САЩ дадоха оглушителен предупредителен изстрел за Хонконг

Администрацията на Байдън предупреди компаниите за рисковете да правят бизнес в административния район на Китай. Но те и без това вече стъпват по-внимателно там, тъй като разликата с континента бързо намалява. Наистина ли е мъртъв принципът "Една държава, две системи"?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема на САЩ е че изстрела е с халостни. Такива фойерверки са измислени в Китай ама кой да чете.

Това е изтрел в крака .... Не могат да се примерят ,че Русия и Китай са партньори и съюзници и взети заедно ще вкарат САЩ в тупик(задънена улица ;път без изход ) Афро и Латино /американците ще затрият тази държава !!!! Това е настоящият ПРОБЛЕМ...!?!?!? Гледат ,където не трябва !!!

Мерси че ни превеждаш маймунското линго на ватната пропаганда дето зобаш. Ще видим каква песен ще запеете когато Китай прибере Сибир от дрипавия си 'съюзник'.

САЩ дадоха оглушителен предупредителен изстрел с празен огън за Хонконг..

Хонконг трябваше да обяви независимост когато се разделяха с Обединеното Кракство и преди да се върнат към Китай. Сега е късно да го правят. Реално погледнато, сега Хонконг е част от Китай и столицата им е Пекин. САЩ няма да влязат във война с Китай заради Хонконг, ако бъде обявена независимост. Не си струва риска и жертвите, а те ще бъдат бая. Ако САЩ все пак тръгнат на война заради Хонконг, ще искат и съюзници. Бас ловя че нашите ще се натегнат. Представете си - български войници се борят за свободата на братята-хонгконгци. Звучи смешно.

за съжаление е вече отписан, Тайван обаче е нещо съвсем друго и на САЩ на липсват съюзници - Япония, Индия, Австралия (Quadrilateral Security Dialogue). Само Японския флот е 4пъти по-мощен от руския и равностоен на китайския.

Това как да се разбира "Всъщност ако трябва да се обобщи, САЩ предупреждават мултинационалните компании, техните служители и семействата им, че трябва да се подчиняват на законите и че могат да бъдат арестувани" ? Да не искате да кажете , че до сега те не е трабвало да спазват законите и е можело да минат метър щото са мултинационални и американски ? Не е било така поне за компаниите, виж за американските военни по света е дурга работа - те са свещенни крави

Абе товарищ, ако на западните изедници капиталсти и фашисти не им се бяха пръкнали гнилите идеи за самолети, ракети, компютри, автомобили, телевизия, радио, хладилници, космос, атомна енергия, дънки, маратонки, барчета, коктейли, супермаркети, интернет, търговия по интернет, велики географски открития, телеграф, телефон, нефт - добив, обработка, употреба, дъвки, лекарства, самобръсначки, пасти за зъби, парфюми, машиностроене за земеделието, двигател с вътрешно горене, ПАМПЕРСИ, канализация, медии - печатни, телевизионни, радио, интернеет медии, козметика и т.н. и т.н., та рф и кнр какво щяха да правят?

Не знам какъв "товарищ" ти се върти в главата. Ти си от хората дето ако не е някой от Левски значи е от ЦСКА. Работя от 20 години в R&D отдела на голяма американска корпорация и знам как стоят нещата от кухнята, кой какво измисля и т.н. Ти ходи лапай мухите как всичко измисля Мъск и Стив Джобс Интересно защо тогава някой е решил да плаща доста големи заплати на хиляди хора в тези отдели. Сигурно ей така за престиж да се хвали колко хора работят за него. Поработи малко в корпоративна Америка и после давай акъли по форумите Хайде бъди здрав

Коя мацка пише текиви громки заглавия?

Чула е, че някой е пръцнал.....

Явно доста халостни патрони са му заредили в пушката на Байдън. Нека стреля на воля.

САЩ предупредили своите американски фирми,че има опасност ..Китай да започне да се държи като .. ..тях ..като САЩ !!??

Президента Xi на Китайската Народна Република си го премести, а главния министър на администрацията на Хонг Конг си я почеса след това предупреждения на САЩ. Ами да ги закриват всичките американски, британски, евро-съюзнически и джендър глобалистични бизнеси в Хонг Конг, какво чакат още? Колко чисто китайски компании от Мейнланд Чайна чакат с нетърпение да се освободи терен/ниша в Хонг Конг за да се наместят те там бедна му е фантазията на Байдъна. Британците още не могат да се примерят, че трябваше да върнат Хонг Конг на Китай. САЩ, Великобритания и Евросъюзните Колонизатори още не могат да приемат факта, че Китай ги изпързаля така яко заради собствената им алчност. Крайно време е САЩ, Великобритания и ЕС Котило да се осъзнаят и приемат фактите такива каквито са, а именно - не можеш да налагаш собствените си ценности насилствено върху държави като Китай, Индия, Русия а също и други по-малки, но упорито независими държави. След разпада на Източния Блок и на СССР света се нагледа достатъчно на Западно Демократично мега лицемерие, арогантност и агресивност. Цялата т.н. Западняшка Либерал-Демократична сволоч днес е в ужас от утрешния ден. Държави които единственият им актив днес е старата слава на водещи световни общества в свободите, иновациите, културата, и същевременно водещи световни паразити в заграбването и източването на природните ресурси от бившите им колонии или услужливо подчинили се чрез назначени от тях управници на много държави по света (днес България е една от услужливо подчинилите се). Света от известно време не желае да е усложливо подчинен на Клуба на Колонизаторите и тяхната перла в Короната - САЩ. Света не търпи вече арогантното и хипер алчно поведение на Западното Либерал-Демократично Общество и си иска своето срещу ресурсите, които притежава а Запада така жизнено желае и му трябва, защото не е тайна, че това което е днес Клуба на Колонизаторите, САЩ и компания са една тотално изпразнена кофа от към природни богатства и ресурси. И за жалост ние сме отново горди членове в едно залязващо, но затова крайно извратено, крайно подмолно, крайно мръснишко общество.

Той процесът на изтегляне вече тече. Тихо и без речи и фанфари. Те затова китайците бързат да дограбят каквото има, че след десетина години и болтче с гайка няма да могат да изнесат и ще тряба да са на вътрешно потребление само. Пък то основно ориз - ако има.

100+

Абсолютната Истина! Формулирана перфектно! Дано го прочетат повече хора ... (И дано не го изтрие Цензора)

Понастоящем държавата водеща най-активна колониална политика е Китай, а другата съществуваща единствено благодарение на колониите си в Далечния изток е Русия. Опитай се само да си представиш Русия да се изхранва не от износ на ресурси, а от промишлената си продукция - атомни централи, оръжия и каквото там може. Ще се мре от глад..

Можете да прочетете речта на чичо Си по случай 100 години от създаването на ККП. Там той минимум 10 пъти споменава словосъчетанието КОМУНИЗЪМ ОТ КИТАЙСКИ ТИП и още толкова "китайската нация". Като знаем, че комунизма е универсалистка идеология и философия, а чичо Си набляга изключително на китайският национален социализъм, свободният пазар с корпорации, чията основна задача освен печалбата е да работят за държавата! Ами ето ви това, което ви кара да подмокряте гащите вече 80 години - китайски национал-социализъм!

Чичо ти си единствено се интересува как да държи под контрол нацията. Компаниите трябва да работят за него, не за държавата. Комунизъм, социализъм, национализъм означава "имаш правото да слушаш, аз ще реша какво ще ти дам да ядеш".

сигнал дават друг път. Виждат че изпускат кокала и вият. Ама понеже стискат, има вероятност да им го измъкнат заедно със зъбите.

При 22 Трилиона дългове-зъбите им се клатят отдавна... За това е театъра “Коронавирус”...

Ай си одим а

Европа е Стара и Импотентна, но разбира се, визираше Оялите се с Народни Пари, неизбран он Никой в Европа, Централен Комитет в Брюксел!

кравешката империя свърши

Когато видя човек, който пише "потенциялни", вместо "потенциални", да прави анализ на важни светевни проблеми, ми става и тъжно и смешно... И все не преставам да се чудя, кой им вярва на подобни хора.

Либерасите отново ще надува 10 цолови щуцер докато надрусат тикви те, оти нема кинти за лепило и друсалка.

Нека компаниите дойдат у нас, няма да им вземам цялата печалба, 2/3 макс(платено в кюлчета). Обещавам да им давам да правят каквото си искат!

Страните от Эврапэйскый Союз до момента са платили над 1 Трилион Евро на Китай само за Маски и други такива просто медицински продукти от началото на пардемията. Причината, че Эврапэйскый Союз е толкова ДеИндустриализиран, че и прости неща като Маски и Тампони за взимане на проби от носа - не може да произвежда!! Който има Индустрия - е Богат, който няма - сваля гащи и разтваря бузки!!

Дада до тъпака. Целият внос на ЕС от Китай за цялата 2020 г е 383 милиарда долара, а тъпака седнал да лъже нагло.

10+

По-смешното е , че мултинациналните комапнии умрат да правят бизнес в Китай , А когато Тръмп се опита да ги скастри , го изкрахте "расист" и кво ли още не . Смешни ,жалки либерали

според Блумбърг, Китайските банки имат по сметките си дори не 47 000 000 000 000, а 54 000 000 000 000, т.е. 54 Трилиона Долара, та кой лъже?!

Трябва да правиш разлика между юани и долари. Но очевадно си тъпак и това ти е трудно.

много добра разлика между Юана с Лика на Генерал Секретар Другаря Мао и долари с лика на Бен Франклин... Китай има поне 50 Трилиона Долара - това е истината!!

Има грънци. А ти може и да правиш разлика между банкнотите, но не правиш разлика на знаците зад числата. И за да схванеш колко си тъп ето ти линкче: ceicdata.com/en/indicator/china/gross-savings-rate

Тъй-тъй, окупациите от втората световна свършиха 1997 и сега ФАЩ ще санкционира :)) а Нещастници, отново им показаха големият дебел среден пръщ.

От както тоя боклук байдън е президент целия свят се тресе от размирици и конфликти. И това е ФАКТ.

да ти пикая на капчата

и какво е оглушителното тука?? сащ както обикновено губи контрол и пазари и се меси във вътрешните работи на сяка държава която не прави квото хамериканците искат.... ми кат са тъпи и прават бизнес с комунистическа държава кой им е крив?

Да, да , да - мразите САЩ и ЕС и обичате Китай - ходете да слушате китайски комунистически химни, да ядете прилепи и да се друсате с КОВИД! :) :) :) Ла.на Болшинството китайци едва се изхранват, седнали сте тук да лъжете хората!

В класацията за Паритет на покупателната способност НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО: САЩ - 10то място България - 60то място КНР - 78мо място Моля ви господине, спрете да ги пращате в кнр и рф, защото така само ми вдъхвате напразни надежди. Сигурни сме, че е страхотно за специалисти да работят в кнр и рф, но да береш ягоди и да миеш чинии там не е оферта. Слушането на китайска и съветска музика също не е на почит сред суверена. Хубавото е, че в кнр и рф не те подслушват. Не съм чул руска или китайска медия да споменава, че техните правителства подслушват...

че топ Украинките и Рускини отдавна само там проституират!

Китайската КОВИД Партия е най-надеждният ни икономически и политически партньор! Всичките в Брюксел сме Другаре.

май за РРР, т.е. Purchase Power Parity или Доходи приравнени към реалната Покупвателна Сила - не си чувал! Там Китай, така разбиващо води, щото вътрешните им цени са нищожни, че по 8 часа на ден само да пазаруваш, не може да изхарчиш средната заплата. Именно, за това Китайската средна класа има разбиващите 47 000 000 000 000, да 47 Трилиона, долара в спестявания и утре да реши може да си купи цял САЩ и Европа и да им останат пари...

В Китай спестяванията са под 40% от БВП. Т.е. около 7 трилиона долара. Явно някой те е излъгал жестоко. В същото време вътрешната задлъжнялост на Китай е 36 трилиона долара. Та Китай може да купи само такива нещастници като тебе с тия пари.

На вас другарите вродено ли ви е да лъжете или ви учат от малки? За работници не ставате, за изобретатели не ставате, но за лакърдии и лъжи нямате равни. Хайде сега провери по Паритет на Покупателната Способност НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО КИТАЙ НА КОЕ МЯСТО Е? ПО ОБЩ ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НАИСТИНА СА НА 1ВО МЯСТО. Но това е съвсем друго. Т.е. ако бвп на кнр е 1000 долара с него могат да си купят в Китай 5000 кг ориз. Ако бвп на уса е 1500 долара, американците могат да си купят с него 4000 кг ориз. Хайде сега раздели 5000 на 1.5млрд и 4000 на 330 млн! За 47те трилиона е несериозно да ви апострофирам дори...

Китай е 1,5 Милиарда.Може ли някой да ги учи тях какво да правят??? Те са в момента навсякъде по света.Дали на някой не му харесва политиката си е негов проблем.

Може. Китайската ком партия го прави.

те знаят да правят само това.... да се размножават

Ще им строшат зъбите на американците, вече разни дядки започнаха да избират за уж президенти.

Какво ги интересуват вътрешни дела на Китай? Компаниите сами са си поели риска, като са отишли там, след като е ясно, че се връща към Китай. Отцепен от "добрите" Англия и Франция за наркотиците в Опиумните войни, където Китай са искали да забранят наркотиците. И според репортаж на англичани, след тях милионерите там са се увеличили много пъти и трябвало да променят класации за милионери, на такива за над 100 милиона и пак било десетки пъти повече. Това според англичани!

Обаче 50 години трябваше да спазват договора за връщане.

Защо трябва да има договор за връщане? Кога САЩ ще върнат Гуантанамо Бей на Куба, за когото преди са плащали наем?

Ами Аляска?

Предупреждават, че в Кйтай трябвало да спазват китайски закони. Ставало опасно. А това че можете да се окажете под ударите на американски закони независмо къде се намирате, е в реда на нещата. Включително в България, независимо, че не знаеше момчето, че нещо греши.

Каквото и да правят САЩ вече са Бита Държава, като Германия след ВСВ, Китай ги Съсипа не само Икономически, но и Морално с Вирусологичното Оръжие от Ухан на Генерал-Секретаря Другя ЖиЖинПин, чийто мисли, са в Конституцията на Китайската Комунистическа Империя. Чичко Сам САМ си го сложи като позволи на Глобалните Юдею-Семити начело с Кисингер, САЩ да търгува с Комунистическа държава - ситуацията със СССР беше много различна - нямаше икономически връзки!

Китай има 6 пъти по-нисък доход на глава от населението. И даже по абсолютно производство е втора след великите Щати.

а каква е Покупвателната им способност с тоя доход, щото парите си не ги харчат в САЩ, какви са цените в Китай?!

Вируса е дело на ЦРУ. Няма друга толкова гнусна организация по света, която да сътвори подобно нещо. Пуснаха го в Ухан за да отслабят Китай, но типично по американски, не са предвидили усложненията. То не е като по филмите все пак... А комунстическите държави биха били много добре ако не са налаганите вечни ограничения и смяна на режима с удобни от великите свободни демокрации.

Гнусен си ти бе, лъжец нещастен. Кви ограничения те мъчат бе боклук? Кой ги спира да си търгуват помежду си?

Дада, педераст нещастен. Когато САЩ забранят на всички да търгуват със Куба или Венецуела как се нарича? Те не забраняват просто на партньорите си(ебахти партньорството), забраняват и на вражеските им "режими" да търгуват помежду си. Надявам се че не си вярваш, а си платена простапутка пишещя глупостите си за да си плати за смяната на пола.

Ако Кигай и Русия са в по близки икономическш отношения / от Русия ресурси от Кйтай работна ръка/ долара потъва заедно със САЩ и каквито и инструкции да дават американците вече края им се вижда.

Интересно как не са се сетили досега? Мислил ли сте да им станете съветник по външно търговските въпроси? Имате гениални идеи!

Русия никога не е обичала Китай, не ги обичат и сега и няма да ги обичат в бъдеще. Просто си въртят бизнес с тях, нищо повече.

Че то това е любовта в геополитиката.

чичо сам си гледа интереса!

Джо, пак има пристъп на изострена шизофрения)

Защото казва верни неща? Или защото кремълоидното ти мозъче, пак се е инфектирало с пропаганда?

Единствено тъпите русофили тук се кафят на китайците, нищо че те просто биха ви взели органите на мързеливите задници защото за друго не ставате, никой не харесва предателите все пак.

Бай уй предава се нещо което си имал как предаваш нещо което никога не е съществувало ?

Никой не обича 'предателите' щеше да го пишеш на турски ефенди. Но предполагам всички ти казват колко е готино че си гей в американското посолство и те снабдяват с най-добрият, 1000%, американски протеин. Щедри са новите ти господари! Хайде сега да отидеш да изсмучеш нови, ЛГБТК+, топки....

Айде спрете се с тази "освободителна война" която е война за проливите на царска русия бе тъпи зомбита и ако не бяха нашите опълченци ватенките щяха да ядат дървото но нали сте свикнали само да им ближете задните части трудно се отвиква

Единствено тъпите кравароюдейски лизачи тук се кефят на политикаа на САЩ - да унищожава някога проспериращи държави и да ги обръща на ислямистки гета. САЩ нямат приятели, имате интереси, и продажни боклуци като вас са им временно угодни, Не се надявай даже да научат къде ти е държавата.

За съжаление няма подобно предупреждение за някой наш град. Тук 'бизнеса' кипи. Чудно е само когато 'компаниите' ринат рекордни печалби - кой ги губи тези пари??? Такива лоши въпроси няма да си задаваме - повечето компании правят амброзия от ла.на, особено Американските. Ето след либерализацията на нашият енергиен пазар резултатите не закъсняха също. В Украйна вече раздават Ферарита на безработните... Хората искат да помагат, но скапаните китайци не разбират от добро и демокрация. Не могат да разберат също, че света вече си има кой да ги определя тези неща. Да живеят черните и президента на ФАЩ - черния Джо. От посолството на ФАЩ скоро ще ни сложат комичен данък, но масовото затъпяване им отряза клиентите.

Китай е бъдещето и спасението на света. Не се поддават на педерастията, не клякат на и ненавиждат черните, знаят истината за исляма и се справят с проблема, раболиви са, а напоследък водят в откритията в много области.

Краварите отвсякъде ги гонят.

От кравите само фъшкии които допринасят за глобалното затопляне.

Точно обратното, другарю. Пак си чел със задника си. САЩ предупреждава компаниите си, а Китай се ядосва, понеже компаниите могат да решат, да се оттеглят от там.

Много яки имена имат в Хонг Конг - Кевин Ву, Джони Тан, Сара Чан, Джесика Си! Хубави филми стават там също. Колкото до световният капитал, той отдавна е доказал, че е гъвкав и мобилен. Сингапур и Сеул са страхотни места. В Мексико правят мерцедеси и по-качествена Кока Кола отколкото в САЩ. В Тайван са супер образовани и дисциплинирани хора, с много голям потенциал във високите технологии. КНР, САЩ и РФ просто имат много ракети, самолети и подводници...

Единственото спасение е всички Западни фирми да се изтеглят от китайската комунистическа кочина и те като няма откъде да крадат технологии и останат стотици милиони без работа ще се сринат за две години. Народът им ще се вдигне и ще разкара червените си поробители веднъж и завинаги.

беше то, когато крадяха технологии. Много от новите открития в математика, квантоваи шитни, медицина и т.н. сe откриват от китайци в Китай. Преди бяха откривани от изтекли китайски и руски мозъци в краваристан.

Май тъпак, като тебе не е чел имената на американските нобелови лауреати. Руслямски и китайски имена има само кухата ти тиква.

И къде ще идат? В Африка? Щото онея са много работни? Или в България? Свети Боко го няма, и няма кой да ги опази от гадните ни комунисти и мангали. Китай имат технологии и пари да купят каквото и когото поискат. Ето преди няколко дена любимата ни анти китайска медия дето им четем глупостите писаха как китай са купили ноухау и оборудването за шотландско уиски, за 3 милиона. Даже не се налага да крадат рецептите. Ходи в САЩ да клякаш и да лапаш по-лесно черното сирене.

Да ти ебем и заглавието. Написано все едно САЩ заплашват Китай, а реално Китай прави каквото иска и трябва., а клякащите джендъри предупреждават собствените си компании да внимават. Толкова с могъществото на братята ни. Могат да диктват какво да правят на мижитурки като Боко червея.

То си беше ясно. Поне сега хонконг щото китайците са много отворени ще залезе и трафика ще се поеме от Сингапур. Топ!

Странно... Правителството на САЩ предупреждава американски компании, да внимават в Хонг Конг, в отговор на което, Китай заявява, че ще вземе твърди мерки, ако САЩ и се меси във вътрешните работи??! Че от кога пък, американските компании станаха вътрешни работи, на Китай??!

пиндосите са проблем на всяка държава, няма дърважа по света в която да не серат и да мажат по стената

А бе глупендер, тук става дума за САЩ и Китай, къде намесваш твоята Русия??!

"Потенциялни " е ново дъно в БГ журналистиката.

автора е потенцялен * с тоя кликбайт