Руски диамантен гигант e пред неплатежоспособност: не може да се издължи с $11,6 млн.

"Алроса" е в черния списък, което прави технически невъзможно обслужването на дълговете й

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да работят санкциите, но не е достатъчно. Трябва да се спре главното кранче на Русия и Путин. А това е газта. Европа с едната ръка спира парите с мерките срещу войната а с другата ръка му пълни джобовете пак да си има да си харчи за войната . Както има мерки срещу руския бизнес, така трябва да се спре да се купува всичко от Русия! Всичко! Веднъж за винаги Европа да се освободи от тази зависимост! Тогава ще е справедливо. 1)Против войната сме. 2)Но няма да се намесваме. 3)Поставяме санкции и спираме да търгуваме с вас. всичко това в знак на солидарност и протест. Чак тогава ще има смисъл и логика . Сега всичко е полвинчато и така както ни изнася. За това не работи схемата и хората не я разбират.

Тепърва ще им се затяга около врата на руснаците. Санкциите са драконови този път и наистина работят. Просто колкото повече време минава толкова по- лошо ще става. Те се смееха че ни ги интересуват , но едно е първия месец когато още не ги усещаш, друго е като се натрупат няколко месеца . Тепърва ще ревнат руснаците и то от всички браншове и нива. То не е само че няма да ядът Биг Мак и да носят Шанел… Но , кой каквото сам си направи , никой не може да му го направи - бълг. народна поговорка

Ще ви преведем парите, но не със SWIFT, а със САРМАТ.

Предполагам, след като наложиха забрана на продажбата на руски диаманти, сега ще им кажат че са в дефолт. Предполагам също, че след пърноначалния шок, много руски компании ще продължат да си работят, без да знаят, че са в "дефолт". Такива изкуктвено предизвикани "фалити", просто си плачат за отверни мерки.

Споко. Всичко върви по план. Тоя соросид Путин успя да обедини ЕС и САЩ , да разшири НАТО и да го направи отново актуално, като в същото време убеди германците да приемат отбраната и воените сериозно. С това завърши първа част от нападението на окрайна на многоходовия плана на шахматиста. Скоро започва втора част. Унищожаването на Русия отвътре. Щото, ако се пробват отвън ще има ответен удар. Затова - кротко. Отвътре, но с размах и от шахматист.

aбе хора а научете за какво се използват думите и техните значение... всеки бращолеви чул не до чул.. соросоид знаеш ли какво е соросоид кретен сплескан същите тъпаци като теб и нацизъм и фашизъм не знат.. дори пола си не знаете ама излезнали да пишат глупости съчинения по картинка...

Ще плати на руските си кредитори в рубли. Останалите да го духат.

ко пише на снимката-- " БИЛЕТ Банка РоССиа"..ха.ха.-ха демек към АД-а..ха.а

Едно време имаше такава операция - "джиро". Или "завъртане". Представят ти полица (облигация, разписка, запис на заповед) за плащане. Пишеш на гърба - да се плати от еди кой си мой длъжник, който има да ми дължи същата, че и по-голяма сума. "Джиросваш му я. Сега не може ли тези задължения да се джиросат на банките, които неправомерно задържат руските авоари. И те, като им е забранено да плащат, няма ли те, банките, да изпаднат в "дефолт" ? Изобщо, когато няма свободен пазар на кредити, финансиране, облигации, когато пазарът е разрушен от изключително непазарни операции, а именно санкции, тогава тези понятия - несъстоятелност, неликвидност, неплатежоспособност, търговска репутация и пр. малко губят смисъл.

Пълни глупости. Не могат да си плащат дълга заради невъзможност да вземат нови заеми. ЕС и САЩ спряха вноса на диаманти от Русия, няма как за месец да заместят тези пазари. Кредитният им рейтинг пък падна до deep junk, дори и руска банка няма как да ги рефинансира на нормални лихви. За чужди пък да не говорим. Санкциите работят!

бул шит.

Целият паянтов сибирски смръдлив гомнарник се разпада с пукот и скърцане! :)))))) Радост за душата!

На тебе смрадливия ти гъз е в главата

Страхотно! САЩ забраняват на Русия да си плаща кредитите към ЕС! Уникални санкции!

САЩ забраниха използването на руски сметки в американски банки. Къде видя европейски банки? Или си тролим?

и как да си платя като някакъв дебил ми е откраднал парите?

...или си тролим?

а, да. същия дебил, който сега иска плащане. ми да си ги прихванат от задържаните..