъпия американски газ почва да излиза!

Тоя американски сенатор се бъзика 1 мрд. $ за бизнес който в Европа струва предполагам 150- 200 млрд. $! Американците си мислят, че европейците са туземци- те така или иначе са скарани с географията, гафовете на Псаки! Иначе защо не? При добра оферат на САЩ, от 200- 300 млрд. $ за Западен ЕС и 150- 250 млрд. $за Източен ЕС годишно финансиране от САЩ за закупуване на американски газ, ЕС ще мине изцяло на американски шистак! Иначе " пазарната логика и пазарната икономика" сочат, че американския газ е некункорентен ценово на много по- евтиния руски газ!

Това е все едно Китай да приеме законопроект за ограничаване доставките на американски автомобили автомобили в Австралия.

Законопроект писан от американски сенатор в САЩ за друга суверенна държава или съюз( ЕС)! Все едно Марешки да пише законопроект на Конгреса на САЩ, с кого може САЩ да търгува газ! Тия съвсем изперкаха отвъдокеана! Пазарна икономика- свобода на избора няма- всичко в ЕС ще се определя от САЩ, сенаторите и интересите на САЩ, другите да се оправят! Щото САЩ ценново не може да предложи по добра оферта от евтиния руски газ! САЩ сами си а*ат на метеното!

Законопроект за увеличаване доставките на газ от САЩ за ЕС.

Имат план за спиране на доставките на зелени тапети за Европа и света.

Абе как така няма ни едно изблейване на някой ментално слаб зачислен кам америказабълхаря?! Къде са евротолерастите и нпо-джендърите бе?

В момента са заети да храчат по Роскосмос. Само за там имат директиви...

не е прочел същественото - Документът предлага отделянето на един милиард долара за финансиране на проекти за използване на нови източници на енергия в ЕС... Интересно все пак какво по-точно означава това!

Ами те и за Украйна писаха, че са дали 5 милиарда за изграждане на демократични структури, ама стана ясно, че за били за майдан, бандеровци и бомби. А ти като четеш май хващаш само първия сигнал.

новите източници са ясни- шистов газ

А как би ви изглеждало "Русия разглежда план за съкращаване на доставките на кока-кола и Макдоналдс в Европа"?. Ауу, ама това е хибридна война, агресия, подкопаване на демокрацията, да не говорим за свободния пазар ...

Добре че путин спря лошите демократи и помогна на добрите републиканци да държат властта. Сега републиканците сритват русия

Путин е един глупак

Краварите се самозабравиха! Зависимост от Русия не може, а от САЩ може, така ли? Не бръснат нито ООН, нито международен съд, нито подписани споразумения нито ..... нищо! Янки, обречени сте да загубите! С Русия който се е захванал, хубаво не е видял!

Като СССР ли

Като райха, британската империя, френската империя, шведската империя и полско-литовската империя.

Тоя 1 милиард е за ЦРУ и е за подривна дейност или както оня възпитаник на Вършец казва: "АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ". Това е насочено срещу Русия и срещу ЕС като НАСИЛА се налага да се закупува по-суровина от поръчителя на РЕКЕТА.

С 1 млрд. нови енергийни източници няма да открият, но пък ще подкупят тук-таме некой европейски политик а ла Баце. И това всичкото на фона на рев за намеса във вътрешната им политика.

Демек - 1млрд. се отпускат за рекет, манипулации, подкупи и подривна дейност, за да бъде притисната ЕС да купува скъпия американски продукт, за сметка на по-изгодния руски. Дори вече не крият наглостта си.

на печатницата за доларчета доста често взе да им увисва цифката,китайците си зимат нефт от иран,европа си зима руска газ,няколко страни си поръчват ц400 за милиарди,и доньо си седи с коньо

Много е далеч САЩ че да има големи и постоянни поставки на втечнен газ , за това в близките 50 години е невъзможно ,докато не се измислят начин и транспортировка на Американски газ ! По добре да забравим за американския Газ и да си доставяме и употребяваме Руски евтин газ , време е Правителството да ни го продава без разни Златевци ,а През някакво Държавно предприятие ,без втори ,трети ръце ! За момента няма Алтернатива на Руския газ !!!

Абе, като гледам всички са се затичали да ни продават газ по-евтино и да ни дават помощи, за да им ползваме газа :) Сега и САЩ ще ни продават на безценица и СССР - на безценица (опа, май Русия му викахме)... Абе раят на земята ще настъпи за нас! Само не знам защо цената на газа само се увеличава у наща татковина?

булгаргаз що ни е скъпа газта

все пак е по добре те да снабдяват ес със руска газ на тройна цена,но горките европейци не са щури като нас,поляците и укрите да си го набиване самички

нашите селски овчари и козари викат на янките кравари-ами явно не са свинари като пловдивския свинар но те са се заклели в знак на солидарност с руския народ да не помирисват телешко а само на свинско и парцуца ще карат

помиярите лочещи помия да не говорим щом стане въпрос за руска газ,почват да вият и пикаят газ,белким напълнат на боко хъбчето

Не си разбрал, мой човек ! Никой не обижда Янките. На тях това им е националната гордост. Явно не разбираш Английски . Провери в речника какво означава Cow-Boy ! Сорос вече не ви ли искапоне малко владеене на Английски. Или ви назначава само с конкурс по плюене ?!

Все едно Русия да обяви план за намаляване на доставките на айфони, харлита и бърбън от САЩ... Ама хайде, давайте! В крайна сметка, ако САЩ доставя газ на ЕС на цени, по-ниски от руските - моля! Няма проблем.

Освен че не е ясно на каква цена ще продава САЩ, европейците ще платят и този милиард. Освен това, според тяхната търговска логика, по-добре е да има конкуренция, а САЩ се опитват изцяло да отстранят Русия...

Само не разбрах, вече и официално ли янките се разпореждат в Европа?

Че то е така от ВСВ!

Да даже в закона им го пише :D

обещаният от МАККЕЙН през ЮНИ 2014-та - да ни бъде построен от АМЕРИКАНЦИТЕ, ТЕРМИНАЛ в Александруполис дали е предвиден този път.. Щото Теменужката в последните три години само ДА СИ ГО ПОСТРОИМ хортува.. За забравилите - от София Маккейн и СИЕ сенатори отлетяха за Хърватска.. И там също обещаха терминал на остров Крък да дигнат и на хърватите..

САЩ !!! обявили план ???? Защо САЩ се намесва с отношенията на ЕС с трети страни ? Кой им е делегирал това право ? Представяте ли си заглавие "Русия обяви план за съкращаване на доставките американско оръжие за Израел".

Как да продаваме 2 пъти по-скъпо от конкуренцията и да принудим клиентите да купуват от нас. :D

Мутра от 90-те години.

Еее, какво са 1 млрд. долара за САЩ, толкова ще даде България само да си построи газопроводи и терминал в Александропулис за прием на този втечен газ на . А колко вече платихме за "разширяване" на газохранилището в Чирен, за да бъде буферен приемник на тези количества газ... Ама ние сме послушни и "богати" и нито се хвалим, нито се оплакваме. Наредено ни е и ние изпълняваме.

ето къде било заровено кучето и защо така мирише на мирикански газ! трябва да се измести конкуренцията, а приказките за демокрация и т.н. са за лов на будали.

послушковци сте мамини ватенки,няма спор по въпроса и само като чуете х'американско и подскачате и на сън(поне до като още мърдате де) та набирайте тук точки,че довечера няма да има копейки и пак лошо и краварите ще са ви виновни,че сте бедни,тъпи и злобни:)))))))))

Те отдавна имат такива планове ама не работят. Целта както винаги е изместване на конкуренцията и завладяване на пазара от американски производители.