С два документа България и Гърция затвърдиха отказа си от руски петрол и газ

София и Атина подписаха два важни меморандума - единият за възраждане на нефтопровода между двете страни, но със старт от Александруполис, а другият ще осигури солидарност в доставките и съхранението на природен газ

Обратно в новината

Коментари - С два документа България и Гърция затвърдиха отказа си от руски петрол и газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въшлива политика!

Продажбата на България продължава! Петрола ще е от същия производител, но вместо да тече от Бургас към Александрополис ще тече обратно, а някой ще гушка комисиннички за сметка на Българина - Данъкоплатец! Събуди се БЪЛГАРИНО!!!

Гърците отказват на документи а всъщност купуват руски и ни го продават като евроатлантически с надценка разбира се. Докато има балъци ще има и тарикати

Петрол,газ ... си идва отново от Русия за невежите които не знаят и никак не са малко. Разликата е,че минава през посредници и затова цената стана двойна и тройна.Защото някои правят не милиони,а милиарди за сметка на невежите човеченца които не знаят това.

"Силните създават съюзи (империи), слабите влизат в тях." Много точно казано.

Ох, да се загрижат и те за тази енергийна стабилност, че стига сме обслужвали само чужди интереси. Дано всичко това да еза добро. За мен бъдещето е да 100% да си набавяме газ от нашата си страна, имаме достатъчно залежи... ще се отрази положително и на икономиката, и на въздуха и на всичко...

Идиоти взели пари а хората не ги мисли!

Хайде сега да пофантазираме:))) Пренебрегваме съюзите в които участваме НАТО и ЕС. Лукойл блъска руски горива на пълни обороти. Точим само руски газ, АЕЦ блъска енергия на пълни обороти само с руски ядрени пръти:))) 1. Санкции за България от които ще ни се завие свят. 2. Крах на банковата система за 3 месеца.3 Край с всякакви европари и иск за връщане на вече взетите десетки милиарди. 4. Безработица и инфлация до небесата - национална катастрофа. Няма да ни спасят пазарджишките чушки и добруджанската пшеница:))) Няма армия, която да тропне с крак. На гол тумбак - чифте пищови:)))) Ненадерталци с ток, който никой няма да купува и с горива, които никой няма да купува. Блокаж на страната по вода, въздух, в банковата система и в търговията. Българския екзит хич няма да прилича на британския:))) Някой осъзнава ли какво представлява България и колко тежко зависима е икономически и военно от Запада?:)))) Някой осъзнава ли какво означава за една зависима страна да смени глобалната си позиция и от другата страна да има за съюзник мастодонт, затънал до коленете в кал? Русия не е Петербург, Москва и още десетина големи града:))) Русия е тресавище от мизерия, народ, който тъне в нищета и от който едва 10-15 % имат нормален живот. Но, това си е техен избор, защо да е наш? И те могат да си продават ресурсите на Китай и Индия и някак да се изхранят, ние какво можем да продаваме?:)))) Освен пищовите от голия тумбак и лозунгите си;))))) Бог високо, Китай далеко:))) И Китай няма да си мръдне пръста за нас, защото Запада му е най-важния пазар. Не мужиците, а Запада:))) Та, да спрем да фантазираме глупости, а да се опитаме разумно да минем през проблемите - без крякане на изток или на запад:))) Защото и в двата случая ще си останем с крякането. Националния интерес изисква да спазваме правилата на съюзите в които участваме, за да оцелеем. Заслужаваме управление с разум.И ако имаме шанс, след години, когато света стане отново нормален, да обърнем очи към един по-нормален Изток - защото там сега е всичко друго, но не и нормално. След толкова много години демокрация и мрънкане за всичко, ние не осъзнаваме какво означава наистина ненормален живот. Забравили сме. Дървените москвичи, двата вида панталони в магазина, празните рафтове и скучния, окаян животе в пропаганда и илюзия за светло бъдеще. Забравихме тънещата в лукс номенклатура и събитието, обикновен човек да мине желязната завеса, за да му падне ченето от живота там:))) Китен, москвича и на палатка с буркани:))))))))))) Мощ:))) Слънцето грее и на душата на окаяния човечец му е хАрашо:)))))

Очаквам всики фантазьори да си налеят минусите;)))) Идея нямам откъде се налива тъпотия в човешките глави - сякаш от друга планета:))) Знам,че Москвичите и Ладите са супер коли, ама гледам - не ги карат много:))))))))))))))))))

Ми да, карат не нови лади и москвичи а трета употреба хлопел немска счупендия, голф пета употреба немска чикия, и все от тия употреби спанску, талянски, френски минети и тук-там английско-американски клозет. Гъзен тъпанар.

Ала ала вгз се е ала. Русия била тресавища? Добре, а защо описа, че България е на гол тумбак чифте в гъзак? Значи си тъп пърдящ гъз! Чакай ти Русия да фалира, докато гъза ти пърди от глад.

Манипулирането е висш пилотаж и неб не ти се получава. Просто преливаш от пусто в празно.

Путин трябва да получи орден от България ,за свободата ,която дойде при нас !!! Така преди доста години Горбачов направи същото.Тук разликата е ,че сега обаче Русия фалира и ще се разпадне на пет държави !!!!! КРЕМЪЛ закъсняха ,толкова им е милиционерския акъл .. Но БЛАГОДАРИМ на Путин...

Харакири си направиха....за сметка на потребителите.

вярната новина е : "отказват евтин руски газ и петрол, ще купуват скъп руски газ и петрол"... От посредници... Като всеки свестен евро глупак :)

Никога не са квичали толкова жално изменниците русо.сифилистици !!! Свърши ограбването на българите от Кремълската шайка ! ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ !!!

Сега започва!

виж цената на парното

Не знам какво подписват, но знам, че фактурите за парното тази година са +50% спрямо миналата (въпреки топлата зима и намаленото на 9% ДДС). За цените на храните в магазините не ми се говори. Мляко, хляб и т.н. Отказа от руските енергоносители е по-голямо наказание за българите отколкото за Русия.

ЩО ЗАМОТА ТАЯ НОВИНА ДОЛУ В ЪГЪЛА???

А с колко документа ще затвърдят отказа си от руско участие в гръцката освободителна война и руско-турската освободителна война ?

СА СКРИЙ БЕ, РУБЛО! А ВИЕ КОГА ЩЕ НИ ПЛАТИТЕ ДАНЪК ЗА АЗБУКАТА, А?

И повече ще ти нацъкаме. Щот си проз. Щото си същия лакей като тия след 1944.. Ама задника е друг! А! Скоро ще честваме Левски. Та той така е казал - който ни освободи, той ще пороби. Сега просто преместваме зависимостта си, не се избавяме, ама гънчиците ти не го разбират...

Веднага когато ти платиш на гърците за 80% гръцки букви в нея и... пак на гърците за 20% глаголически букви от Кирил и Методий, пратени във Великоморавия от... Византия.

Учудвам се, че вие не сте запознат с новите новости в историческите анализи, а именно, че не Русия, а Америка ни е освободила от Турско робство, а след това и от Руско.

КОШ. ГОЛЯМ. От 6 метра! Най-смисленият коментар от всички. И точно в десятката на десятката на сфинктер на двата идиота - гяурският овчар и данайският афро-циганин

За едните укросвине България е готова да скочи от 99 етаж. А всъщност от угодничество пред САЩ и в по- малка степен в момента пред ЕС15. Както бащите им са се кланяли на СССР. Както дядовците на фюрера. Прадядовците на султана. Преди това на василевса. Кучетата си се кланят, а керванът на историята си върви поне до скоро. До 2050 българите няма вече да са държавно образуващият етнос. И край. Да му мислят кюрдите и ромите.

ДЖУДЖЕТО КАТО РАЗБЕРЕ, НАПРАВО ЩЕ РАЗЖАЛВА ФАТМАКА ДО СТАРШИНКА)));

КАКВО КВИЧЕНЕ В РУБЛАДЖИЙСКИЯ ДИР! МУУЗИКААА!

Грух трух

НЕ МИ ПУКА ЗА УКРИЯ, ОЩЕ ПЪК ПО- МАЛКО ЗА МУЖИКИЯ ХАХАА

ДАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ДЕ - ФАТМАКА ПЛАЧЕШЕ ЛИ , ДОКАТО ПОДПИСВАШЕ? ДА НЕ Е СЧУПИЛ ПИСАЛКАТА?

А пазарния принцип? Не може да купуваме, откъдето ни е най-изгодно, така ли?

У АЗИАТСКАТА КОЧИНА- ТАМ ДА ПИТАШ ЗА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП, ДЕА КОПЕЙКАТА....

Грух грух

Имаше такъв лаф - ела тука маминото - гладен ли съм? - не мама, студено ти е... Щом ни наредят да сме неутрални, ще сме неутрални ако трябва и на тройна цена. Иначе Урсула ваксината ще скръцне със зъби, няма да дойдат очакваните заеми, опа..евро субсидии и едни наши хора ще останат на сухо. Не може тъй егоцентрично да се разсъждава.. Че има и една подпорна стена да се дострои, на Ковачки едни централи да се довършат. . За толкова време дето всичко реве че нефтопим бил монополист. Ами ей я Румъния, Гърция пък като се замислиш Иран е на същото разстояние колкото и Финландия - 3000км. Ами пратете бензиновози, в вомента там горивото е на около 10-12 цента за литър бензина. Пускат на 1/3 акциза при вноса на тоя бензин и готово. Ако им отърва на високи цени и никви клиенти да си седят лукойл.. Да, ама не както казваше един водещ. Без значение колко про западно настроени са псевдокомунистите и техните пръкнали се демократ партии, все цуцат от такива като Лукойл. Същото важи и за западна европа.. Та сега мама.. големия брат ни казва че е студено и ще рупаме жабета и скакалци...Не щото трябва. А щото ни е казано..

Когато с декларации се сменя фактическото географско разпределение на газовите и нефтенитенаходища комисионните са много високи.

Овчаров???

Руската олигархия е стиснала с железни клещи българската икономика и измъкване няма, каквото и да пишем или да си говорим. Това е...... освен ако НАТО не разбие кочината руска в близките една, две години.

В България мразим укросвинството дори повече от Луков марш.

Не мой без да мразите, а руски?

А вие насраните корумпирани подлоги само обичате... да убивате. С това са известни укросвинете, с това се хвалят - убийства, колко хора са избили.

Тук нормални коментиращи няма!!Само рубладжии...

И различно ли е от заДоларлизачи и заЭвросмукачи?

Аз с кой протокол да се откажа от Лидл и Техномаркет!?!?!?

Ходи в Берьозка,няма такива цени!?

Със сигурност е един от най- интересните и различни магазини в България.

Не излезем ли 200 хиляди пред президентдтвото, МС и по цариградско, Мунчо ще продължи да гази конституцията, като луда крава телето си. Инпийчмът! Абе на български: Да го изритаме като краставо магаре от президентството!

Безидеен трол

Знаем че си трол Ватник!!

Аз съм бунтовник, защото ватенката в България я наричат още бунта. Та аз съм бунтовник.

Колкото и да обръщаме курса на лизане, то всичко си тече по старому. Плямпат глупости, подписват ненужни хартии, с цел да оправдаят високите цени на продукта. Ние пак сме на грешната страна на договора, но с такива управници, ще духаме супата.

Все едно да нямаш крава и да искаш да пие мляко.

Ами може да не искаш да имаш точно крава, но да имаш пори за кравеферва, за много крави, и да си купуваш млякото, бе! И да решиш да плащаш, дори да предплатиш и изкупиш млякото от кравата на краваря за година напред! Затова точно преди много години са измислени папите! А ако краварят не може или не иска в един момент да си изпълнява договора - ами има и други Слави и кравари…

Гърция се къса да купува Руски газ, България пък купува Руски газ през посредници, обаче заглавието кърти. Може да се говори само за отказ от суверинитет и писане на фалшиви анализи, статията е показателен пример.

Не е важно дари газът е руски, аверикански или от Марс като произход, бе тъпак! А на каква цена го купуваш (вкл. с доставката, съобразно качеството ме). И още нещо - газът е на онзи, който то е купил (ПРЪВ)! Ако тякой го е предплатил или се е договорил, той може да е негов, да му е притежател ДОРИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРОИЗВЕДЕ, бе тъпак! А да не те обременявам да ти обяснявам и за закупуване на опции и квоти и промие, че е много сложно са го вденеш! Има около три дузини фирми - големи играчи та този пазар…които изкупват големи количества и после ги препродават и разпределят през годините! Те какви са според теб, бе идиот?

Нищо няма за вдяване, истината е проста, газът е Руски, точка. Вие пишете и се държите като шизофреник, обиждате. Какво да коментирам с хора като вас? И без това нищо не ви се разбира.

Когато някой го купи - например ти., тогава още ли и руски, бе идиот! Когато отидеш на пазара и си купиш банан (щото си прост като маймуна - с извинение към маймуните), от Гърция, той още ри е гръцки, бе тъпак! Какви неща трябва да си обясняваме тук!

Това е последния път когато ви отговарям, защото просто няма смисъл да се спори с прасе, накрая се омазваш. Когато си купите Руски газ, той вече е ваш, а парите отиват при Руснаците. В крайна сметка важно е къде отиват парите, колкото и посредника да има, Русия накрая си получава парите. Така че, за отказ от Руски газ не може и дума да става, ОТКАЗ има само в мечтите ви, псевдо пропаганда и анализи, а и на сбирки на ПП и ДБ. Мен лично ме интересува цената, дали е Руски или Камбоджански не ме интересува. По чисто географски причини и къде са най-големите запаси и находища на газ, с Русия трудно някои ще се конкурира. Вие си лайте, на никои не му дреме.

Путин е наредил ненужният газ в Русия ,да се втечнява и да се пие ,като безалкохолно към водката !!!!

Не, наредил е цяла Европа да инвестира в инфраструктура за нефт и газ. Натикаха ни го навътре в зеления преход.

Ако не бяхме в тоз глупав ЕС ,да не диктуват какво да правим,нойната в Украйна въобще нямаше да ни засяга. Щяхме да получаваме евтин петрол и газ и да си кривим калпаците,а не като сега да се мотаме като пате в кълчища .

Турция не е част от санкциите.

Говорим за европейски ценности, за подкрепа за Европа, за война … и виждаме как бавно и сигурно вървим срещу собствените си интереси на народ, икономика, природа и държава. И се питаме дали страната ни е дадена на управленски мутри, които да действат в свой частен интерес срещу изпълнението на поети тайно ангажименти.

И още неща да обясня в прав текст на Радев, Борисов и шайките и клакьорите, “експертите” и троловете им, че ми писна да им слушам тъпите лъжи и манипулации! Когато човек иде са си кухи нещо на пазара - ябълки, домати, круши,…, газ ТОЙ ГЛЕДА 2 важни неща - качество и цена! Когато отиде бай Иван или Пена на пазара си купува и избира по ТЕЗИ 2 основни критерия - да му свършат работа според възможностите (парите, бюджета)! Интересува ли се ОТ КЪДЕ СА? Да, по няколко причини - предпочитано е да българско, от район известен с добрата си продукция и че е наш, … И сега най-важното - сред като човек си купи - български, турски, румънски, сръбски,…, руски ябълки, чушки, домати,.., газ, ТЕ ВЕЧЕ СА НЕГОВИ!!! Не са понече нечии други - български, руски, турски,…Те са негови!!! С произход от Еди къде си!!! Обяснявам толкова бавно и подробно заради огромната тъпа спекулация на шайката за РУСКИЯ ГАЗ! Когато се сключи ДОГОВОР - ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ или СЛЕД като е произведен даден продукт и ресурс, или ГАЗ от купувам, ТОЗИ ПРОСУКТ ВЕЧЕ НЕ Е НА ПРОДАЛИЯ ГО, А НА КУПИЛИЯ ГО! На човек или бизнес му дреме на шпайдела какъв газ ползва или с какъв газ се топли, а ЗА КОЛКО! И е факт, че Цългапия е закупувала газ ПОД борсовите цени единствено и само по времето на Кирил Петков и Асен Василев! И то по време на война и криза, когато изродът Путин ни спря газа НЕЗАКОННО, по дългосрочен договор, който изтичаше!!! Това е истината! И Гешев да не продължава да се прави на убита лисица а да разследва и повдигне обвинения за откраднатите само от търговията с газ руски подлоги и мошеници в България!

Интересно дали Кристалина ще те назначи за приемник?

Ти ако осъзнаеш колко си прост веднага ще "решиш проблема" Кардинално. От високо

Само за убийства мислите.

С грък да правиш алъш вериш,загубил си предварително.

Особено будали като нас, дето винаги правят грешния избор

Американският агент колко е щастлив. Предател на родината е гнусно нещо, но военен предател (натовски генерал) е позор.

Щом България е НАТО? Виж Атанасов, Гяуров, Бонев, Бориссов не са НАТОвски, но са генерали.

Български. Както е в нато, "утре" може и да не е. Но пак ще е България. А ако говориш за бат наско Гнома той с две ръце е натовски и антибългарски.

Импуйчмънт на президента.

Когато си роден да пълзиш, ще си останеш червей или охлюв! Защо народа избира все най-големите си задници да го представляват политически, икономически социално!? Защо никой не мисли за икономика - да вкарва в БГ това което е изгодно за БГ, а не което е казал някой педераст в Европата или хамерикански дъртак!?

Нали точно това правят. С Гърция и Турция се търси начин да се заобикалят санкциите, защото нас като православни и славяни ще ни следят, а те могат каквото искат да правят.

Русо.сифилистиците ,надминават всякаква оценка, за тяхната необразованост ,глупост ,злоба и зависимост..Тези същества / за радост Русоробите у нас са 8 %/ не различават добро от зло ,истина от фалшификат .....Но най - ужасното е ,че те са станали национални предатели ,без да го осъзнават ..За платените от Кремъл ,както и да е ,но за останалите ,които се водят българи е катастрофа !!!!!!

Никой не е платен. Русофил се става по убеждения.

С нацистите русофоби има, които се навъдиха. Напълзяха изпод забраненият им бокЛуков марш.

Не знам защо Дир ми изтри коментара? Какво толкова опасно има да кажеш истината. Та навремето ако си спомняте този проект за нефтопровод Бургас-Алексардрополис отиде в канала заради екологични притеснения и граждански протести. Какво се промени от екологична гледна точка, че проекта изведнъж се възроди и стана демократично екологичен. А дали ще има граждански протести отново срещу проекта и тръбата се пита в задачата? Сега си задайте въпроса кои НПО-та и т.н. партийки удариха балтията на проекта навремето и какви ги вършат днес същите НПО-та и партийки.

О, има разлика! При първия вариант Русия щеше да построи тръбата за своя сметка - сега ще си делим кинтите с маляките и ще има едни комисионни... А иначе и тръбата, и трасето ще са същите.

Защо Радев активно учавства в свалянето от мафията на очевидно най-доброто управление на България през последните 77 години - правителството на Кирил Петков, с всичката му неопитност ? За да нямаме пак и редовно правителство, и парламент! През всичките години България купуваше по-скъп газ от борсовите цени - и при Борисов, преди правителството на Кирил Пенков, и при Гълъба на Радев, след правителството на Петков! Именно ПРЕКРАСНАТА работа на правителството на Кирил Петков позволи българският бизнес да е конкурентоспособен и затова България бе за пръв път ПЪРВА в Европа по икономически ръст!!! И това са фактите!!! Само за няколко месеца при Петков и Василев те направиха много повече за хората, отколкото Мутрата да 12 години, плюс Гълъба на Радев вече 2 години! Нали уж бюджетът им щял да разбие бюджета и държавата, бе, че дефицитът щял да е над 6-7 %! Що тогава и вие него го изпълнявате, не внесохте друг - уж защото сружебно правителство не можело да прави по-дългосрочни планове, а недоразумението на Радев, който с откровените си лъжи и глупости директно вреди на България (като Радев) в полза на Путин (като Радев) ни дрънка да) 30 годишни програми в енергетиката (където традиционно се крадат милиарди всяка година от Москва и подлогите й в България), и дефицитът е 2.9 %, тоест под 3 %!!! Незабавен импийчмънт!

България ВИНАГИ купуваше газ с отстъпка. Отделно ГАЗПРОМ и днес плаща на България транзитни такси. Заври си тъпотията и лъжите знаеш къде.

Питай си началниците защо всички питаха и се чудеха преди няколко години ЗАЩО България КУПУВА НАЙ-СКЪПИЯ ТАЗ, по-скъп и от Германия от Русия, бе идиот! Всички помним как Мутрата Борисов орева орталъка и след това тръбеше как щял да елиминира ПОСРЕДНИЦИТЕ! Нещо си развил амнезия, или си прост трол?

Изходил си се яко неподготвен, както и повечето тук! Ако имаме редовно правителство, трябва да се подпишат някои документи, които са в ущърб на България, а са приети от тези, които възхваляваш. Приличаш на оная бабичка, дето минала покрай кладата на Ян Хус и питала - Що го горите тоз, баби? Някои отговорил - Ами студено му е и му напалихме огън. А бабишкела съчувствено сложила събраните си съчки, думайки - нека баби, нека ти е топличко ...

Казваш резил, а? На Ян Хус на баба му хвърчилото. Кой мислиш плаща таксите за БАЛКАНСКИ ПОТОК?

И позвам да зареждам бате, гръцка нафта :)

До 2025 я камилата, я камиларя - може пак да обърнат посоката на нефтопровода. За разлика от българските политици - тяхната резба е в една и съща посока - лява. И още - заглавието трябва да е в смисъл нещо добро за България, а не на кого ще навредим (може би). И през соца прости си бяхме, прости и си останахме.

Може ли пояснение за какво е минусът?

В България демокрацията винаги някакси е изисквала да сме във война с Русия. Скоро Неофит да не му се наложи да ляга на релсите, че влаковете с български граждани от руски етнос да не тръгват...

В България демокрацията е привнесена със бой от запада - в смисъл в техен интерес. Това обяснява защо въвеждането на западната демокрация в България винаги е изисквало да сме в конфликт с Русия. Демокрацията, ако не идва отвътре, не се получава.

А ритуално газоцелуване направиха ли? На дебелият американски г@з?

Правилно. Нямаме достатъчно тръбопроводи. Виж деца има повече от необходимото, особено от българския етнос. Затова инвестираме в тръбопроводи, а не в децата.

Щеше да е много смешно, ако не беше толкова жалко.

Сега остава само да го свържат с гръцките нефтени кладенци и нямаме проблеми!

Всичко е свързано другарю..

Браво! Стриктно изпълняваме нарежданията

Започнаха с голям апломб и бодряшки възгласи. Да не завършим с позор, хленчене, оправдания и унижения като след Първата и Втората СВ?!

“ С два документа България и Гърция затвърдиха отказа си от руски петрол и газ” Румен Радев е вече доказано войнолюбец и шарлатанин! Войнолюбец е, защото лишавайки Путин от устойчиви приходи от руския петрол и газ всъщност отлага по-бързото постигане на мира и края на войната! А е шарлатанин, защото България не може без руски газ и петрол, без него “ще се мре, яко ще се мре”, ако не тази - но другата зима! И е шарлатанин защото така или иначе гада и петрола, без който България е бил руски, е руски и ще е така или иначе руски, през посредници!!! Импийчмънт за този! Войнолюбец, шарлатанин, мошеник и разединител! Язък му за двете американски военни академии, дето е завършил, и за огромната му - само негова и на съветниците му - военна и всякаква компетентност! Този стана бетер Борисов - едно говори в България на лошия материал и точно обратното навън!

Подизпълнителите. Услади им се комисионни от тръбопроводи на нашите джигити.

колко поколения ще страдаме и ще плащаме сметката заради продажността на тия подлоги!

Българският етнос до две поколения няма да е вече образуващ държавата. Така, че още малко. После кюрдите и ромите да му мислят.

Хас мукар путиняги! поняли?

30 процента от световните запаси, понял??

ще си останат за винаги в земните недра, неразработени. Понял?

Вече са разработени. Затова и Русия гледа смело в бъдещето. Путин мина седемдесет години. Колко ще продължат тези санкции? Отделно Китай сам по себе си ще замести ЕС, все пак. Русия не иска да продава нефт и газ. Това го опитаха.

Нищо не е разработено. Добре, че бяха европейските комании да им вадят ресурсите, че руснаците с двупотопните си технологии нищо не могат да разработят. Вчера евро парламента забрани продажбата на коли с двигатели с вътрешно горене след 35-та, като се очаква дори пазарът сам да изхвърли ДВГ-тата 5 годин след това. Всички тия тръбопроводи, които е строят в момента, до 10 години ще са пълни с водород, произведен от соларна енергия в Африка. Обаче палячовците още говорят за петрол и несметни богатства :)