САЩ готвят санкции срещу ЕС заради Северен поток 2

Президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е подписал закона

Обратно в новината

Коментари - САЩ готвят санкции срещу ЕС заради Северен поток 2 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазарна икономика и свободни пазари? По времето на "Кой не скача е червен" това беше мечтата на всички Българи. Маските паднаха...

А като си помисля че глупакът путин помогна на тръмп да спечели

Не защитавам кремълските бандити ама Доню вместо да пречи на северен поток да вземе да помогне за тръба от азербейджан и за терминали за американски втечнен газ.

Какви терминали за втечнен газ бълнуваш ти? Наясно ли си колко струва един терминал за втечнен природен газ - LNG. Наясно ли си колко струва един газовоз за превоз на втечнен природен газ или колко му е навлото/наема. Наясно ли си как преминават кораби превозващи втечнен природен газ през Босфора и Дарданелите? То бива простотия, ама твоето е извън пътя.

на северен поток ,да последват Макейн,той спря южен поток и господ го прибра ,ако обичат и останалите гниди да го последват

Северен поток 2 може . А Южен през България не може. Да го туря на европейската солидарност в европейските ви солидарни задници. За Юпитер може, за вола не може. Нека сега чичо Дончо да ви разкаже играта.

Скоро ще им спрат вноса на мерцедесите и поршетата и ще има импийчмънт. Американските юпита много мразят тойота и КИА а за амрикански бараки изобщо не искат и да чуят.

От какъв зор САЩ ще определя дали ѝ е много на Европа руския газ!? Ако не са забелязали част от Русия е на континента Европа и граничи с ЕС. Съвсем естествено е да се внася газ оттам, а не през цял един океан и морета и то втечнен газ с танкери. Много е по-лесно и изгодно да се пусне тръба. Както е тръгнал Тръмп, скоро очаквам САЩ да наложи санкции на САЩ, защото нещо не му харесва, все ще измисли какво.

Fake News Media :)))

КГБеец и комсомолка!

САЩ имат значителни залежи и на петрол, и на природен газ. Не са толкова големи, колкото тези на Русия, но са значителни. Уловката е, че досега тези залежи се "пазеха". Нещо подобно на резерв в случай на сътресения на пазара и промени в конюнктурата. И това беше национална стратегия - по добре да водим войни навън и да осигуряваме петрол, отколкото да изразходваме собствените си залежи. Интересното обаче е, че Тръмп явно е теглил чертата на тази стратегия. Първо намалаи бюджетите за "операции" отвъд океана, а след това започна направо да изнася американския петрол. В краткосрочен план това е добре - приходи за икономиката. Но в дългосрочен план, Американската икономика "гори" далеч повече от руската, а американските залежи, дори и и големи, са много по-малки от тези на Русия. Интересно каква е целта на Тръмп - временен дъмпинг спрямо Русия, свежи приходи в бюджета, някоя нова технология за добив на енергия. Но, да, Тръмп е луд и тъп, защото рита джендъри и не плюе Путин. Но досега доказа, че умее наистина поставя "Америка над всичко".

нищо не пазят тея каубои.. просто не им е достатъчно изгодно да помпат. Това го повтаряха 2 години докато чакаха цената на нефта да мине 65-70 долара барела. По едно време от северна дакота даже плащаха на мераклиите да си извозят колкото искат от изпомпаният петрол. Няма шега - по 22-25 цента на барел даваха на всеки, който им изпразни складовете.

Рекордните обеми петрол, които изнасят САЩ, ще се насочат към Азия през следващите няколко месеца и ще отнемат още от пазарния дял на Русия и Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), информира Ройтерс. Очаква се през юни САЩ за изнасят 2,3 милиона барела петрол дневно, като 1,3 милиона от тях ще бъдат за Азия, коментира високопоставен ръководител в голяма американска компания износител на петрол. По данни на американската агенция за енергийна информация (EIA) петролният износ на САЩ е достигнал 2,6 милиона барела дневно преди две седмици. Добивът на американски петрол достигна исторически максимум, което доведе до понижение на цената му с над 9 долара за барел под цената на фючърсите на Брента вчера. Това е най-голямата разлика от над три години. Тази разлика в цената на основните видове петрол е шанс за азиатските рафинерии да намалят вноса на лек суров петрол от Близкия изток и Русия, след като Брентът и петролът от Залива достигнаха доста доста високи цени, посочиха търговци в Азия. Китай - начело със Синопек (Sinopec), водещата рафинираща компания в региона - е най-големият вносител на американски петрол в Азия. След като намали вноса от Саудитска Арабия, компанията е купила рекордните 16 милиона барела американски петрол, казаха двама източници, запознати с въпроса. Индия и Южна Корея са следващите най-големи купувачи в Азия, като всеки ще получи 6 до 7 милиона барела през юни, уточниха източници, следящи американските продажби на петрол за Азия. Тайванската държавна рафинерия Си Пи Си (CPC Corp.) също е поръчала 7 милиона барела, които ще бъдат доставени през юни и юли. Американският износ за Тайланд ще нарасне с най-малко 2 милиона барела.

Американеца е алчен, иска всичко за него!! Толкова са идентични с англичаните...лицемерни и нахални до край!!!

Всичко е прекрасно с намаляването на цената на петрола, но за съжаление на международните пазари. В БГ-то сме леТо и цените рИпат....естестнено щото е леТо!

Абе тука упражнения по нефт и газ ли се развиват в коментарите. Убеден съм, че не разбираш какви простотии пишеш? САЩ консумира на ден 20-21 милиона барела петрол, 9-10 милиона барела петрол добива от свои източници, 11-10 милиона барела петрол на ден внася. НА ДЕН. Износа на петрол от САЩ се компенсира с по-голям внос на договерени цени от приятелски държави като Саудитска Арабия, Кувейт /които още си плащат за освобождението от Ирак/ и днешен Ирак. Стратегическия резерв на САЩ постоянно се допълва от внос от приятелските арабски страни - не от собствени източници. САЩ е изключително зависима от вноса на петрол и една война между САЩ и Иран и блокиране на Пролива Хормуз би ги поставило в изключително лошо положение заради рязкото покачване на цените на петрола. От това би спечелила най-вече Русия, защото тя доказано има огромни резерви, но е ограничена от санкции.

Закупуването на ватен газ от Европа е на път да се преустанови. Никой няма да купи повече газ от ватенките и това ще ги довърши. През следващата година САЩ ще изнасят в ЕС втечнен газ на 100 милиарда кубически метра. А и по южният коридор американски газ идва през следващата година. Като се има в предвид, че Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини – това което земята дава даром на ватните маймуни, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на износа на газ ватенките са пълен КАПУТ. Краят на приходите от чуждестранна валута за мурзилките.,Дори и за палмово масло, те няма да иматб пари.

Значи съседът ти има извор вода. Предлага ти да ти пусне тръба и да си имаш вода в къщи, но ти казваш не и нарамваш менците и отиваш на чешмата зад баира. Огледай се колко чешми има в домовете около теб и колко хора ходят с менците за вода и ще си отговориш кога всички ще се откажат от руската тръба, за да предпочетат американските танкери!

Прекрасно, но да го обясниш на нормален......

споко и ти... номенклатурата се е поучила от грешките си и вече има складирана валута в чужбина, а местните мужици може и без долари да си живеят добре.

Товашищи и товарошутки, български красногъзи ботчета, продажбата на газ представлява едва 1,5% от огромният Вътрешен Брутен Продукт на Америка. В бензоколонката Раша този процент е 90%. Ако падне цената и търсенето на ватен газ, поради ориентирането на европейския пазар към други доставчици и зелена енергия, то Раша е с половин задник гола на сибирския студ. .. мани това, ама и вашите дребни копейки ша секнат.

Ватника Милър в свои изказванета мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 150$.

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко. Ватенките вече започнаха да режат тръбите на Южен поток, който искаха мафиозно да прокарат през България, против Европейското законодателство. След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде: Российский концерн «Газпром» проведет ликвидацию и консервацию трубопроводов из-за сокращения мощностей «Турецкого потока» (с 63 до 31,5 миллиарда кубометров в год). Об этом в понедельник, 19 марта, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на материалы компании. Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна

Пламенчо, и що до сега тръбата не изнесе нищо от Азербайджан, Иран, Сирия? Защо не беше завършен Набуко. Но Турски поток се осъществи. Русия достави на САЩ втечнен газ тази година. Само където България отново е губеща. Прост народ-слаба държава или по-точно със същества като теб България винаги ще губи.

само най-заблудените русофилистици в БГ не разбраха, че южен поток не само, че щяхме да го плащаме десетки години, не само, че това щеше да е за сметка на таксите, не само, че трябваше да участваме с държавна гаранция, а и накрая руснаците не ни дадоха и грам гаранция, че ще има газ през тази тръба като дойде ред да си вземаме пълната транзитна такса.... Това си беше измама пар екселанс.

За американците е гарантиран минимум дял от 50% от доставките на газ за Европа, тъй като ЕС многократно е заявявал, че искат енергийна сигурност и дори ще си затварят очите , че газът от Америка ще бъде малко по-скъп-6$ (срещу-5$ на ватния). Европейците могат да си го позволят това защото са богати, за тях независимостта от агресивната азиатска орда е на първо място. Тогава за Вовочка ще му остане только мультики рисовать.

1. Търговията с газ е незначителна част от огромния американски износ от 1.55 трлн.- 1550 млрд . долара и е перо без голямо значение за износа за Американската разнообразна икономика. 2. Но за бедна без развита иконимика Русия - 38 млрд. долара проходи от газ, това са огромни пари – и те разчитат предимно на тях! Кога ли ще престанат да бъдеш суровинна колония (бензоколонка) на Европа, Совковите ватенки? Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Интересно, защо тази бедна, неразвита Русия е най-голямата пречка за САЩ и еврейството. Така наречените санкции доведоха до това, че Русия стана износител на зърно и месо на световните пазари. Ти чифут ли си, та толкова ентусиазирано грачиш за чифутите.

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

Втечненият газ за транспортиране с кораби от Сахалин за който тукашните червени тролни червейчета само кодкудякат (един такъв кораб щеше да разтоварва някъде в Америка) е само формално руски. Той е извлечен с участието на клон на британска компания и Сие в Сахалин. Британците и Американците също притежават и цялото оборудване за извличане и втечняване. И самите ватенки открито си признават,че всъщност, това е поредният срамен проект за Русия: 1. Танкерите са поръчани в Южна Корея. 2. Американско и английско оборудване. 3. Френски мениджъри (никой няма вяра в ненадежния ватен алкохолик). 4. Китайски пари за летище на Ямал… но кой се нуждае от това летище и пристанище в Ямал, когато газта свърши ? 5. Ватенките със срам и позор участват само с една дупка от която извира газта, приличаща на голата им задница… затова пък на българските им глупави мекерета устите им са по-големи и от скважината.

Не вярвах че може да има толкова тъп руски продажник ! Или той се нарича Укро = Урко !? Защото от целия текст е ясно , че тиквата не мисли на български а превежда от руски !

Товашищи и товарошутки, български красногъзи ботчета, продажбата на газ представлява едва 1,5% от огромният Вътрешен Брутен Продукт на Америка. В бензоколонката Раша този процент е 40%. Ако падне цената и търсенето на ватен газ, поради ориентирането на европейския пазар към други доставчици и зелена енергия, то Раша е с половин задник гола на сибирския студ. .. мани това, ама и вашите дребни копейки ша секнат.

Сега цяла Европа ще играем по свирката на американската и еврейска корпоративни глутници ли? Алооо европейски джендър политици, плиткоумни нации - стегнете се.

Европа си плаща за военната защита от Америка. Как се е стигнало до тук........?Отговорите от членовете на масонската ложа.

*

Само прекрасни новини от днес

Германия ще купува известни количества скъп демократичен втечнен газ и ще го продава на Украйна. При украинците всичко трябва да е демократично, докато германците могат да си ползват евтин диктаторски газ

Ясно като бял ден е на всички, че задокеанската Кочина се опитва да пречи заради свой интерес. Но не пречи с пазарни средства (както е нормално на пазара - с цени и качество например), а пречи с опити за "разблъскване", шантаж и крясъци. Подобна тактика винаги и навсякъде има ВРЕМЕНЕН (евентуален при това) успех. Търговията си има практика, натрупана за хиляди години и такива наглеци като говедата ВИНАГИ губят.

В цяла Европа народирте видяха, че фалшивата агресивна Русия не може да бъде сериозен търговски партньор. Като се има предвид, че това е само бензоколонката на Европа, защото ватенките не са в състояние да произведат нищо на световно равнище.

Фирмите които плащат СП2 като се откажат, какво ще направи Германия за проекта?? Нищо!! И тия фирми са европейски не са само германски, Германия по никакъв начин не може да спаси СП2. Тя не участва в проекта.

Няма СП2, купуват на тройна цена от сащ. Китай увеличава обемите от Русия. Кой е прецакан? ЕС в частност ние. Поради силния натиск Русия със сигурност спира кранчино на Украйна. Доню е доволен германците прецакани. Демек свърши им лидерството в ес.

Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко.

Ба и свободния пазар. Свободен, ама само за някои. В последните години само за санкции се говори...

Голям праз!

Най- смешното е, че задокеанската Кочина се мисли за фактор.

Задокеанската кочина не е фактор, но еврейската е.

Как алкохоликът с ватенка Милър се бореше със шистов газ 2005 - Съединените щати произвеждат 32 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е като консумацията на Франция ... 2009 - САЩ извличат 104 милиарда кубически метра шистов газ. Това е като консумиране на Канада. ... 2010 година. Милър нарича шистовия газ "мусор за пазара". Ще цитирам по-нататък: "Така че условията за добив на шистов газ, който да показва нови запаси до края на годината, вече не съществуват-твърди ватенката" Но пшрез същата 2010 год. САЩ извличат 155 милиарда кубически метра. шистов газ. По това време това е повече от консумация на Китай. ... 2011 година. Милър: "Шистовият газ е добре планирана глобална PR кампания, има много PR кампании: глобално захлаждане, биогориво". САЩ извличат 228 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около половината от производството на "Газпром"!!!!!!!!!!! ... 2012 година. Милър се обръща като типична лъжлива ватна фурнаджийска лопата: "Производството на газ в областта Бованенковском месторождении [115 милиарда кубически метра] в ЯНАО е сравнимо с общото производство на шистов газ в САЩ"(тук трябва да се отбележи, че едно е да го има на огромна дълбочина, и друго е да бъде извлечен от там без ватенките да имат разработена технология и огромната сума пари за добива от такива методи. А денги НЕТ.) САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) ... 2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". ... 2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ. ... 2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". ... 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

Санкции на ЕС към държави, които си позволят да направят терминал за шистов газ.