Руската рубла се срина в сутрешната търговия в Москва

На международните пазари руската валута е на загуба с над 2.3%, но все още е над 62 рубли за долар

Обратно в новината

Коментари - Руската рубла се срина в сутрешната търговия в Москва | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия иска да намали рублата поне до ниво 70 -75 рубли за долар. Не и е изгоден толкова висок курс, беше стигнал до 52 рубли за долар по едно време. На няколко пъти намаляваха лихвения процент и то с доста.

Кеф, яко кеф ме обзема за руслямската кочина, за клоаката на днешната човешка цивилизация, противната пРоссия !

Е-й-й-й срина се! Заглавието е направо убиец! Анализаторите обаче трябва добре де запомнят едно. Докато Русия разполага с огромни енергийни ресурси никакво сриване не е възможно. Това са глупости! А виж сриването на европейската икономика не само, че е възможно, но и предстои. Преди два дни германския министър на икономиката се жалваше от цените на американския втечнен газ.Ще поживеем, ще видим!

Огромните залежи на Венецуела не пречат на огромната инфлация.

Китай, Индия, Турция много внимават в играта с Путин. Защото Китай изнася само в САЩ....ПЕТНАДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ отколкото в Педераша.

Напълно съм съгласен! Рублата се срина от 75 рубли/долар от януари до 62 рубли/долар сега! А преди три дена беше още по-срината - под 60 рубли/долар! Гледам цифрите намаляват, а това си е сриване и от математическа гледна точка!!! Нали?! И щом е рубла, сриване ще да е!

трябва да се предефинира думата срина щото се срина и на Путин подкрепата от 81% на 80%

Е.. от 1970г до сега долара се обезценил 87%.. Това ако не е сриване..При положение що войни направиха и все още е основна валута. Обаче арабите решат ли да минат на евра или Юани.. дупе да им е яко щом сега минават 12% инфлация.. В началото на войната както някои казаха преди мен , от 70-75 рубли за долар сега е 68 или 65.. Та къде е срината не знам.. Ако стане 1000:1 или 200:1 да ..

Чисто теоретично си прав. Обаче нека да споменем факта, че курса на рублата е изцяло фиктивен, щото при срива от март месец когато 1$ = 120 рубли, правителството "наложи" курс изкуствено. А също и да отбележим, че ако се опиташ да си купиш долари или евро в Москва на този курс от 62 рубли/$ ще си останеш с опита. Уви, колкото и да се пеним, долара си остава за момента световната резервна валута. За справка - питай руските олигарси и вожда включително дали си държат паричките в Лондон в рубли или долари / евра / паунди ?

Това не е курс на Русия! Това е международен курс! Русия тук няма общо - борсова търговия, нещастник! Никой не ти говори за вътрешния обмен в Русия! Търгуват западни борси по тези цени! Нещо да кажеш, Опоркин хитър?!

Абе как 2,19% е сриване за вас не мога да разбера? Все едно да имаш 100 лева, да изгубиш 2 лева и 19 стотинки и да си се сринал!

Дай Боже!! Днес рублата ,утре Русия!!!

Господ дава, ама в кошара не вкарва.

И ние си купихме много изгодно 8 рула за тоалетната. Кеф...

Минал си се, най-изгодна е опаковката "32+8"... ха-ха...

Да, с твоята снимка.

Във видео кадрите, разпространени от няколко източника се виждаше, че горят цистерни, а не резервоарите на локомотива. При това горящите цистерни бяха през няколко други от локомотива. Вероятно нехсте гледали нито едно видео от събитието и затова пишете наизуст.

Страхотен срив,мечта за паунда,йената, еврото ама не те си падат свободно и никакъв шанс да се стабилизират в скоро време

Срив с 2 рубли - при положение че беше над 140 за кратко :-) - нещо друго да изсмучете от пръста…

Те този "срив" го смучат от едно "по друго" място ;-)

"Обменният курс на щатския долар достигна 63.07" Преди началото на военната операция курса на рублата беше 70-75 рубли за 1 долар.

2 рубли! Какъв голям срив!

Виж ко сега,ти ако си събрал 1000 рубли от тролене ,какво те еве?Ама на 1 милиард 2% са 20 милиона.Само на 1 милиард,само за един ден.

Е, чак пък се срива! Срива се доверието към нас, не на рублата.

Този който пише заглавията търпи от шизофрения.... Термин срина за 2% разлика е тотално дилетантство в журналистиката....

За един уикенд, троляк.Не си забелязал това уточнение? Дте у финансиста.

ЗА един "уйкенд" цените на бензина и дизела у нас от 2,50 отидоха на 3,20лв за литър. Тогава канадската мърша разправяше, че това било саботаж... ха-ха... И ти икономист и той икономист... си е и.ало мамейра направо! Да ви хване човек и едно хубаво да ви насърбути рейш ли... да ви болят сърбутчетата след това цяла година!

Кажи нещо съществено,селяндур.Гънката в мозъка ти освен псувни,друго може ли да измисли.И пиши кой уикенд горивото от 2,50 отиде на 3,20?Или и тая новина я извади от заднатанси гънка.М/у другото прочети колко е дълъг уикенда.

Еми лайно си, при това невежо и не съвсем свежо лайно. ха-ха -> 3.03.2022 г. — Цените на горивата на някои бензиностанции надхвърлиха 3,10 лв. за литър, на някои обекти те се сменяха на половин час. Утре ще призова КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените“, съобщава Кирил Петков. А сега провери дали 3 март е уикенд. ха-ха....

А помниш ли 98 г. как скочи горивото,а?Ха ха гладна копейка.А колко евтин беше бензина 1976?

Пак пишете глупости . Преди да драскате поне погледнете курсовете за днеска . За рублата не видях промени но еврото здраво си върви на долу .

Ееейй, ама сринала се направо рублата... Я си сметнете инфлацията и да видим как са висините на еврото ??? Скоро по-безумно заглавие не бяхте съчинявали, ама имате още на къде. Тя простптията ви явно е безгранична...

Егати "срива"

путин и рублата ке умрат

Ало козяшките хомосексуалисти, абе какво става с "долар по 200"? КОГА?

Ти събирай рубли,за долара и еврото не мисли.Не са за тебе.

Брейй колко ГРЪМКА новина, а за ЕВРОТО че копае дъното да напишем нещо? Че долара кърти мифки и асвалт... Ааааааа за какво ни е! та ние не сме в ЕС ние сме 5 та дупка на кавала от страната на Зимбабве еврото ко ни интересува РУБЛАТА е важна за нашето благоденствие и просперитет!

Давай, плюй си по Родината, еничар копейкаджийски! Айде отивай да обръщаш в рубли тогава!!!

Еми инвестирай само в рубли бе хахо…

На Туркоробцити им са срина уя.

Хайде мурзилските разбирачи да ни кажат къде може да си купим долари за 62 рубли. Истината е, че рублата е мъртва - всички знаят, че курсът е измислен и няма нищо общо с реалността.

Истината вика е, че рублата е мъртва. Ахам... то щото лева е адски жви... а са отвързали "борда" а е отишъл в ряката с курс 12 за евро! Най-малко.

Жалките ти сравнения няма да съживят рублата на джуджето-терорист, нещастни кремълски гъзолизецо! Ае пак да си говорим как живее средностатистическият руснак и средностатистическият германец! Единият ходи в нужника на двора, а другият си ходи с 5-годишния фолксваген "само" всеки втори уикенд някъде на почивка, защото пести енергия. Толкоз за това колко е велик фашиския путнистан и неговият посран лидер в бункера!

Ае, вика, пак да си говорим как живее средностатистическият руснак и средностатистическият германец! Не бе, ждрольо, ич ма не боли пениса и космите под него как живеел средностатистическия дойчовец. Ама ич. Дай да си поговорим как живее средностатистическия българин! КАК? Аз ще ти кажа - живее адски зле! 700 ХИЛЯДИ РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ДОХОДИ ПОД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ! Не пенсионери, не безработни, РАБОТЕЩИ! Той тръгнал скопеното гуци да ми разтяга локуми за дойчовците и руснаците моля ти се... Ай сиктир, ше те е.а у шеба платен! п.п. Провери колко процента са като дял 700К от всички работещи в България.

Я, ма ми кажеш, като толкова ги разбираш нещата, колко от тези 700 000 се разписватхна минималната заплата, а другото го взимат под масата? М? Гледам и нещо дпуго...... като се съберат няколко дни празници и Тракия и Хемус отесняват, КПП-тата с Гърция и Турция също..... И това е от работещи бедни? Да те у ЗКПЧ-то и тебе !!!

Ми нали това "вземане" в плик или под масата ощетява всички останали като пенсионерите например, бе идиот скотски!? Нали затова ти пиша, че положението е адски зле. А ти като типичен гейбераст тъп, точно като крадливата банкянска свиня викаш: "А-а-ааааа... да не се правят! Имат "масчица" те, имат още, я как ходят на почивка в Гърция"... С други думи съвсем популистки съдиш за "благоденствието" на българите по натовареността на магистралите към Турция и Гърция. Ти си като онова безмозъчно копеле в Перник, което спряло на един светофар с "5 годишния си голф" (истински европеец, според разбиранията ти) до един поръчков майбах и направил знак на шофьора да си свали прозореца да го попита нещо си. -Доволен ли си от тая кола? -Да, защо... Абе гледам не ги карат много много точно тия, та затова да попитам... Ето това си ти и мозъчните ти пръдни за благоденствието.

да напомня на гладните троляци ,че при социализЪма на бай Тошо ,курсът на долара в БНБ беше 90 стотинки.Ха ха.Само дето никъде не се продаваше.Т.е. на черно се намираше по 3лв.

Рублата се се сринала с 1 рубла към долар. И се търгува два пъти по скъпо отколкото преди 4 месеца. Рублата бе обявена за валута номер 2 за тази година.

Изкуствено помпане от държавата, милорд! Казах ти го вече! Но явно идв краят.

не е изкуствуно помпане просто защото валутните приходи на Русия идващи от външни пазари са 3 пъти повече отколкото същите приходи преди 1 годино.Факт.Излишъците в платежния баланс на Русия са +150 млрд.долара за шестте месеца. Това крепи курса нса рублата който дори толкова вик не е изгоден за износителите.

Отивай да обръщаш в рубли тогава, смешник!

АЗ ВЕЧЕ САМО РУБЛИ КОПУВАМ! НАЙ-СТАБИЛНАТА ВАЛУТА, НИКАКВО ЕВРО, ДАЛАРИ И Т.Н.....И КАТО ПУСТНАТ НОВИЯТ МОСКВИЧ С РУБЛИ., КЕФ!

От кого, бе? Щото аз не познавам никой, който да си държи спестяванията в рубли. Ама на теб понеже ти плащат в тях, затова чаткаш по клавиатурата с 400 знака в минута в подкрепа на джуджо путлер :)

Срина с 2%!!!!!!!! Ясно е, че мисирките не могат да смятат!

"Експерт", ти знаеш ли какво е да ти се срина националната валута, за един ден, с два процента, когато нямаш икономика, а си една фалирала бензиностанция?

Бензиностанция , ама с РАКЕТИ ! Както каза циклофреника !

Само дето и другите имат ракети....

Абе ракети имат, стари ракети... ама топки нямат, топки. Жалки меки китки са. Ей това е.ава мамицата на "америка грейт агейн"... липсата на топки.

Имат и топки.Един чифт те блъскат отзад,руска подлого,дето не си стъпвал в матушка.

Наверемето така ли еваха майката на великото съсъръ? За един приятел питам.

Аз го казах на шега ама то верно излиза по-евтино да се бършеш с рубли от колкото с тоалетна хартия, само не хвърляйте в тоалетната че ще задръстите.

Нека не е доларът единствената цветна тоалетна хартия на света.

Долара и еврото скачат по толкова всяка седмица насам натам. Га еврото падна до нивото на долара ни ривахти а

Дежурният копейкаджийски еничар, на теб МиГоФанова защо ти плаща в евро а не във "великата" рубла, а?

Не знаех , че спад от 2-3% се нарича СРИВ !! ИДИОТИ , СЪР!

Като имаш милиарди, 2 -3 процента са си.... нали се сещаш....

От петък до пунеделник,бе първокласник.

по правилно е да се каже, че долара, еврото и паунда се сринаха с 50% на международните пазари спрямо рублата

По-правилно е да се каже че рублата е по-евтина от тоалетна хартия и не се ползва на международните пазари.

РосТролПутМаш ли съобщи?

Не, от администрацията на Джо БашТрол.

Реалната стойност на рублата е над 150 рубли за долар. Това състояние е като едно време, когато нашите комунисти бяха опраделили 1 долар да е равен на 0.88лв, а на черния пазар, който е реален, 1 долар беше равен на 3 лв. Когато си купих видеото, то струваше 1000 долара, а от магазина го взех за 3000лв.....Тогава бяха пуснали една партида видео Akai и народа чакаше по 24 часа на опашка за тези видеа. Заплатата ми беше 150лв, а за видеото дадох 3000лв. Това е прекрасното време на комунизма у нас.........Имах и вноска за Жигули ОТ 1500ЛВ И ЧАКАХ 10 ГОДИНИ ЗА ТАЗИ жИГУЛА ОТ 6100ЛВ. ЗАПЛАТА МИ БЕШЕ ОТ 135ЛВ ДО 160ЛВ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД НА ЧАКАНЕ.

Бил си за затвора навремето, едва ли си се променил.Доходи с неуточнена произход незаконна търговия на валута егати мекия режим.

А наборе, виждам, че на тебе и топла вода комунягите не са ти дали.. И за т'ва ревеш за банани, дето идваха веднъж в годината и бяха 3 лЪва килото. К'ва ти беше заплатата пак? Аз ще ти кажа коя беше най-голямата грешка на комунизЪма - това че премахна " enterpreneurial spirit" от населението и ги направи "УФСЕ" а тебе. Бидейки коч не те е скопил

Не знам колко се е сринал, но там плащат по 6 лв за мегават газ, а тук се хвалим, че сме паднали под 200, при цена 40 миналата година по същото време. Пък нека се срива рублата.

Къде "там"?

Хващай влака за там като само това е от значение.

Сега, сега. Само да мина да взема ллайка ти и тръгвам.

преди войната беше 2 пъти по ниска, значи на международните пазари рублата е все още два пъти по висока спрямо стоиноста си от преди западнитете санкции

Държавно, изкуствено помпане, милорд.

То щото доларът и еврото не ги помпат изкуствно...

62 рубли на международните пазари ти казват не в Москва, а 62 на международния пазар е 2 пъти по ниско от преди санкциите на международния пазар, хората наиситна се питат какво става на запад, след последните сривове на валутите им ....

Чукча какви международни пазари бе мойто момиче, никой не търгува с тая валута. На тия измислени стойности само безмозъчните русороби вярват.

62 хартийки за долар? И дежурният финансов "експерт" ни обяснява как доларът бил хартийка га га га га....

На всички "финансови и банкови експерти" парите има са в евро или долари.... Не във "великата" рубла....

Пич, я кажи колко силно е левчето! Зелето веднага се скрило в бункера. А какво. Ще направи селския гьон сурат от Банкя в тая ситуация, ами соросоида Ицо Иванов, за който няма да остаме място в бункера. Най-много да напълни гащите. Я не се излагай. Путин си гледа властта , пък и страната, за разлика от Българските копро-фаги, дето викат с пълно гърло "спусти, боже" и чакат американското посолство да им каже как да хлъзнат народа. Амин на тебе. Гледай си работата и малко по-малко политиканстване, бе, младеж!

Срив беше когато се срина криптото. Два процента не е срив. От началото на годината рублата имаше 50% скок спрямо еврото. В момента за Русия е по-изгодно да падне курса на рублата, заради увеличението на износа на природни ресурси в не-рублова валута. Всяка есен е било така ако видите графиката.

Иди си купи нещо с рубли да видиш какъв е курса робеее

в магазините за техника в Москва такъв е курса . Не е нито 60,нито 140 а е над 1400.

Чукча писател не читател.

Много им се иска на давоските уруспии да сринат рублата и Русия, да ама не...Давайте Альошки бийте укрите, бийте сащ-исаните, бийте еврюгите презряни, бийте жалкобритските островитяни...Победата ще е за Русияи отново ще ни освободи от фашистките отпадъци.

Тюфлек прост

Колко невероятни, с това че са бедни чушки, финансови анали-затори има в дир-а, добре че разбирате колко добре е рублата, то и за това путкин всеки ден заприлича повече на забравен на слънцето сладолед, защото нещата са много добре :D

от кога 2,3% е стиване?

Рубла?Все едно донги,риали,песо,ранди,накфи,боливари.Все валути за които никой не му пука как се обменят.

ден в Москва едно аверче искал да купи евраци. Ходил в банката ама му се изсмяли :) намерил на черно........ама курса не бил 60 рубли за евро а 130 . Та толкова за курса на руската рубла...........

Анали-заторите в дир коментарите са над реалността, само западната пропаганда им пречи да са богати и здрави, а не прости бедни тъпи русороби.

плават от месеци като титаник на -10, -25%, но видиш ли 2,3% на руската рубла било срив...

Цък рубла

тя другаде търгува ли се ? Риторичен въпрос :)

Използва се само в феодална русия и при търговия с китайците. Дира пак почна да бълнува за някакви световни борси на които рублата не съществува и никога няма да съществува повече

През последните месеци рублата не спира да се покачва! През януари 1000 рубли се равняваха на 24 лева, а сега - на 34!

Ами аз не виждам срив на Рублата, но виждам отново потапяне на Еврото и Стерлинга, Швейцареца и той се гмурка пак ... Разбирам идеята да си повтаряте мантра докато се сбъдне, но вероятността е нищожно малка!

И още ще се срива.ОЩЕ!!!!

За кво са им рубли... водка да има и пропаганда, друго не им трябва!

Хохо,доста глупав коментар! Опитай се да напишеш нещо смислено или поне позитивно...това ли успя да"роди"мозъченцето ти? Голяма деградация настана в милата ни татковина,ужас!

Я кажи кой те научи да пишеш, че да му дадем някоя награда за образование на прасета.

Кажете с еврото какво става. Не ме топли факта ,че рублата е паднала. Аз рубли не ползвам.