Коментари - S&P Global Ratings: България вероятно ще влезе в еврозоната през следващите 2 г. | Бизнес.dir.bg
назад

S&P Global Ratings: България вероятно ще влезе в еврозоната през следващите 2 г.

Липсата на редовно правителство през следващите няколко месеца може да се превърне в пречка, констатират обаче в бюлетина на "Ес енд Пи глоубъл рейтингс"

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - S&P Global Ratings: България вероятно ще влезе в еврозоната през следващите 2 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

22 век

вероятно ще влезе, казал оптимиста вероятно няма да влезе, казал песимиста руски кавали не пускат в еврозоната, казал реалиста!

Бихте ли уточнили стойността на вероятността?!? Щото ни предлагате твърдение, което се колебае в границите на вероятност от 0.0000001 до 1, примерно :) Или с други думи - престанете с обещанията, т.е. с вероятностите и дайте да говорим по същество.

АкоБългария приеме еврото, то паричните политики на Европейската централна банка ще е онази, която ще определя паричната политика. И понеже са важни големите икономики с огромни дългове, то пари1ната политика ще е ориентирана към тях, както сега. Няма как да е иначе. Но и това е политика на огромни дългове на тежки големи икономики. За България това е прикачване към банка с кръв, но отемане на сърцето, което я придвижва към икономиката ни. Зайче със сурце на слон не може да жиовее като зайче. Не може и като слон. То става прикачен субект, който няма собствен живот. Това искат за България. Престъпление към България е да приеме еврото сега. Това е нарупение на основен икономически принцип. Това би било дело на дебили, които са овладели България и ЕС. Примерите за държави, коит не са приек еврото са все добри примери - Швеция, Чехия, Дания, дори Швейцария е подобен пример и печели то франка си. Ако беше се напъхала в ЕС и в ЕВрото... Дори и България е добър пример, защото ръстът на доходите е от най-големтие в ЕС, макар да иам драма с най-бедните. За сравнеине държави с малко население и дребни икономики, които са приели еврото: Словакия, Словения, Португалия - някой може ли да ми каже дали е чувал нещо за тях през последнмите 10 години?! Не - те са зайчета, които са прикрепени към кръвоносната система на слоновете и просто висят като баласт, но нямат собствен икономически живот. Парите на са само наличност, те са най-вече обращение и именно индивидуалното ползване на валутните инструменти е важно. И е вано простакът да разнере, че това, което му нушават, че курсът на лева бил фиксиран към еврото и за това било едно и също - е лъжа. Кърсът е само един от десетките механизми, по които работи една валута. Останалите са изключително важни за икономиката. Тях ги губим генерално, ако ни вкарат еврото! И това води до зависимист и загуба на индивидуалност на икономиката. В Гърция скачаха от балконите, за да се оттърват от икономическата безиходица, в която ги вкараха!

Нали виждаш от изнесената статистика накъде се е засилила Еврозоната? Е, нашето място определено не е там.

Ами Словакия има по-голям БВП от Унгария, която е с форинт например. Да не говорим за Австрия с малко територия и население.

да е в близките 5-6 години ! . и май хич не ни трябва евро...има много капани "в еврото" ! . да видим как ще мине ...глобалната буря ...която се задава..и ще бъде нещо страшно !

Къде е референдума? И абсурдните обяснения на КС, как народното събрание не можело да решава. Кога се влиза и дали се решава от хора и най-нормалното е да сме и ние. Не след, където и 100 години след, е след и нищо не противоречи. Не при, защото е дори технически невъзможно да е като събитие.

го очаква света до 2030 година, че ..само ни е до евро ! . майката си е ебало това, дето са "начертали" глобалните шахматни сатрапи ..майката си е ебало !

Каква агенция, какви 5 лева. Някой българин на служба там написал преразказ по новини на някоя бг тв.

Обадете ми се като влезете в Еврозоната. Че чакам от умрял писмо.

Не. По скоро ще има БГ ЕКЗИТ !По далече от този разпадащ се джендарски Евросъюз .

ЕС няма да се разпадне. ШОПландия ще се разпадне. Затова няма да може да влезе никога в Еврозоната и Шенген като пълноправен член.

През далечната 1989г в НРБ беше извършен реакционен контрареволюционен преврат и законно избраната народна власт беше свалена. В резултат настъпи реставрация на капитализма, беззаконието, безправието и социалното неравенство. Капитализъм от най-дивашкия и варварски тип, достоен за романите от 19 век на Чарлз Дикенс, Виктор Юго или Емил Зола. Както подобава на всеки уважаващ себе си капитализъм, в България бяха създадени 2(две) основни социални прослойки: 1-2% олигарси и приказно богати капиталисти-уроди тип чорбаджии-изедници и останалите 98-99% роби, скъсани скъсаняци и бедняци. Тези 1-2% паразити до ден днешен си живуркат сладко, готинко и щастливо за сметка на останалите 98-99% нещастници. Въпросните 98-99% бедняци бяха закачени на голите рибарски куки от кукловодите(наши и чуждестранни), да чакат светлото капиталистическо и евроатлантическо бъдеше, когато и те "щели да станат богати" и да "забогатеят". Разбира се, много хубаво и готино забогатяха тези 98-99% роби, дето още висят по голите пропагандни рибарски куки и още чакат от умрял писмо, т.е. да забогатеят и те, горките. Ще забогатеят, ама някой друг път, в шестък да речем. Към днешна дата, април 2024г, тези 1-2% български капиталисти-паразити точат зъби и лиги и отсега още щастливо предвкусват как с въвеждането на еврото още повече и по-хубаво, с кеф, ще дерат, стрижат, доят, скубят, гърбят, ограбват и направо през гащите ще шибат останалите все още ни живи, ни умрели, прости, слабоумни, клети, бедни и мега страхливи български роби, които съставляват 98-99% от днешното колониално БГ-общество или това, което все още е останало от това общество. Щото все пак не бива да забравяме, че при капитализма няма въобще никакво общество - имаме пълен хаос и разпад на обществото и всеки е сам за себе си. Всеки се спасява поединично. Красиво, нали?

виждам разбира се! ес е втората икономика след сащ, и доста пред китай!

В следващите 2 години, вероятно може и да влезе, по-вероятно в следващите 5 години, а най-вероятно няма да влезе в следващите 20 години, ако ЕС все още съществува.

Не ни трябва нито "еврозоната" , нито еврото !!!!

А най-хубавото е, че теб никой не те пита ватник нещастен :) хахаха

бай Тоши ли беше избран законно бе боклуко червен :) хахахахахааха

НАй-хубавото в цялата история е, че комунизма, който е най-малоумната форма на управление умря и повече никога няма да се завърне

Мунчо, точно в капиталистическите държавиима най-силно гражданско общество, при комунизма всеки се оправяше по отделно за себе си с "връзки". Важеше правилото "Ако някой е човек на някого, той е наш човек, а ако някой не е човек на никого той е просто никой ". Корупцията през комунистическия режим беше форма на съществуване във всички слоеве на обществото.

И ти вместо да строиш бункер на село си тука и просветляваш? Ама, така малко крипитчно, без да изпадаш в подробности... :))))

В абсолютно всички смрадливи, пропаднали, капиталистически кочини дискриминацията по всички възможни параграфи, признаци и критерии си е нещо напълно в реда на нещата. Дискриминация, робство и фашистки практики са лицето и визитната картичка на днешния корпоративен либерал-фашистки капитализъм от англосаксонски тип. При капитализма човешки права няма и не съществуват - то няма как и да има такива права, след като самият капитализъм е всъщност робовладелски строй по своята същност и съдържание, а всички обикновени хора на наемния труд са просто роби, чийто живот не струва дори пукната пара. Най-широко разпространената дискриминация в условията на сегашния, див, варварски, уродлив, "либерал" капитализъм от англосаксонски тип, за колониална България пък да не говорим, където е истински ад, е дискриминацията по възраст. Изритват те и те изгонват от работа още на 40-41 годишна възраст, максимум на 45. Щото по англосаксонските "стандарти"(възприети от всички фашистки капиталистически кочини по цял свят) на 40-45 си вече в предпенсионна възраст. Капиталистът-робовладелец наема на твоето място някой млад роб на 20-25 години, не за друго, а за да му плаща 4-5 пъти по-малко отколкото на теб. Този младият роб като мине 40-42г също бива изритван от своя робовладелец-капиталист, който го заменя с друг млад роб, и те така - този цикъл си върви цяла вечност. Не дай си Боже пък по някаква причина да останеш без работа на 50 или над 50 - отиваш директно в гробищата, защото посмъртно за теб на такава възраст абсолютно никъде не те искат на работа - дори и като уличен метач, чистач или боклуджия. Ако искаш отивай се оплаквай на арменския поп. Ама иначе пък соросоидните ЦРУ-медии по света и у нас от зори до здрач, а после от здрач до зори 24/7 365 дни в годината промиват мозъци и ни убеждават колко хубаво, прекрасно, готино, мило и много окейско нещо било капитализма в днешния му вид.