Русия връща на Турция $1 милиард заради високи цени на доставен газ

В замяна Анкара даде разрешително втората тръба на "Турски поток" да излезе на нейна територия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами сега Тиквунтий за какво ще говори с Джуджи? Вече йок тръба

Една задачка с едно неизвестно, по простото тройно правило: Ако аз му сваля на някой едно самолетче (и му отсвяткам един дипломат за всеки случай), и той ми снесе 1 милиард, колко ще ми плати този, ако му сваля да кажем две самолетчета? Примерно, говорим за аритметика САМО. За гордост, чувства, религии и славянство няма да говорим тука, само за математика!

Мисля си, че ако станем провинция на Турция и чалмалии Путин и Москва ще започнат и на нас да ни дават тези отстъпки и да ни връщат откраднатото от нас, а? Тъкмо ще може те да си се редуват да ни поробяват и освобождават и да не се карат кой да ни яха и дои. Ако все още е останал някой в България, освен руснаци, турци и цигани де! И подметките им! Направо да кандидатстваме да станем част от Турция или Русия, да се разберат там Ердоган и Путин кой ще ни поеме официално за пред света и да ни кажат, да го сведат за изпълнение на Борисов и ПарлаМента!

Да си се разберат най-после чий Троянски кон или магаре ще сме, и какво ще танцуваме - казачок или кючек като национален танц! Че така разкрачени нашите политици и управенци станаха разногледи от връткане!

Къде ГЕРБ и БСП са обединени? Във ВСС и за АЕЦ Белене. Айде познайте защо?

И ДПС! И "патриотите"! И атакистите... И Марешки...И ... всички в Парламента барбар с гоцетата... Много просто защо, ЗАЩОТО ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ГОЛЯМ РУСКИ КОРУПЦИОНЕН ПРОЕКТ В България, по който е замислено да изтекат нови милиарди от българския народ и държава към джобовете на господарите им и те да намажат от онова, което им подхвърлят или си гепят!

Сделката е комплексна. Намаляването цената на руски газ за Турция е свързано с ред други двустранни договори. Строят се руски АЕЦ на турска територия, доставя се руско въоръжение за турската войска, нараства стокооборота, развиват се туризма и търговията ... Дори руски изтребители може да се появят в тази натовска държава. Разликата между добивната и продажна цена е 12 пъти и Русия може да си позволи по-евтина продажна цена. Поради глупавата българска политика повече ще плаща България.

Да де, да де, точно така КОМПЛЕКСНО и с КОМПЛЕКСНИ сделки и договорки ни работят "братята" вече има-няма 70 години! Само дето комплексните сделки и бартерите или триъгълните операции (или многоъгълни и тъпоъгълни) се сключват ПРЕДИ, а не СЛЕД изпълнението им!:) Що не вземат Путин и Ердоган да сключат някоя комплексна сделка сега и за техни двустранни договори от Руско-турските войни преди век и нещо...

Колониалната ни администрация отказа да събира ТРАНЗИТНИ ТАКСИ от преноса на руски газ , като реши, че е по добре да ПЛАЩА НА ТУРЦИ И ГЪРЦИ такива транзитни такси! Само един невероятно прост народ може да я докара до там, че без да разбере да плати с цената на тока ЗАЕМИТЕ на "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ и направи ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ ИМ!! САМО ЕДИН НЕВЕРОЯТНО ПРОСТ НАРОД като драскащите в тези форуми може да я докара до там, че една пазарджишка селянка да го впрегне в обслужването на МИЛИОНИТЕ КОИТО ТУ ЩЕ ИМА ДА ВРЪЩА НА КРЕДИТОРИТЕ СИ. Никой не зададе на Гинка въпроса - КОЙ ЩЕ ТИ ОБСЛУЖВА ЗАЕМИТЕ МА СЕЛЯНКО?? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГЕНОФОНА Е ТОТАЛНО ИЗЧИСТЕН И ВЪВ ФОРУМА СЕ УПРАЖНЯВАТ ДЕБИЛИ, КОИТО ПИШАТ ГЛУПОСТИ И СЛАГАТ ПЛЮСЧЕТА НА НАПИСАНОТО. Ами пишете си !! Да но у нас цената на тока е ПЕТ ПЪТИ ПО ВИСОКА ОТ ТАЗИ В САЩ!! За заплати не говорим. Продължавайте все така, докато и последният можещ да мърда не затвори вратата и не угаси осветлението на ТЕРМИНАЛ 2!

Че си прост, прост си, спор няма! И кой точно от форума има например нещо общо с бойковата Гинка от Пазарджик бе, изнасящият лекции за простотията:) Верно си много прост и е напълно разбираемо, че те занимава толкова този въпрос за простотията (ти)! И как упрекваш форума, че никой не задавал тези въпроси как Гинка ще обслужва кредитите си, като ние тук се скъсахме да задаваме точно този, а и куп други въпроси! Точно тук във форума, ,за разлика от армията политици, управленци, експерти, журналисти, икономисти, финансисти, специалисти и прочие пасмина в България! Голям си дебил, ше знаеш! Много си прост, честно ти казвам!

Формата на управление в България е ДИКТАТУРА бе тъпанар! Няма значение какво говорят политици и управници, вкл. от Европа и света, РЕАЛНАТА форма на управление е ДИКТАТУРА, имитираща, а май вече и не, демокрация и законова държава - няма абсолютно никакво реално разделение на властите, а напротив - един център и група хора зад него, неразривно свързани и всъщност назначени от Москва за тая работа, управляват вече 30 години държавата, подчинени или заиграващи се и със Запада, и опитващи се да легализират тази си игра, играещи го посредници! Каква вина има народът, какви 5 лева при диктатура, макар и отричана и "МЕКА"! Кога точно диктатурата в България 1944 -1989 година например бе официално призната като такава и престъпна, и със закон, по време на нейното съществуване, или след нея, а Айнщайн? На кое място сме по свобода на словото и медиите, например? В коя нормална държава арестуват например за убийство хора, при положение, че е пределно ясно, че убитият е жив още при ареста, тоест посланието, и то много ясно, е че всеки може да бъде арестуван за всичко и без никакво значение от истината и фактите! Къде го има това - то дори и от някои диктатури не се прави толкова нагло и открито, ачик-ачик! Къде си виждал така да се напада голяма банка посред бял ден, с маскирани и с телевизия!?!?! Или шайка човекоподобни да рита паднал на земята в конгресна зала в столица пред хиляди в нея и милиони по телевизията и 6 месеца прокуратурата да не можела да ги идентифицира, а те са в и от парламента, повечето от тях!?!?!

Ей, шахматиста, направо го закла Ердоган. Друго ще му подари ли? :) Освен, че им свалиха самолет, сега и кинти им връщат... :))

Милиарда ще го изкара само за година от транзитните такси които ние ще им платим. Ще гъшим не само руснаците , но и турците , а навярно и гърците. Не искаме да прибираме такси , ами тогава ще плащаме такси. Това е толкоз просто и логично.

На вниманието на русофилите: върнаха пари на Турция, а България я таксуват двойно и тройно за газа и ни се хилят. Щото ни обичат, нали така? И льотчикът не е посмял да повдигне този въпрос в Масква, щото, все пак, имаше други приоритети пред българския интерес - да изцелува прахта от подметките на Путин, какво го клати него интереса на народа, който го е избрал, така де

Смешнико, цената е по-скъпа заради транзитните такси на Украйна и Румъния, а тези пари (от таксите) можеше да остават в България, сега ще отиват в Турция!

Сега стана ли ви ясно, че от Радев и чеп за зеле не става. Напълно неадекватен, пълна излагация.

Ами той Радев те, руснаците си го избраха, бе! Дори ако не разбра, скараха се коя от руските подлоги в България да се похвали, че го е пробутала - Корнелия се срита с Гоцето им, и тогава викнаха генерал Решетников (друг виден техен измекяр и мошеник, от КГБ), да им решава спора! Та после, като излезна публично информацията се скъсаха да се карат дали са се срещали или не, по чия инициатива и защо и какво изобщо са си говорили или не, защото нали са велики конспиратори тези всичките:) (Впрочем чухте ли какво е специализирал Решетников, съветникът на Путин за Балканите последните години до миналата - в София е правил аспирантура за "Ролята на българските политически имигранти в развитието на социализма в Русия!)!?!?!?!? Направо туш! Да влезне убитият! Този с тази специализация (като на "историка" Гоце, или безработния безделник Станишеф, специализирал за копчетата и униформите на руската армия... и прочие идиотщини - и тези ни управляват или са ни управлявали, или ... съветват такива, които ни управляват, или най-малкото имат някакъв глас!?!?! САМО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ЗА МОМЕНТ ДО КЪДЕ Е ПАДНАЛ ТОЗИ СВЯТ!!!!), та тези ако са в нормална държава с тази и такива специализации и "научено" ЩЕ СИ УМРАТ ОТ ГЛАД, БЕ! А при нас такива управления ни ги инсталират да ни управляват!!! Че и акъл да ни дават, да ни поучава

Много се радвам. А така!

Страшно няма. Путин вече ги все парите многократно от България - АЕЦ Белен, КТБ, Лукоил, мобилни оператори, БТК, Булгартабак, Енерго-про (чрез ТИМ) ВПК, пристанищата, земите, черноморието...... Няма проблем Дреба да плати един милиард, но евала на Ердо! Така се прави!

От България след 1989 година (всъщност органиизраното разграбване бе планирано от София и одобрено от Москва преди 89-та година и започна официално с Указ # 56, месеци преди "демократичната революция", тоест вътрешно партийния преврат, и точно с него редица назначени по-късно едри бизнесмени проходиха с повелята на Партията и куфарчетата с милиони на Луканов, като Илийката Павлов, Гущеров, Краси Стойчев и още около стотина мисля мекерета - комсомолци и партийци, надеждни и доверени кадри на партивта...), та от тогава до сега за 30 години са откраднати ОКОЛО 150 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, това е повече от БВП на България за 2 години осреднено!!! И огромната част от тези пари отидоха точно при руските кагебейци и мадтити червени велможи в и чрез мекеретата им в Бъглария, като илияпавловци, георгигерговци, тимаджии, сикаджии, и много други знайни и незнайни герои! Като се вгледа и замисли човек колко много услилия са хвърлени, колко много народ е впрегнат бил още на времето СРЕЩУ НАС И ДА НИ КРАДЕ И МАМИ ТОЛКОВА УСИЛЕНО И ОРГАНИЗИРАНО, ТОЛКОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, и направо се чудя как изобщо още съществува България и как наистина се справят още и западните политици и управници, и от ЕС, и от Америка ДА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ ВИЖДАТ ТОВА, КОЕТО СЕ РАЗИГРАВА И СТАНА И СТАВА В България! Невероятно!

ЗА ГЛУПАЦИ КАТО ТЕБ , НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ МИЛИАРДИ ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ НА РУСКА ГАЗ , или ще плащаме такива на ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ! КОГАТО ДЕЙСТВИЯТА ИЗВАЖДАНЕ И СЪБИРАНЕ , СЕ ЗАМЕНЯТ С ПОЛИТИКАНСТКВОНЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПОДОБНИ НА ТВОИТЕ НАПОИТЕЛНИ ПРОСТОТИИ. КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ И КОЙ ПОДАРИ НА ЕРДОГАН ПРОЕКТА ЮЖЕН ПОТОК? ДЕБЕЛАТА БАНКЯНСКА ТИКВА , КОЯТО НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЕДИН ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ НА МЕРКЕЛ И ЮНКЕР! НЕ СМЕ НАРОД , А МЪРША - това ще кажа и ще свърша

ХЪБ БАЛКАН НЯМА ДА ИМА. ОСТАВА НЕРЕШЕН ВЪПРОСА , на кого ще плащаме транзитни такси за доставка на РУСИКИ ГАЗ - само на Турция , или на ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ? Всичко зависи от това какво количество газ ще заяви Борисов на срещата с Путин. Ако разчита на АЗЕРСКИЯ ГАЗ който е 30% от газта която ще получаваме от Турция , със сигурност ще ни вържат към ГЪРЦИЯ. С употребяваните от нас 3 млрд. куб. м. газ ние не представляваме никакъв интерес и не можем да бъдем место за инвестиции.

ЕС нали накара Газпром да ни свали цените?? Няма значение от къде ще минава газта.

ДАЛИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ИЛИ ПРИБИРАМЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ , КОИТО НИКАК НЕ СА МАЛКО!! НЕ РАЗБРАХ САМО ОТ КОГО СТАНАХМЕ ЗАВИСИМИ - от Турция или от Русия или от ДВЕТЕ ?! ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ КЪМ ВСИЧКИ НАШИ БИВШИ КОЛОНИЗАТИРИ, ЩЕ СЕ ПРЕСЪЕДИНЯТ И ВИЗАНТИЙЦИТЕ ОТ КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ РУСКАТА ГАЗ. РОБИ СМЕ СИ БИЛИ И РОБИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ И НА РУСИЯ , И НА ТУРЦИЯ И НА ГЪРЦИЯ. НАРОД КОЙТО НЕ Е ДОСТОЕН ДА ИМА СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА И ЧАКА НЯКОЙ ОТ БРЮКСЕЛ ДА МУ НАРЕДИ. НЕ СМЕ НАРОД , А МЪРША - това ще кажа и ще свърша.

Той добре ще ни свали цените ама тук говорим за цени за ТРАНЗИТ и това също не е маловажно

Винаги съм знаел, че комунистите дълбоко в себе си са посветени морални и нравствени (преди всичко), педераси и затова се родеят с чалмалиите, с турските манафи! Каквито и циркове и представления да ни изнасят и каквото и да ломотят и лъжат! И в това е огромния малшанс и липса на късмет на България, че е заобиколена от генетични морални педераси и е била под тяхно иго, след като е излязла от робството на други не много по-свестни - коварните византийци! Пак добре, че сме оцелели!

Кой подари на ЕРДОГАН Турски поток и превърна Турция в разпределител на руската газ?? Какво се случи със силно рекламирания ХЪБ БАЛКАН?! ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ИМА ТОЧНО ИМЕ ФАМИЛИЯ И АДРЕС. КОЙ ЗАБРАНИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК , от който щяхме да печелим транзитни такси и получаваме евтин руски газ? Кой ни вкара в схемата на ЕРДОГАН? Не е ли това приятелят му с когото строят частен газопровод от ТУРЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ. ИЛИ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ГАЗТА ДО АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ ЩЕ ИДВА ТОЧНО ОТ ТОЗИ ГАЗОПРОВОД?!

Що, така и никога не стана ясно, колко точно ще печелим? Защото, ако тръбите са натоварени на 100% тогава щяха да ни дават таска, а ако ги натоварят на 99,99999 нямаше да ни дължат нищо. А, ти чакай руснаците да ни дадат аванта. Точно толкова, колкото и с цената ни правят евала, ще е авантата . :))

Дълъг, дебел, рязан с квадратна глава!

Нашите нямаха ли акъл да врътнат същият номер?

По-високи цени, по-високи комисионни брат.......и страх също.

Нашите са техни, руски духачи, капути и мекерета, които се заиграват със Запада, подкупили са де когото са могли с подадените им от руското КГБ и българското ДС западни политици, управници и изобщо по-интересни за тях фигури, вкл. и чрез бизнес такива на Запад - корупцията е наистина огромна и огромен бич и на Запад и за специализираните точно в това и в конспирациите, корумпирането, сплашването, рекетирането, профилирането,... са специализирали точно тези от КГБ и такива като Путин например. По мои груби сметки и наблюдения поне около 60-70 % от политиците и управниците в света или са вече корумпирани, тоест кръстени от НЯКОГО за НЕЩО, и при тях някой ако иска да "пробие" просто трябва да намери КОЙ ги е кръстил (ако не е ТОЙ!) където точно са специализирали "братушките", но не само те..., или с в 'ПРОЦЕС НА КОРУМПИРАНЕ", тоест в момента текат подобни схеми и "кръщаването им", и този процес огромна толя играят ... ОФШОРНИ СМЕТКИ И КОМПАНИИ, ТОЕСТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ, и става дума за десетки ТРИЛИОНИ ДОЛАРА, за около 50 ТРИЛИОНА! И тук изобщо не говорим за мафията и организираната престъпност...въпреки че те си служат също с тези инструменти за власт! Нашите са затънали до шия в престъпления ,далавери и корупция и всички държави и служби - и на Изток (естествено) и особено в Москва, , и на Запад ОТЛИЧНО И ПРЕКРАСНО ИМ ЗНАЯТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, И ОТКРАДНАТОТО И ПРИСВОЕНОТО, И КЪДЕ СА СКРИЛИ ПАРИТЕ СИ ПО СВЕТА, но просто на всички им изнася да си затварят очите, просто защото никога няма да си намерят такива прекрасни марионетки, които ще свършат всичко само и само да спечешят някой и друг ден или месец, в който да не им изкарат безбройните престъпления, кражби, золуми, корупция, зависимости И АВОАРИ!!! Това е истината за днешна България! Другото са глупостите ИМ!

Може ли някой да ми обясни по каква логика една компания ще работи 20 години на загуба в чужда държава?!?!?! Може ли някой, който и да е, какъвто и да е по специалност - политик, икономист, финансист, експерт, социолог, голфър, политолог, философ, хидромелиоратор, катарзис, погалван или не от папи или не, ...който и да е да обясни с думи прости или да даде неговото си тълкуиване И ЗАЩО ЩЕ Й Е НА ГОЛЯМА ЧУЖДА КОМПАМНМИЯ С ОГРОМНИ ЗА РАЗМЕРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ ОБОРОТИ ДА РАБОТИ 20 ГОДИНИ САМО И ВИНАГИ НА ЗАГУБА!?!? Кой от тази фирма и собствениците й поема тези загуби - при десетки милиарди долари обороти и доходи, КОЙ и защо поема да работи толкова време на такива огромни загуби (имам предвид спрямо оборотите които показват), и къде другаде изобщо по света има подобен аналог? И има ли това и подобни фирми от таиз държава НЕЩО ОБЩО С ФАКТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА И С ВСЕСТРАННА КРИЗА И КАТАСТРОФА, ВКЛ И ДЕМОГРАФСКА, И ЧЕ СМЕ БИЛИ ПОД ДОСКОРОШНО РОБСТВО, МАКАР И ВСЕ ОЩЕ НЕПРИЗНАТО ОФИЦИАЛНО И НЕВЛЯЗЛО В УЧЕБНИЦИТЕ, ОТ СЪЩАТА ТАЗИ ИМПЕРИЯ! Да каже някой, КОЙ Е ТОЛКОВА ЛУД ДА РАБОТИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ НА ДРУГИ НА ЗАГУБА! ИЛИ ТЕЗИ ЛЪЖАТ??!?!? КАКТО ВИНАГИ ДОСЕГА, И КАКТО СА ХВАНАТИ ОТ СЪСЕДИТЕ НИ И ОТ ВСЕКИ, КОЙТО МОЖЕ И ИМА ДОБЛЕСТ И ПОНЕ МАЛКО САМОУВАЖЕНИЕ ДА ГО НАПРАВИ!?!?! А не са пълни боклуци и дупедавци като българските политици и управленци винаги по правило!

Какъв е извода? Сваляш един изтребител, отстрелваш един посланник и после Джуджи почва да ти връща пари, да ти вика "брат" и да те уважава!

Аз искам да чуя и къде остана гордостта на Путин, значи диктаторът Ердоган му се изплю в лицето, каза директно на Путин че пидкрепя терористите от Ислямска държава и извади и доказателства, после му свали и руския самолет, после му отстреляха и путиновия, руския дипломат в Анкара на една изложба като на лов... точно руските мекерета ни надуха главата години наред да ни дрънкат за хритиянските ценности и славянски обединения и срещу мюсюлманите и чалмите, и ... СЕГА ПУТЪО СИ ДАВА БЕЗ БОЙ И ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА НА ЧАЛМИТЕ!?!?!?! А на нас тези крадци ни дрънкат, че ни били братя, но сиренето било с пари!?!? След като ойрадоха десетки милиарди от нас, цяла България и прогониха всичко читаво - те и мекеретата им на власт, от страната ни, и я осраха цялата с простотиите, мърсотиите и бетона си!

ХАхахаха, скоро от една голяма руска банка изгониха един от главните анализатори на риска, защото Путлер беше бесен от истината, която човека изнесе на светло, а именно:гЪзпром и другите конгломерати в енергийния ресурс работят вече над 20 години на загуба!! А милиардите потъват в джобовете на олигарси-приятели на Жужин!! За обикновения, пиян руски колхозник не остава нищо, за държавата тоже е 0 рубли прихода!! Така че, правете си изводите! Този 20 годишен период съвпада в началото си с идването на дребния на власт. За 20 години е натрупал поне 200 млрд. авоари тоя клоун! От същото се издържат и руските милиардерчета, вземете за пример България-ЛукОйл и нейните поделения работят основно на загуба и не плащат нищо в България и хазната, но Вагитчо е милардер!! гЪзпром продава на безбожни цени, "Булгаргаз" работи на загуба-а еврейчето Милер е милиардер?!? Сещате ли се за схемата??? Укрите се разбунтуваха, защото пари от транзита на газа-НЯМА, а украинския оператор поддържаше на загуба системата....като ревнаха, руснаците им спретнаха война! Щото приемника искаше да се излекува от руските паразити, които им бяха сложили и "президент".....та така. Понеже сте овце-няма как да разберете схемата, прекалено е сложна за феновете на родната чалга, Славчо тиквата, КУРнелия, Перхидрола и т.н.

За другото не знам, ама укрите крадяха на поразия! С такива "приятели" на Русия не й трябват врагове.

Руснаците досега винаги са били като кварталния престъпник, като бабаитът, който винаги е издевателствал над всички в квартала, пъчейки се с мускулуте си и вечно налитайки на бой с мръсния си заядлив нрав и крадлив манталитет! Но твърдейки, че раздзва справедливост, без никой да го е викал, карал, молил или искал, освен неговите авери - боклуци, подставени лица сред публиката... Сега обаче Москва вече е в ролята на кварталния идиот, на махленския Мунчо, на който всеки се подиграва и някои съжаляват, но никой не иска да си има работа с него, защото помни що за махален и агресивен боклук е бил, когато е бил в силата си! И тези още не могат, не им се иска да повярват, че вече не само ние в България, "братята" им, които отлично си им знаем и нрава, и характера, но и всички хора по света ги разбраха и опознаха, И ОТВРАТИХА, като нас преди още много време!

редактора е гаС

Простата истина е, че навсякъде по света има боклуци, измамници, КОРУМПИРАНИ И ЗАВИСИМИ типове и лъжци, дори свързани или част от престъпни групи и кръгове сред политиците и управленците, дори и на най-големите държави, НО В Русия ДРУГИ ОСВЕН ТАКИВА НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО В УПРАВЛЕНИЕТО ИМ ПОНЕ ОТ 1 ВЕК, И СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ!!! И това вече стана очевидно дори и от Космоса, за всички, за целия свят! Резил, огромен резил за руските капути в Москва! И за нещастните им кресливи тролове, преди окончателното им отмиране...

Руснаците, гордите и велики руснаци, дето крадат и сс задника си през посредници от собствената си држава, ресурси и народ, и прес договорите си с други држави връшат 1 милиард на турците, които вече са договорени, платени и договореното - разходвано! Спомням си как и други едни наши съседи - този пт от север, умнците неотдавна ги хванаха пак руснаците в измам и лжа и руския Лукойл бе примуден да плати стотици милиони долари (мисля 300 милиона) за измамите си там! Само в България след откраднати за 30 години 150 милиарда долара и 4 само от КТБ през последните години и потънали няколко милиарда само в Белене, РУСКИТЕ КАПУТИ И БОКЛУЦИ В България продължават да продават и предават народа си! И после някой се чуди защо сме най-бедни и последни в Европа и защо всичко читаво бяха от тези боклуци, крадци, измамници и национални предатели, които ни упрвляват вече 70 години!

На братушките ще им върнем един по-дебел четвъртит милиард.

Шило

Ами ще връщаш....Те си печелят. Ей ти и вторите 16 млрд. куб. метра годишно. А баба ти да се чуди как да свързва двата края с мижавата си пенсия.

Кой печели бе? Баси руските боклуци дето сте. Я ни покажи печалбата? 1 милиард защо го връщат крадците?

Ердоган пак издои изолираната и презряна Ресурсия. Путин постави страната си във вечно губещата позиция на Терорусия и Ресурсия! Велик политик!

Шило

разболя се бе, човек

нека се нагуша сега с потоци и аецове, кой ще плаща не ми пука, мойте деца са на запад. Между другото реално имам такива познати!

Украйна ОСЪДИ в Стокхолм Газпром за монополно високите цени на газа.

КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОПОЗИЦИЯТА подариха на Ердоган Южен поток , който си е истинска фабрика за пари!! Кой да съди Борисов за това престъпление, което води като последствие оскъпяване на енергоносителите и унищожаване на икономиката!! КОЙ ДА ГО СЪДИ?! КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА НЕ СТАВА НИТО ЗА ОПОЗИЦИЯ , НИТО ПЪК Е АЛТЕРНАТИВА. ТЯ Е ЧАСТ ОТ ТОЗИ КОЛОНИАЛЕН МОДЕЛ НАЛОЖЕН НИ ОТ МЕРКЕЛ И ЮНКЕР. ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ НАПУСКАЩИ БЪЛГАРИЯ!! ЖАЛКО ЗА ДЪРЖАВИЦАТА НИ унищожена от едни доказани идиоти и майкопродажници !!

копейките ги превеждат нас 30 -то число,полека))):

Абе тъпанар, не четеш ли че дори Газпром е на загуба от тази тръба - дето е била златна мина.

за Ердоган е. а ние трябваше да сме на негово място. да благодарим на русофобите, поставили омразата си към русия над Българските интереси.

ТЪПА СИ КАТО ДВАТА НАПИКАНИ ПРЪСКА МЕСО С КОИТО СЕ ИЗПРАЖНЯВАШ. Прости същества като теб бъркат събирането с изваждането и им е все тая дали ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ТАКСИ ЗА ПРЕНОС НА РУСКА ГАЗ ИЛИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТАКИВА! ВТОРОТО ИМ ИЗГЛЕЖДА ПО РАЦИОНАЛНО! НЕВЕРОЯТНО СИ ПРОСТА!

Проблема не ни е в Русия ,проблема е в Турция ,турците всячески действаха да не се осъществят два от нашите проекта ,Бургас -Александруполис и Южен поток ,сега и двата работят в интерес на Турция ,от първия щяха да загубят огромни пари от такси през проливите ,а вторият го пренасочиха към тях.

ПРОБЛЕМА Е В БЪЛГАРСКАТА КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ , КОЯТО ПОДАРИ НА ЕРДОГАН ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ ЕНЕРГИЙНО ПРОЕКТИ. ДА СЕ НАДЯВАМЕ , ЧЕ АНГЕЛА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА ЩЕ НАЛОЖИ ДЪЛЖИМОТО НА ТЕЗИ КОИТО НИ ПРЕВЪРНАХА В КОЛОНИЯ , А НАС В РОБИ НА НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ЕВРОСЪЮЗ , КОЙТО СЕ НАПУСКА НЕ САМО ОТ АНГЛИЯ , НО И ОТ ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ!! НИКОЯ УВАЖАВАЩА СЕБЕ СИ ДЪРЖАВА НЕ ДОПУСКА ДА СЕ ГАВРЯТ С НЕЯ РАЗНИ БАБИШКЕРИ КАТО МЕРКЕЛ И ПИЯНИЦИ КАТО ЮНКЕР , ГАЛЕЩИ ПО ГЛАВАТА КАТО ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ЕДИН ПРЕМИЕР СТОЯЩ НАЧЕЛО НА КОЛОНИАЛНАТА БРЮКСЕЛСКА АДМИНИСТРАЦИЯ!!

СБОГОМ БАЛКАН , СБОГОМ ИЛЮЗИИ ЗА ЕДНО ПО ДОБРО БЪДЕЩЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ КРЕТЕНИ И ИДИОТИ, които ни поставиха в колониална зависимост от МЕРКЕЛ и нейната ГЕРМАНИЯ. ГЕРМАНИЯ ИМА СЕВЕРЕН ПОТОК 2 , ние нямаме ЮЖЕН ПОТОК от който щяхме да печелим милиарди, а не да плащаме както сега се случиха нещата!! Администрацията и ОПОЗИЦИЯТА в България са КОЛОНИАЛНИ, и правят всичко против ИНТЕРЕСА НА НАРОДА НИ!!

рева бе, агент руски! Кажи ние имаме ли като германия 15 млдр евра за поток и 10 млдр евра за АЕЦ като Турция, че ми писнахте с тва припяване бе!!! Папагали нещастни, латерни руски!

АКО АЗ СЪМ РУСКИ АГЕНТ ТО ТИ И ВОЖДА ТИ СТЕ ТУРСКИ АГЕНТИ!! ВИЕ ДЕБИЛИ ТАКИВА ПОДАРИХТЕ НА ЕРДОГАН ТУРСКИ ПОТОК И МУ ДАДОХТЕ В РЪЦЕТЕ ЕДНА ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ. СЕГА НЕ ТЕ НА НАС , А НИЕ НА ТЯХ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ЗА РУСКИЯ ГАЗ. И САМО НА ТЯХ ЛИ? СЛЕД ДЕН ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ДАЛИ В МОСКВА НЯМА ДА НИ ПРИШИЯТ И ВИЗАНТИЙЦИТЕ НА КОИТО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ЗА ГАЗТА!! САМО ДЕБИЛИ КАТО ТЕБ И КОЛОНИАЛНАТА НИ АДМИНИСТРАЦИЯ МОГАТ ДА РАЖДАТ ПОДОБНИ КРЕТЕНИЗМИ! СКОРО И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН ЩЕ НАПУСНЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО ЖИВЕЯТ И СЕ РАЗМНОЖАВАТ ПОДОБНИ НА ТЕБ ДЕБИЛИ!

Коментиращите тука са смешни хора...били върнали пари на тюркието а защо не върнали пари на България. Ето ви отговора...ама да го прочетете внимателно: Вие мислите ли че тези $1 милиард ще се върнат на потребителите или просто ще влезнат като чиста печелба на фирмата дето продава газ в тюркието???

Джуджо клекна, но поставя ЕС под турски контрол! Сега ако на лудия ердо нещо му прищрака и той може да врътне кранчето. ЕС слуша сащ, но ЕС е губещ, не сащ, това е да си колония, нямаш собствена воля и търпиш !!!

Много правописни грешки, бе ДИР-а.

Ще избият милиардчето за сметка на по следващите клиенти на тръбата ,както и да го въртят и сучат печеливш винаги е султана...

къде щя ха да са печалбите от тройният шлем на кривозъб първанов?Комшиите имат политици с далновидно мислене,а ние имаме пернишки,плевенски и банкянски тикви!!!

А така...А тавриш Радев, ходи да гледа театри и музеи..Полезен президент..Социален, дето се вика. Грижи се за бедните българи

По-добре по музеи отколкото по МАЧОВЕ! Изхъбих се от тези хъбове

Шило

Надеждите са балкански хъб, за тръба през България за Европа се изпаряват. Шапка ти свалям, Боце. Крайно време е обаче, да ти вземем главата.

1 млрд не са малко пари, ама за такъв проект са нищо.

Не само, и на Украйна също

какво беше "Украйна"?

Ама трябва да му ги върнат в турски лири бе, нали Ерманафа призовава народа да продава доларите и да взимат турски лири :)

На Турция връща пари, а на Задунайска Губерния трупа нови милиарди за 40 годишния гьол със съветски самовари.