Русия спря износа на ток за Финландия

Властите в Хелзинки увериха, че страната не е заплашена от енергийна криза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази самоубийствена политика се наблюдава само в страните от ЕС! Наистина ли не виждат какво причиняват на икономиките си и на населението си? САЩ внася по-голям обем петрол от русия,англия също!А те са зависими от руския петрол на 5 процента!финландия-на 80 % Цената на този конфликт ще бъде платена от европейските народи-украйна с живота на населението си ,а ЕС с икономически упадък

ЕС толкова държави ...започвла леко да затъва.....след още два месеца обаче ще е лавинообразно...понеже никой не е предвиждал подобна глупост и няма как да се отреагира техничеси. Мама Фондер.....лидера на новия Трети Райх.....ако не бъде осъдена и свалена от трибуната на личната си глупост, това ще е края на ЕС ... Санкциите никога не са помагали да се свалят правитеслвата : -справка КУБА -Венцуаела -Ирак -Сирия - Виетнам -Корея -Сомалия ---------- Това води до стардание на нормалното население и капсоловане на властта....а с времето и до обратен ефект, консолидиане на обществото за борба с общия враг САЩ

Ако е имало някой колебаещ се за/против НАТО във Финландия, то и той вече е "за".

След 2 месеца няма да има Русия уе....къде си тръгнал, троле???

Ритуалното самоубийство в Европа, по нареждане на задокеанските сиирджии продължава с пълен ход!

Глупости, тамън ще се отървем от енергийната зависимост с Русия по бързо, а не след 20 години!!! Това е ценна възможност и не трябва да се пропусжа възможността!

И като се събуди Русия си е там,а някой друг ще ги няма!

Да самоубиха се....няма да получават 10% ток от руслямците, дреме им!!!

Само луд или някой който не разбира от нищо може да напише такава глупост!

80 %са зависими от руския газ!Това е символично предупреждение което ще засегне цената на тока-поне 15-20 %ще скочи цената!

Ние си имаме просто киро, на тях им сложиха една трийсетина годишна купонджийка дето не може да си събере краката по баровете.

Ти за групов секс ли си мечташ клошар миризлив ?

Много си прозДЪ .

Русия се осра напълно, балонът се спука. Войната е в патова ситуация. Речта на Путин на 9 май, изявата на Макрон говорят че се търси приемлив начин за приключването и. Мъка ми е е за нашите разни възрожденчета, които бяха хвърлени на амбразурата да бранят рашистките интереси. Ясно е като бял ден че Путин няма да дойде тук. Яко да вие дупе другарчета.

Убийството на народите в Европа продължава с пълна сила. Навсякъде марионетки на чело на властта в ЕС и за кефа на САЩ в ЕС инфлацията расте главоломно. Нека внасят ток от Швеция, и тези са умници като Киро-дебило, ама цената няма да е същата. И какво печелим от енергийната криза, която сами си натрисаме?!

Финландия наша!

И кат се събуди краката ти отвити 2 пръста в контакта и анусът ти намазан с вазелинЪ .

Финландия зависела 10% от вноса на ток от РФ и то при положение, че са им съсед и имат 1300км граница. Ние БЕЗ да сме толкова близо, сме над 80% енергийно ависими от Русия, включително 100% за ядреното гориво и петрола, както и доскоро за газа. Финландците не са забравили зимната война от 1939 и са наясно, че само НАТО може да им гарантира сигурност при положение, че имат нещстието да са съседи на кремълските мародери и клептомани.

Продължава убиването на путинофилията и путиноманията в Европа.

Ти що разби цолажа на майка си с таз капацуна празна

той просто киро в Гиндър да не мислиш, че стои със събрани крака? ха-ха...

Както предположих - Европа твърдо пое курс вместо конкурент да стане колония на САЩ. Другите държави със собствено мнение отказват - ние ще се изтрепем от плонжове кой да е "първи американофил". Нещо за размишление - икономическата доминация на Германия последните 40 години се дължеше на тяхната техническа грамотност и производствена дисциплина плюс евтини и качествени суровини и енергоносители за индустрията им в желаните от германците количества. След като "външните" предпоставки отпаднат, как точно ще се конкурират с Китай и Индия, а след немного време и Ю.Корея? Видяхме, че износителите на петрол и газ не са търсените "послушковци" - за без пари няма да доставят нищо.

Schilo

Та, колко месеца беше нощта във Финландия?

Обясни ми къде има патова ситуация на фронта в Донбас? Доколкото мога да чета и на руски, и на английски - едва вчера започнаха истинските бойни действия на руснаците. Помни ми думите - до една седмица защитата на фронта на укрите ще се разпадне и ще се скрият в градовете по пътя към Киев!!!

Явно Финландия не разчитала само на руска електроенергия и е започнала да внася от Швеция.Пореден провал за Русия.Освен,че Финландия влиза в Нато!

Че Русия е единствената държава в света , притежаваща ресурси някакъв вид технологии или каквото и да било друго. Намираме се в 21-ви век-като не е от Русия ще е от другаде.

Цяла Европа трябвало да лиже подметките на Путин. И защо?

Не се притеснявай. Питай паниката АКА 47 и още няколко дали нямам навика да ви припомням лъжите.

Виждаме поредният провол на Русия да заплашва и изнудва.САЩ и Европа парират всички опита на Русия за шантаж изнудване и заплаха.В Украина руснаците търпят провол.А вече изнасят петрол който продават много под стойноста за да заобиколят санкциите

Кремълските пигмеи ще си я ядат газта на края Прокажяани ватенки мрете мизерия Скоро сами ще се самоизядът от глад , като знам колко канибали им в Русия някои ще намажат

Цяла Европа е длъжна да се подчинява на Путин за да има газ Петрол или не знам си какво си. Типичното робско мислене, възпитавано на времето в Съветския съюз и страните от източна Европа.

Сериозно? Поживем, увидим. Не знам какво четеш. Във всеки случай Internet ври и кипи от грандиозната загуба на руснаците при форсирането на Северски Донецк и украинските контранастъпателни действия при Харков,изтриване на цялата инфраструктура на Змийския остров. Западът започна даз адържа военната помощ за Украйна, защото разхромена Русия хвърлена в обятията на китай не му е от интерес.

Целият свят е дирижиран от САЩ да действа срещу Русия,а всъщност срещу себе си.. долни манипулации на корумпирани от САЩ измислени лидери работят против собствените си интереси.р от всичко тва печели само САЩ,империята на злото.. целта е целият свят да остане в зависимост само от САЩ.. Кога ли зомбираният западен потребител ще разбере,че САЩ бълкат директно в неговия джоб..

Значи доскоро са нямали никакви проблеми с Русите, напротив! Доскоро дори не са знаели къде е Украйна, но след бърз урок от Наркоманците, вече са готови да пренесат в жертва собственото си стадо!

Украинците никога няма да се примирят с посягането върху териториите им. Никога няма да се съгласят.

Преди седмица талибаните си откриха посолство в Русия ! Европам може да тренира КАЗАЧОК )))

Такава масово организирана истерия срещу Русия не съм и мислил, че е възможна. То бетер Коминтерн и Комсомол. Назначени и продажни марионетки се надпреварват коя от коя е по-безгръбначна и гъзолиз на ФАЩ. Изобщо не се интересуват от националните си интереси и народа си, който явно вече масово се третира като стадо. Важно е само чичо Сам да е доволен и обслужен. Световна проституция. Утре, точно същият този чичо Сам първи ще ги пусне по пързалката, за разлика от Русия, която е верен приятел и помага, америкаците минават през трупове и пред нищо не се спират, за да постигнат сатанинските си цели. Утре тия пудели от Прибалтика ще изгърмят... Отто фон Бисмарк е бил безспорно умен мъж, много точно е дефинирал англосаксонската наглост и предателство.

Е твърдял че договор с Русия не струва и хартията на която е написан. И истерия срещу Русия нямаше нито каквото и да било преди русият да нападне в 21 век суверенна държава. При това използвайки същите оправдания които използва Хитлер.

Терористите се подържат взаимно.

Германия е била обкръжена от военен съюз?

Печално за рашките. А колко бяха наперени, щяха да стигнат за седмица до Ла Манша, плашеха с ядрен апокалипсис. Мълчат мурзилите сега. Нова тема колко щяло да бъде лошо на европейците без сътрудничество с Раша. Ще бъде не е спорно. Но по лошо е да ти се шетат пияни руски войници по улиците. За Русия ще е много по лошо, ще зависи напълно от Китай. Та така другарчета по добре под САЩ отколкото под Китай.

Всички държави са се овъртолили с Русия ужас където да бутнеш Русия е хванала в прегръдките си всички държави

Отто фон Бисмарк е казал, че по-лошо от това англосаксонците да са ти врагове, е да са ти приятели... Питай генерал Нориега от Панама, ако не вярваш.... Същата съдба ги очаква и тия безгръбначни марионетки. САЩ ги сдъвкват и ги изплюват. Използват ги и им забиват ножа. Просто се чудя те това не го ли знаят, не го ли виждат. Лъжат ги с пари, крадене, ама накрая им обират всичко... Просто много ментално увредени и малоумни са назначаване по върховете и ни управляват. И ги държат здраво за топките. Я за корупция, я за педофилия, за наркомания, разврат, оргии, хомосексуализъм, инцест...знам ли що за извратеняци ни управляват...? Всеки случай не става дума за нормални и почтени хора. Като изключим Орбан и Вучич...всичко друго е от помияр нагоре...

Сега Финландия ще фалира ... С какво ще си зареждат Теслите?

И как ги е "хванала", като се вижда как всички тези държави действат в синхрон като една, под деригентството на ФАЩ ?????? Или да се възмутиш и ти от Русия, че е модерно... Всеки продава това, което има. "Бедна" Русия се оказа, че не е толкова бедна, щом икономиката на цяла Европа зависи от износа на руска газ, петрол, ток... Утре ще зависи от друг износител, но на други цени.... Вижда се кой кого е хванал за топките и режисирано се плюе срещу Русия...чак да повърнеш от тоя масов булинг.

От началото на годината 4 милиона са напуснали Русия. Сравнимо е с украинските 5 милиона бежанци. Украинските мигранти са основно жени и деца, за които е по добре да са извън страната по време на войната. Вероятно по голямата част ще се върнат когато настъпи мир. Руските мигранти са най актитивната част от населението, програмисти, инженери, бизнесмени. Те вероятно никога няма да се върнат. По голямата част.

Еврогейските олигофрени се надпреварват кой от кой по-зрелищно харакири да направи на народа си, белким господарите им ги потупат по рамото... А САЩ се държат като любовник-психопат, нищо не изтърват, все ти дишат във врата и ревниво следят всяка твоя крачка. И всички са длъжни да ги обичат и да им се подчиняват...Отврат ! Англосаксонска параноична диктатура !

10% ток от Русия троле. Вече са го осигурили.

Овъртолили са се, само че със САЩ. Всички дружно като на партийно събрание плюят и се отричат от Русия, с която не са имали проблеми. Изведнъж масови откази от пряк внос на руска газ, петрол и ток, внезапно обзело ги желание да влизат в безполезната и скъпо платена терористична организация НАТО, след дълги години неутралитет и добросъседски отношения....Ама нали са на командно дишане при САЩ, овъртолени като свински черва ?!

Нали уж в Русия беше мракобесна диктатура, пък 5 млн напуснали за 4 месеца ? Аман от малоумната западна пропаганда...