Коментари - Русия отвръща на удара с оферта за обратно изкупуване на дълг в рубли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък имам супер контра оферта, изкупуване на руския дълг в тоалетна хартия. Имам също и излез контра, изкупуване в олио.

Великият шахматист Путин, поне така го наричат неговите апологети се вкара по най-тъпия начин в капан, от който няма измъкване. Ако подържа изкуствено висок курс на рублата /т.е. малко рубли за 1ца долар/ и се опитва да понижи долара с помоща на някои свои подържници/ което е малко вероятно/ то това работи за САЩ. На САЩ им трябва слаб долар за да засилят експорта си и да могат да си покрият дълговете при нисък долар. Така че политиката на Путин в момента работи изцяло за САЩ. Отделно, подържайки изкуствен висок курс на рублата, помпа скрита инфлация, която в един момент ще се превърне в хипер инфлация без да може да се скрие и ще създаде спирала от която няма излизане. Така, сега второто действие, заради което няма измъкване - ако остави нещата да се развият естествено - нисък курс на рублата /реалният е някъде около 250 за 1ца долар/ означава бърза смърт. Така че това, което той прави в момента е да увеличава агонията на собствената си страна и народ. Ако беше наистина добър шахматист и мислеше с ходове напред щеше да използва тези 20 години власт и огромни пари от продажба на петрол да инвестира и направи така, че към Русия да искаха да се присъединят не само Украйна, но и останалите бивши СССР държави. И тогава нямаше да има война и вероятно можеше да му се удаде да наложи рублата като валута. Но когато си обучаван за КГБ офицер, основното на което те учат е как да откраднеш и как да излъжеш /държавни и други тайни/. Така че, когато си учен на кражба и лъжа, на измама и дезинформация не можеш да имаш трезва преценка за ситуацията в която се намираш.

Ние от БйеСйеПйету си знайм - няма ли по тех Ленин в розово, не ми ги фали тие! А едно време какви рубли имаше-е-е...А по-преди пък какъв кашкавал по мандрите дааха вимето на народа-а.....Пръстите да си оближеш чак!

А защо откакто има война Русия продължава да си плаща дълга в долари? вече трети път! ще ви кажа. Защото иначе ще трябва да обяви ФАЛИТ!!!

Рашистите искат рубли защото хартията е по-скъпа от самата рубла. Това им е далаверата да искат да им се плаща в рубли. Копейки вече няма защото метала от който са изработени е в пъти по-скъп от стойността на номинала. 500 листа А4 хартия в Масква струва вече 10 долара. Красавеца Путлер ще трябва да търпи, както самият той беше казал на Зеленски няколко дни преди да нападне Украйна

А може ли с листа за принтер, формат А4?

Хората им отказват всички стоки, а те си пробутват рублите. Цял свят 141 държави осъдиха войната , която Кремъл поведе срещу Украйна, а те поставят условия! За тях трябва пълен игнор! Игнор на всичко руско! Да си стоят в дупката и да не мърдат от там.

Ако броим за цял Свят ЕС,Великобритания, Австралия, Канада,Япония,Колумбия, Панама и САЩ!? Има и други информационни агенции-не само Западните!!! В момента Русия открито я подкрепят Иран,Сирия,Куба,Индия,Китай,Либия,Казахстан, Киргизстан,Узбекистан,Армения и Венецуела. А не открито я подкрепят: Цяла Африка,цяла Южна Америка без Колумбия и Панама, цяла Азия без Япония.

Куба , Армения , Панама ? Стига ве верно ли ? Не си сериозен нали ? :)) Забрави Еритрея ... Най големият поддръжник

Разбира се че ще поставят условията след като те продават. Като не щеш руски газ и продукти, ходи купувай с мизерната ти заплата западни продукти и плащай скъпи сметки за всичко. Много тъпо и ограничено мислене, така си мислиш, че е много просто всичко. Дурак!

На тия смешници накрая ще им свършат и рублите, а тогава с какво ще плащат? Вместо да си играем на " -На ти куклите, дай си ми парцалките" или казано иначе те да плащат в рубли и да продават газ и петрол сами с рубли, най добре е да си плащат директно с газ и петрол.

"..притежателите на външен дълг на руски емитенти ще получават плащания по него в рубли..." Тъкмо демократите ще имат РУБЛИ, за да си КУПЯТ газ. :)

Владимир Путин е месията. Кой разбрал, разбрал.

Безмозъчни путлеристи като теб Нали уж сте православни, това мурзилките Или викаш : алах акбар и путлер е неговия пророк

Dir.RU, вече май почвате да нервничите! Заглавията стават все по-яки! Дайте нещо за Путин и гениален замисъл.

Както казваше Отап Бандера: Да не искаш да ти дам и ключа от квартирата кадето ми стоят парите.

До нашите комунисти!!!! Братя продавайте си еврото и левовете, за богааааааааа!!!!! Купувайте рублииииии!!!!! Моля вииииии!!!!! Долара и еврата вече не са валута!!!!! Моля вииииии!!!!!! Хахахха.....

Копейкин, да ти там в ъгъла, не се оглеждай разсеяно. За теб става въпрос.

На което, държателите на книжата се изсмели презрително...

В момента, а и за в бъдеще е оферта да не си купувате тапети, а да си облепите стената с рубли!

Сладури, продължавайте да се джавкате русофили и западни колониални роби! Всичко се случва по сценарий съгласуван с всички страни, това за невежите. Разделението на света започна, а тук селяните с ново строителство в София и жалка офис службичка драскайте, драскайте докато не разберете, че вече на България и определена съдбата!

Това на Тръмп Което си е постижение Викаш само ти си наясно със световния заговор Звездите ти го говорят Ма това " колониални роби" те издаде, руПладжио

на рублите айде народе не с блъскай ..

Пробва да плаща със шарени хартишки - руПли Окраде валутата на крепостниците и пак не му стига Свободната търговия с валута е забранена, да не се вижда, че реалният курс на руПлата вече мина 500 за долар Фалит му се вика И свръх инфлация

Това, че искаш обратно да си изкупиш дълга, не означава, че ще ти позволят да го направиш.

То и аз искам да си плащам дълговете с ролки тоалетна хартия, ама ония гадини от енергото и водното се опъват...

За сметка на това после, когато купуват с тях руски нефт и газ могат да свалят курса на рублата спрямо долара колкото им душа иска!!!

Рублата дава 20 процента доходност, после депозит в Евро и долари беше около 0.25 процента годишна доходност. Правете си сметката дали е изгодно в рубли, а, между другото днес Рублата се вдигна рязко нагоре...

милионер, а

Висока доходността в руПли? Мислиш че другите са балами? Висока е щото руПлата е нестабилна, рискова валута Премия за риск един вид Аман от разбирачи

Купи си рубли, що си губиш времето да пишеш тук, че като се юрнем и ние и ще поскъпне хахахаха

Ами за да могат американските доставчици на газ да заменят руските в ЕС още тази година те ще трябва накак си да покрият дефицит в размер на около 60% от нужните количества. За съжаление в единственото място, от където могат да го купят за да ни го препродадат се готвят да им искат именно рубли...

докато не стигна до "единственото място" Свят широк - п-ки разни

Е, добрата новина е, че и Китай отвърна на удара, не ще бе, представяте ли си, Китай не ще рубли, Путин как ли ще ги задължи!?

Ще им обяви специална операция и на тях, може би, едва ли не...

Колко сте тъпи не е за вярване просто. Запада изиграва тъпата Русия, като и стабилизира рублата, защото от следващата седмица ще плаща газта в рубли....тоест, при договорени цени излиза, че ще им плащаме в по малко рубли сега, защото газта е договорена в чужда валута. Ще събират собтвените се хартии, вместо чужда валута, при това ще им плащаме по малко.

Да бе ще плаща в рубли Запада, защото великия Пу така казал. Ще плаща Ганьо, защото нашите продажни мижитурки не ни осигуриха алтернатива. Ама ние сме капка.

Исках да си купя пуканки за 31.03, но свършили. Експертите ги изкупили и чакат екшъна удобно полегнали на диваните.

Добре че България и ЕС забраниха на Банките да продават Рубли , сега да имаше и убийства в Банковите Клонове - Олиото щеше да е НИЩО - Народа щеше да се бие да си обменя Лева и Евро в Рубли .

Голям майтап са ватниците в този форум. Всеки път, когато лилипута изреве на умряло като усети колко надълбоко са му го намандахерцали, на тях им се причува "Победа будет за нами!" и почват да се засират от кеф. ТоваришЧи, днес трябва да върнете самальотите. Ако не го направите, от догодина ще се возите из обширната руска степ на впрягове с руски тройки.

на Кадирката

Дирниците ми изтриха коментара, че само Путя може да лапа кадировия, ама твоята дирполиткоректна простотия си стои. Рубладжии, дано ви приседнат!

А Крим чии е ? А Донбас,Мариупол,Херсонска област,Одеска област,Николаевска област..чии са? Кой остана без пристанища и достъп до море?

Твои са, Путин ще ти ги завещае за вярна служба!

От 5 дни рублата поскъпва с около 15% Дневно! От 140 рубли за долар преди 5 дни до 88 за долар Днес! На 31 Март Русия ще получава заплащането за своят Износ...в Рубли! Никакво долари и евро! За своят Износ на гази петрол ,Русия ще получава рубли за 1 милиард Евро всеки Ден! Кой може да се изправи срещу такава държава като Русия? Кой?

Украйна

Украйна се изправи на колене пред Русия и там си остана ;)

Кво е това Украйна?!

Ха ,ха,

Курсът го няма, никой на запад от Русия не приема рубли, в това число и БНБ, но малкото сделки с "приятелсските" на Русия страни са на стойност 154 рубли за долар. Информацията е от днес. Информацията вече е 110 процента спрямо курса преди войната. Отделно инфлацията на основните стоки по официални данни в Русия, която е със сигурност занижена е 32% от началото на войната!

Предлагат , само в ЕС и САЩ не ги Купуват .

Имам ракиика, винце, свинско, кокошки за разлика от IT - то което ако се закучи нещо ще умре от глад. Та, не я мислете Русия а си вижте голите задници начело с Просто Киро.

Занимавал съм се 22 години със самолетни мотори CFM 56. Това е за онези гладни въшки с минусите :)

И аз, ма ние с колегите им викаме двигатели, моторджиите мият кенефа!

Конгреса на САЩ да вземе решение за закриване на борси и офшорни зони,както и всеки капиталист да публикува Чистата си печалба,а не само печалбата тогава от комунист ставам член на която и да е партия

и да запише в конституцията, че щатите са комунистическа държава на работниците и селяните

Демек офисяли са признали, че са без гащи....

Ако не са ви били досега, направете лошо на някой и ще ви се случи. Защо Русия бие Украйна? Ей така за кеф ли? Или вярвате на медиите за лошите руснаци и невинните украинци.

и македонци няма

Режи си дръвцата, кови си пирончета, за друго не ставаш! Те и чеченците, като изнасилят някоя рускиня, в съда викат, че сама си го просила, щото ходила без фередже! Олигофрен!!!

ЗА РАЗЛИКА ОТ КАНАДСКИЯ ДОЛАР, РУБЛАТА,, АВСТРАЛИЙСКИЯ ДОЛАР , И ДОРИ АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР ( АМЕРИКА Е АГРАРНА СИЛА) .... ЕВРОТО И ЙЕНАТА И ШВЕЙЦАРСКИЯ ФРАНК ... НЯМАТ ПОКРИТИЕ В ПРИРОДНИ РЕСУРСИ

Нямат ресурси и живеят качествено без да крадат и нападат. Умнинко е , мислил ли си?

Има ли някой разбирач, който да обясни новината на не-финансисти.

Русия навремето взима 2 милиарда долара на заем от запада и сега иска да им върне дълга в рубли по свой измислен курс.

Може би коректно е да се каже - иска да върне дълга си в някакви там "пари" .... в нещо, на което тя му определя стойността ....

Чейнджбюро в Щатите!? До какво води алкохолът!

ако не си схванал иронията ..

На кой му дреме за някаква си Русия и какво правила и какво не.

Защо тук се репчите на този или онзи след като България е фалирала страна дори без население освен 80 те % на Иво Христов.

е фалирала но с просмерикснски ебливи тролове Тъпи като негърски гъз

НЯМА ПРИЧИНИ ДЪРЖАВАТА С НАЙ-ГОЛЯМА ТЕРИТОРИЯ В СВЕТА ДА НЯМА КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА . .... ИМАТ И НОЖА И ХЛЯБА ... МАЛКО ИЗВЕСТЕН Е ФАКТА ЧЕ БРИТСНСКАТА ЗЛАТНА МОНЕТА И РУСКАТА ЗЛАТНА МОНЕТА СА БИЛИ НЯКОЛКО ВЕКА С ЕДИН РАЗМЕР И ГРАМАЖ

ИМА ПРИЧИНА, НЯМА СИ ИКОНОМИКА И Е СКЛАД ЗА ИЗКОПАЕМИ ГОРИВА

в САЩ рублите свършиха На американците е забранено да теглят спестяванията си в рубли курса го определа Байдън

На всеки лев под чертата пишеше: Обезпечен със златото и активите на БНБ.Тогава държавата беше НРБ Сегашните левове нямат покритие и в Еврозоната да ни приемат все тая Хартии гола вода Ега ти и развитието,егати и блсгоденствието

Ега ти и празните дървени комунистически картуни :)

неграта роб колониален След 100 г.не можете да стигнете нивото на НРБ

До гълтача. Вярно! Такава отчайваща нищета едва ли вече може да се постигне.

Можеше ли да си обмениш левчетата срещу злато в БНБ? Не Изобщо си нямаш идея от финанси Златното обезпечение, приключи по цял свят след първата световна война То в НРБ много неща пишеше, ама кво от това Развит соцялизъм Всички сме равни( ама некои другаре имаха прислужници) Изпълнение на петилетката Развита промишленост Силна армия Дойде 89 и балона се спихна 90та луканов обяви банкрут А преди това още 3 банкрута, заметени под килима с помоща на СССР, да не се излага СИВ и " развития цоцялизъм"

Бива тъпак, но пак толкова?

Рубладжийски или герберо- депесарски? Не че има разлика,

В момента, завода за тоалетна хАртия в Белово обезпечава всеки, който има претенции към страната ни. Има и с аромат има и малко ползвана, с вицове, за всеки има.

Стига сте ни занимавали с тази държава. Кой го интересува руските облигации или рублата? Някой от дръскачите тука да имат влогове в рубли? На руските путинови олигарси им замрази активите в швейцарските банки за 65 милиарда долара. Исторически ход на Швейцария да не остане неутрална в конфликта. Русия е Азия, там да си развиват икономика, туризъм, спорт и култура.

Рязан Бегом в Анадола

"Облигацията има 30-дневен гратисен период и няма провизии за плащания в алтернативни валути, отбеляза кореспондентската банка JPMorgan." Какво повече да се добави, дефолтът може да бъде избегнат само по милост!

Гениална удея! Доларът е вече 83 рубли, а беше 125...

Rexroth

Доларът ще е 83 рубли ако обикновеният Руснак отиде в банката и го купи на тази цена. А познай от първи път дали ще се случи това. Ще стане ама само в мокрите сънища на гладките русофилски мозъци.

Русия бърза с преговорите,че не останаха био-роботи из украинските полета

Има да чакат някой да им купи рублите, след седмица ще са двойно по-евтини. След още една тройно. Те работят с долари

Преди една седмица 1 лев струваше 75 рубли , вчера 55 , днес е 49 . Следете внимателно - Биткойна пасти да яде .

Може пък да си купим.

да ти дам 100 рубли да ми дадеш 1$?

Не става - утре курса е 1 долар за 50 рубли . Днес до 17 часа беше 1- 87 .

Го определя еднолично путлер В путлеристан няма търговия с валута, не можеш да си купиш евро и долари, а ако имаш по сметка, ти ги обменят принудително в руПли Утре джуджи може да каже , че руПлата е 100 долара, на никой му не дреме РуПлата е само за крепостниците

Този курс, който следиш и услужливо ни осведомяваш май е на централната банка, тоест какъвто го заповяда пут кин - такъв.

Америка е държава на мафията с борса и печатница за пари Има клип арсбиннси бърше задника с доларите и казва поне 1 кг.пборска тор да имаха за покритие

Да бе, хартийки бил долара, ма всеки ще предпочете 10 000 зелени "хартийки" пред рубловата им "равностойност"

Разпродавайте доларите ВЕДНАГА, още сега. Нямате време.

Или казваш, мойте като на Бойко чекмеджето.

Като чета постовете виждам ,че повечето като че ли са на страната на Русия.Тези хора трябва да гледат Нова телевизия .Аз я гледам и знам че руснаците ядат живи хора а украинците жънат победа след победа.

С един пост 2 копейки.

ПЛАТЕНА АМЕРИКАНСКА СГАН Е В НЕВСВЯС ! МАЙОРА,ШЕРЕВ И ПРОЧИЕ ХОВНА ПИШЪТ ПРОСТО ОТ С UIASI А НЕ С ГЛАВАТА СИ

Пропусна Павел! Ще ти се обиди гейчето,а е от най активните на амбразурата...

Много просто нещо е да си руско платен трол от 20 години реват как САЩ фалира и ЕС се рзпада а днес Путин след като не взе и Харков и такива шети нанесе на Русия икономически имат днес нова наредба да покажат някакъв руски успех затова преговорите минаха на заден план и днес великата рубла която след новините за мира както и еврото впрочем е нормално да има съживяване … абе икономисти то айде заповядайте в Русия и са си сържите всички спеестявания там в техни банки ви желая хахахахахха да ви изпратя малко учебници какво се случва когато се държи политически една валута високо и се опитва да оцелее , следва фалит на държавата тоест руслямската кочина хахахахха

Ако победи Байдън и групировките които стоят зад него, губи цялото човечество. ТНК стратегията е "Бъдеще за Избрани" Китайската е "Бъдеще за Всички"

Прав си бъдеще за всички китайци. Не се притеснявай само ще смениш едно робство с друго. Колкото до бъдеще за избрани - чел си много цоциалистическа литература. Ако имаш ум и талант в свободния свят можеш да станеш всичко.