Съдът на ЕС: Генното редактиране на растения е изключено от правилата за ГМО

Разрешаването му ще постави началото на нова ера на "ГМО 2.0" през задната врата, смятат еколози. Биоиндустрията обаче е на мнение, че методът ще увеличи издръжливостта на продуктите

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ЕС: Генното редактиране на растения е изключено от правилата за ГМО | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основно ГМО-то в Европа идва от Украйна!

Най ми било -"Генното редактиране на растения"! Смях в залата

Ето така си отиде здравият европеец - с гласуване. Печалбите на корпорациите се оказаха по-важни от здравето му. После 30 години ще отричат, че има връзка между здравен проблем X и яденето на ГМО 2.0 растения ("няма данни"). Накрая ще признаят, че все пак може би здравните ни проблеми имат някаква връзка с ГМО... но - новото ГМО 3.0 получено по друг метод ще е напълно безопасно, гаранция!

Един друг път!

Нали САЩ се нуждаят от пазари, затова сега Европа се унищожава.

Аре честито! Ще хрупате ГМО и скакалци, докато конвенционалното земеделие не бъде унищожено заради регулации за щастливи кокошки, въглеродни емисии, изкуствени торове.

Не бъркайте ГМО-то и скакалците. ГМО-то като се употребява правилно е чудесно нещо. Пробмеа с ГМО-то е алчността на големите компании които пряват простотии. Иначе лично аз предпочитам да ям ГМО-пшеница пред наблъсканата с хербициди при съвременното зeмеделие.