Русия спря износа на ток за Финландия

Властите в Хелзинки увериха, че страната не е заплашена от енергийна криза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А братуките не се ли сешат, че щом финландците знаят да правят Нокоя, най вероятно знаят и как се прави ток?

Едно е да знаеш, друго е да можеш, а и Нокия я купиха китайците

От ден на ден, прогнозата за хубавото бъдеще на Русия става все по-мрачна. При такава радикална намеса в Украйна, шансът им беше да има бърза развръзка и да седнат на масата за преговори от гледната точка на силната страна. Нещата обаче все повече се закучват, украинците на места извършват контраофанзива и краят очевидно е далеч. Чисто икономически, европейският им пазар не може да бъде заменен с Китай, Пакистан или Индия, защото капацитета на тръбата (1) е запълнен, и количествата са продадени за 2 години напред, изграждането на инфраструктура ще отнеме години, а и китайците няма да им простят господстващото си положение и ще купуват на цени много под пазарните. Нещата отиват на разпад, което ще предизвика икономически неприятни за нас турболенции. Дано в дългосрочен план нещата да имат положителен за нас завършек,

Не плачете на чужд гроб, гледайте ние къде сме и как сме

Ембаргото ще има успех , но в по - дългосрочен план. Обаче такива като вас тук , дето коментират в този сайт - кисели , вечно сърдити човечета , без капка въображиние , няма как да вникнат в това. По същия начин , ви предупреждаваха , че Русия ще нападне Украйна , а такива като вас , твърдяха , че лъжат , обаче стана точно така както го казаха , нали? Иначе всичко , което става в момента е напълно логично и очаквано. За сега е важно да се намери газ и нафта за да не се спира тока , пък макар и той да е по - скъп от руския. В първия момент в , който несигурността и неяснотата на пазара бъдат изчистени и стане ясно кой на кого е доставчик (сигурен , а не шантажист) и кой е купувач (пак сигурен , с поръчки за години напред) цените на горивата на борсите ще се стабилизират и после ще почнат да падат. Когато равновесието в един пазар е нарушено , рано или късно то пак ще се стабилизира. В първия момент в който цената на газа започне да пада , Русия бързо ще загуби предимството , което имаше до сега. И рублата отново ще се обезцени. Китайците и Индийците са им приятели , но и те ще се отметнат от тях , когато започнат да им продават газ на цени , които са по - големи от пазарните. А когато не купуват стоките , които произвеждаш или с които търгуваш- следва фалит. Това важи и за бакалията на село , важи и за една цяла държава.

финландия се залепи на американската мухоловка "нато" и ще има да плаща за несъществуваща защита от глобалистите на техния впк. единствената полза от членството в нато имат американската икономика свързана с продажба на оръжие. ердоган се досеща, че падне ли Русия, Туркия е следващата, която ще бъде унищожена. следва Китай. на т.нар. "нов световен ред" на педофил-психопатите и този път няма да му се размине на световно ниво и ще бъде помлян, и натикан в небитието с всички възможни средства.

Искат ресурси без да плащат. Колонизаторите така са свикнали.

ха.ха ха..ха .. скоро ще питаме къде серат гладните руснаци..ха.ха

В руското бюджетче лъсна нова пробойна :)))

А европейското?

_stankow

Т.е не Русия е спряла износа, ами Финландия е спряла да плаща. Ами добре, разбираме ги - криза, няма пари. Само да не се правят на жертви !

Нали не мислиш, че вярно?

А защо внасяхте, като можете без да внасяге ?

Е, значи

Не сте си платили предното пийнье и нахално искате да ви налея пак !? ...Няма как да стане това.

Нямам търпение да дойде късна есен. Искам да видя какво ще стане в България. Най-върлите русофоби дали ще пляскат от удоволствие. Ммммм....

Те са толкова безмозъчни и първосигнални, че само ядат и серат. И повтарят като папагали пропагандата как ще мачкат Русия и ще просперират с англосаксонските си братя... От стадото, по- опасно няма. Те поддържат опорките на продажниците, които ги водят към пропастта. Щели да стоят гладни и на студено, но доволни, че са независими от Русия и я громят по този начин.

Скоро и ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй като спрат, и ще стане - всички да се връщат в къщите си на село, ама вече и от горите не се събират дърва лесно, щото там има яко организирани крадци и не можеш лесно да припариш... Баси територията, баси организацията, баси чудото...

Мда, иначе още ни припомнят днешните пишман демократи, как сме имали режим на тока при соца. Да, стояхме по 2 часа на газени лампи, тъкмо да се сплоти семейството, ама и плащахме стотинки за тока. Сега ще седим съвсем на тъмно и студено, но ще плащаме високи абонати сметки за ток и парно... Абе, друго си е да сме горди, гологъзи еврогейци !

Цяла Европа ще потъне в тъмнина... Направо ще ни върнат в тъмното Средновековие. Щом в Германия ги агитират по-рядко да се къпят и то на части, и да стоят в къщи дебело облечени, смятайте докъде ни докара Еврогейския бардак. Иначе продължават да приемат и хрантутят арабски талибани и африкански примати, цялата измет на света довлякоха в Европа да спасяват. А унищожават европейците. Може би това е и целта на сатанинските изчадия.

Спокойно, имаме гориво за още 3-4 години, ако не греша - беше се появило като новина. Ще щракаме с пръсти, не се притеснявай. После я камилата - я камиларя. Ще се наредим някъде.

Ти от лудницата ли ни пишеш, Жечке? Щото хранилището ни е изпразнено и имаме само около 17 % запаси от нужното.... Какви 3-4 години те гонят ? От къде ги четеш тези оптимистични новини, според които сме си уредили живота години напред ?

ТОО, сламата у нивите също е гориво.

Дреме им на шведите. Ще си правят шведски тройки и ще се греят...

Е, малка подробност е, че Финландия е забравила да плаща и е в просрочие от 6 май ...

От къде го изсмука това.

От фактите, от къде да го "изсмуче"... Това да не ти е Козяк ?

Имам една садистична мечта.... Гадно ще е, но си заслужава. Искам да видя като дойдат рашистите и като наложат техният "демократичен" рес, как тия дето толкова възторжено ги подкрепят, ще вият на умряло, че са им нарушени правата....

Ми те вече бяха. И ни построиха държавата, за разлика от днешните ни колонизатори, които грабят само и то от построеното от СССР...

Ние твоята мечта сме я преживяли, тогава живяхме истински, в социална и правова държава, хората бяха щастливи, доволни, спокойни, усмихнати...а не като днес: навъсени, намусени, нервни, болни, отчаяни, безпарични, кахърни...затънали в мизерия. Имаме база за сравнение и все още помним хубавият живот. Не ни плаши с несъществуващи призраци. Мечтата ни е да се отървем от американското робство, което ни докара до просешка тояга.

Бре! За това ли на границата имаше минни полета, бодлива тел и въоръжена охрана? Сигурно, за да не дойда западняците при този "рай".

А сега по границите има ковид терор, скъпи тестове, тормоз, документации, проверки, ограничения, всеки ден нещо различно, не можеш им запомни безумията. Ама иначе на думи...демокрация от всякъде. Аман от упоени и малоумни овце !

Организираният масов булинг срещу Русия продължава, западните проститутки се съдраха да доказват лоялност пред американските си колонизатори, които здраво ги държат за топките.

А то нападението на суверенна държава и избиването на мирни гарждани не е насилие, геноцид, зверство? А измислените референдуми, които правят, за да присъединяват територии? Не сме толкова прости, ако вие сте си е ваш пробклем

Айде, айде... САЩ колко суверенни държави избомбиха, но никой нито им наложи санкции, нито се възмути... Само в Ирак избиха над 1 млн души, споменават се 500 000 деца... Ама много избирателно страдате и грачите...Много ви умиляват укронацистките отрепки, а лошият Путин ви отвращава. Скоро лично ще се докосните до укронацистката бежанска сган. Веднъж САЩ да не нападат пряко, защото те пак са в основата и на тази война, и вие веднага заскимтяхте срещу руския агресор...А американския световен агресор услужливо забравихте...

Според злобните русофилистици финланците ще стоят на тъмно. Бре какви мечти имали само. Съсед за руснак да имаш е все едно врага ти диша във врата.

Ми наскоро там ли беше или в Швеция, им препоръчваха да не включват прахосмукачка и да пестят ток... Изтрещяла история !

Ти САЩ ли имаш предвид ? Що суверенни държави избомбиха... И нито санкции, нито възмущение... Нещо, много избирателно страдате и се възмущавате. САЩ избиха само в Ирак над 1 млн души, сред тях няколко стотин хиляди деца...към 500 000. Но това не ти трогва сърцето. Само нацистите в Украйна те умиляват и лошият Путин те отвращава.

Гей парадите изместиха трезвата мисъл и преценка... Вече всичко е толкова пошло и нереално, че ти иде да виеш от безсилие срещу видимото зло, което все по-явно пъпли. Еврогея е колония на ФАЩ, в това едва ли някой средно интелигентен се съмнява, предвид самоубийствената си политика, която води, за да се хареса на Вашингтон.

Еврогейските олигофрени се надпреварват кой от кой по-зрелищно харакири да направи на народа си, белким господарите им ги потупат по рамото... А САЩ се държат като любовник-психопат, нищо не изтърват, все ти дишат във врата и ревниво следят всяка твоя крачка. И всички са длъжни да ги обичат и да им се подчиняват...Отврат ! Англосаксонска параноична диктатура !

Каквото си търсите, ще си го намерите! Само да не плачете после от червен терор, че Москва не вярва на сълзи!

От американския терор по-лошо няма. Иначе сме живяли в руски "терор", та поне тогава разбрахме какво е да си бял човек...

О, ти ни плашиш с руския терор, когато имахме средна класа, а битовите ни сметки бяха символични, докато при американския терор обикаляме масово около кофите за боклук... Айде, моля ти се... То бива наглост...

От началото на годината 4 милиона са напуснали Русия. Сравнимо е с украинските 5 милиона бежанци. Украинските мигранти са основно жени и деца, за които е по добре да са извън страната по време на войната. Вероятно по голямата част ще се върнат когато настъпи мир. Руските мигранти са най актитивната част от населението, програмисти, инженери, бизнесмени. Те вероятно никога няма да се върнат. По голямата част.

Нали уж в Русия беше мракобесна диктатура, пък 5 млн напуснали за 4 месеца ? Аман от малоумната западна пропаганда...

Данните са официялни от руската служба по миграция.

Това го извади от лъжливите приказки. Че те и по времето на Елцин не бягаха толкова. А сега средната заплата в Русия е около 1400 лв., а цените са средно около 2-3 пъти по-ниски от нашите.

Сега Финландия ще фалира ... С какво ще си зареждат Теслите?

10% ток от Русия троле. Вече са го осигурили.

Ти май не усети иронията.

Всички държави са се овъртолили с Русия ужас където да бутнеш Русия е хванала в прегръдките си всички държави

И как ги е "хванала", като се вижда как всички тези държави действат в синхрон като една, под деригентството на ФАЩ ?????? Или да се възмутиш и ти от Русия, че е модерно... Всеки продава това, което има. "Бедна" Русия се оказа, че не е толкова бедна, щом икономиката на цяла Европа зависи от износа на руска газ, петрол, ток... Утре ще зависи от друг износител, но на други цени.... Вижда се кой кого е хванал за топките и режисирано се плюе срещу Русия...чак да повърнеш от тоя масов булинг.

Овъртолили са се, само че със САЩ. Всички дружно като на партийно събрание плюят и се отричат от Русия, с която не са имали проблеми. Изведнъж масови откази от пряк внос на руска газ, петрол и ток, внезапно обзело ги желание да влизат в безполезната и скъпо платена терористична организация НАТО, след дълги години неутралитет и добросъседски отношения....Ама нали са на командно дишане при САЩ, овъртолени като свински черва ?!

Печално за рашките. А колко бяха наперени, щяха да стигнат за седмица до Ла Манша, плашеха с ядрен апокалипсис. Мълчат мурзилите сега. Нова тема колко щяло да бъде лошо на европейците без сътрудничество с Раша. Ще бъде не е спорно. Но по лошо е да ти се шетат пияни руски войници по улиците. За Русия ще е много по лошо, ще зависи напълно от Китай. Та така другарчета по добре под САЩ отколкото под Китай.

Такава масово организирана истерия срещу Русия не съм и мислил, че е възможна. То бетер Коминтерн и Комсомол. Назначени и продажни марионетки се надпреварват коя от коя е по-безгръбначна и гъзолиз на ФАЩ. Изобщо не се интересуват от националните си интереси и народа си, който явно вече масово се третира като стадо. Важно е само чичо Сам да е доволен и обслужен. Световна проституция. Утре, точно същият този чичо Сам първи ще ги пусне по пързалката, за разлика от Русия, която е верен приятел и помага, америкаците минават през трупове и пред нищо не се спират, за да постигнат сатанинските си цели. Утре тия пудели от Прибалтика ще изгърмят... Отто фон Бисмарк е бил безспорно умен мъж, много точно е дефинирал англосаксонската наглост и предателство.

Е твърдял че договор с Русия не струва и хартията на която е написан. И истерия срещу Русия нямаше нито каквото и да било преди русият да нападне в 21 век суверенна държава. При това използвайки същите оправдания които използва Хитлер.

Германия е била обкръжена от военен съюз?

Отто фон Бисмарк е казал, че по-лошо от това англосаксонците да са ти врагове, е да са ти приятели... Питай генерал Нориега от Панама, ако не вярваш.... Същата съдба ги очаква и тия безгръбначни марионетки. САЩ ги сдъвкват и ги изплюват. Използват ги и им забиват ножа. Просто се чудя те това не го ли знаят, не го ли виждат. Лъжат ги с пари, крадене, ама накрая им обират всичко... Просто много ментално увредени и малоумни са назначаване по върховете и ни управляват. И ги държат здраво за топките. Я за корупция, я за педофилия, за наркомания, разврат, оргии, хомосексуализъм, инцест...знам ли що за извратеняци ни управляват...? Всеки случай не става дума за нормални и почтени хора. Като изключим Орбан и Вучич...всичко друго е от помияр нагоре...

Преди седмица талибаните си откриха посолство в Русия ! Европам може да тренира КАЗАЧОК )))

Терористите се подържат взаимно.

В НАТО, нали ?!

Значи доскоро са нямали никакви проблеми с Русите, напротив! Доскоро дори не са знаели къде е Украйна, но след бърз урок от Наркоманците, вече са готови да пренесат в жертва собственото си стадо!

спомени от руската дипломация преди 70 години, когато бяха нападнати от СССР. Сега Путин води същия тип война срещу Украйна, нормално Финландия да търси максимална защита

Хахах, от нато? Ако стане война, те първи ще заминат...

Целият свят е дирижиран от САЩ да действа срещу Русия,а всъщност срещу себе си.. долни манипулации на корумпирани от САЩ измислени лидери работят против собствените си интереси.р от всичко тва печели само САЩ,империята на злото.. целта е целият свят да остане в зависимост само от САЩ.. Кога ли зомбираният западен потребител ще разбере,че САЩ бълкат директно в неговия джоб..

Кремълските пигмеи ще си я ядат газта на края Прокажяани ватенки мрете мизерия Скоро сами ще се самоизядът от глад , като знам колко канибали им в Русия някои ще намажат

Че Русия е единствената държава в света , притежаваща ресурси някакъв вид технологии или каквото и да било друго. Намираме се в 21-ви век-като не е от Русия ще е от другаде.

Прав си. В Китайската народна република са.

Schilo

Та, колко месеца беше нощта във Финландия?

Явно Финландия не разчитала само на руска електроенергия и е започнала да внася от Швеция.Пореден провал за Русия.Освен,че Финландия влиза в Нато!

Както предположих - Европа твърдо пое курс вместо конкурент да стане колония на САЩ. Другите държави със собствено мнение отказват - ние ще се изтрепем от плонжове кой да е "първи американофил". Нещо за размишление - икономическата доминация на Германия последните 40 години се дължеше на тяхната техническа грамотност и производствена дисциплина плюс евтини и качествени суровини и енергоносители за индустрията им в желаните от германците количества. След като "външните" предпоставки отпаднат, как точно ще се конкурират с Китай и Индия, а след немного време и Ю.Корея? Видяхме, че износителите на петрол и газ не са търсените "послушковци" - за без пари няма да доставят нищо.

Цяла Европа трябвало да лиже подметките на Путин. И защо?

Виждаме поредният провол на Русия да заплашва и изнудва.САЩ и Европа парират всички опита на Русия за шантаж изнудване и заплаха.В Украина руснаците търпят провол.А вече изнасят петрол който продават много под стойноста за да заобиколят санкциите

Финландия зависела 10% от вноса на ток от РФ и то при положение, че са им съсед и имат 1300км граница. Ние БЕЗ да сме толкова близо, сме над 80% енергийно ависими от Русия, включително 100% за ядреното гориво и петрола, както и доскоро за газа. Финландците не са забравили зимната война от 1939 и са наясно, че само НАТО може да им гарантира сигурност при положение, че имат нещстието да са съседи на кремълските мародери и клептомани.

Финландия наша!

Убийството на народите в Европа продължава с пълна сила. Навсякъде марионетки на чело на властта в ЕС и за кефа на САЩ в ЕС инфлацията расте главоломно. Нека внасят ток от Швеция, и тези са умници като Киро-дебило, ама цената няма да е същата. И какво печелим от енергийната криза, която сами си натрисаме?!

Продължава убиването на путинофилията и путиноманията в Европа.

Русия се осра напълно, балонът се спука. Войната е в патова ситуация. Речта на Путин на 9 май, изявата на Макрон говорят че се търси приемлив начин за приключването и. Мъка ми е е за нашите разни възрожденчета, които бяха хвърлени на амбразурата да бранят рашистките интереси. Ясно е като бял ден че Путин няма да дойде тук. Яко да вие дупе другарчета.

Обясни ми къде има патова ситуация на фронта в Донбас? Доколкото мога да чета и на руски, и на английски - едва вчера започнаха истинските бойни действия на руснаците. Помни ми думите - до една седмица защитата на фронта на укрите ще се разпадне и ще се скрият в градовете по пътя към Киев!!!

Не се притеснявай. Питай паниката АКА 47 и още няколко дали нямам навика да ви припомням лъжите.

Сериозно? Поживем, увидим. Не знам какво четеш. Във всеки случай Internet ври и кипи от грандиозната загуба на руснаците при форсирането на Северски Донецк и украинските контранастъпателни действия при Харков,изтриване на цялата инфраструктура на Змийския остров. Западът започна даз адържа военната помощ за Украйна, защото разхромена Русия хвърлена в обятията на китай не му е от интерес.

Украинците никога няма да се примирят с посягането върху териториите им. Никога няма да се съгласят.

Ние си имаме просто киро, на тях им сложиха една трийсетина годишна купонджийка дето не може да си събере краката по баровете.

той просто киро в Гиндър да не мислиш, че стои със събрани крака? ха-ха...

Глупости, тамън ще се отървем от енергийната зависимост с Русия по бързо, а не след 20 години!!! Това е ценна възможност и не трябва да се пропусжа възможността!

Само луд или някой който не разбира от нищо може да напише такава глупост!

Много си прозДЪ .

Ритуалното самоубийство в Европа, по нареждане на задокеанските сиирджии продължава с пълен ход!

Да самоубиха се....няма да получават 10% ток от руслямците, дреме им!!!

80 %са зависими от руския газ!Това е символично предупреждение което ще засегне цената на тока-поне 15-20 %ще скочи цената!

Ако е имало някой колебаещ се за/против НАТО във Финландия, то и той вече е "за".

ЕС толкова държави ...започвла леко да затъва.....след още два месеца обаче ще е лавинообразно...понеже никой не е предвиждал подобна глупост и няма как да се отреагира техничеси. Мама Фондер.....лидера на новия Трети Райх.....ако не бъде осъдена и свалена от трибуната на личната си глупост, това ще е края на ЕС ... Санкциите никога не са помагали да се свалят правитеслвата : -справка КУБА -Венцуаела -Ирак -Сирия - Виетнам -Корея -Сомалия ---------- Това води до стардание на нормалното население и капсоловане на властта....а с времето и до обратен ефект, консолидиане на обществото за борба с общия враг САЩ

След 2 месеца няма да има Русия уе....къде си тръгнал, троле???

И като се събуди Русия си е там,а някой друг ще ги няма!

И кат се събуди краката ти отвити 2 пръста в контакта и анусът ти намазан с вазелинЪ .

Ти що разби цолажа на майка си с таз капацуна празна

Тази самоубийствена политика се наблюдава само в страните от ЕС! Наистина ли не виждат какво причиняват на икономиките си и на населението си? САЩ внася по-голям обем петрол от русия,англия също!А те са зависими от руския петрол на 5 процента!финландия-на 80 % Цената на този конфликт ще бъде платена от европейските народи-украйна с живота на населението си ,а ЕС с икономически упадък

Цяла Европа е длъжна да се подчинява на Путин за да има газ Петрол или не знам си какво си. Типичното робско мислене, възпитавано на времето в Съветския съюз и страните от източна Европа.

Защо триете коментари, които са аргументирани и не следват актуалната днес антируска пропаганда ? Разни сороски мастии докладват коментарите, които затапват собствените им безумия като този лептер... И аз мога да направя същото, но дори не си и помислям да направя. Защо да ти запушвам простата и отмъстителна зурла ? Нека всички те видят що за мастия си.

Виж си минусите и ни кажи как е според сроските мастии като теб ?