САЩ блокират достъпа на китайската компания "Хуавей" до американски доставчици

Китайското правителство обвини Вашингтон, че се стреми към "технологично превъзходство"

Обратно в новината

Коментари - САЩ блокират достъпа на китайската компания "Хуавей" до американски доставчици | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-важното е,че Китайците вярват в себе си а ние изгубихме доверие във всичко ,от там те имат толкова огромен прогрес а ние живеем още в илюзии.

С каквото и да ни тъпчат главите Китай е най-прогресивната нация в света, видях го лично същите си с посещението си там ,те просто работят и не въртят чалъми и номера като западноевропейците и американците.

и кво виде там бре умниче проевраZийско .“?!..начи поднебесните ориZoядни бачкери нема да пускат в Китай ..Гугъл..Фейса ..Инстаграм..Тиутър и т.н.т.. а искат да вършеят как си сакат на Zапад ...я ми кажи некоя китайска песен или иZпълнител ..некоя китайска книга ..театрална постановка ..филм..класическа муZика ..балет ..модна линия ..самолет като ербъс или боинг на който лети целио Свет ...кажи ми некой китайски спорт ..Zaщото всички гледаеми спортове като почнеш от футбол..баскетбол..волейбол..хокей..художественна гимнастика ..бокс ..напоследък и напоследък МММ -UFC са евопейски или Zaпадни творения ..всички високотехнологични иновации идват от Zaпада ..модата ...парфюмите ..коZметиката ..най хубавите коли и т.н.т. са Zaпадни творения ..с какво ше ни привлечат поднебесните кинкалерии :))) ..най престижните университети и научни институти пак са Zaпадни ..медицинската апаратура и тя също ..другарю товарищ ..ама то не става само с приZиви ..дайте ни и ние евраZийците да гепим некоя технологийка ..

Що се отнася за Китай, тука има хора или платени тролове които или пишат глупости или пропаганда за която им се плаща. Всичко което произвежда Китай е копирани, за какви китайски патенти говорят тука. Може да има някакви, но не са съществени. Производство на чипове в Китай: мъка и некадърност. Ако правят нещо, го правят на стари технологии и там имат проблеми. Преди години бяха объркали един чип за Apple. За да не загубят клиент, им го произведох безплатно. Хвърлят много пари, но не могат, имат проблеми. Да не говорим за новите, всичко внасят от САЩ. И ако русо-кито-троловете не вярват, защо Китайците сега квичат като САЩ им спряха новите технологии? Нали са много напред, велика са и правят всичко. А Хуауей, изцяло се развива като краде технологии. Прогреса им започна като откраднаха един рутер на Cisco. Сега за мобилните, всичко крадат от Apple. И пак не могат да го докарат. Всички чипове които влизат в телефоните на Хуауей идват от Американски фирми. Когато Трамп спря чиповете за ZTE, за две седмици ZTE обяви съкращения и банкрут. Америка трябва да спря износ на всякакви технологии за Китай и Русия. За два месеца и двете държави са в каменната ера, там където принадлежат.

Най-важното е,че Китайците вярват в себе си а ние изгубихме доверие във всичко ,от там те имат толкова огромен прогрес а ние живеем още в илюзии.

ФАК америка ВИВА КИТАЙ!!!

Това свободният пазар е голяма работа. Ама трябва да е свободен само за тях. Повечето коментиращи явно не знаят, че хуавей инвестираха 20 млрд в производството на чипове. Това е само те. А другите. Това са повече пари от колкото Европа е наляла досега в Украйна.

Китай е клиент номер 1 за много американски компании, това означава верига от фалити в Америка.... хахахааа

Крайно време е САЩ и Запада да спре износа на технологии и ноухай за Китай и Русия и тези двете неандерталски държави да слезнат на земята. Китай прекалено много си повярва. Всички им беше дадено наготово, научиха ги, почнаха да копират каквото могат и си помислиха че разбират нещо от технологии. Няма нещо което да са измислили, всичко е копирано. Хуауей също е изграден с крадени технологии. Русия е безнадеждна, примитивен режим, примитивна държава. Имат само едни ядрени ракети за които технологията отново е крадена от САЩ. Китай и Русия трябва да разберат какво представляват.

Китай от няколко години е номер 1 по патенти в цял свят! С лозинги не става ,ърябва и здраво бачкане!Разбра ли , американски робе!

Много ясно! Даже късно го направиха. За Ковидарите само преобладаващ пръст! Като си платят на света за чумата, от която загинаха милиони, тогава. Само в БГ над 38 хил. загинаха заради техния Ковид - компенсация = 0. Аре у лево!

Е, сега като цъфнат и вържат и китайчетата. :)) Както викаха англичаните "Те имат повече нужда от нас, отколкото ние от тях." :))))) Пък и руснаите цъфтят и връзват благодарение на санкциите. :)))

Жълтите хухавейци добре да си помислят следващия път когато решат да подкрепят Рашка говняшка! Да не се опитват да хапят ръката която ги храни! А тя е технологиите и поръчките от американски и европейски компании. Без тях за няколко години половината ще умрат от глад - както е било преди западните компании да си преместят производството там. А за свободния пазар и икономика, ке е честно и кое не, можете да виете колкото искате! Най-честно е да бомбиш чужда държава и да си гласуваш в парламента как нейната територия е вече твоя!

华为 Хуа Вай Ударения на У и А Бъди по-точен!

САЩ забравиха кой им държи дълга!!! Китай има 1,3 трилиона долара държавен дълг на САЩ! Ако решат да си го поискат, кво става със САЩ?! ХАХАХА

Ако решат да си го поискат?! Да не мислиш, че отпускат кредити без да искат да им го връщат? Да не мислиш и че Китай няма американски кредити?!

Държавния дълг няма как да бъде изискан предварително, ако си плащат редовно. Това не сте ти и банката, където има клауза, че могат да изискат всичко предварително. Научете ги тия неща, за да не се излгате. И най-голям американски дълг Държеше Япония последния път като праоверявах. Китай бяха под 5%. Не ми се търси пак.

Имам чувството, че някой се ебава с Америка или иска да я затрие с тези простотии! Както си направиха китайците КС (космическа станция), така ще си направят и заводи за разните му там компоненти! Трагедия няма. Много конспирации ми се въртят в тиквата и е време за една ракийка със салатка, че при мен стана надвечер! Ай наздраве!

Какво става с пазарната икономика и свободната конкуренция?! Хайде бе джендърски промити мозъци?! Нали все всичко е правилно от САЩ? Къде е Демокрацията?! Защо силово защитаваме своите корпорации/олигарси е правилното/ от конкуренцията?! Това ли са ни ценностите на "Свободния" свят?! Каквото не ни изнася, е лошо?! И веднага го забраняваме, включително и свободните чужди и собствени медии!!! Е, затова няма да си купя Айфон, компания с 270 млрд. Долара кеш, с които може и си купува правителства, ниски данъци и влияние в света!!! Смятайте колко реално струват телефоните -не повече от 150 долара!!!

Да това са. Сащ копират 1:1 кнр и така трябва да бъде. Все пак вашият идол мордехай леви -маркс е казал, че комунизмът ще победи първо на запад.

Точно това е Демокрацията, а не онова в учебниците. Същото е с пазарната икономика и свободата. И трите са мит за наивници.

Защо изписвате името на компанията като невежи? Или го пишете на латиница, или го изписвайте поне приблизително както се изговаря ~ Хуауей или Уауей, с ударението на а!

ХуйВей?

Световната електроника ще се раздели на три технологични посоки: Американска, Китайска и Руска. Всяка от големите страни ще произведе своя технология, така че да не зависи от останалите. Първоначално тези технологии ще са съвместими (заради общите интелски процесори от които тръгват), но в последствие ще станат умишлено несъвместими. По същия начин както направиха различни напрежения на електрическите мрежи (220 V - 110 V) и ширина на влаковите релси, мерните единици (см - инч) и прочие. Лошото е, че крайния потребител, на който не му пука за геополитиката ще бъде принуден "да вземе страна" когато си купува лаптоп/телефон/софтуер. И цените разбира се ще се повишат (вече не можете да купите от където и да е), а качеството ще падне (защото ще правят нови заводи, с непознати машини и неопитен персонал).

Империята на злото в на последни издихания.

Скоро краварите ще се изнасят на тълпи към Мексико, че на студ, глад и медицински фашизъм не се търпи. А Тексас има референдум за независимост тази година.

от Епъл и Самсунг, по същия начин както може да се разфасова един Епъл в Китай и да се копира, може един Уауей да се разкости в САЩ и да се разбере кое как е. Неприятни са жълтурите, няма спор, но пък никой не им е виновен на американците.

Свободен пазар по американски..

Не може цял живот свободния пазар да е еднопосочен. Или става двупосочен, или става несвободен. Заучените фрази и престорената синофилия не променят китайската склонност към поголовно копиране - чиста кражба. И без това според вас в кнр се произвежда всичко, едва ли на хуауей са им притрябвали продукти на интел, куалком и андроид...

666 вече определя кой ще купува и кой ще продава.

USA, не ще Хyявeй

Много ми е интересно как под такива новини разни русоидни болшевико-сталинисти започват да реват за свободата на пазара. Я да си е п* майчини.

Ма кво ви е виновна Русия Като Америка сама се затрива. Скоро бунтове в големите градове в Америка.

Та тая работа върви от 5 години. При посещението на Боко като министър председател в САЩ една от темите бе натиск върху България за изгонване на Хуавей от страната. Сам че мобилните оператори са с оборудване от тази фирма и работата не става по сценария на американците.

Та кво викате за Тайван.....

А у нас кога?

То и европа наложи санкции на Русия амаа ко стана .....

Май наближава времето в което американското производство ще се релокира и Китай ще остане с …. Нищо :) после е въпрос на време да се върне 50 години назад

Бе чак с 50 няма да е, ама 20 -30. Китайците си повярваха и забравиха кой ги храни.

Хаха и кой ще бачка, американците ли? В света няма кой да работи, не е само в България. Запада знае само да си седи на задника, да приказва глупости че имал права и някой друг да му бачка.

Аериканските фирми губят. Китайци сами ще си правят чипове.

То да не са деца, че да си ги правя сами. Сами не могат да направят елементарни неща, какво остава за процесори и друга сложна електроника.

Сащ - страната на корпорациите. Ако не бяха спрели Huawei, Samsung и Apple щяха да са зад тях. Всяка марка, различна от Samsung и Apple, която стъпи в Сащ бива унищожена със знайни и незнайни доводи. Същото се случи и със ZTE навремето. Затова и Xiaomi не продават официално телефони там. Това е демокрацията - върл комунизъм!

Глупости на търкалета. Що не съсипаха Хонда и Тойота, които на практика унищожиха американската автомобилна индустрия? Мау все страдат компании които уж продават продукти, пък се късат да шпионират. Точно zte ги хванаха със шпионски софтуер в оборудването, хуавей и те не са невинни хич.

Хайде сега да хванат и на Майкрософт и Гугъл шпионския софтуъер и да им забранят продажбите !

Брех тия Пиндосански щати се едно ЦК на КПСС слушам и гледам. Знаем как свършват тия работи накрая. Китай ще понесат известни загуби и затруднения за няколко години след което вече Пинодстан само ще гледа тъжно отстрани. Реквием за една умираща квази-империя.

Тези търговски войни са много търпеливи. Сега Китай и в частност Хуавей да си спре трансокеанските кабели от и към САЩ. Самите Китай да забранят износа на чипове, включително и от Тайван. Не на последно място да сложат процентна продажба на iPhone в Китай…

Достатъчно само последното и Епъл ще "цъфне"

Колко далече е от търговската война до бойни действия ? нали затова са войните - да решават икономически казуси с други средства ?

ㅤ

Свобода и демокрация в пълния им блясък. Къде сте, козяшки философи, да обясните колко е правилно това?

Хуявей отдавна имат собствени чипове.

Всъщност нямат. Ядрата идват от Арм, производство беше в тайван, дизайнът в САЩ и ЕС. Собствено нямат почти нищо, както и деугите китайски фирми.

Я виж на картата къде се намира Тайван.

Нали са толкова напред с материала че сами си разработват и правят чипове... Какво толкова, щом са токова добри колкото твърдят в рекламите си значи няма да имат проблеми. За останалите ще има повече чипове в кризата, което е добре за пазара.

Другарят Си и компартията, затова са заделили 2 трилиона долара за електронната сфера в Китай. По програма до 2027г. всичко в страната в сферата на хардуера и софтуера трябва да е Made in China за да се отърват от сащисаните изнудвачи. Повече от тия санкции, ще пострадат корпорациите на Сащ, които губят най-големия пазар в света, ама това си е техен проблем.

толкоца за сводобните пазари и конкуренцията:)

Какви свободни пазари с Китай бре :) Китай официално краде и не му пука а сега циври….

Всички крадат, ама вече настъпва момента в който почват да крадат от китайците. В момента всичкото читав инжeнерен и дизайнерски състав отиде да бачка за чайниците. Поглднете последния авто салон в Китай - Тесла, Ауди и Мерцедес и БМВ са като Лада на Детройт мотор шоу.