Руската рубла пое нагоре, след като удари месечно дъно спрямо долара

Русия планира да продаде 8,9 милиарда рубли (126,15 милиона долара) в чужда валута от утре, или три пъти повече спрямо предходния месец, за да компенсира спадналите приходи от петрол и газ

Обратно в новината

Коментари - Руската рубла пое нагоре, след като удари месечно дъно спрямо долара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко след като нападнаха украйна, рублата се срина до 150 рубли за 1 евро. Преди 3 месеца, когато караха всички да си плащат газта в рубли, беше 1 евро за 63 рубли, сега си е на нивото както през ембаргото - 1 евро за 79 рубли. Какво ми я хвалите тази рубла?! По- добре японски йени : 1евро е 145 йени.

Това някой вярва ли го? Рублата струва толкова, за колкото се обменя, а не колкото е опредилила ме нтралната банка.

USD 70,95 0,35 EUR 76,29 -0,61

Сега олигарсите на кремъл ще си пазарят новите яхти и имоти в тази гадна Европа в рубли,а щерките на путкиния гном ще отворят обменни бюра в лондон или там някъде по местоживеене в този загниващ Западен свят....

Запада загнива, а дивият капитализъм е изчерпал потенциала си. Къде е щерката на някой, грам не ме вълнува.

руснаците са го приели дивия капитализъм върху феодализма си, и вече им писва, по света не знаят за тяхните проблеми

Съвсем започнахте през просото да я карате ... Все още можем да четем и на други езици! ... Спаднал е добива, да, но приходите са се утроили! ... Не можахте да я съборите с Пропаганда тази "гадна" Руска икономика, а? ... Взехте вече да си вярвате на току-що скалъпените анализи, това е доста лош знак!

Tи специално четеш на руски, т.е. 100 процентова лъжа. пРосия умира, свиквай. Дори да продължи да съществува, то ще бъде същият клозет още 1000 години. Арабите от един петрол направиха в пустинята оазис. роСЛЯМЦИТЕ от един оазис каквато е руската земя + петрол направиха и продължават да правят руски клозет - беден, осран, технологично изостанал свят с полупияни денонощно идиоти + катюши и медали.

Леле колко си тъп. Арабите имат само пясък в изобилие. Руснаците огромни природни ресурси и територия, които Запада от столетия се опитва да заграби. Поддържането на първокласна армия е скъпо.

ПЪРВОКЛАСНА АРМИЯ?!? Момче, ти от планетата Земя ли си или от Марс?

Ето ти новина на руски, троле: "Дефицит бюджета РФ в январе достиг пика и составил 1,776 трлн руб. Для сравнения - в прошлом январе бюджет был исполнен с профицитом - 125 миллиардов рублей. По данным Минфина РФ, доходы в годовом выражении сократились на 35,1% - до 1,36 трлн руб., а расходы увеличились на 58,7% - до 3,12 триллиона рублей. Нефтегазовые доходы в январе упали на 46,4%.

Какво значение има какъв курс е обявил Кремъл? Кажете на Магурата по къолко върви рублата, за да знаем истинската й цена.

Колко се издига едно нещо, затънало до дъното в лайната ?

Рублата миналата година беше над 60, тази година е над 70... еврото се срина и европа се дави в инфлация... германия е с близо до нулата разстеж... Санкциите работят!

Е това е защото вече нее внасят абсолютно нищо. Съответно - не им трябват долари/евро. Но ще закъсат и по отношение на юаните, не бери грижа. То само от природни ресурси не може да се издържат 100 милиона. Особено като голяма част от работещите или са могилизирани, или избягали от могилизация.

Е да, с природни ресурси не става само, трябва да ядат и долари тия хора... Новите са с лен и със соево мастило чувам...

Да работят санкциите! И ще продължат да работят още дълги години! :)) Ако ме разбираш? Русия ще изпада във все по-дълбока изолация. Втората Студена война започна ...

Значи в фира няма статия за рублата като удари дъното, но когато "опита" и се вдигне с 0.1% имаме гръмкото заглавие, че е "поскъпнала " спрямо долара? Да ви Ева в скапаните пропагандатори, на Карбовски ли е идеята?

Имам много статии, как е загубила 2% и се е "сгромолясала", докато го напишат и печели 3%...

"днес рублата наддаде 0,1 на сто спрямо долара" Баси скока, настръхнах направо!

Отиде ви опорката...

Свръх регулирана икономика - само властите могат да ти продадат долари и евро, за да си купиш примерно резервни части от чужбина. Руска им работа. п.п. Впрочем, ако търсите гаражни врати тук има страхотни на разумни цени https://nikdoor.com

До края на февруари ще мине 100 рубли за долар. Руслямците ще глътнат яко вода и ще се молят на Европа да им направи изкуствено дишане.

доларът, защо въобще се вдига, когато имат над 31 трилиона дълг, който не могат да обслужват, наскоро стигнаха тавана, който могат, да теглят?

Такива малоумни неща питат само тъпаците, т.е. незнаещите какво плямпат. Дългът на САЩ е основно вътрешен към Държавния резерв и други държавни институции. Обслужват го без проблеми. Тегленето на нов дълг е за да издържат държавните органи - администрация, армия, полиция, помощи и т.н., а не заради невъзможност да го обслужват

Европа ще им даде шнорхел да подишат,ама един кожен такъв един....

Колко гориво мога да си купя в Америка за 100$ и колко в Русия за същата сума? Да не се окаже два пъти по- малко във прехвалената ви Хамерика?

Може, може. Но 100 долара е заплатата в Руслямска държава, докато в Америка е 2000. Ае сега сравнявай цените!

абе не е 100 долара заплата в Русия а е направо 2 долара. Така казаха от сорос тв. Само кретени останахте.

В САЩ средномесечният доход на семейство е над $7к, в Раша под $1000

В България, където е по-нисък е над 1000 долара средномесечният доход...

Правилният въпрос е "Колко бензин мога да си купя с една средна работна заплата в Щатите и колко - в Русия"...

Какво държиш тука,отивай там зад урал и си пазари ....вземи и копейкин

Колко гориво мога да си купя в Америка за 100$ и колко в Русия за същата сума? Да не се окаже два пъти по- малко във прехвалената ви Хамерика?

да ги оплачеш руснаците. Вместо 200 рубли за долар както се кълнеше гернотофила- куцата Джо -деменция, той си остана закован в диапазона 60-70 рубли за долар, и вместо 1 милиард долара приходи от износ на нефт преди войната, сега по врече на войната при "митични мега супер санкции" , горките руснаци прибират по 2,5-3 милиарда долара на ден приходи за същия износ. Или за 2023.2 г. общият излишък в платежния баланс+435 милиарда долара.

Верваш ли си?

пише го Америкаската агенция Блубмъбрг. А ти си вярвай на баба ти на село и на сорос тв.Там е "истината"

Руснаците не ги жалете! За разлика от нас богатите, те имат много злато и диаманти и могат да си накопаят колкото си искат.

И в езерото Байкал е пълно с питейна вода, ама в селата около него няма водопровод…всъщност едва ли щецразбереш какво означава това

То щото в щатите и Канада има навсякъде. Я провери в нета дали има навсякъде. Да не говорим, че има места дето уж има, но е канцерогена.

Нито се е качила, нито паднала рублата! Рублата не се търгува на международните пазари, за да има цена!

Търгува се, разбира се на международни пазари и от там знаем за тази цена.

обмен един ЗаЗков багажник долари за един Тир рубли :)))

Купувайте рубли другарЕ, сега е момента!

Нещат. Не са глупави. А пък за всеки пост тука има дават доларчета - а не рубли!

Мани, мани, че отиде у Космосо и що че проим тогава ?

А пък Украинците са започнали да изтеглят тежката техника от Бахмут. Доколкото разбирам много се надяват на доставките дето им обещават ама не виждам как това ще им помогне особено. Рублата няма да падне скоро и ми е много ми е интересно следващата зима как ще се оформи отоплителния сезон в Европа най вече в Германия.

Селски доносник,вълнувай се повече ти как ще изкараш тази зима а за украинците има кой да се грижи и твоите ватенки ще ги набутат в Сибир,че там ие мястото на всичката азиатска кочина

Ти си се уредил, продажник и предател, трол на козяк... Бъдещето ти е светло... Може и фар на влак да в всъщност... Руски влак...

А руската пропаганда просто удари дъното ...

Но за сметка на това Американската, Европейската и особено Украинската вече изкопа на дъното 10 метрова яма.

По-добре да удариш дъното и да се отласнеш нагоре, отколкото, както колективният запад и корумпираните им мариотки в украйна, да копаеш пореден етаж надолу.