Сачева: Ще подкрепим "праг на достойнството" за минималната заплата

Минималното заплащане трябва да е равно на 50% от средната брутна работна заплата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЧЕВА, ТРЯБВА МИНИМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧАС, ЗА ДА ИМА ГЪВКАВОСТ И ДА НЕ МОЖЕ РАБОТОДАТЕЛ ДА ИСКА НЯКОЙ ДА ОСТАНЕ ОЩЕ ПОЛОВИН ИЛИ ЕДИН ЧАС ИЛИ ДА РАБОТИ ИЗВЪНРЕДНО В ПОЧИВЕН ДЕН И ДА ДАВА НЕЩИЧКО НО ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО ПО ЗАКОН.

Gugnelid

Ще подткрепите на Борисов папура! Като държахте всички лостове се подигравахте на хората, сега ще се мазните! МАРШ!!!

Мазна корумпирана свинкя!

Средна работна заплата при ЖАН БСП - 2$, 3.20 лева! Средна работна заплата при БОЙКО ГЕРБ - 950$, 1500 лева! Ръст 475 пъти! Пак гласувайте за БСП, за "достойни" заплати! Мухахахахахаха!

Ръст 475 пъти! Ефект: 0 Факт: 11 години управление = най-бедни в ЕС С това ли се гордееш бе ? Мухахахахахаха!

едно е да тръгнеш от 0, друго е от минус 1000.

И да подкрепите, и да не подкрепите, на никого не му дреме. Освен на герберастчетата, които преди с пяна на уста искаха да разстрелват протестиращи и се кълняха как ще си преизберат Боко, а сега с пяна на уста се кълнат как ей-сега, всеки момент Боко внезапно пак ще се върне във властта.

Предизборната пародия на Гробарите ... 11 години спахме за да се събудим УЖ когато видяхме че клона на който сладко спахме се счупи и никой не иска вече с нас. Друг е въпроса че никой не чете предизборната програма с която се явиха на последните избори където беше предвидено брутално увеличение на всички местни данъци и такси , но това е друга история. Всеки човек който има глава на раменете ще отчете един факт а именно че част от увеличение на печалбите на една фирма е увеличение на цената на продукцията и то не винаги това е на база себестойност. Ако всеки увеличи цените за да вдига печалба ака да вдига заплатите накрая ще получим едно голямо нищо. Защо? Защото дали ще си купите 10 кг сирене със 650 лв или ще си купите същите тия 10 кг със 1000 лв вашата покупателна способност няма да получи така жадуваната промяна. МРЗ преди била 300 лв и сега песента на гробарите е че я били вдигнали двойно само че гробарите не казват когато е била 300 лв МРЗ каква е била цената на ток, вода, тел , лекарства , основни хранителни продукти нали? Те ви казват НИЕ вдигнахме МРЗ двойно и ви дават една гола цифра , но вдигнала ли е тази цифра реално вашето потребление те не ви казват :)

ТАЯ и достойнство ? герп и нормалност? Боже ...

Какво достойнство има в това държавата да забранява някому да се труди срещу заплата под Х лева?!

Цитат: ".... Според КНСБ е необходим национален план за действие по директивата, с който страната ни да достигне 70 на сто покритие с колективни трудови договори. В момента е около 30 на сто...." Преведено на БГ език това означава че " синдикатите " толкова са обеднели че сега търсят помощ от държавата за да може административно да ги посеят във всяка частна фирма където досега не са били желани. Незнам защо никой не задава въпроса към " синдикатите " ... Колко от вашите представители в частни фирми са назначени на висок административен пост в тези фирми и ако един " синдикалист " е назначен като шеф на офис или шеф на отдел или начални производство то какви права защитава този " синдикалист " правата на собственика или правата на обикновенните служители на фирмата ? Освен това за всеки нормален човек е пределно ясно че Синдикати като такива които има в развитият свят в България няма и скоро като гледам няма и да има. В развитият свят Синдикатите са трън в очите и на държавите и на собствениците на фирми. В България " синдикатите " стоят и си пият кафето на една маса с Тиквата от Банкя , Васил Велев и Киро от Разград. Кви права и на кой защитават там те си знаят , но едва ли са правата на работещите. Последно: Заплати се вдигат в една фирма не когато синдиката пожелае или държавата а когато икономическоро развитие на фирмата и наличието на мозък у баш-шефа позволяват. Ако увеличението на заплатите ака разходите надвишават приходите увеличение на заплати се прави на база съкращения и икономията се инвестира в увеличение на заплатите на останалите там.

Всяка заплата под 1000 лв е престъпление. Всеки подписал, да получава под 1000 лв е съучастник в престъплението. Няма такова митично същество в женски род - тя, държавата. Държавата си ти самия!

Престъпление срещу кого бе, льохман?

Сачева , що харчиш парите.

за 11 години управление най бедни и мизерни, що правихте през това време

А, някой от синдикалистите от миманса, да си е задавал въпроса, защо повечето работещи се осигуряват на минимална заплата?! Работниците на минимална заплата, обикновенно са длъжници към кредитори за бързи кредити, или изплащат издръжка поради развод! По този начин, като взимат пари на ръка, осигуряват собственото си съществуване! ЧСИ, не могат да вземат от минималната работна заплата на работника! Така, работника и работодателя се чувстват добре, губеща е държавата, но по нейна вина ....

"обикновенно са длъжници към кредитори за бързи кредити, или изплащат издръжка поради развод!' т.е. крадците, лъжците и тези който не могат да се държат като МЪЖЕ, а ощетяват децата си с издръжката дори не са виновни... тя държавата виновна. това ли ти е тезата

ок. подкрепяйте. Аз давам толкова. Останалото смятам да ви го даде тези дето са подкрепяли този закон. Ако не - прав ви път. Никой не е длъжен да работи при мене. Като остана без хора - тогава ще му мисля. Предлагането определя цената.