Русия обяви, че ще търси други купувачи на петрол, но кой ще застрахова танкерите

България се оказа единствена страна, която получава отсрочка за доставките по море

Обратно в новината

Коментари - Русия обяви, че ще търси други купувачи на петрол, но кой ще застрахова танкерите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще им запука не се притеснявай още държави ще спрат да им плащат и да си търсят отдалечени пазари но ще си плащат за транзитаи то скъпо

Днес минах през бензиностанция и се уверих , че на руския бензин не му пука , че освен България и още три мини държави никой не иска да го купи.

И Защо членството на България в ЕС, ме прави Заложник на интересите на САЩ? Защо заради Санкциите на ЕСАЩ срещу Русия, която не ги атакува... Прави всички българи Много Бедни!!?? Плюя на такъв ЕС и НАТО? БулЕкзит!

шибан руски трол

Ко стана ба, Жужак? Ко ша ядеш?

А защо и от какво трябва да ги застрахова? Ще ги крадат ли, или ще ги потопяват? Както каза Путин ще променят начина на плащане - при доставка или веднага след нея. И готово.

застраховките са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ бре, шматарок неук...... Хахахааааааааааа

Русия да си стои в Азия. Няма нищо общо с Европа. Нито като цивилизация,нито като култура на живот.

Бягайте бързо в русия, братя русороби. Ние ще се мъчим тук в Европа.

Значи Китай купува на безценица руския петрол

В момента 76 МИЛИОНА БАРЕЛА РУСКИ НЕФТ флуктуират из морета и окени на танкери. Не-само че никой не смее да ги купува, но няма застраховател който да посмее да поеме риска. Единственно Китай купува на "преференциални" цени - цени без печалба за продавача. Индия няма химкомбинати за руски нефт и само си допълни запасите с евтин нефт от 3 на 6%. Индия купува с отстъпка от 35 до 50 $ на барел.

Ха-ха-ха ... Смешко, хич не ?флуктуират? танкерите, защото паричните постъпления се удвоиха за два месеца! ... Даже Наркоманците си купуват, само Киряка се ослушва като пръднал заек в тръстика!

На Катар ли или на Дубай или на Саудитска Арабия или на Сирия или на Иран ще продават петрол :)

Пълна катастрофа за ЕС. Толкова тъпи и неадекватни шефове, неизбирани от никого не е имало. Нефта и газа са им е докарани по тръби до гъза, не те вчера постигнаха голяма победа на демокрацията - сами се отказват да купуват по-евтин руски нефт и ще търсят заместители (от аллаха). Ще плащат двойно като попове. Ако съм на мястото на Путин ще им спра превантивно и газта да видим как ще цъфнат и вържат. И това ще стане, то търпението даже на Путин има граници. Дано да им спрат и железта, химикалите, дървения материал и каквото се сетите защото те го заслужавт. Нека си ядат мерцедесите и да се греят на вятърните мелници да е.ба тяхната мама.

50+

Абсолютно съм съгласен, как може такива идиоти, нямам нищо против това че те са МАЗОХИСТИ и обичат да се нараняват по всякакъв начин, но защо ни го слагат и на нас? Тези прекрачиха всякакви граници на човешката глупост, не мога да повярвам че уж разумни хора, с опит искат да ни докарат до просешка тояга. До правителството от догодина не 800 лева за за 1200 лева минимална мислете, защото тези 800 до никъде няма да стигнат след удръжките на хората, които ще ги получават. Мене лично от работата ми кастрят 30+ процента пенсии (2 броя), данъци, синдикати, всякакви пиявици са се забили в заплатата ми..... Няма ли кой да наложи вето на това решение, на тази лудост? Това от злоба ли се прави, да накара Путин да страда по всякакъв начин ли? Не намирам друга логика, за да се взимат такива лишени от всякакъв смисъл решения... това е НЕПРИЕМЛИВО И ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ МАХАТ ОТ ЕС НАЧЕЛО С УРСУЛА, ТАЗИ КАТО Я ВИДЯ И ПОСЛЕ НЯМАМ АПЕТИТ.

Ще стопират газа и после пари от къде? Руската икономика е силно ориентирана към износ на суровини.

О да, руснаците са доказали лоялности и приятелство, фантасмагории Какви глупости говорите, каква чест и достойнство? Също като лъжата, че ръснаците не почвали войни, а ги довършвали. Руските лъжи и самозизмама нямат край, то това лъжата, освен на един с опашка, е и характерна черта на болшевизма.

споко, кретен, пий си хаповете и не пиши глупости. Скапан, друсан, лайнян русофоб. Да ти еба майката

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Гнусни травестити! Да ви пикая на запада!

Остави ни нас да се мъчим на запад, а ти бягай да се спасяваш в Русия.

Един поглед в Америка. Средна заплата 3000 долара.Факт. В някои щати цената на бензина стигна 8 долара за галон. Факт. Всеки втори американос пътува до работа около 100км.Факт.С техните коли това са 30,40 литра гориво на ден. Това са 10 галона. 80 долара. Това са около 2000 долара месечно. Ако някой мисли, че с 1000 долара може да живее в САЩ се лъже. Въпрос на време е населението там да скочи. Затова ще натиснат зеления да приключва. А що се отнася до Европа. Неориентирани олигофрени. Същото ще се случи и тук след половин година, като дойде зимата.

40 литра на ден? Намли малко де, то тука АМГ-тата като ги настъпват въртят около 20 на 100км

Ето ти малко сметки: 1 галон = 3,79литра каране на ден - 100км при разход 12л на 100 или това прави около 3 галона на ден( имай в предвид, че и там от преди време почнаха да намалят двигателите и разхода, който съм писал е напълно нормален и дори леко превишен) 3 галона на ден по 8 долара8 прави 21 долара на ден. 22 Работни дни в месеца по 21 долара е 460 долара. При средна заплата 3000 долара едва ли ще ги събори едни 460долара на месец за бензин. Махни 460 от 3000 долара и ще видиш че им остават 2540 долара, с които ще си живеят добре. Та толкова с приказките, че щели да се вдигат американците на бунт заради тази цена на галон бензин. Ще се вдигнат толкова, колкото в БГ се вдигнаха като вдигнаха цената на хляба за последните две години двойно.

Забрави да махнеш данъците от средната заплата и да добавиш данък Украйна към цените!

"забрана за застраховане и презастраховане на руски кораби от компании в ЕС" "приблизително 95% от застраховките на танкери с руски петрол се извършват в Европа, предимно в Лондон" Последно, Брекзит състоя ли се или не?

Англия си е морска сила. Кво да ги прайш. Могат си, карат си корабите.

Спомням си когато през 2000 година потъна атомната подводница Курск. Всички моряци загинаха. Обаче великите руски пияници се оказва, че нямали тежко-водолази, за да извадят труповете. Тогава на помощ дойдоха дълбоко-водолази от Норвегия. Първо извадиха моряците, а след няколко месеца кански усилия и труд извадиха и подводницата ... Та това са великите руски пияници-войни и военноначалници: абсолютни прошляци, изостанали от модерния свят 100 години назад във времето. Една сбирщина от полудиваци из тайгата - с дръпнати очи, бедни, злобни, примитивни ...

Те първо отказаха помощ от Норвегия

Търговската федерация от Междузвездни войни. Щото бедна Африка иска много петрол ама няма пари. Европа има пари, ама не ще дослук с орки.

Българите заслужаваме бензина и дизела да станат по 10лв/литър като гледам в това хубаво време колко хора се возят по 1 в трошките си и висят по светофарите с часове. Преди някой да каже, че отиват или се връщат от работа, ще го посъветвам да се завърти покрай големите търговски центрове през уикенда, там задръстванията са повече отколкото през седмицата. Около Южния парк е фрашкано с паркирани коли през уикенда, ама иначе си мислят, че са завели децата си да се раздвижат на чист въздух. Човек на ден ако ходи по-малко от 3-5км вреди на здравето си.

Важното е фирмите , които наистина работят работа да могат нормално да ползват транспорта си. Иначе има градски транспорт.

Да попитам Лавров ? Путин и формуните мурзилки: "Струваше ли си всички тези санкции, разходи и жертви само за един Донбас?"

Свободата няма цена. Нали ние българите ревем, че трябва да се освободим от руските газ и нефт, дори и с риск да си унищожим икономиката? Защо задаваш глупави въпроси?

българина обича свободата, ама някой дриг да му я докара до оджака (огнището). Е , няма кой. Пак Левски го е казал. Ако е от друг няма да е свобода.

Не, и за цялата вселена не си струва, ако ще бъдат накърнени моите интереси.

Тя, госпожата фон дер Лайнен , отдавна си има проблеми с мисленето, както е отбелязал и Улянов. Това и е от редовното ваксиниране срещу ковидо!

За колхозници като другаря Улянов, смяната на мнението е проблем. За нормалните хора това се нарича гъвкавост и е признак на интелигентност. Ето още една причина защо уляновците може и да са излезнали от колхоза, но колхозът от тях не е излязъл. Заради такива другари страдат руснаците и Русия не може да си разгърне потенциала

Танкерите на Русия ще ги застрахова целия американски флот. Със съгурност Русия ще намали добива, но винаги ще се намират куповачи и един от тях е САЩ. И като се появи дефицит на енергия - цената прави скок до МКС.

Навремето през 1940 г. Хитлер прегази Франция, Белгия, Холандия и Люксембург само за 43 дни - от 10 май до 22 юни. А сега се вижда докъде стигна Путин в Украйна за близо 100 дни война и няма как да не завижда на своя събрат по идеология, а да се надяваме и по съдба.

даже Полша за един месец съпротива срещу Хитлер е унищожила пъти повече германци отколкото СССР за първия месец война.

Тъпчо Хитлер ИЗОБЩО не е воювал там. Ясен ли съм.

Руснаците влязоха с 120 000 при украинска армия 250 000 сега вче има и мобилизация и са почти двойно, военния бюджет на Русия е 43 милиарда долара за годин на Украйна и наляха за няма и три месеца над 50 милиарда. В момента верно на час по лъжичка руснацитер рушат отбранителна линия край Краматорскстроена 8 години по най-модерни планове и като гледам до някоя друга седмица това ще приключи. Така че не знам военно точно колко пък да са зле. ПС Операцията край Киев и Харков както и мирни преговори ала бала беше за парлама не мисля че някой си е правил илюзии да ги завзема.

Не ме интересува кой е об на едните и фил на другите, но ви се струва невероятно тъп напъна да се ерозира евроикономиката, хората да живеят все по зле- и по лошо ще става с вдигането на лихвите, една шепа производители на джепане , лекарства и спекуланти за всичко да забогатяват , а ние да викаме " Три пъти "Ура" за зелински, щото той е по ербап от путин"Дори не ми се иска да се сещам,че всяко действие има противодействие и рашъните заявиха ,че при заплаха за тяхната сигурност няма да се колебаят да използват.... А, тук лепшерите подвикват, като на мач " Само онзи, доле другиьо" .... объркана фатмащина! Евтиния!!!

На война и по-лошо бива. Свиквай. Все пак от 1945та е мир в Европа, изключвайки Сръбските националисти, аверчетата на империята на злото.

Много е смешен българина ( не случайно циганите на Европа) Бойко беше на власт и същите които сега с голи гърди бранят Русия и Лукойл ,та тогава реваха как така няма никакви санкции срещу Лукойл и как правели милиарди в БГ ,а сега същите малоумници реват защо Лукой ще маха руския газ до две години ???? Българи баце по-цигани от циганите

Ти явно кола не позлваш и ти е все едно, колко плащат горивото хората. Е, ще го усетиш чрез повишените цени на стоките.

Когато се говори за нефт и газ от Русия, човек може да остане с впечатлението, че руснаците са едни мили хора, които имат много клиенти, но досега са правели услуга на Европа да и доставят енергийни суровини. Първо, че Европа е най-щедрият платец в целият свят. Няма по-щедър клиент от Европа. Не стига това, но няма и по-точен клиент от Европа. Като се сетя Русия какви драми разиграваше с Китай и Индия за съвместно производство на самолети, например, просто съм шокиран от позитивните им очаквания. Да, петролът им няма да остане непродаден, но ще се продава евтино на нередовни платци, при това по техните условия. Тепърва руснаците ще разберат от какво се отказаха и за какво го замениха. Но щом така желаят, нека да е тяхното. В Европа те не са нужни почти никому повече и така ще си остане за следващите едно-две поколения.

Намирисва ми на референдум - дали московска област да се присъедини към Украйна или да си остане автономия в рамките на Волжка България.

Волжка България е мюсулманска. Няма как. Мисля Москва да стане колония на Новгород, а може и на Ленинград даже. Ленинова Украйна включваша мисля Ростов на Дон, Ставрополския край, Кубан, Белгород, части от днешна Беларус и т.н.

Чакам руската икономика да рухне и да си купя рубли по 200 за долар.

Междувременно си купи галон дизел по 9,19 от вчера! ха-ха... https://t.me/tarik_nezalejko/3807

Карам на водород бе задръстеняк

Никога не съм срещал човек, който да обича и защитава България, така както русофилите обичат и защитават Русия. Дори руснаците не обичат Путин, толкова колкото българските му слуги. Има нещо доста шизофренно в този феномен. Най-лошото е, че дори не са платени тролове, а съвсем искрено обожават всичко казано и направено от Путин.

Ти по принцип не си срещал хора - семейството ти е развратни пияници и проститутки.

Споделяш какво ти е семейството и гадаеш ли алкохолизирана рашка шлюхо ?

Единственото обяснение са масовите изнасилвания на българки от братушките през 1944-1947. Явно на много от русофилите във вените им тече руска кръв и те не са виновни, че ги дърпа към корените.

Поддръжката на Путин в Русия е над 73%.

Е то на брежнев беше 99.98% :)))

У нас за тощо беше 99 процента, че даже 99,9 ама то при тоталитарни режими е така докато се събудиш мокър един ден. Хахахахахаха.

Има хора, които пламенно защитават България! Тук обикновено ги заклеймяват като русофоби! А тези, които се кланят на Путин, не са русофили, а путинофили - огромна разлика!

Ленин ги нарича ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ. Неплатените глупендери, които искат гулаг и комунизъм в собствените си страни за да бъдат избити или да работят като роби в гулаг.

Имаме си български поговорки, ама за украинците, които пишат тук - не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле. Запалих си къщата, че да изгори на комшията плевнята и т.н. ЕС продължава да се самоубива икономически, то не бяха "зелени сделки", "декарбонизации", а сега новата мода - санкции. Европа отива към икономическото небитие от години. Каква промишленост и производство без енергия и материали???!!!! Само ЕВРА произвежда ЕС напоследък. Ама то с инфлацията се вижда колко струват. И моля "екоактивистите" да не обясняват за електромобили, електрокомбайни, електротирове и т.н., ами да погледнат навън по пътищата какво се движи в момента! 10-20 годишни коли с ДВГ, това е в България! А 10-20 годишен електромобил няма и няма да има, щото батерията не издържа толкова!

Тегаво е да си тролче капейкаджийче , а вата ?

Ами ето- има Форекс. Отвори си сметка. Отваряй сделки срещу еврото и ще станеш милиардер!

Смях в залата. МАрсианци ли. Русия вече ускори световната икономическа криза. Ковида в Китай , войната, скока в суровините още от преди войната и огромните дългове особено на Китай с надутия му имотен балон са достатъчна причина за сериозна иконом. криза. От там спад в търсенето на суровини и енергоизточници. Едни 7 процента от петрола спокойно стават излишни - точно колкото е делът на рашата в световния износ на петрол. Отделно раша ще се скара с другите износители защото ги бие с цени, а на ценова война раша с най-скъпата себестойност на петрола сред големите не е добре да отива.

Тоя Куролационен предател скоро ще бъде съден за измяна на отечеството.

Значи всичко е по план!?! А що се мотахте около Киев? Нещата се избистрят. На рашистите не им стигат силиците за повече. Докъдето стигнаха -стигнаха. Обявиха го за крайна цел. Забравиха за денацификация и демилитаризация. Сега да питат украинците дали са съгласни, че ако не се съгласят жална им майка рашистка.

12К хохлобляди имат като пленени войници". Техниката не я броя въобще. Ти си абослютен дебил ако смяташ че главната цел на руснаците е да избият украинците. Ще избият само укронацитата.

Даже чувам, че в по-страничните региони на Русия даже вървяла дерусификация. Никой не ще да учи руски език ако не е руснак, а в раша има много неруснаци. Като започнем от всичките мюсулмани, минем през Чувашия, Тува, Якутия и т.н. Да не говорим, че Калмикия е в Европа, а там са и Будисти за капак. Девпутинизация едно на рука, ама Путин сътвори и дерусификация. В Казахстан, ТАджикистан и т.н. директно гонят и хулят руснаците. Руското нато дет хич го няма. 1 танк не дадоха на Путя.

"Другите" купувачи, са офшорни компании, на същите тези, които наложиха ембаргото! Никога търговията не е спирала, дори по времето на ВСВ (таже тогава е била като сега - спекулативна)!

Русия и С. Арабия ще си разменят пазарите. Русия ще загуби страшно много от цялата ситуация, но и Европа ще бъде много ощетена. Що се отнася до Индия. Индийците са много доволни от ситуацията и няма да намалят покупките си на руски петрол точно обратното ще ги увеличат. Индия има огромна нужда от евтини енергоресурси. Много важен е и въпроса в каква валута ще продава С. Арабия. Дали ще са долари евро или юани.

Не е увеличила доставките си от Русия. Количествата на закупуване на тия не могат да компенсират никакъв начин загубата на европейските пазари

Русия може да загуби сега, но ще спечели утре. Но САЩ и ЕС ще загубят и днес и утре ...

Е ли една атомна подводница до танкера застраховка? И дали някой ще посмее да пробва, дококо танкерът е 'застрахован'?

Може и по един лилиПутин с ракетка в жопата да зачислят на всеки танкер ? От къде ви изравят такива .....

Може, може. Танкерите всичките в целия свят са по-малко от 15 хил бройки. Може и един такъв да дойде довечера и да ти навре пикалото в устата. Орка козяшка.

На теб ти го навря и споделяш опит ли шлюхо ? Е , аз ще го пропусна :)

Че пък да ти отговоря. Русия не е морска сила от 1917та. Просто комуняфгите и кагебистите не ги могат тези работи. Вярно подводници имат, но там точно СССР никога не е бил достаръчно близо до американците. Отделно като виждаме какви бумбалници ползвар рашагите се питаме и доколко са им в ред подводниците. Щото надводния флот на раша е посмешище за САЩ. Ако излезе буря или стане пожар подводницата първа ще избага, а няма да помага. Военния комунизъм и военния кагебизъм са лоша раабота.

Тия дето се дивят на картата колко голяма била Русия - на територия - да, но като икономика е джудже, което е тръгнало да се прави на империя. Германия с 20 пъти по-малка територия е 2 пъти по-горяма икономика.

И като е "джудже" как така цяла европа и фащ страдат от санкциите срещу нея?! Най-обичам такива "специалисти" като тебе да ми лижат единия от двата.

Това е за да спре войната.

И как "спират войната" като тъпчат укрите с оръжие?! Дебел и четвъртит се оформя за Европа, а промишлените центрове се изместват на изток.

И въпреки, че икономиката на Русия е като джудже, сме свидетели, как по време на война, руската валута поскъпна. И именно защото другите икономики са много силни, там нещата са доста зле - 40% промишлена инфлация, а в Русия в края на Май има дефлация. Изглежда, че нещо много сбъркано има в 'измерването' на икономиките.

Е не конвертируема валута. Едно време в България долара беше 90 стотинки а моста беше съвсем различна.

С твоя лев можеш ли да си купиш газ или петрол? А с руската рубла може.

Икономиката на Германия е три пъти по-голяма от руската.

И не струва и пукната пара без руските нергоносители. ха-ха...

_stankow

Много е важно, когато пропагандирате неистини да не започнете сам да вярвате в тях. Относно икономиката на Русия. 2014 бяха стигнали Германия и ако не бяха санкциите, щяха да я изпреварят. Защото германците се влачат на опашката с 1.10-1.5% ръст. А пък с тазгодишната рецесия - просто не ми се мисли. Списък на страните по БВП, по паритета на покупателната способност: По данни на ЦРУ, по „CIA World Factbook (1993–2016)“ Място страна БВП, милиони долари 1 China 23,194,411 — European Union 20,852,702 2 United States 19,417,144 3 India 9,489,302 4 Japan 5,420,228 5 Germany 4,134,668 6 Russia 3,938,001 Списък на страните по БВП, по паритета на покупателната способност. Международен валутен фонд, за 2018-та година, милиарди долари World 135,178.32 1 China 25,270 —  European Union 22,023 2  United States 20,494 3  India 10,505 4  Japan 5,594 5  Germany 4,356 6  Russia 4,213 С присъединяването на (част от) Украйна и Беларус, със самоубийствените европейски санкции, спиране на централи, затваряне на мини, в следващите 10 г. Русия ще изпревари не само Германия, но и Япония. Бъдещето принадлежи на Русия. А ние - със застаряващия и затихващ ЕС.

Но икономика без енергия и чипове няма. Едното е от Русия, а фабриките за другото са в Китай. Затова ще чакаме, като едно време по година, две за нова кола. Това се случва. Производството пада, безработица, бунтове, скъпотия. Това ни чака европейците. От глупост.

Интересно как всеки път добавяте той към Русия без да сте питали китайците. Но пък по този начин сами си признавате че вашият сама по себе си е нищо.

Ходи ти развивай икономика в горната половина на Русия. Там е слабо населено. Защо ли? Четете, бе дечковци!

Като всички прогнози за дефолт на Русия. до тук поне 3 бяха... Що се измъчват тук едни соросоидни Херовци да се радват. Знае се, че този който се смее последен , се смее най-добре.

Е , в случаят пРассия няма да се смее а ще продължава да плаче , има опит :)

Ще плачем ние. Такива като теб са ясни- хванати за шланга на Херото

Прав си! Това вече го гледахме и ни се смяха през 1989 г., когато рухна социалистическия концлагер и през 1991г., когато рухна СССР! След няколко години изолация и ембарго ще рухне и измислената Русофилистична федерация и постсъветското й пространство!

https://www.tripadvisor.com/AttractionReview-g298536-d6934793-Reviews-SkyparkSochi-SochiGreaterSochiKrasnodarKraiSouthernDistrict.html

Докато изтече отсрочката...... и Я камилата, я камиларя Киро...

Матушката я хързулнаха по пътя на Венецуела, Иран и С. Корея.

ще си ги застрахоеат сами, лондонските мошеници стига са лапали..... Трансформацията на Русия е трудна, но се случва Всичко е частно и нещата се случват бързо, а ние сме на командно дишане, от Брюксел, и често забравят да ни кажат в слушалките ДИШАЙ! като стария виц, махнали слушалките на тъпа мутра и той умрял, от тях се чувало вдишай, издишай ....

Е да де ама пристанищата не приемат кораби без валидна международна застраховка.

Ти от къде знаеш кои застрахователи имат офиси в Русия? Няма такова чудо международен застраховател.....

Ами скоро няма да има нито един международен застраховател в рашка вата , сорри :)

Викаш ще замени марцедесите с москвичи.

Всъщност основната новина е, че ЕС постигна съгласие да забрани вноса на петрол от Русия. Това е и логичното заглавие на тази статия. Разбира се не и в медия, купена от руснаците. Какво повече да кажем за Дир бг? То всичко е ясно. Слава Україні!

Накрая мужика ще пие само самогон, газ и бензин.

Ами те рашиянците обявиха , че щели да стъпят на Сатурн , щели да си построят тяхна си мкс , нямало да си вдигат цената на олиото , па е , кОр :)

Поискайте помощ от ЕС за независимо разследване на Литаско и обявяване на Лукойл за нежелан инвеститор в България! Да продават и да се махат! Чамадан..

Май ние сме санкционираните, не рашкоте

А май не сме :)

Последните наколко години руската пропаганда в Булгария стана изключително брутална. Обърнете внимание на думите в статията, настройващи читателя срешу ЕС и омаловажавайки проблема на русия. Петата колона е изключително активна и отдадена на работата си в полза на масква. Вижте също националните медии. Тиражират руските упорки нон стоп и настройват хората срещу ЕС, НАТО, САЩ и през последните дни срещу украинските бежанци. Да, но никаква реакция на държавно ниво. Сън, зимен сън. Никой няма воля за борба с отровната руска пропаганда и петата колона на масква в България, и те си развяват руските знамена.

Руската пропаганда е и в магазина, и на бензиностанцията и навсякъде, нали? Щото не виждаме какво става с цените!

Преди месец се скарах с Кольо Касапина и му наложих санкции - не купувам вече карантия от него. Като ми се дояде шкембе чорба, отивам при Киро Ментата и купувам от него. Малко по скъпичко ми излиза, защото Киро прекупува от Кольо, ама нали затова са санкцийте.

Аз ПростоКирчо се заклевам повече така да не правя.

Японският министър на външните работи на Япония заяви, че Япония няма да развали отношенията с Русия и да напусне съвнестния газов проект Сахалин 2, даже и да и "наредят". По този проект Япония получава 9% от газа с тенденция да нарастне. Български гьотверен с харвардски китап обърна задника на България и каза - давайте, има място...

Колко много зависи Япония от Америка.

Сус, гажал Рушлямистан ски!