САЩ отнеха търговските преференции на Турция и Индия

Двете страни губят правото си на безмитен внос на свои стоки на американския пазар по искане на президента Тръмп

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дреме и на Турция, тя отдавна преориентира своя износ към Русия и др. страни.

Това е прекрасна новина ! Браво , Тръмп !

Надали сте обърнали внимание на тристранната среща Индия- Китай - Русия по време на последната среща на Г-20 :) познайте дали само с това ще останат :) ?

Верно ли немощна Русия с 40 евро пенсии я броиш между икономически силните държави?!?

Като се вдигне цената на вносните стоки ( не казвайте, че ще започнат да си произвеждат, понеже нито има кой, нито с какво), единственото, което ще направят че, че ще се увеличи прихода в бюджета, но косвено ще се увеличи и задлъжняването. Не че е проблем за САЩ да задлъжнеят още с някой трилион де...

САЩ смята че Турция вече не е развиваща се страна а Индия не ще нищо което е произведено в САЩ... другото са подробности;)

Не нищо, а скъпи плякала..

Странно, но за някои неща Тръмп започва да ми харесва. Звучи като крачка срещу глобализацията.

Русия шамаросва България, а САЩ направо смила от бой Турция-такава е ревността на господарите над робите!

Това е реакцията за това, че ердо купи с400, а не патриоти. За тези ,които се питат “е какво толкова ще стане” и “ дреме им на турците”, мога само да кажа, че международната търговия е една изключително сложна система от взаимоотношения и дори и малка промяна на някоя променлива , води до тежки последствия за съответната страна. В случая, промяната на цените на турските стоки в следствие на митата ще ги направи неконкурентни на останалите подобни стоки в САЩ. Това ще доведе до намаляване на производството в Турция и до ЗАТВАРЯНЕ на работни места, което допълнително ще разклати и без това тресящата се турска икономика на Ердоган. Така е. Не можеш да цоцаш от две крави до безкрай. И както скоро ще стане ясно, само с алах бизнес не става.

Тръмперът успешно агитира колебаещите се страни с кого да застанат. Това не са България или Латвия. Ердоган е горд и това само ще го амбицира, а индийците са толкова много, че няма изобщо да разберат.

не бях влизал в този форум от месеци. Преди имаше тук-там разумни коментари с видимо компетентни коментиращи. Сега нивото на коментиращите е спаднало до склерозирали бузлуджански бесепари.

Като ти е отървало, коментарите са били "компетентни", Като не ти отърва - коментарите са "бесепарски". Можеш да не влизаш във форума и да си живееш твоя измислен свят.

А дали твоя не е измислен. По-лошото е, че други са ти го измислили.

И като се вдигнат митата, това как ще се отрази на цената за крайния потребител?

Крайният потребител вместо индийски, ще си купува американски и канадски стоки. Едва ли Турция и Индия произвеждат нещо уникално, което никой друг не произвежда. Толкова ли ти е трудно да се сетиш? Елементарни неща не загрявате, а се чудите защо доходите ви са ниски.

Американски и канадски стоки ?? Я ми покажи нещо около тебе, американско или канадско производство. Да не е само етикетът.

Повечето технологични предмети имат патент в САЩ и макара да ги произвежда друг приходи пътуват и към Щатите.

Много лесно ще възобновят производство. Имат си технологиите - ще спрат да ги изнасят в евтините страни. Вдигайки митата маса фирми съкращават хора в Турция и Индия. Оставайки без работа, тръгват към САЩ и Канада за да "реализират' мечтите си. В САЩ стават евтина работна ръка в производството, работейки на 2 места минимум. Ето един познат сценарий. Има и други :)

Технологиите вече ги имат всички държави, в които е имало производство, и могат да го въстановят, с наличния персонал, от раз. Ако тия работници бъдат освободени и се насочат към САЩ, то те трява да получават поне минималните ставки от 8-9 долара на час, което автоматично прави производството неконкурентно.

Крайния потребител в САЩ си купува турски, индийски и китайски стоки защото няма пари да си купи такива произведени в САЩ, а това уби американското производство и сега просто нямат човешкият потенциал за да възобновят производството на стоките които внасят-)

Крайно време е на света да му уври тиквата и да си реши проблемите, като игнорира САЩ.Всичко ще си дойде на мястото за 1 година.

Така е! "Света" трябва да игнорира САЩ и да си внася безмитно в САЩ. Абе откъде се пръкват такива кретени да се чуди човек.

Светът вече игнорира сащ, като създава паралелни разплащателни структури, и елиминира долара !

тъп си Сашко :))))) пробвай нещо по-тъпо да кажеш :)))

Кой и как да внася в САЩ сие работа единствено на САЩ. Не на Света. Всеки се натиска да внася безмитно в САЩ, но играта се определя от самите тях. Игнорирай ги. Едва ли на САЩ им пука за турските боклучави стоки. Ще си купят японски.