С посредничеството на САЩ Либия отново отваря петролния си сектор

Изглежда е постигнат либийски консенсус за разпределение на приходите от продажба на черно злато, след като добивът в страната спадна 10 пъти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ в никакъв случай не бяха организаторите на свалянето на Кадафи и последвалата гражданска война. Те не се интересуват само от петрола и пет пари да не дават колко хора ще загинат. Тези миротворци кравари.

Само да кажат какъв ще е процента на САЩ при продажбата на либийския петрол или по точно какъв процент ще дават американците на Либия за да могат последните да си продават петрола.

Правилно е да попитате какъв е процентът на САЩ при добива, не при продажбата. Същият процент е и в Русия и в Саудитска Арабия и в Ирак... За ваше съжаление съвременните технологии за добив на нефт са западни.

Пак американци ако има война винаги те са замесени- Ако не ги пускат американците 5 години извън страната светът ще стане по добър и без войни-

Мими в Либия няма американски военни, има руски и турски.

Американците пак замесени. Сигурно пак нямат изгода от това? Европа пак спи.

Ами тогава,г-н Тиквун- беж при твоят приятел Дони Перуката и му искай да се изплати дълга на Либия към България на стойност минимум 2 000 000 000 USD. Или ппоне 20 години да плащат и на нас " справедливо разпределение" на печалбите за разработеното находище от "БулгарГеоХим" през 80те години. Или поне да не плащаме онези бръкми - F-ките,които договорихте...Ако това го направиш, може и да те оставим на власт още 4-5 месеца....Ама ще стане като онзи дълг на Ирак към България, който го опростихте заедно с твоят колега-агент Гоце преди някоя и друга година....

Обама много се харесваше на някои хора ама онова време отмина, свиквайте с перука без перука това е положението.

Дали е с перука или без перука, на мен ми дреме на ку...трето. Важно е да си плаща задълженията. Иначе " болен здрав носи...Ама "...не е виновен този който яде баницата,а този който му я дава... А този с перуката...както показват фактите последните 4 години...май е по-удобен на онзи без перуката....

"Справедливо разпределение на доходите" За САЩ най-много. Щото са най-справедливи.

и се пак, войните по света, проведени от "миротвореца" -негър обама все пак ще се окажат печеливши... за определени "сили", а найвече "среди", а???? :-))))

Млък, неграмотнико!

лоша новина за путин

"Резпределението", като при златото в Челопеч - 0.5% за държавата, може би.

САЩ са големи миротворци и хуманисти - това Либия, Ирак, Венецуела, Сирия, Иран... има ли нефт, се борят за свобода, демокрация, права на човека, толерантност... И най-им е жал, че Русия не е баш, баш демократична и е агресор.

Гледаш ли си статистики за БВП на Ирак при Саддам и сега? Ако не си, е добре да замъчиш завинаги, че някой няма да издържи и ще те мацне през русоробската антибългарска уста.

Гледал ли си статистики

И ЩЕ БЪДЕ ! ЩОМ НЕ СА ДОПУСНАТИ РУСКИ ИНТЕРЕСИ ! ! !

Е те за това беше целия зор кой да гепи нефтеното кранче, а разпределението на приходите е ясно всичко е при големите акули либийците да го ..... знаете какво.