Русия спира газа на Финландия след отказ за плащане в рубли

Решението идва на фона на влошаващите се отношения между двете съседни държави заради искането на скандинавската държава да се присъедини към НАТО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Енергийно независими от ТУМОРА!!!

Ако просто Кирчо не беше затворил въздушното пространство за руски самолети, нямаше да се стигне до тук!

Фините и те били идиоти!

Финландия спира вноса! Отдавна сме се подготвили! Ще получаваме от Норвегия! Имаме догор до 2032

Завеждат дело? Нали не е проблем!!!

ами за да осъдят рекетьорите.

Както каза русият чембер Борис Джонсън: -Русия и Беларус искат да възродят Съветския съюз ,то е същото както двойка пеераси , които искат да си направят дете-колкото повече опитват толкова повече боли...

Финландците имат достатъчно други енергийни източници. Боли ги гъза за вашата газ

ще топят сняг

С какво, с вентилатори?

Фейк соросоиден - финландците пари за водка нямат, та ходеха в Русия да пият евтино, сега газ ще купуват скъп. Ще се сетите ама късно, но за сега вярвайте щото нашия бензин е 3 пъти по-скъп от този в САЩ, но сме ербап ...

Чиба в Урал,ватенка миризлива!!!

Нас във Финландия изобщо не ни бъркат цените на горивата, това че бензина стигна 2,50 евро за литър не е важно.. Далеч по-важно е дали и кога ще влезем в НАТО и защо Турция ни прави мръсно. Освен това трябва да се подготвим за 4 доза ваксина, защото е въпрос на отговорност! Вярно е ,че заболяваемостта и смъртността се вдигнаха след 2 доза, но специалистите знаят по-добре и вярваме в науката. Тук не се мрънка за глупости, вчера правителството призова гражданите да намалят отоплението през есента, а и да се кара по-бавно за да пестим гориво, ето така се прави в развитите и дисциплинирани държави, зачитане авторитетите и не ги поставяме на съмнение!

Преместих го...

Дреме им на Финландия. Те изобщо не разчитат на руска газ, а това е просто начин да диверсифицират източниците на газ. Умните държави така правят, за да не са зависими от никой. Глупавите държави разчитат 100% на един доставчик и посре се чудят какво да правят. Никога не слагай всички яйца в една кошница.

Колко газ добива Естония ?

Финландия спря руския газ с което намали приходите на Газпром...вагон снаряди по малко за Агресора

Слава кокаина Слава усрайна

Няма безплатен газ.

но има безплатен гъз за без газ... това ни демонстиррат кирчо и кокорчо

евтиния руско газ излезе много скъпо на Украйна, България и ЕС

Браво на розовите финландски дупенца!Добре дошли при нас...

Раzzия щяла да си сменя герба ,щяло да има хипопотам -олицетворение на това което е съветската държава. До шията в лайна ,ама устата зейнала...

Гладен си Ши та нахраня

Предлага се новият герб да представлява два "сортира" гледащи в противоположни посоки! Към Беларусь и към Китай!

На матазина без пари не дават нищо Нет рубли нет газ

Като не дават газ, ще се наложи да дават гъз! Те вече яко са нагъзени!

Духай супата

Руският народ е в състояние АМОК , но българските помияри на лилипута са щастливи за неговата инвазия! Рядко тъпи същества трябва да са ?!

Май след лилипутската инвазия ще последва лилипутска евтаназия1

Мачкайте руснята!

Пример за грандиозна масова, но успешна лъжа! В последните дни на ВСВ, докато руските сили наближават Берлин, пропагандата на Гьобелс обяснява непрекъснатата усилващата се канонада от изток със следното трудно за вярване обяснение - заснемане на епичен военен филм, т.е. германският гражданин не трябвало да се тревожи от непрестанната канонада. Берлинчани са били убедени, че Германия печели войната и, виждайки първите руски танкове, са вярвали, че са част от снимачния екип на филма. Това е преди повече от 70 години, и то с помощта САМО на масово произвежданата евтина радио точка. Нека за момент си представим безграничните възможности на съвременните електронни средства за масова (ДЕЗ)информация, на които много филмови студия в Холивуд с основание биха завидели, и да не се чудим от кого се учи обкръжението на Зеленото говедо! Хубавото е, че все повече хора НЕ МУ ВЯРВАТ !!!!

Тъпако, кво общо има днешната Империалистическа, нацистка, фашистка и извратена гейРусия с прекрасния социалистически Съветски Съюз? Как могеш да сравняваш едно миризливо, рядко лайно с букет Прекрасни Червени рози?

Дедо, Путин не е зелено говедо. Руско гомн...говедо е.

Та какво викаш, дедо? Утре ли да чакаме или най-късно в други ден руските танкове на парад на Майдана в Киев?

Все повече хора не вярват на Зелето, ама все повече хора отиват на фронта да размазват руските хлебарки, пъплещи по украинската земя! Мухахахахахахаха!

Зелено говедо ей туй дето го е u3cpала майка ти преди 15 години...

Браво ! Аз мислех че Финландците са умни Хора , но се оказаха като Кирчо и Кокорчо Тъпи ! И вие Финландци няма да стигнете Далеко , щом Слушате Сульо и Пульо от ЕС !

То щото ти ще стигнеш много далекто, като слушаш Москва

Дтъ еве кой тъ фанеее. Рядко тъп трол си! Само дедо путич може да те бие...

ВЕЧЕ СА СТИГНАЛИ ДОСТА ДАЛЕКО , ти за себе си помисли с тея инфлационни рубли в джоба докъде ще стигнеш , скоро и тях няма да имаш като бутнат джуджето

Не мога да разбера как наричаш хора завършили училища, които не си виждал дори по телевизията, и то най елитните в света - тъпи.

Еххх педале админ - къде замина ,, Свободата на словото" След малко идвам пак да питам .

Нормално като гледам финландската министърка как гледа тъпо

Еххх педале админ - къде замина ,, Свободата на словото"

Еххх педале админ - къде замина ,, Свободата на словото"

просто бизнес.

Защо продължавате да лъжете хората, че Русия иска да се плаща в рубли. Плаща се в евро и парите се обръщат в рубли по сметка на газпром. Все едно , че си купуваме рубли с евро , но проблема на Европа и сащ е , че сега сметка та е на газпром в Русия и те не могат да я запорират както правеха досега. Например Германия до сега плащаше в сметка блокирана от сащ и руснаците не могат да си вземат парите . Е стига толкова кой дава газ безплатно.

Глупости Как запорират сметка в Газпромбанк бе пич? Единствено газпромбанк остана без санкции Европа не иска да спира да купува газ. Ама Руснаците нарушиха договора. Проблема е, че цените стават тотално непредсказуеми ако им се върже човек. Малко е игра на пиле цялата работа т.е. кой ще мигне първи. Русия без приходите от ЕС ще колабира за няколко седмици. Ама и в Европа без газ ще е тегаво за 5-10% от фирмите.....

Според последните социологически проучвания, след началото на военната операция в Украйна, популярността на Путин е скочила до 83%, тоест той има огромна обществена подкрепа. Следователно, това НЕ Е “война на Путин“, а е “руска война“. Как да се обясни това? Основните масмедии знаят отговора, но предпочитат да мълчат. Нещо повече - да си припомним колко “удобно“ бяха пропуснати в медийно пространство, руските (на Путин?) предложения, публикувани на 17 декември 2021 г., които според повечето анализатори, бяха последният дипломатически демарш, целящ избягването на този военен конфликт – ерго, последният шанс за мира. Руските “червени линии“, касаещи руската сигурност, не получиха заслужено медийно внимание. Съвсем накратко, най-важните от тях са две: 1. Спиране на разширяването на НАТО на изток (Украйна и Грузия) и 2. Премахване на ракетните бази в Полша и Румъния. Има ли смисъл да кажем, че тези предложния засягат жизнено значими въпроси, отнасящи се не само за европейската, но и за световната сигурност. Нещо като Кубинската криза през шейсетте! Отговорът на САЩ и НАТО бе категоричен - пълен отказ на руските предложения. Обяснението на САЩ и НАТО бе просто: Русия няма и не може да има законни опасения за своята сигурност. Защо обаче отсъства в дебата Европейският съюз? Защото Москва НЕ счита ЕС за значим и независим геополитически фактор, а за марионетка на САЩ, повод за което даде помощник държавния секретар на САЩ, Виктория Нюланд, отговаряща в Държавния департамент за Евразия с фразата си Fuck the E.U. или "Майната му на ЕС".

Рейтингът на Путин е скочил, а Путин е клекнал на границата с Украйна и се нааква! Укропите гледат и се смеят! Мухахахахахахахаха!

А защо замълчаваш и останалите искания, като си толкова отворен. Първо - да се признае Крим за руска територия и ДНР и ЛНР в границите на бившите украински области. А въобще - да се върне НАТО в границите си от 1998 г. То няма насищане тоз звяр.

Тя даже не е 83,ами е 99%.Според радио горит мацква и первии канал. Този дето ти плаща копейките, едно недоразумение на природата -монголоидно жуже което си мисли ,че всички бивши съветски републики са му нещо длъжни и той ще може да заповядва коя държава в какъв съюз да членува... НАТО по презумция е отбранителен, а не нападателен съюз. В нито една на турска държава няма паради с балистични ракети и заплахи как ще унищожават държави и континенти. То не, че му остава много дълго време живот ама колкото по-скоро го очистят своите ,толкова по бързо ще свърши кризата . Само, че раша ще плаща поне 50 години репарации...

Нали се сещаш че един ден преди да нападне независима Украйна лъжливото жуже се кълнеше, че няма да напада никого...

Говориш НЕВЕРНИ НЕЩА! Преди войната Русия поиска НАТО да се върне към гранците от 1997 г. Това означава - България и Румуния да излезнат от НАТО! Кой Българин е съгласен с това?!? Че ако не сме в НАТО - какво му пречи на Путин да си измисли, че и ние сме нацисти, убиваме руснаци по морето, да тръгне да "освобождава" горките руснаци ??? Русия ще загуби, няма как от диктатура (т.е форма на робство) да се победи развития капитализъм-той е стотици пъти по-продуктивен, а това, че не обича да работи с военна сила Путин като слабост го разчита, но сега вижда, че всъщност ВЪОБЩЕ не е слабост ...

Аз съм съгласен да излезем ор нато. Веднага! И не просто съм съгласен , а настоявам !

Най-отворените здраво ще ги язди магарето!

Като гледам мат'риала, освен втечнен газ, май ще трябва втечнен мозък да се кара. Първо залетяха по шоумена Трифонов, после по американските харварди.... Прост народ - слаба държава.

Тролчо,ама нещо някак си забрави 12-те години на еднокнижния бибитко...

Или образно казано,ако си абонат на А1 и не искаш да гласуваш за партия,която А1 ти каже и не искаш да плащаш във валута която А1 ти каже, и на цена която тя ти каже и предварително плащане въпреки,че имаш договор……Ега ти и братята… Много просто! Отиваш при Йетел или Виваком на същата цена,но без да има никакви други условия . Ама А1имал по добро покритие и Т.н. Да си го държат. (Цитирането на горните фирми няма общо с тях и техните реални дотовори)

И като решиш да не плащаш - но даплзваш ... почваш да ревеш , че не трябва да ти спират услугата . Абе така и така сме солидарни - дай адрес да ти пращам сметките ми ... да ги плащаш - ей така от солидарност .

И като отидеш в другите две фирми ще е цветя и рози. И те ще те яздят, но солидарност. Мале, и ти си бил в Харвард.

То и ядреното гориво нема да е за безпари вече, т. е. и то ще е в рубли. А Финландия добива 33% от електроенергията си с руски ядрени реактори.

Путин се ИЗСРА върху всичко подписано и договорено между Русия и целия останал Цивилизован Свят! Изсра ИЗСРА се и яко го размаза! Евала и машала! По-големи лайна от руските няма!

НАТО се из.... ра върху всичко обещано на продажния Горби едно време. Нямало да се разширяват повече в Европа и страните около Русия. Е това наси... не е в основата на всичко.

Кой ти каза че е обещал! Виждал ли си подписа! А подписа на Русия върху Будапещенския Меморандум, гарантиращ териториалната цялост на Украйна срещу предаванего на 1900 ядрени бойни глави отдавна вече е замазан с лайното на Путин! Той да не би да си спази обещанието, вместо това тъпака обяви война на НАТО, без да съобрази, че НАТО има военен бюджет 20 пъти по-голям от този на Раша! Кой тръгва с гол гъз таралеж да мачка?

В Европа и без руски газ ще съмне! Да си го изнасят в Азия!

Така е - ще ми плащаш ли сметките ?

Хубавото е, че в дългосрочен план държавите в Европа ще са принудени да намерят алтернатива на Русия, а изгради ли се веднъж нова мрежа на енергетика няма връщане към руската зависимост, тоест изключително намалено руско влияние в Европа

Алтернативи има - проблем е цената . На Титан имало океани от втечнен газ .

Точно

Русия не дава газ без пари? Изненадааа

че рублите пари ли са хахахаха

Според Блумберг и 20 държави - да ... и при това . всеки ден все по - скъпи .

музика за ушите ми как мурзилките квичат че няма да продават руска газ..ха.ха Абе никой не иска руска газ... стига сте лъгали бе ватенки. Путин да си завре руската газ в широката халка..ха.ха

Моля те да не отправяш обиди към Щерев. Неговата гледна точка е важна за всички, а пък аз съм му фен ! .. и никога не му слагам минуси.

Малките държави като Финландия и България могат спокойно да минат на танкери с втечнен газ и да покажат среден пръст на Пипи парясаното.

Монголоидното просто жуже с неадекватната си имперска политика, направи така че цял свят го загърби ,сдоби се с едни нови 1300 км натовска граница, две нови членки в НАТО -Финландия и Швеция и три кандидат-членки-Украйна Грузия и Молдова. Амбициите му да възроди СССР заедно с Беларус със същото както двама пе_ераси да сиродят дете -колкото повече се опитват по-болезнено става...

Ама не плащат не по 5 копейки, а по 5 стотинки, чудна работа

не лъжете - не рассия спира , а финлландия ги спира

Всички черни мангали във Финландия да се пратят ... да избелеят и да изрусеят ... Фините и без това са много счупени вече, в главата и в краката! ... От 5 милиона, за 10 години ще станат 100 милиона мюслита!

Лека полека влиянието на Русия чрез изнудване посредством енергетика в Европа спира, до 2-3 години може да очакваме много по-малко руски тролове онлайн

Ще накривят Хоя на Финландия като им спрат газа

Аз подкрепям изцяло зелената сделка а също и Запада да почне да се оправя без руските ресурси, горива и полезни изкопаеми. Така ще отпадне и разширяването на НАТО а и самото НАТО защо запада повече няма да му е нужно да разпарчетоса Русия и да й краде ресурсите без пари. Може да се избегне и ядрена война. Така че - Урсула, Ханс и Лайнен топката е във вашето поле! Спрете да ревете бъдете независими и не си купувайте нищо от Русия! Също като нас! Успех!

Ех мечти, мечти, те поне са безплатни и не са нужни рубли. Известието за смърта на НАТО е силно преувеличена. Даже НАТО живна и путя усети как е настъпал мотиката.

При стойност на газа 100 евро/ куб. Индия дава 60 евро. И русначата продават,де да идат.

100 евро за куб си е доста много.

Не плащаш, не получаваш. Наложил си санкции и си блокирал всички валути, значи ще плащаш , в която каже продавача. Сиренето е с пари.

Наложил си санкции на агресора!

Агресор, но с ресурси. За същото нещо ФАЩ бомбиха сърбите. Защо сега подкрепят укрите?

Копейкин и Сидеров имат толкова много рубли, че ние нямаме проблеми! Финландците обаче, откъде рубли?

Ами те Руснаците продават Рубли, няма проблем!

Няма омраза, няма злоба. Сиренето навсякъде е с пари. Е, руснаците бутаха малко гювеч на някой страни ама всичко свърши. Ще си плащат като попове иначе нанай газ. Въпреки че консумацията на Финландия е толкова малка, че няма смисъл да се пише.

Европейците си казаха, нанай газ! Газа заминава за Китай и Индия!

5.5 милиона китоядци ТрансВикинги ... колко да е консумацията?

1. Русия получава на дем около 100 милиона евро за газ, което напълно покрива нейния военен бюджет. Така, че ЕС дефакто плаща войната. 2. На Русия АБСОЛЮТНО не и е изгодно да дава газ безплатно. По-добре за нея е дори ДА ГО ГОРИ. 3. Повече от 80% от гражданите на Русия смятат, че Русия воюва с НАТО, ЕС и САЩ и поддържат политиката на Кремъл. 4. На Русия до 24 февруари 2022 са наложени около 2750 санкции, след 24 - около 7780. Или общо над 10 500, след което доларът поевтиня относително рублата на 20% и днес дори достигна само 58 рубли ...

ФИнландците ги извозват групово да ходят да пият в Русия. Ако руснаците спрат да им дават алкохол и фините ше дигнат жендърски бунт.

Нормално за търговските отношения с Русия . Не стига,че ти го продава на пазарни цени , ами иска и да правиш каквото тя ти каже .Кото крепостен селянин, зависим както и самите руснаци в Русия.