Коментари - Руското промишлено производство поддържа солиден растеж | Бизнес.dir.bg
назад

Руското промишлено производство поддържа солиден растеж

Увеличава се вътрешното търсене, но поръчките за износ намаляват силно

Обратно в новината

Коментари - Руското промишлено производство поддържа солиден растеж | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братушките ще се справят с предизвикателствата на икономиката. Само да има водка и сальодка.

"Руското промишлено производство расте" Расте, ама сигурно към 80% от тоя ръст е за въоръжение. Което заминава в Украйна масово. Правете разлика м/у 1 долар, вложен в машина/камион/ или друго, с което произвеждаш още повече продукция, и 1 долар вложен в танк, който бива унищожен за 1 месец , и е загуба от няколко стотин хиляди долара / или няколко милиона. Та от такова увеличение - след 1-5 години глад ще си докарат ... :-)

А ми и американското е същото !

Не си здравомислещ, а немислещ. Имат ръст във всичко - машиностроене, лека промишленост, тежка промишленост. Всичко, което са внасяли, сега го произвеждат, което за една държава е чудесно :)

Здравомислещ, с болният си мозък ли мислиш? Как може една държава, която има всичко в изобилие: газ, петрол, въглища, ел. енергия, храни (158 мил тона зърно през 2022) Имаш ли зърно, имаш всичко друго за ядене (мляко, месо , олио) Имат и риба в изобилие, при това евтина, а не като у нас!

Преструктурират се хората, спрямо новите реалности. За тях е хубаво, че промишленото им производство расте, но има значение и в какви отрасли - дали са по-високотехнологични или по-нискотехнологични, дали са по високорентабилни или по нискорентабилни. Също дали ръста е траен и т.н. Едно обаче е очевидно. Продължават да се държат над водата, въпреки санкциите. Тъй че скоро трябва да се преговаря за мир с руснаците. Или пък да се търси радикално военно решение. Санкциите вече показаха какво могат и то не беше достатъчно. По-голям ефект могат да имат след много години, а нас (като данъкоплатци и обикновени граждани) това изобщо не ни грее, само ни ощетява.

Русия и Китай мислят и правят ходове за над 20 години напред. Нашата система от избори до избори.

Ходовете им са за 120 години напред. Бурна и неуморна мисъл.

Русия е номер едно..

Мдааааааа и един мармот завива шоколад.Вече няма ли копейки за някоя по-интелигентно скалъпене руска лъжа?

супер ....щом почнаха да връщат първите сглобени с китайски заготовки Москвичи сметайте какъв боклук е всичко останало

Здравей, шопе!

Кво се ослушват и раздават оръжия на Укрите от догодина сме във война,ако не напуснем евроатлантическата п.мия!!!Всички големи държави започнаха да купуват и произвеждат оръжия,само ние хайваните сме най-добри да подаряваме оръжията си на страна извън ЕС ??? Колко да си тъп,че да гласуваш за ПП И ГЪРБСДС?БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕС И НАТО ВЕДНАГА!!! САЩ ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА СРИНАТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА,НО ДА СИ ИЗТРИЯТ РЪЦЕТЕ С ПУТИН!НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОВОКАТОРИ НАТО-САЩ! СПРЕТЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ НА ШИБАНИТЕ МЕДИИ ЗАДАВА СЕ 3ТА СВЕТОВНА,АКО НЕ ВОЙНА ТО КРИЗА! НИКВО ЕВРО!! ТОВА Е СМ РТ,ЩЕ СТАНЕМ ДВА ПЪТИ ПО-БЕДНИ!

Товарищи русофили как е дережето след изборите, преброиха ли ви колко сте? Малко ама гласовити!!!!!!

Вие, Американците, като сте повече, та????

И аз съм антикомунист но не съм говедофил.

Голямото производство с голямото качество ха ха ха

Но по добро от българското! То тъй и нищо не произвеждаме!

Как неистово трият в ДИР.РУ

Bravo

Бурята надига високи вълни, но и създава силен вятър за платната.

Това е гласът на ТАСС ,чрез парите на ФСБ и разпространението от тролове и пропагандисти!Покой начин?Без приходите ог газ ,нефт,въглища,без резервни части и консумативи за Западното оборудване!Ако това беше истина на Украинския фронт щяха да отиват чисто новички "Армати" а не музейни експонати от от 50те години и от Втората световна!Нямаше в небето да летят Ирански дронове,а Лавров да ходи да проси военна помощ от своите сателити и бивши търговски партньори!

увеличава се вътрешното търсене...на клекала, че тия нямат друго там :)

То тези данни не са за радост, а за плач - целия свят ги е отрязал и сега трябва сами да си произвеждат всичко. Ама като знаем какво е руското качество, то и руснаците си го знаят и плачат.

От една страна е добре, че индустриалното производство номинално не пада много. От друга страна произведеното отива за утилизиране в Украйна. Насреща не се генерират печалби. Критериите, ползвани в мирно време, не могат да се приложат тук за оценка. Ако до средата на годината задържат бюджетния дефицит под 6 милиарда рубли ще бъде не толкова зле за РФ. Ако минат над 7 става много зле. Така трябва да се четат тези данни.

Брутния вътрешен продукт на Русия за 2022 е $1,7 ТРЛ На САЩ е $23 ТРЛ На ЕС е също $23 ТРЛ Начинай думать, блядь.

Получавам 32 000 крони заплата чисто в Копенхаген. Това е заплата в категорията от най-високите 10 % за Дания. Това са приблизително 4 300 евро. От тях 15 000 крони (2000 евро) отиват веднага за наема. А пък и ДДС-то в Дания е плоско, за всичко 25 %. В Дания инфлацията за 2022 г. е над 10 % и на мен като бюджетен служител следваше заплатата да бъде компенсирана с официалния процент инфлация, което не беше направено. От тизвестно време изпитвам силно желания да удушавам с голи ръце политици, които искат да изтощават Русия. Та, тоя БВП си го мушни в аналчето и го позавърти така насам-натам...

_stankow

Дял на най-големите 15 страни в световния брутен вътрешен продукт, по паритета на покупателната способност. По данни на МВФ 17,76% Китай 15,49% САЩ 7,23% Индия 4,37% Япония 3,32% Германия 3,17% Русия 2,62% Бразилия 2,53% Индонезия 2,32% Великобритания 2,28% Франция 1,93% Мексико 1,86% Италия 1,66% Турция 1,61% Южна Корея 1,46% Саудитска Арабия 30,39% останалите страни

И,к´во от това ???????????????

Откъде този афинитет към руския език?

"Така трябва да се четат тези данни." Добре,че си ти-да ни светнеш... Да те е.а У капацитета !!!!!!!!!!!!!

В някои сфери на военна продукция, тея там произвеждат 2 пъти повече от колкото целият свят едновременно. Имам познати с малки цехове за военна продкукция там...какви пари правят не е истина ебати! После през юан, тайландски бат в евро/долъри и от там санксионирани продукти през 3 държави.

Със санкционни продукти през 3 държави не може да се захранва индустрия. Може да се захрани един автосервиз, докато съществува този канал. Като пресъхне пак търсиш друг и пак само за един автосервиз. Имаш ли вериг асервизи или нещо по-голямо от цех нямаш печеливш ход.

Юаните трябва да ги сложиш в кашони и да ги занесеш в Китай. Ако някак ти позволят да го направиш след това ще можеш там да ги обмениш за свободно конвертируема валута (USD, EUR, JP¥, GBP, CHf). Ако не ти позволят ще можеш да купиш нещо китайско, което е разрешено за износ към Русия. Не всичко налично за купуване и не всичко е разрешено.

в Говняшка няма малки военни цехове ...то и истинска икономика няма ....военната продукция е под шапката на росоноронпром и е чиновници и военни ти обират каймака от държавната поръчка ...и като имаш на предвид ембаргото че плащаш и скъпо за контрабандата на разни компоненти който говнювците не пройзвеждат ...а и много интерсен човек (трол0) си дето има познати в Просията който пройзвеждат военна продукция !!!!

Ами имат си хората производство, имат и ръст на производството. САЩ примерно имат банки, имат фалити на банките. ЕС имаха внос на евтини нефт и газ, сега имат внос на скъпи нефт и газ. Ние като нямаме нищо, си имаме Просто Киро и Ристю. И така.

В САЩ от 7000 банки две са си сменили собствениците. В Русия от 2000 останаха 300. Само няколко не са под санкции. Излезе ли ти сметката?

Това да имаш много банки е хубаво ли?

Колко да са банките в САЩ не е въпрос на пожелание от някого. Това е обективна реалност, породена от необходимост и система. Ако трябва да са по-малко ще станат - такъв е животът в тази държава. Която за сега функционира най-добре от всички в този свят.

Не виждам изненада! Ембаргото им спря внпса на някой стоки и се налага да си ги произведат в държавата. Също се предполага, че военните поръчки са нарастнали значително.

Без коментар :))) Доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция (към 03 април 2023 г.) Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция. В купянското направление с въздушни удари и артилерийски огън от групата на войските „Запад“ са нанесени поражения на противниковите части в районите на населените места Синковка, Харковска област и Артемовка, Луганска народна република. Загубите на противника възлизат на 75 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, две автомобила и една гаубица Д-30. В Красно-Лиманското направление ударите на наземната щурмова авиация, артилерийския огън и активните действия на подразделенията на групата сили „Център“ поразиха живата сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в района на село Червоная Диброва на Луганската народна република. Унищожени са до 50 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, един пикап и гаубица Д-30. По време на активните действия на подразделенията в Донецко направление са унищожени до 285 украински военнослужещи и наемници, един танк, три бойни машини на пехотата, два бронетранспортьора, една бойна бронирана машина, осем автомобила, два пикапа и една бойна машина. на група войски "Юг" и артилерийски огън РСЗО Град, четири гаубици Д-30 и два склада за боеприпаси. В южно-донецкото и запорожското направление въздушни удари и артилерийски огън от групировката на войските „Восток“ нанесоха поражения на подразделения на въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Новомихайловка и Вугледар на Донецката народна република. Общите загуби на противника в тези направления за денонощие възлизат на 45 украински военнослужещи, два пикапа, една гаубица Д-30 и една самоходна артилерийска установка „Краб“ полско производство. В Херсонско направление в резултат на огнени щети за денонощие са унищожени до 10 украински военнослужещи, две коли и една самоходна гаубица „Акация“. Оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация през изминалото денонощие поразиха 79 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и техника в 98 района. Системите за противовъздушна отбрана прехващаха по десет ракети от реактивните системи за залпов изстрел HIMARS и Smerch на ден. Освен това седем украински безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на населените места Александровка на Донецката народна република Наугольное и Стара Краснянка на Луганската народна република. Общо от началото на специалната военна операция са използвани 405 самолета, 228 хеликоптера, 3648 безпилотни летателни апарата, 415 зенитно-ракетни комплекса, 8521 танка и други бойни бронирани машини, 1078 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 4494 полева артилерия. части и минохвъргачки, както и 9287 единици специална военна техника.

И тука ли почна да постваш от пан.бг бе "Бай зелен чорап"..........Путлеристки трол с троловете..........Що не кажеш колко танка Т-92 произвежда "Урал вагон маш" - 20/дадесет/ броя на месец.......17 хеликоптера К54 алигатор на година.......Ама "могучая".......

Sm3hurk0

тоя сайт никога не съм го посещавал !

Тези не трябваше ли да фалирват, а без чипове за какво промишлено производство говорим. 1000ди напуснали европейски и американски компании, а безработицата намалява. Има нещо гнило в тая работа, или просто компаниите се ребрандират и остават. Най-важното е на кого продават тези продукти, след като клиентите на РФ намаляват от началото на 2022Година.

Произвеждат снаряди и ги продават на военното министерство. Това е сделката. Без чипове, без внос, без износ.

Това си е съвсем естествено при спрения внос на много неща. И най-калпавото предприятие дето едва е кретало сега може да произвежда и продава по-големи количества от боклуците си. А за по-големите и читави да не говорим.

Руското промишлено производство расте, американските банки фалират... Сичко е точно.

Приказвайте си, но при санкциите Русия върви напред, а на ония банките им бомбират като туршия!

Браво, произвеждате Уазки с технологии от 70-те.

Щял да доставя москвичи,събирал предплата в рубли.

Тази година са произвели две тенджери, което си е направо полет в друга орбита в сравнение с единия пирон от миналата година.

Много ясно, че като няма откъде и какво да внасят, ще се пробват да произвеждат. Всички, които са виждали "Москвич", знаят как ще завърши това.

..ей, съсипахме ги от санкции! Пада им се!

Направо ги попиляхме :-)

Няма такова нещо, дир.ру! Русия е в безпрецедентна криза. Санкциите на САЩ и ЕС вкараха икономиката на страната в миша дупка, откъдето няма излизане!

Голям майтапчия си. Отдавна не се бях смял така.

вкараха в капана ама запада.Сега запада хем го бият хем си плаща за боя. Това е до капута му който е неизбежен.