САЩ нанасят удар по китайската соларна индустрия

Вашингтон предупреди Берлин за използване на принудителен труд в район, в който има завод на "Фолксваген"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Активистите бяха дошли от всички краища на страната, а също и от Германия, Франция и Лихтенщайн...няколко десетки...може би се използва принудителен труд. Може би в Ирак имаше химически оръжия. Може би никой не бие негри, индианци, мексиканци. Може би...

От мениджърска алчност САЩ забогатяха значително, изнасяйки цялото си производство в Китай. Китай се облагодтелства ит цялото ноу-хау и пари, които получи. Китай инвестира парите и използва придобитите знания и опит, но в мащаби съизмерими с Китай. Сега Ексел мениджърите, които гледат само графите им да са в зеленко, без да поглеждат след 5-6-10 години до какво ще доведе това, биват защитени от Байдън, който лае като озлобено куче срещу огромна мечка. Кучето знае, че атакува ли, това ще е краят му, но попне може да лае и да опитва да насъсква и други кучета. Мечката знае добре това и кротко си седи, надявайки се да бъде атакувана, при което неминуемо ще спечели. С други думи, нищо ново под слънцето. Войната с оръжия е неизгодна и оръжията са толкова мощни, че ще е фатална за всички, затова се воюва с икономика, хакери и (дез)информация.

на ви сега демокрация, конкурентна среда и пазарна икономика ....

Не ги разбираш тия работи дедовото. Ама ти не си виновен, то че толко си ти е ъкъла...

Ха, ха ! САЩ-дрогирани смешници !

Бай Дън звучно пръднал ръйш ли...

Верно е! Фостата на тролове като теб!

Има неща който са по зле например влагаш пари в банката вместо да получите лихви накрая излиза че парите са по малко Американците това неголи виждат или само когато им отърва теса най фалшивата демокрация

И с какво го нанасят този удар? С напечатани зелени хартийки? Сменици! Китай са жива, работеща икономика. Краварите са само паразити и хвалипръцковци...

Ми САЩ да се хващат да копаят кюмюр, ще им трябва.

Пазарна икономика с политически привкус.Светът винаги се е развивал така.Силният на деня може да отстъпи само ако е победен във война!

" наредил да бъде забранен вносът на ключови материали за слънчеви панели от китайски компании" значи вече в усато нема да се произвеждат слънчаци?

Браво на САЩ! Сега ще се вдигне цената на акциите на Meyer Burger Tech в която съм инвестирал доста пари.

кнр и ссср ще забранят всички и всичко, но никога долара. Дори когато вече няма долари, те ще си пазят по една банкнота за спомен, да знаят кой ги направи хора...

Да, да, и майка ти още ме помни !

Що ми се струва че протестиращите са непълнолетни? Това не е ли забранено или най-малкото неморално?

Ми трябва да се защитават уйгурите! Те са наши верни съюзници! Ислямска партия на Туркестан са наши верни бойни другари, сражавали се още в Афганистан, после в Сирия (и сега са в Идлиб), че ив Азербайджани и Либия се проявиха! Пъки са ни пряко свързващо звено с Ал Кайда! Как да неги защитава човек! Права имат нали!

Не могат да ни стъпят на малкия пръст. Ние си имаме палестинци, иранци, идилци.

Интересно, какво да кажат за борбата на правителствата на Литва, Латвия и Естония срещу руският език! А в Украйна?!

аз не мога да разбера китайците какво чакат, че не спрат износа на суровини, особени на редки метали, за САЩ, да ги видим тогава колко са велики

Ми, като ги спрат, какво ще ги правят? Ще ги ядат ли?

ще ги пратят на майка ти

Е само за няколко десетки ли са имали пари НПО-тата да им платят билетите за протеста...срамота

Че то и мен ме принуждават да бачкам. Все пари ми искат, ако че не съм уйгур.

Мисля, че в кнр ти и семейството ти ще намерите рая на земята. Пожелавам ти мечтата ти да се сбъдне!

.

На теб срещу бачкането ти дават нещо, нали! Уйгурите бачкат в концлагери за по 1 купа ориз на ден. С останалия техен труд китайците могат да закупят куршумите, с които да ги очистят! Когато му дойде времето!

САЩ вместо да налагат санкции, да вземат поука и да накарат техните си мързеливи маймунгури да работят, а не да чакат на помощи и да се чудят кой град да запалят тая седмица. Що не реваха за геноцида над христяни в мюслимския свят, или геноцида на бели в ЮАР.

И ние искаме да наложим санкции на някоя американска индустрия, но засега не намираме такава!

Ето ти безплатен съвет - забрани износа на редкоземни елементи от Китай и си върни Тайван. Край с чиповете по света, край с колите, компютрите и с умните им оръжия ...

А що не Тайван да си върне Китай. Тогава край стъпаците като вас.

1. Ако можеше Тайван да си върне Китай - отдавна да го е направил, вече е късно 2. В Тайван има партия, която иска да се съединят с Китай, обратното го няма ... Щеш не щеш - или ти или твоите деца ще живеят във времето на Китайската Социалистическа Империя ..

Оставаше в китай да има партия искаща да полегне на Тайван. И сесерето се канеше да е хилядолетно, пък отече в канала на историята.

Ако Тайван наредят мобилизация, ще се съберат поне 10 милиона военни + запасняци + доброволци, готови да защитават родината си до последна капка кръв! Китайската армия я има, я няма 2 милиона! Ще стане точно като Щатите във Виетнам, но с обратен знак (това го казвам, за да не ме сметнеш за пристрастен)! Пълен наивник си, ако смяташ, че В Тайван и Китай не са премислили тази опция!!!

Какво е "принудителен труд"??? Демек там ги гонят с автомати на работа и не им плащат? Освен това, както винаги - "вероятно"???

Много ми е интересно ако котайците решата ей така, между другото да се отърват от американския си дълг от трилион и поливина долара, какво ще направят световните демократи. Война?

Ако кнр се отърват от долара, автоматично излизат от СТО, международната система за разплащания и 21ви век. Всички помним какво беше кнр преди 25 години. Пак бяха 1.5 млрд., пак произвеждаха много неща, но се молеха като кучета да ги приемат в сто! кнр = корпоративен капитализъм+социализъм+национализъм. Жълти националсоциалисти товарищ!

глупости, търговията ще си работи с или без американските хартийки "долари"

Китайският татко Си не мисли така. Затова с един замах закопа биткойна и останалите крипто валути. Вие много мразите долара, но още повече мразите рублата и юана! Тях не ги пипате и с фекална пръчка. Вашите идоли в живота повече от комунизма и маркс обичат само долара ...

И как се отървават, бе тъпак, от трилион и половина? Това са ценни книжа. Ако тръгнат да ги продават ще са на огромна загуба преди падежа. Всъщност Китай е поставил ембарго на всичко. Затова ще си трае в такива случаи.

САЩ са като бананов слон В стъклен магазин.Вече натикани в ъгъла и неконкурентни в нито една сфера налагат санкции върху санкциите и направо морят от смях руснаци и китайци.

Тaka e.

Гледай на теб да ти не умОрат копейките, че ще трябва нормална работа да си търсиш:)