С колко ще поскъпне животът тази зима?

Говорят Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори и само с 10% да поскъпне, това е катастрофа за болшинството от народонаселението и ще доведе до увеличение процента на бедните и крайно бедните. За пенсионерите не говоря...тях бог да ги прости...

И какво излиза, инфлацията е поне 20% на годишна база! Защо не може да се коментира под новината за "Бизнесът алармира: Трябва внос на работници, иде срив на чуждите инвестиции"? Да живее свободата на словото! Да, ще продължава да емигрира народа, докато статуквото ще внася работници с тирове.

Ще поскъпне нали трябва да има икономически растеж.

Понятето СТЪКМИТИКА, бе поредното добро хародно хрумване за подигравка да другарите. Същите обаче сериозно са го превърнали в нАУка и се вживяли да ни я разесняват...

СТЪКМИТИКА да се чете СТЪКМИСТИКА - нещо като статистика, ама още по измислено -> стъкмено - т.е. удобно наредено

Демагози...

20% повишение, и то за България и хората на това детедже означава катастрофа и революция!

Айде стига 30 години ви слушам, как сме щели да се оправим и да живеем добре! Да оправиха се и живеят добре 10% от българите!!! Дядо ми, пра дядо ми и неговия дязо също са слушали и за дъжаление вярвали че ще се оправи държавата, на доживях и аз да се надявам и вярвам ...

Олигофрени, ВИЕ изгонихте инвеститорите с ваще кражби и ченгеджийски зависимости към Д(п)С!!! * Възнагражденията в България нарастват, и то значително ?! Така ли ? ремонта, на ремонта нааа рееемонттттааааа от Лили, Пепи и Таня #ГеПиГейт

обяснят! при 83% взимащи под среднат как се получава средното число?

Елементарно. Парите които фирмите изплащат като заплати се делят на броя на работещите и се получава над хиляда и двеста лв. Има една прослойка висши държавни хрантутници, и високо платени мениджъри на големи фирми които вземат две трети от парите за заплати. За тълпата остават трохите. В белите държави по света използват методики които дават много по-реална представа за средната работна заплата. Като например колко хора получават минималната, колко до седемстотин лева, колко до хиляда, колко до хиляда и петстотин и т.н. Тежестта която има всяка от тези категории при определянето на средната заплата зависи от това какъв процент от работещите влизат в нея. Да кажем че от хиляда до хиляда и петстотин вземат десет процента от хората. Тогава тази заплата ще влезе с десет процента във формулата за изчисляване на средната заплата. Изчислена по тази методика средната заплата в България вероятно ще се окаже седем , осемстотин лева, и това ще бъде реалната средна заплата, но тя не върши работа на управляващите.

Има и по-прост начин да се придобие доста по-добра представа за реалното положение, отколкото средния доход. Например раздекането на две еднакви групи на цялото население, едната с по-високи, а другата с по-ниските доходи и се разглежда това, тази сума, която е точно на средата. Друг също така прост к лесен начин да се придобие по-добра представа е, като де изключат първите и последните, да ремем по 10%. Защото ако вземем например 100 човека, от които 99 получават да кажем примерно по 500 лева на месец, тоест по 6000 лева на година, или 594000 лева за година, и един, който е взел да кажем 99 406 000, то излиза, че всичките 100 са получили 100 милиона за годината, или на всеки доходът му (средният доход) д ... МИЛИОН за година!!! Тоест, че всичките 100 са милионери - това като средна величина, и това, разбира се няма нищо общо с истината! Но ако се направи бърза сметка по друг начин, например по горепосочените, се получава реалната цифра, реалният им доход.

над 20% поскъпване на живота..... Работодателите не искат умеличаване на осигурителния доход......искат отпадане на корпоративния данък.... Заради алчността на работодателите пред целия преход и намаляване на процента на осигурителните вноски....пенсиите закъсаха... Докога работодателите ще диктуват в свой интерес съдбата на милиони хора?

Но не дават,то от пролетта цените са двойни,а зимата сме,,въпрос на оцеляване,,особено пенсионерите.Защо от нова године и пенсийте не индексирате,а вашите заплати непрекеснато вдигате .А КАК МОЖЕ САМО ,,ТЪПИ ДОГОВОРКИ,,С ВЕРИГИТЕ,В ПРОВИНЦИЯТА И ПО СЕЛАТА НЯМА ВЕРИГИ ,ТА ХЛЯБА ДА СЕ КУПУВА ПО СКЪПО.

В България хората трябва да започнат да шибат т.н. работодатели през панталоните където ги срещнат!

С тоя премиер толкова...

... по-зле.

Боци пак ще дига кръвно. Ама сега е надиплил още някой милиард , та може и да го понесе айдука му с айдук.

Бой по главата на простия народ. Има даже още мегдан за увеличения. Това си е надробил, това ще сърба. Нали се гласува за по-малкото зло. Ето ви го - да ви е честито, защото вие си го избрахте!

Зимата на 2012-та цена на газ 699,10 лв. Цена на парното - 83 лв. Хляб - 0,90 лв.. Сега - цена на газ 457 лв. Очаквани цени - 95 лв. парно, 1,30 лв. насъщният.. С 250 лв по-ниска цена на газа Газпром ли вдига цената? Газпром ли вика УРА от увеличението на приходите от ДДС в бюджета? П.П. - за три пъти по-ниското ДДС за лотарийните билети и "игри на щастието" си четете сами..

А КЪДЕ СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПРОЧЕТАТ ТЕЗИ ДАННИ,А НЕ САМО ЗА ОЛИГАРСИ ДА РАБОТЯТ.ВСЕКИ ДЕН НАРОДА ,,ТРУПА ГНЯВ,,И САМО НЕ МЕ ОБВИНЯВАЙТЕ ЗА КУРНИ.ЩЕ ВИ НАКАЖЕМ ИЗРОДИ НЕНАСИТНИ,СЪЩО КАТО БСП

Ама очаквай да те изтрият,защото е жестока цензура,мен ме трият често с неудобните питания

С 20% само тази зима,ами за следващата?!!?? Хипер инфлация ли започва да има,в криза ли влизаме,та има такова голямо увеличение на цените?!?!!?? Заплатите едва са мръднали,а цените станаха тройни само за една година,какво става?!?!!? Нали сме в икономически подем,къде го този подем,защо доходите ни не се увеличават,а се сриват?!?!?!?

Животът бил поскъпвал!? А защо си мисля, че отдавна се е обезценил! В смисъл че цената му е ниска, а не че е безценен. Някой да не се обърка!

Дигат цените и увеличават помощите за кой?- за мангалите. А работещите бедни нещо няма ли да получат?!

Администрацията и циганите и герб пак са на власт и затова са помислили.А ние в частния сектор,,САМО РАБОТЕЩИ БЕДНИ,,НИКОГА СИНДИКАТИТЕ НЕ НИ ЗАЩИТАВАТ

Да се вдига всичко с много докато тоя прост народ не се сети че е време да счупи тиквата на боко тъпия

Супер...., зимата ще изпукат бая пенсионери а на пролет сериозна група младежи ще имигрират тласнати от мизерията.....

Стадо щъркели ще мигрира на Юг

Казаха, че има рекордни добиви пшеница , защо увеличава хляба, а от там и всичко, в което има брашно. А водата и парното са си отделно - там КЕВР има думата.

сбогом еврозона. 3% инфлациа е нарушение не маастрихски критерий. проваля се плънъ на управлеващите за ерм 2. ура другари.

Кой ти каза че официалната инфлация ще е над 3%?

Бе тия как ги правят тези сметки? Като сумират увеличението на всички стоки ли? При 30% увеличени на газа има 10% увеличение на парното, 2-4 % на хляба, 1% на тока и т.н. Това прави средно увеличение около 5-6% защото всяка от тези стоки има определена тежест в разходите, но не определя общата тежест.

"... 2-4 % на хляба..." Ето кой не си купува хляб. На закуските увеличението е средно 15 %, та на хляба ли само толкова малко!?

Нали на поповете ще им вдигнат заплатите, те ще ни вдъхват увереност в светлото бъдеще в рая.

Живот ?? Сигурно има някаква грешка в заглавието, по-скоро препитанието или оцеляването

Има грешка, да, трябва да се чете "мизерията поскъпва с хх %"

повлече със себе си хлябА, НЕ хлябЪТ... Не минава ден без грешки тук.

Спокойно, затова пък идва топла и мека зима право от Русия!

Каква зима? Хляба вече поскъпна с 30 процента!

Получават субсидий,,за бентлита,,Който получава евр.субсидий да няма право да вдига цената на житото.Е жестоки са управляващите спрямо бедните българи

Kenn1111

20% процента е доста занижено казаното за увеличените разходи.Така че при замразеви зарбати това си е направо катастрофа.