Руският ВЕИ сектор изостава, въпреки значителните възможности

Изградените в Русия ВЕИ мощности са само 1 166 МВт, докато в Китай са 415 550 МВт, става ясно от сравнителен доклад за слънчевата и вятърната енергетика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та Иде реч за... иономика икономия енергетика или... Ролетка.. Май некой се пробва за напольон щото пък един остискал не колко зими по гол задник Та спецовете да си избършат оцапването и да прегледат първо историята после драскането

И в Русия има идиоти. Каква слънчева енергия през полярната нощ дето покрива 1/3 от територията. Къде ще сложиш перките и фотоволтаиците - в Астраханско ли? Ами има ли си на идея колко километри кабели ще трябва за да се свърже това с електропреносната система. В Европа каквото и да построиш - 5-10 километра високоволтова линия и директно се включваш в електропреносната система. Ама в Русия и 500 километра може да не те оправят. А 500 километра далекопровод обезмислят всякакви перки и фотоволтаици. Фотоволатаици се правят, ама за единични къщи където е оправано да не се тегли кабел.

А може Вовка да тегли тръба за газ от Ямала(оттатък Полярния кръг) до Китайската равнина....за руска сметка и мизерни 800000 кубометра за 2019г? Или Северните потоци са икономически изгодни? Сила Сибири струва на руските данъкоплатци $11 млд. Северен поток 2 е $10 млд. и втора година стои на 160 км от германския бряг недовършен. Голямата рентабилност на мужиците. Електроефиктивността на източниците не се измерва от дължината на преносната мрежа а от ЦЕНАТА НА ПРОИЗВЕДЕН КВт. Деба тая циганка Гинка, която така те е наплашила с Енергото, деба!

Вижте сега аз макро и микроиконимика не съм учил, защото това не са науки. Ама съм учил математика. А математиката каквото каже мърдане няма. И имам представа от километрите в Русия. Защото там нещата с километрите са малко по особени. И се отличават от останалият свят. Дори от САЩ и Канада дето има нещо подобно, но не в такива размери. Идея си нямате за какви километри става въпрос. И по тази причина съм виждал какви ли не парадокси там. От сорта да си качиш леката кола на самолет да я закараш на обслужване в близкия град, защото ако отидеш с колата , като се върнеш и пак трябва да ходиш обратно за смяна на масло. И говорим за най обикновен автомобил. И че са доста тикива районите в Русия където най блиските хора до вас са космонавтите на орбита. И да престоя на тръбопроводите струва пари. Ама можете да бъдете сигурен че тези пари руснаците ще си ги включат в цената барабар с лихвите. То тяхното не се губи. Газта на тази плaneтa няма да стане повече. Та съдейко по това как смятате цената на произведен киловат, явно сте учили икономика в Карл Маркс. Всъщост тази сметка за тока ми напомня за немската икономическа школа. Ама както казах икономиката не е наука защото и липсва фундамент. А математиката говори друго - един киловат произведен за без пари в Норилск не е безплатен ако трябва да се закара в Москва. Защото 3000 км далекопровод над 500 киловолта струва пари. И затова малоумните руснаци строят плаващи АЕЦ за да захранват отдалечените райони.

Изостават във всичко, та далече от тях.

Поне си наемете преводач.Пълен член , второ лице на глагола,....пълно с грешки А и руснаците не са прости.Всяка веи спира рибата и утайката.

Ами руснаците имат ум в главите си !!!! ВЕИ енергията е скъпа, нерентабилна, неефективна и несигурна, а те имат газ и нефт за векове !!! С евтината си енергия ще привличат все повече инвестиции, а еврозеленашите ще лaпат мухите. В Русия токът струва 7 цента, а колко е в Германия? А тая IRENA нека с пробва да иде в Русия, най- много да я забременат със синеоки русначенца.

Норвегия е основен газов износител но не употребява и грам газ. Защото цялото електроснабдяване е от ВОДНИ ЦЕНТРАЛИ. Дори в кухните нямат газ а само ток.

голямата работа, сега дори за Полша не може да си позволи да изнесе 10-на кубика газ-)

наистина изостават във веи сектора, но пък са напред в леката промишленост, строителството на пътища, автомобилостроенето,електрониката, услугите, курортното дело, иновациите, и най вече в импортозамещението

Толкова са напред с леката, че гащите, панталоните и якетата са 100% Китайски! Руски лаф - "Сега сме като папуасите, вожд вместо президент и палмово масло за храна"! Хахахахахаха!

да допълня че ще започне да се изпълнява договора с Ню Йорк където са си поставили за цел 100% от електричеството използвано в града да е от чисти източници. Нали се сещате че Квебек ще го достави това количество. Кеф !

по ВЕИ са Квебек, Канада. Тук 100% от енергията е от водни възобновяеми източници. Имаме 20% от запасите на сладка вода в света !!!!! Кеф ми е че работя за Хидро Квебек !

В квЕБЕК ти си шЕБЕК.

Ти лично кво имаш.

Рано или късно всеки ще си плаща за измамата, наречена ВЕИ. ВЕИ може да се ползва само докато е малък дял от енерго системата и има кой да покрива времето, когато не работят. Другият начин е да се задължат всички ВЕИ да съхраняват енергията с акумулатори за да произвеждат неперкъснато, което е извънредно скъпо и няма далавера. Има някои енерго системи с много водни централи и там може и да е полезно ВЕИ-то (например Норвегия).

така постепенно отпадат от всякакви класации. А са и много прости и нелюбезни. Жалка картинка

ли ме курцо за ВЕИ-тата на гулагчаните

само идиотите избират ВЕИ.

Би следвало да се отчете и количеството кислород което дава дадена държава, т.е. колко е площта на горите. Тогава ще се получат интересни резултати.

Не се сещам за технологичен сектор в който Русия да не изостава ... космос, компютри, телефони, чипове, какво ли не. Русия вече не е на световната технологична карта. Там полюсите са два. САЩ и Китай.

и в Канада сме добре развити

Страшно са изостанали, клетите морячета от струващия 5 милиарда "Доналд Кук" още сънуват изостанали руснаци. И в медицината са още в пещерите, затова в Московската вече почна ваксинация срещу коронавирус, а не ще дочакаме естествения имунитет по-скоро от демократичната ваксина !!!

това го пиши на тия от курск или тия от армата дето блокира на червения площат. Или на тия от Кузнецов, дето целия свят им се смеее как минава през босфора.

В един сектор не изостава - слънцето не престава да свети над руската федерация.