Русия ще поеме контрола над целия добив на нефт и газ в Сахалин

След "Сахалин-2" Москва ще се най-вероятно ще превърне в държавен и проекта "Сахалин-1"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чийто Бог е бил купето Тангра наричат руснаците монголци. Руснаците са варяги/викинги. Балкански цигани Сър Джон

Русия ще поеме контрола над целия добив на нефт и газ в Сахалин Извод: И японските мърши ще стоят на студено и ще затварят предприятия. ха-ха...

Французите, американците и англичаните наебаха всичко още през 1943 година. Сега берат плодовете си.

Ще се превърне в поредния руслямски кенеф. Тъпаците не могат да го разработват самостоятелно.

Пиздец России

I taka kam 500 $ za barel, a za Sahalin da ne se trevojim, parite im shte se varnat chetvorno

Ти четеш ли бе, русоробче. В момента практически няма добив и цените не са точно 500 долара (те и 100 даже не бяха днеска сутринта). Как точно, че повлияят допълнително? Ще започнат да вкарват петрол обратно в земята ли :))). А прогнозата за драстична криза в Сахалин си е на самите руснаци, не е на някакви смотани "еврогейци". Или викаш нашенските българопитеци знаят по-добре какво е добро за хората там, от колкото самите те?

За какво им е тая тоалетна хария долара на руснаците??? Да си го продавата в рупии и как там се казваше китайската, че я забравих точно сега.

dolar,dolar se kazva

Останах с впечатлението, че санкциите не само не действат, но и носят допълнителни приходи на Русия? Ако правилно разбирам мизерно живеещото население на Сахалин, ще трябва да живее още по-бедно? Хубаво че си имат и панелки и землянки благодарение на великата Руска държава.

Това е все едно България да изгони Дънди и да започне да ползва сама своето злато. Ама щял да намалее добива? Ужас некъф!

_stankow

Само да отбележа, че мината в Челопеч беше проекирана, разработена, построена, геоложки изследвана от българската държава. Заводът за обогатяване, шлако и хвостохранилището - построени от нас. Канадците платиха жълти стотинки, само си събуха обувките и влязоха на готово. И почнаха - дай, дай, износ на печалбата. Нито сме ги чакали, нито сме имали нужда от тях, за да построим тази мина. Както и другите мини - Марица-Изток, Елаците-Мед, Асарел-Медет.

@_stankow: Ама сигурна ли е тази работа? Защо стоеше тогава концесията и никой не я разработваше? Имахме ли технологията, know-how-то и капитала, за да започнем? Малко не ми се връзва това, което казвате с реалността. През 1999-та година, когато сключиха договора, средната заплата в България беше 360 лв., инженерите, завършили в ХТИ караха таксита и 80% от икономиката беше в сивия сектор. Какви глупости пишете?! Ние нямахме пари тогава да запушим дупките по улиците, вие разглаголствате за инвестиция от милиони във високо-технологичен комбинат за извличане и обогатяване на руда. Слезте малко на земята и разсъждавайте преди да пишете.

Не го слушай Станкоу, той си ги блещи все такива - всезнаещ е но в действителност нито едно от твърденията му не е истина. Манипулира и който му се върже. Вади факти от контектста, смесва ги с други и диййй.

_stankow

"Мизерно живеещото население в Сахалин" ? Имате ли си бегла представа какви са им заплатите и надбавките - "северни", "вахтени", "миньорски" ... :D :D

Халал да са им, като живеят под 45 години, във вечен студ, мизерия и пиянство.

Имам представа как изглежда. Ползвай гугъл. Потърси снимки. Виж и японците как живеят на няколко километра от там...