RWE открива евро сметка в Русия за плащане на газ

Важно е да се превеждат парите в договорената валута и така трансакцията да се смята за приключена - според инструкциите на ЕК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние ще плащаме в пъти по-скъпо заради нашата американска проститутка.

ще направи ЕС след като е наритан през колената и още много неща ще прави.

Кирчо - Кирчо що спиш Виж по простите от тебе кво правят На тебе само пушки и пищови са ти в главата Не знаеш и не можеш да управляваш държава

какви времена доживяхме Американски комунисти да ни управляват!

Булгаргаз кога? Или някой вярва на приказките на Канадеца за 2 кораба?

tonk11

Що да са приказки бе? Ще дойдат 2 кораба. И некой милион комисионна ще падне. И на гърците некой лев ще платим за транзита и разтоварването. Къв е проблема? И на МЕТ ще си платим някой милион комисионна.

Ще почнат ли да плащат по договора с "Газпром", или ще продължава опорката, че Путин едностранно ни врътнал кранчето ?

Като искат да му плащат би трябвало същото количество помощи да пращат и на Украйна.

Може да, а Украйна колко газ ще им даде ?

Русия никога не е искала от България да се плаща директно в рубли, а да се открие сметка в Газпромбанк, където превод в евро/долари да се конвертира незабавно в рубли по курса за деня. Напъните на Кирчо и Кокорчо са за едно няма нищо, но последиците са катастрофални за цялото българско общество и икономика.

Почти е така, но сега Путин промени техниката на обръщане на валутата в рубли. Преди курса го определяше посредника/брокера/ а сега ще се търгува на Московската борса.

Не е вярно Пак си плащаш в евро или долари, но парите трябва да влязат в Русия и тя да ги обърне в рубли. Целта е САЩ да не могат да блокират/откраднат парите. Курса на рубла та не е от значение Важното е да е сигурно че парите са в Русия, а не са блокирани. В момента Русия праща газ, клиента плаща, но има риск парите да бъдат блокирани от САЩ. това е проблема - САЩ

Ги попука

Това е ЕС и рано или късно разпад.

Преди или след Рузия? Путлерастите имат едно предимство, че само един казва какво ще се прави, а в ЕС всеки дърпа за себе си. Та може и да е преди Рузия.

В кенефната медия на продажното нищожество прокопи, ни вопъл ни стон. Аз не съм го отварял тоя парцал от месеци, но ми стана интересно като официоз на краварите.

Абе знае ли някой как върви плащането с РУБЛИ? Последните дни не съм следил форума, кажяте ака знаете, моля.

По план.

А Киро Канадеца се има за нещо повече и специално, но сметката за безчинствата и безумието я плаща българският народ. Жалка картинка благодарение на партия Продължаваме Просията.

Ах, горката компания, не иска да е независима като нашите шарлатани от "промяната". На тази компания явно от САЩ не са ѝ обещали 2 кораба втечнен газ на по-ниски цени от този на Газпром. вай-вай, колко са нещастни тези немски компании, ще продължат да работят. А ние гордо ще затворим и малкото останали производства и ще изхвърлим около 50 000 работещи в тях на улицата.

Сега искам дА чия киру ко ше каже и сичките ентелегенти със окраинзките байрачета! Духате ли, а? ЕПМ сичкатА крадлива малоумна пасмина.....

Сега Асенчо трябва да отиде в Брюксел и да им обясни на европуделите, че не разбират нищо от диверсификация. Те съответно ще му кажат, че от помияр акъл не искат. А Кирчо ще трябва пак да иде до САЩ да се оплаче и за инструкции.

се извъртяха на 180 градуса, щото разбраха, че много ще ги заболи.... а ние където сме на 95% зависими, сме живи загинали ... ясно ли ви е, че ни е спукана работата? Тотално! Колко трябва да си тъп, за да не си го разбрал сега, просто ми е непонятно... но ние мужим и се молим, че някак си незнайно как по чудо ще оцелеем... мда помислете пак... той Господ помага, ама в кошара не вкарва.

която да е в толкова критично положение като БГ, това го заявиха и унгарски политици от ЕП съвсем открито, като в прав текст изложиха опасенията си от тотален фалит на държавата и че няма да допуснат ЕС да плаща за това, това ще се стовари върху наще фалирали глави и ще видите тогава, че никой няма да ни даде нищо.

За какво да дават нещо на руски подлоги. На Унгарците сега ще им спрат фондовете. На нас газа.. все тая.

да ни внушат, че сега не било за избори... ми нямам нищо против да минем на служебно правителство, докато се понадигнем малко от блатото.

А питали са Киро Простото и Кокорчо.

Какво ни внушава тази статия? Плащат, или не плащат? Откирла сметка ОВЕ в рубли, значи ще плащата по искането на Русия иначе кранчето .отпада. Другото е бла-бла пт Блумбергът- еврейският олигарх дето назначава правителствата на САЩ.

Нашите евро-приятели ще се удушат със собствените си санкции (които ние възторжено подкрепихме). По-същественото е, че ще удушат попътно нас или ще ни удавят с щатски втечнен газ. Има доста хибридност в тези налудничави действия и тя не е от страна на Русия - Русия по начало е жертва.

че не е за вярване, а Ергенът и хорър шоуто около него стои изтипосан на първа линия в новините от седмици. Много им се иска да ни отвлекат вниманието явно, но го постигат и без това само при поддръжниците на Кирчо и Кокорчо понеже са на едно и също от ниско по-ниско ниво.

По приложената схема, това което виждам е, че всъщност, ценообразуването на руския газ е в рубли, а не в долари или евро. Ти го плащаш в евро и долари, но по цена определена в рубли. Това показва схемата по същество. Цената на газа следователно е вързана с курса на рублата към еврото и долара. Ако имаш рубли можеш да платиш и директно ако искаш и тогава спестяваш комисионната на Газпромбанк за обмяна в рубли.

Не можа да познаеш. Договорите са в евро и долари. Примерно 300 евро за 1000 куб/м. плащат си 300 евро на банката, та си ги обменя по ебем ли какъвто си курс иска и ги дава на Газпром за тия 1000 куб/м. Това е. Цени в рубли - на 24-ти април имаше търг за 3 милиона барела - имаше предложения само под 50% от исканата цена и се провали търга.

Еврозелките СКАЧАХА, СКАЧАХА и КЛЕКНАХА пред Путин. Цялата пара в свирката...

Само нашите Главанци се правят на умни.Ама кой ли накара българите да се прецакват.Един селски хитрец Радев Ви прецака цялата държава

ГРЕШНИ ВНУШЕНИЯ.

Лапай бибата на Боку и се потапяй..

Съвсем наскоро, пак Блумбърг съобщи, че ЕК е излязла със становище, че закупуването на газ с рубли НЕ Е заобикаляне на санкциите срещу Русия и който иска, може да го прави. Тая новина, някак си, се срамува да излезе по нашите медии. Да видим до кога, щото това не може да се скрие. Сигурно има нещо общо с два кораба с втечнен газ, закупени от един прост киро.

Няма задължения за плащане в рубли по нашия договор

Прост си ти, защото си прочел десет думи и си мислиш,че си ги разбрал! Първо от къде ще вземеш рубли?! Второ, цената ще е различна всеки месец. Трето- българската икономика далече не е германската. Нищо, че нашите "работодатели" искат да имат печалби като германските, а да плащат като на индийски работници. А и плащат данъци една трета от гермнските, ама искат държавата да им дава соц. цени на енергията. Нали искат свобода на предприемачеството- защо тогава държавата да се бърка в цените?

Ти нищо не си разбрал НИТО си ПРОЧЕЛ, обаче другите били прости, типичен Ганю! Ако беше ПРОЧЕЛ, щеше да ти стане ясно, че има две сметки в Газпромбанк, едната във валутата по договор където купувачът превежда парите и друга в РУБЛИ, когато парите са преведени по първата сметка те АВТОМАТИЧНО се конвертират в РУБЛИ на Московската фондова борса, демек ФОРЕХ пазара след което рублите постъпват по втората сметка откъдето се превеждат на ГАЗПРОМ! Рублата днес е 64 рубли за долар, нов рекорд, явно има кой да ги купува!

Кирчо, оти че ручаме жабетата?

Е ЧИЛЯК НА ФАЩ. А ФАЩ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДА НАДВИЯТ РУСИЯ С ЖЕРТВИ ОТ СТРАНА НА ВСЕКИ ДРУГ НО НЕ И ОТ ТЯХ. НА ФАЩ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.

марш на Киро бре !!! Що го търпите ?? Другите си плащат за евтин петрол и газ както искат русняците, БГ ще купува от през океана на безбожни цени .. Е.бахти скапаняка …

Балъци, ей тва немците са много тъпи!!! Да не си поръчат 2 кораба втечнен от щатите....

Балъци от класа ..

Съгласно схемата има плащане в евро- брокерска услуга на Газппомбанк за смяна в рубли и то по курса на Московската борса - плащане с получените рубли на Газпром. Точно както искаше Русия.

Е сега не им разбивай илюзиите на Русофобите, важно е, че има сметка в ЕВРО и те там плащат! Какво се случва след това не подлежи на санкции и си заравяме главата като Щраус в пясъка, това е въпрос на интерпретация според ЕК! То има санкции, обаче не се ЯДАТ и затова санкциите приключват още на първа стъпка на ИНСТРУКЦИЯТА пратена от МОСКВА как да се плаща за ГАЗ! Това са ЛИЦЕМЕРИ, правете си сметка какви съюзници имаме!

Дора послъгват Ама Ко да праят и те искат ляб да идът

В глобалния свят икономиките са така свързани, че само човек, който не е изработил 2 лева реално в живота мисли, че може да кара сам.

С той Кирчо 160 милиарда е управлявал

Управлявал докато ги загубил - подменил ги

Сиреч първо налагат санкции, после сами си намират начини да ги заобикалят. Русия добре ги изгаври, хахаха!

RWE е открила две сметки в Русия - едната в евро и втората в рубли. Ще превежда пари само по тази в евро, а Газпромбанк ще ги обменя за рубли и ще ги превежда на втората сметка. Същата схема, която нашите отказаха. Цяла Европа ще си купува газ по нея, ние ще караме с танкери от САЩ.

RWE могат да купуват евтин недемократичен газ, а Булгаргаз не може, ние първо ще го демократизираме през Гърция и Азейберджан и като газ победител и носител на морални евро-аталнтически ценности и енергия ще е само с 30% по-скъп! Кирето е по-умен от Германския бизнес и ние простолюдието не можем да схванем неговата далновидност и гениалност. Ще видят те Германците кон боб яде ли.

Сега на германците остана и да се съгласят по новия газопровод да получават доставките на газ ,а ние от Турция и турски поток . А някакъв втечнен газ от чайната си .

А, що? Да звънне на Киро Кораба, да го запознае с байдън, там цената била 5% надолу!

Що бе, гербопитеци, нали довчера се гласяхте "да фалирате Русия" като "бяхте съгласни да плащате по-скъпо"?!

И кво репчиха се 2 месеца как нямало да платят и накрая клекнаха на Москва! Обаче видите ли то било по европейските правила, ами НЕ, по Руските правила е и то на 100%. Желанията са едно, реалностите друго, ЕК и ЕС прогледнаха бавно. Само ние сменихме Руската зависимост с Американска зависимост + комисионни. Не знам къде е пазарната логика.

Германският бизнес сра в устата на продажните си политици и избра да продължи да прави бизнес. А ния както е тръгнало и супа няма да имаме да духнем , а само студена вода.Изхвърлете с шутове харвардската сволоч от България !

Оти ручахме жабетата!?!

Топ тъпаците на Европата.

Не знам има ли връзка ма се сещам за един виц: Един се давил и някаквъ го спасил. И вака спасения - то такова голяма нещо направи за мен направо не знам как да ти се отблагодаря пари, такива неща все ще са малко и няма как да покажат благодарноста ми. Я да взема да те онодам та поне да ме помниш цял живот.

И още се сетих: Бързата кучка планина повдига Сговорна дружина кръв сере.

Ревете, орки! България е напът да ви избяга и квичите на умряло. Краят на руския газ означава край на копейките за вас. Найс, а?!

Германия открива сметка в рубли защото са джендъри. Ние сме корави копелета, почти перничани, бием жените си, изтрезняваме с бира и не признаваме рублитве. Кирчо ще върти опашка, бай Дън ще го погали бащински с "добро куче" и ще му подхвърли някоя недоядена пържолка от гуляя на "свободния свят", а ние ще претоплим супата по рецептата на Любо Пенев

Киро свърши своята мръсна работа с посещението си в САЩ. И всичко обвито в тайна и секретност. Какво ли е договорил и обещавал ? И в чий интерес ?

Киро простото като чисто комунистическо лайненце следва по стъпките на баща си. Навремето в Москва като пръднеха, тука се насираха. Децата им смениха Москва с Вашингтон, но упражнението е същото..

Любимите му преятели с които се здравизваше изпъчено го предадоха!

в съответствие с европейските и германските изисквания, A ние в съответствие с американските изисквания ще духаме дебелия.

Хахаххаххаааахаххаааа!! Значи за кучета и котки може, а ма за прасета не може!? Знам, знам, ще ми купи колело, а ма друг път!

Не може цяла държава да разчита ма бутикови доставки с два кораба от другия край ма света! Това е дебилизъм!

В ЕС още не могат да договорят шестия пакет санкции с/у РФ, в които влиза и отказ от руски нефт. Не може да се случи. Западните фирми започнаха постепенно да откриват сметки за плащане на газ с рубли. И това при слабо евро и силна рубла. В Брюксел сигурно има много симпатизанти на господин Путин

Нашите миндили продажни трябва да се обесят на стълбовете пред министерския съвет

САЩ искат ЕС да налага санкции и да съсипва икономиката си, а Германия се опитва да съхрани конкурентноспособността си на пазарите. А най-бедната и изостанала България се самоубива в интерес на САЩ, без да мисли за икономика, народ, държава. Киро и Кокорчо, отваряйте сметка в Евро или долари, (както е по-договор) и плащайте по тази сметка, или си вървете преди да сте съсипали държавата. ОСТАВКА неграмотници!!!!